Monique 22.11.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Cześć. Podglądam postepy w budowach pozostałych forumowiczów i sama postanowiłam się ujawnić. Nasza przygoda z budową rozpoczęła się dokładnie 12.04.2005. Postaram się uzupełnić zdjęcia bo właśnie zajęłam sie porządkowaniem albumów Proszę o cierpliwość. A zaczęło się tak: http://mbiela.photosite.com/~photos/tn/17_348.ts1115144729765.jpg http://mbiela.photosite.com/~photos/tn/169_348.ts1132909518796.jpg http://mbiela.photosite.com/~photos/tn/172_348.ts1132909637156.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 22.11.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 noooo prosze jaki domek - ładny...duży... i jakie szybkie tempo w budowie pewnie w przyszłym roku bedziecie chcieli sie wprowadzic, czekam na kolejne zdjecia zwlaszcza wykonczeniowki wewnatrz ale to pewnie w przyszlym roku ale i tak poczekam, pozdrawiam i bede tu zagladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 22.11.2005 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Kubolotek masz rację narzuciliśmy tempo zabójcze pierwotny plan zakładał wprowadzenie się do domku na tegoroczne Święta Bożego Narodzenia. Niestety, obsuwy terminowe różnych wykonawców spowodowały, że ten termin został przełożony na kwiecień 2006.A wykończeniówka się dopiero zaczyna. Jest położona instalacja odkurzacza centralnego, oczywiście wod-kan, instalacja EIB czyli inteligentny budynek + Multi Room, ogrzewanie podłogowe zasilane pompą ciepła i jak narazie jedynym pomieszczeniem, które jest wykafelkowane i wyposażone jest w tej chwili kotłownia.Są położone tynki i kończą się KG na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 23.11.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 witam ponownie, nie no tempo naprawde niezłe i to juz na swieta pewnie wielkanocne wprowadziny? ale super zazdroszcze, ciekawa jestem rzutów ale sprobuje sama znalezc na interneciei mam pytanko o ta kuchnie, macie jakis wstepny projekt? wymysliliscie juz cos? jak tylko beda jakies zdjecia to pilnie prosze o nie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 23.11.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 to znow ja projekt widziałam na stronie archetona , zyglada to jak jakis zamek a jesli chodzi o ta kuchnie to sie pomylilam (mialo byc do kogos innego) ale oczywiscie czekam na wszystkie zdjecia z wnetrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 23.11.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 jestem pod wielkim wrażeniem dom jest naprawde piękny gratuluje !!!i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 23.11.2005 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Cos mi się zdaje, że sprawy z przeprowadzka nam się majgną.Rozmawialismy dziś z malarzem i gipsiarzem w jednej osobie i jak zobaczył ile go czeka roboty to dobrze będzie jak sie wprowadzimy w czerwcu Całe poddasze to KG tak więc zaszpachlowanie wszystkich połaczeń, naciągnięcie gipsu, zagruntowanie i jeszcze jakieś tam rzeczy zajmą mnóstwo czasu. A my naiwni mysleliśmy, że najgorsze mamy zasobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 25.11.2005 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Musiałam zlikwidowac post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 25.11.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Monique nie martw sie wszystko jakoś pojdzie a moze wiosna szybko pzyjdzie i pradze nabiora rozpedu chociaz teraz tez cos mozna ale troszke sie zmarznie,a apropo ogrzewania podłogowego to chyba w całym domu go macie, tyle tych kabelkow ze hoho, w jakich pomieszczeniach dawaliscie ? i jak to najpierw robicie podłogi a pózniej dopiero tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 25.11.2005 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Kubolotek ogrzewanie podłogowe jest położone we wszystkich pomieszczeniach na parterze, oprócz garażu i spiżarni, oraz na całym poddaszu, z tym ,że góra zostanie dodatkowo wyposażona w grzejniki, które będą wykorzystywane dopiero wówczas gdy bedzie mała wydajność cieplna.Dom będzie ocieplany pompą ciepła a jej moc najwydajniej jest wykorzystywana właśnie poprzez ogrzewanie podłogowe. W odpowiedzi na Twoje drugie pytanko: tak, najpierw robilismy podłogi a potem były kładzione tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.11.2005 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Monique , aleś mnie zaskoczyła swoim domem, toż to pałac . Ile Ty masz tam metrów? Na rowerze to można chyba jeżdzić bez problemów . Bardzo szybko idzie Wam budowa - jestem po wrażeniem. Ciekawa jestem bardzo jak będziesz wykańczać - jakie płytki, kuchnia, kominek? Czy będziesz dawać parkiety? Ale będę miała ucztę dla oczu, już się nie mogę doczekać . Napisz czy masz już wszystko przemyślane co i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 28.11.2005 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Sonika mniej więcej mamy już wiele trzeczy zaplanowanych. I mogę Ci wyznać, że pomysł i świetny projekt Twojej łazienki spowodował, że i w naszej łazience przy sypialni zdecydowałam się na płytki z Dado, takie same jak Ty masz. Mam nadzieję, że się nie będziesz za bardzo gniewać co? Z kuchnią mam zgrzyt bo raz podobaja mi się jasne fronty, innym zaś razem ciemno brązowe, raż z połyskiem a raz matowe. Po prostu jest tego wszystkiego za dużo. Na kominek wybralismy granit Marron Kongo, bardzo ciemny brązowy mam nadzieje, że będzie pasował.Można go zobaczyć na http://www.interstone.pl Mamy ok 360 metrów pow. uzytkowej, ale mnóstwo miejsca odchodzi nam na komunikację.Np pow. parteru bez garażu to ok 150m z czego sam hol i klatka schodowa zajmują 25m. Na poddaszu faktycznie planujemy parkiet, z drzewa egzotycznego merbau, natomiast cały dół bedzie wyłożony gresem za którym biegamy od kilku miesięcy. Czas na wnętrza. Nic jeszcze się takiego ciekawgo nie dzieje. Narazie na poddaszu mamy ułożone płyty kg i wlaczymy z sufitami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.11.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 To teraz tym bardziej będę czekać na zdjęcia . Bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądać Wasza łazienka "Dado". A ile będziesz mieć łazienek? Muszę Ci jeszcze powiedzieć, że nasze Dado kupowaliśmy właśnie w Sosnowcu, bo ceny były niższe o m/w 1/3 w porównaniu z naszymi sklepami. Chciałam zobaczyć zdjęcie Twojego granitu, ale niestety go brak . A nie boisz się, że taki bardzo ciemny zdominuje salon? Ale pewnie Twój salon ma z 60 m2 , więc nie ma ryzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 28.11.2005 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Sonika no właśnie tak myslę cały czas nad tym granitem bo salonu wcale nie mamy tak dużego tylko 40 m tak więc taki sobie, a na ten granit to bardziej się mąż uparł Na dole mam jedną łazienkę. Na górze mam łazienkę przy naszej sypialni i jedną dla dzieci. Niestety nie mam elektornicznej wersji projektu łazienki i nie moge się pochwalic co i jak. A dokładnie gdzie w Sosnowcu zamawiałas płytki?I jak to się stało, że akurat z Sosnowca? I jakbyś mogła napisz proszę ile Cię kosztowały płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.11.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Szkoda, że nie możesz wkleić projektu . Zamawialiśmy w Sosnowcu, bo jak się dowiedziałam ile mają kosztować płytki, a zwłaszcza dekory, zaczęłam szukać kto jeszcze je sprzedaje i tak trafiłam na firmę Labe na ul. Kresowej. Za dostawę zapłaciliśmy tylko 100,00 zł, więc się bardzo opłacało. Firma jest solidna, miła obsługa - gorąco polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 28.11.2005 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Sonika ale zapewniam Cię, że Twoja łazienka z Dado i tak bardziej zapiera dech w piersiach od mojej. Muszę tam zajrzeć bo nie mam daleko do tej firmy. Kurcze to ja wszystkiego szukam w W-wie a płytki mam pod nosem w moim rodzinnym mieście. Ale teraz bardzo rzadko tam bywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 28.11.2005 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Możecie mi powiedzieć dlaczego ja nie mogę sobie dodać podpisu? Nie chciałabym bez przerwy wpisywać odnośnika do albumu z domku. Gródek Monique Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 28.11.2005 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Wiecie co chyba sobie poradziłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 28.11.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Domek superaśny!!!Gratuluje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 28.11.2005 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 dzięki aha to naprawdę wielki komplement z ust Elity Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts