Monique 12.07.2006 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Dorota_M gres na podłodze to DELCONCA seria KY bodajże nr 10 ale to jeszcze musiałabym sprawdzić. A wymiar płyty podstawowej 60x60cm. Sonika nie urlopuję się już ale te upały nie sprzyjają chyba forumowym wizytom. Ufff ja już nie mogę. Premiumpremium dzieki łazienka dzieci to mój faworyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 12.07.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Upał upałem, ale jakieś wiadomości z placu boju się należą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 12.07.2006 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Sonika aktualnie walczę z kolorami ścian w domu a dokładnie z ich wyborem i z przykrością stwierdzam ,ze niestety narazie przegrywam Koszmar jest tak dużo kolorów, chyba aż za dużo i to jest główny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 17.07.2006 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Uwaga zaczynam się chwalic kolejnym etapami wykończenia http://mbiela.photosite.com/~photos/tn/690_348.ts1151695778000.jpg http://mbiela.photosite.com/~photos/tn/691_348.ts1151695798000.jpg http://mbiela.photosite.com/~photos/tn/692_348.ts1151695812000.jpg http://mbiela.photosite.com/~photos/tn/693_348.ts1151696054000.jpg http://mbiela.photosite.com/~photos/tn/694_348.ts1151696466000.jpg http://mbiela.photosite.com/~photos/tn/696_348.ts1151697192000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 21.07.2006 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Właśnie uporalismy z się z wyborem farb uff nie było łatwo, tyle jest teraz pieknych kolorów które każdy chciałby mieć u siebie,że aż strach. Mam nadzieję, że to co wybraliśmy wyjdzie fajnie. No i chyba malowanko rozpocznie się w przyszłym tygodniu o ile znowu z jakiś niewiadomych przyczyn nie będzie żadnej obsuwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 23.07.2006 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Udało nam się w sobotę wybrać wykonawcę schodów wewnętrznych prawdopodobnie zjawi się na pomiar w tym tygodniu niestety na sam efekt końcowy będziemy musieli jeszcze poczekać do września i to chyba nawet do końca września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 01.08.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 No i jak wyszlo to malowanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 01.08.2006 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 oczywiście pojawiły się nieoczekiwane przyczyny i malowanie dopiero się zacznie, a kiedy? któż to raczy wiedzieć Jestem zła wściekła i wogóle nic się nie układa tak jak byśmy chcieli. A mysleliśmy, że z dzidziusiem który ma przyjść na świat we wrześniu wprowadzimy się do nowego domku. Kicha i tyle. wszyscy chyba się zmówili i ćwiczą nasza cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 01.08.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Moniq, niech jest tylko zdrowia, to i reszta bedzie... U nas tez sie ciagnie.., jak makaron..., ale w koncu musi sie udac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 01.08.2006 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Zeljka masz rację zdrówko najważniejsze, ale nie ukrywam, że z jednym 19 miesięcznym kochanym urwiskiem a niedługo z drugim maleństwem nie bedzie nam lekko w tym wynajmowanym mieszkaniu. Ciągle się pocieszam ze może jakos do października uda nam się wyprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 02.08.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Monique, wyobrażam sobie jakie możesz mieć teraz nastroje. Ja mam termin porodu na 1 września, jestem zmęczona ciążą, mam jakieś głupie lęki przed porodem (choć pierwsze dziecko rodziło mi się super - teraz Ola ma 5 lat) a jeszcze drugi tydzień nie mogę dojść tołku z geodetą. Nie przejmuj się może jeszcze uda się Wam wprowadzić w terminie jaki zaplanowaliście. Przecież i tak jesteście bliżej końca niż początku, więc w każdej chwili wszystko może ułożyć się tak jak chcieliście. Pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 02.08.2006 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Iwuś dzieki za słowa otuchy. Z tymi nastrojami nie jest aż tak źle jedynie doskwiera ogólne zmeczenie i te upały które mam nadzieję są już za nami. Ja bym tam chetnie zaryzykowała zamieszkanie w domku bez wykonczonych schodów, wszystkich drzwi itp podobnych rzeczy tylko nie wiem jak by to zniósł nowonarodzony maluszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 03.08.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 zapowiada się super.więcej fotek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 03.08.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Monique Dzidziuś da sobie radę Wyobraź sobie w jakich warunkach czasami wychowują się dzieci na jakiś wsiach na końcu świata, albo w rodzinach patologicznych czy niestety w melinach. Bidulki nie mają tam ani miłości ani sterylnych warunków i potrafią wyrosnąć na zdrowych, inteligentnych i wrażliwych dorosłych. Głowa do góry A to, że u Was nie będzie kilku gadżetów?? Myślę, że to drobiazg i tak o dzidziusia zadbasz we właściwy sposób. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.08.2006 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Jak malowanie Monique - skończyłaś? Bardzo jestem ciekawa kolorków . A opóźnieniami to się nie zamartwiaj - tak to już jest - niestety . Ważne, że jakoś idzie do przodu . http://mbiela.photosite.com/~photos/tn/693_348.ts1151696054000.jpg A co masz na podłodze - ładne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 04.08.2006 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 No niestety Sonika nadal obowiązuje mnie ćwiczenie cierpliwości. malowanie powolutku idzie do przodu. Na parterze raczej bez szaleństw w zasadzie tylko 4 kolory. No brakuje mi jeszcze koloru do efektów specjalnych znaczy się do wyeksponowanie różnych wnęk itp. rzeczy. Tak więc salon, kuchnia i część holu są a może raczej będą w kolorze jasnego, hm a może raczej sredniego beżu, natomiast jadalnia, witarołap i klatka schodowa tzw kawa z mlekiem, jedynie pokój gościnny na parterze bedzie w innych kolorach a mianowicie mięta z limonką. Nie wiem jeszcze jak to wyszło bo dopiero chłopaki zaczynają. Natomiast na podłodze na pietrze mam połozony merbau. Narazie mało efektownie wyglada ale jak sie wycyklinuje i pomaluje myslę, że bedzie ok. Niestey cyklinowanie jest przewidziane po 20.08. do tego też czasu nie nie bedę miała pomalowanej góry buuuuuuuuuuu. A opóźnieniami to się nie zamartwiaj - tak to już jest - niestety . Ważne, że jakoś idzie do przodu Ale to do przodu rodzi się w wielkich bólach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 04.08.2006 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Iwuś bardziej mi chodziło o to czy nie zaszkodzą noworodkowi różne dziwne zapachy, mam na mysli schnące farby, lakiery, czy nawet meble. pamietam jak kupiłam łóżeczko dla pierwszego syna to mimo to, że przez tydzień stało rozłożone i sie wietrzyło to jak się wchodziło do mieszkania to jeszcze jakos dziwnie zalatywało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 04.08.2006 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 A jeszcze jedno moje spostrzeżenie. Hasła typu kuchnia na wymiar, drzwi na każdy wymiar okna na każdy wymiar pic na wodę fotomontaż. Jejku jak sie wczoraj wściekłam jak przyjechali goście od drzwi i narzekali że otwory są nie takie jak trzeba, że im drzwi nie będą pasować. no to w takim razie po co pisać o rozgłaszać wszem i wobec, że zrobi się wszystko. Podobnie z kuchnią chcesz miec cargo? ok ale może mieć wymiar 30cm, 40 cm nawet z dopłata nikt nie kombinuje z wiekszymi bo są po prostu nniemozliwe, a gdybym chciała 27cm bo tak by mi pasowało. Mówię Wam obłęd. A wniosek nasuwa sie taki zanim rozpoczniesz budowę domu zmów sobie drzwi, okna, kuchnię a potem dopiero obuduj to murem żeby nikt nie robił ci demolki w domu, że nie może się zmieścić z tzw artykułami na wymiar. uff ale się rozpisałam ale jak mi ulżyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 04.08.2006 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 No to może wkleję kilka fotek kolorku jednego. Swoją drogą wyszedł na zdjęciach jakis lekko rózowy ale w rzeczywistości taki nie jest. http://mbiela.photosite.com/~photos/tn/700_348.ts1154678419359.jpg http://mbiela.photosite.com/~photos/tn/702_348.ts1154678475234.jpg http://mbiela.photosite.com/~photos/tn/701_348.ts1154678449484.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 08.08.2006 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Z tym malowaniem to jakoś lecimy do przodu, co prawda powolutku ale jakos leci. Praktycznie na gotowo jest pomalowany salon na drugie malowanie czeka jadalnia i reszta pomieszczeń. Postaram się za jakiś czas wkleić zdjęcia. Niestety narazie tylko parter będzie malowany, z górą czekamy na cykliniarza i dopiero potem malowanko góry ale to dopiero za jakieś trzy tygodnie. tak więc w terminie realizacji chyba przegonię Sonikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts