Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 273
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sonika miałam na mysli termin czekania na realizacją, tylko jakos źle się wyraziłam. Nawet przez mysl mi nie przeszło aby zabierać Tobie palmę pierwszeństwa, gdzież bym śmiała. :wink:

na ścianie jest oczywiście jasny beż tylko jakoś na zdjęciach wychodzi całkiem inaczej. :-?

Natomiast co do kuchni to jak narazie gość obiecuje, że będzie w terminie czyli pod koniec sierpnia, ale uwierzę jak zobaczę. Potem jeszcze czekanie na blat a ponieważ też wszędzie między blatem a podwieszanymi półkami mam szkło to pewnie i czekanie na szkło.

Monique z tymi gadkami ze nie pasuje, ze za malo miejsca, ze sie nie zmiesci, to normalka :roll: slogany robimy na wymiar, sa przewaznie naciagane bo malo kto to robi.

Naprzyklad wiekszonc zakladow stolarskich pracuje na zasadzie dopasowywania a nie wpasowywania. Robia na standardowych wymiarach i kuniec... jak jest 2-3 cm przerwy to jeszcze bez marudzenia listwe wstawia, ale jak chcesz wpasowac w ta dziure wieksza szafke to juz koniec swiata.

Ale z drugiej strony jak slyszalam od mojego stolarza od schodow, to ludzie chca tanio,tanio,tanio a standard jest najtanszy... to jak wychodzi cos nie standardowego to stolarz zaczyna marudzic, bo wie ze inwestor bez marudzil ze tak drogo musi wyjsc.... no takie kolko zamkniete.

Wlasnie oni chca zarabiac pieniadzie ale na zasadzie, zamiast dlubac u kogos i tracic czas.... mozna w tym czasie zalatwic dwie standardowki. I wychodzi na to samo albo lepiej, a inwestor jeszcze nie marudzi ze drogo :wink:

Z jednej strony troche ale tylko troche to rozumiem, a z drugiej nieraz tez mnie trafia.... tak jak jakis czas temu, jak wymyslilam sobie grzejnik w kuchni :roll: chce zmiescic pod oknem kawalek stoliczka i grzejnik mi tam nie pasowal, chcialam miedzy oknem a pokojem na scianie gdzie jest 60 cm go upchnac... czyli musial byc waski i dluuuugi. No i przewaznie nikt nie prowadzi, albo terminy sa takie dlugie ze szok. I nie pomoglo nawet to ze grzejnik kosztowal prawie tyle samo, co wszystkie pozostale.... musialam na to pojsc i kuniec.

• 2 weeks później...
Prędzej mnie wykończą. Ale jakoś może to wszystko przeżyję. Prace w ślimaczym tempie posuwaja się naprzód. Zaczęło się cyklinowanie poddasza. Mam nadzieję, że do połowy przyszłego tygodnia podłoga na poddaszu bedzie już gotowa i zacznie się malowanie ścian. w przyszłym tygodniu prawdopodbnie rozpocznie się montaż szafek kuchennych, mam nadzieję, schody się powoli robią mają być na początku października. Ale najlepszy motyw mamy z drzwiami wewnętrznymi. Na w/w musimy czekać 3 miesiące tyle mają roboty. No po prostu mały koszmarek. Mam nadzieję, że z tego wszystkiego zbyt szybko nie urodzę. :roll:

Cześć.Monique chcialam tobie pogratulowac,mamy podobne gusta,kuchnia jest swietna,prostota,minimalizm,a ten monolit nazwany rowniez garderoba wbrew pozorom bedzie naprawde fajnie wygladal,ja mam zaprojektowany taki sam -tylko u mnie bedzie w kolorze bianco-przynajmniej jak na razie(jestesmy na etapie budowy,nie wykanczania)a reszta szafek w kolorze chłodnego,stonowanego brązu,tez szafki wiszące typu włoskiego czyli wąskie a długie,jednym słowem kuchnia super!kominek tez w moim stylu ,prosty nowoczesny-super,czekam na koncowy efekt.A wiesz my tez obkładamy dom piaskowcem,jak finanse pozwola to łupkiem(ponoc drozszy)i w srodku oczywiscie tez znajde miejsce na piaskowiec-jest przepiekny jeszcze w tych jasnych barwach.Zycze wytrwałosci w urzadzaniu i sił przy wklejaniu zdjec :wink:

Jaszczurka wielkie dzięki. Cieszę się, że Ci sie podobaja nasze pomysły na domek.

A teraz króciutka relacja z frontu robót. Powoli kończa panowie podłogę na pietrze. Jest już wycyklinowana, przyklejone są cokoły i od jutra zaczynają lakierowanie drewna. Montaż kuchni opóźniliśmy do 14.09. za dużo ekip jest na budynku aby postawić meble ze szklanymi frontami i sprzęt AGD. Podobno w tym tygodniu zaczną sie rorboty przygotowujące ogród na zimę, znaczy się plenienie chwastów, wyrównanie terenu, rozplantowanie ziemi, no i chyba do końca września będę miała ułożony podjazd, ścieżki i dwa tarasy. i ja narazie wprowadzka w październku, nawet gdybyśmy wszystkiego nie mieli zrobionego, a nie będziemy mieli na pewno. :wink: