Sonika 09.08.2006 02:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Proszę mi nie zabierać palmy pierszeństwa Monique. Bardzo ładny kolorek . To beż czy brzoskwinka? A jaki kolor bedziesz miec w jadalni? Na kiedy masz termin realizacji kuchni? Czy to już niedługo, bo doczekać się nie mogę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 09.08.2006 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Sonika miałam na mysli termin czekania na realizacją, tylko jakos źle się wyraziłam. Nawet przez mysl mi nie przeszło aby zabierać Tobie palmę pierwszeństwa, gdzież bym śmiała. na ścianie jest oczywiście jasny beż tylko jakoś na zdjęciach wychodzi całkiem inaczej. Natomiast co do kuchni to jak narazie gość obiecuje, że będzie w terminie czyli pod koniec sierpnia, ale uwierzę jak zobaczę. Potem jeszcze czekanie na blat a ponieważ też wszędzie między blatem a podwieszanymi półkami mam szkło to pewnie i czekanie na szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 09.08.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Monique z tymi gadkami ze nie pasuje, ze za malo miejsca, ze sie nie zmiesci, to normalka slogany robimy na wymiar, sa przewaznie naciagane bo malo kto to robi. Naprzyklad wiekszonc zakladow stolarskich pracuje na zasadzie dopasowywania a nie wpasowywania. Robia na standardowych wymiarach i kuniec... jak jest 2-3 cm przerwy to jeszcze bez marudzenia listwe wstawia, ale jak chcesz wpasowac w ta dziure wieksza szafke to juz koniec swiata. Ale z drugiej strony jak slyszalam od mojego stolarza od schodow, to ludzie chca tanio,tanio,tanio a standard jest najtanszy... to jak wychodzi cos nie standardowego to stolarz zaczyna marudzic, bo wie ze inwestor bez marudzil ze tak drogo musi wyjsc.... no takie kolko zamkniete. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 09.08.2006 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Wiesz Mohag, że dochodzi nawet ten problem ,że polscy wykonawcy nie chcą zarabiać pieniedzy. Bo nawet gdy masz kasę na nietypówkę to im się tego nie opłaca robić bo za dużo pracy trzeba temu poświęcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 09.08.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Wlasnie oni chca zarabiac pieniadzie ale na zasadzie, zamiast dlubac u kogos i tracic czas.... mozna w tym czasie zalatwic dwie standardowki. I wychodzi na to samo albo lepiej, a inwestor jeszcze nie marudzi ze drogo Z jednej strony troche ale tylko troche to rozumiem, a z drugiej nieraz tez mnie trafia.... tak jak jakis czas temu, jak wymyslilam sobie grzejnik w kuchni chce zmiescic pod oknem kawalek stoliczka i grzejnik mi tam nie pasowal, chcialam miedzy oknem a pokojem na scianie gdzie jest 60 cm go upchnac... czyli musial byc waski i dluuuugi. No i przewaznie nikt nie prowadzi, albo terminy sa takie dlugie ze szok. I nie pomoglo nawet to ze grzejnik kosztowal prawie tyle samo, co wszystkie pozostale.... musialam na to pojsc i kuniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.08.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Bardzo ladny ten bez. Jaka to farba? Ja tez musze zaczac sie rozgladac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 09.08.2006 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Zeljka kolor to Labrador Sands 5 z Duluxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 10.08.2006 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Monique - ja tez miałam na myśli terminy realizacji . A Tobie niby co przyszło do głowy ? Jak kuchnia pod koniec miesiąca, to już przecież niedługo - czekam z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 10.08.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Zeljka kolor to Labrador Sands 5 z Duluxa. Dzieki bardzo, dobrze wiedziec, bo moze akurat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 10.08.2006 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 postepy z malowania http://mbiela.photosite.com/~photos/tn/707_348.ts1155242527828.jpg http://mbiela.photosite.com/~photos/tn/710_1024.ts1155242693796.jpg http://mbiela.photosite.com/~photos/tn/708_1024.ts1155242594343.jpg http://mbiela.photosite.com/~photos/tn/709_1024.ts1155242621078.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 14.08.2006 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Bardzo ładnie Monique . Kiedy skończą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 24.08.2006 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Prędzej mnie wykończą. Ale jakoś może to wszystko przeżyję. Prace w ślimaczym tempie posuwaja się naprzód. Zaczęło się cyklinowanie poddasza. Mam nadzieję, że do połowy przyszłego tygodnia podłoga na poddaszu bedzie już gotowa i zacznie się malowanie ścian. w przyszłym tygodniu prawdopodbnie rozpocznie się montaż szafek kuchennych, mam nadzieję, schody się powoli robią mają być na początku października. Ale najlepszy motyw mamy z drzwiami wewnętrznymi. Na w/w musimy czekać 3 miesiące tyle mają roboty. No po prostu mały koszmarek. Mam nadzieję, że z tego wszystkiego zbyt szybko nie urodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 24.08.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Cześć.Monique chcialam tobie pogratulowac,mamy podobne gusta,kuchnia jest swietna,prostota,minimalizm,a ten monolit nazwany rowniez garderoba wbrew pozorom bedzie naprawde fajnie wygladal,ja mam zaprojektowany taki sam -tylko u mnie bedzie w kolorze bianco-przynajmniej jak na razie(jestesmy na etapie budowy,nie wykanczania)a reszta szafek w kolorze chłodnego,stonowanego brązu,tez szafki wiszące typu włoskiego czyli wąskie a długie,jednym słowem kuchnia super!kominek tez w moim stylu ,prosty nowoczesny-super,czekam na koncowy efekt.A wiesz my tez obkładamy dom piaskowcem,jak finanse pozwola to łupkiem(ponoc drozszy)i w srodku oczywiscie tez znajde miejsce na piaskowiec-jest przepiekny jeszcze w tych jasnych barwach.Zycze wytrwałosci w urzadzaniu i sił przy wklejaniu zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 27.08.2006 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Jaszczurka wielkie dzięki. Cieszę się, że Ci sie podobaja nasze pomysły na domek. A teraz króciutka relacja z frontu robót. Powoli kończa panowie podłogę na pietrze. Jest już wycyklinowana, przyklejone są cokoły i od jutra zaczynają lakierowanie drewna. Montaż kuchni opóźniliśmy do 14.09. za dużo ekip jest na budynku aby postawić meble ze szklanymi frontami i sprzęt AGD. Podobno w tym tygodniu zaczną sie rorboty przygotowujące ogród na zimę, znaczy się plenienie chwastów, wyrównanie terenu, rozplantowanie ziemi, no i chyba do końca września będę miała ułożony podjazd, ścieżki i dwa tarasy. i ja narazie wprowadzka w październku, nawet gdybyśmy wszystkiego nie mieli zrobionego, a nie będziemy mieli na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 27.08.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Jestem w szoku! Dom jest piękny! łazienki ciekawe szczególnie dziecinna.Kolory fajne. Czekam z niecierpliwością na kuchnię idalsze prace. Nie denerwuj sięprzeciąganiem terminó ,to normalka. Życzę Ci zdrowia i cierpliwości. Ja też jestem na etapie wykańczania wnętrz i siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 28.08.2006 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Podłoga na piętrze już raz polakierowana. W śodę czeka ją drugie lakierowanie. Jeszcze do pomalowania zostana ściany no i do listopada czekamy na te nieszczęsne drzwi. A montaż kuchni rozpocznie sie podobno 8.09.To za niecałe dwa tygodnie. Taka jestem podekscytowana, że hej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 28.08.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Czekamy na kucznię razem z tobą!!! też jesteśmy podekscytowani! pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 29.08.2006 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Czekamy na zdjęcia Monique . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 29.08.2006 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Zdjęcia najwcześniej w przyszłym tygodniu bo w tej chwili nie da się wejść na górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 29.08.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Zdjęcia najwcześniej w przyszłym tygodniu bo w tej chwili nie da się wejść na górę a nie mozna drabiny od sasiada ten tego i przez okno cyknac photosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts