gegula 13.08.2010 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam wszystkich użytkowników tego portalu Mam do was gorącą prośbę o pomoc jak prawnie przekształcić mleczarnię w budynek mieszkalny. Dodam że mleczarnia była stosunkowo niedawno budowana a bryła tego budynku niczym nie przypomina budynku pod działalność. Znajduje się w fajnym miejscu i ma naprawdę ciekawe ustawienie. Interesuje mnie kupno tej nieruchomośći. Tylko co z przekształceniem ??? czy jest to możliwe i czy będzie można tam prawnie zamieszkać. Jeśli ktoś może wie jak to załatwić to piszcie Z góry dziękuję i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
techen 19.09.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Pozwalam sobie odświeżyć temat.Czy posiada ktoś jakiekolwiek informacje na ten temat? Proszę o informacje,Z góry dziękuję, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 28.09.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Może to coś pomoże-adaptacja cielętnika na dom.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?204808-Adaptacja-ciel%C4%99tnika-czyli-nasz-pomys%C5%82-na-Dom&highlight=cieletnika Na pewno miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego musi przewidywać budynki mieszkalne w tym miejscu,a resztę załatwia architekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.10.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 http://bip.poznan.pl/bip/sprawy/zmiana-sposobu-uzytkowania-obiektu-budowlanego-lub-jego-czesci,1786/ Tu masz ściągę...U Ciebie będzie identycznie lub bardzo podobnie.Bo?Bo robi się takie ruchy na bazie tego samego prawa... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CamillQ 19.10.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Witam,Ten temat jeszcze całkiem niedawno mocno mnie interesował. U nas jeśli chodzi o ww cielętnik sytuacja wyglądała w następujący sposób: trzeba sprawdzić w urzędzie gminy jaki jest MZPP (czyli miejski plan zagospodarowania przestrzennego) na to miejsce. Pytanie też w jakim stanie znajduje się ten budynek (musi spełniać określone warunki, żeby przekształcić go na budynek mieszkalny) np. w budynku mieszkalnym musi być kuchnia bodajże z oknem itd. Wiem, że w przypadku cielętnika było tak, że dopiero po jego fizycznej adaptacji na budynek mieszkalny (po uzyskaniu pozwolenia na budowę) można było przekształcić go na budynek mieszkalny (z gospodarczego). Zaznaczam, że odnoszę się do naszej konkretnej sytuacji i nie wiem czy w Twoim wypadku też tak musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts