Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Samochodem do wiednia

Bold

Recommended Posts

• 2 weeks później...
A tak a propos Wiednia. Macie może jakieś namiary na kwatery/hotele w okolicach. Chciałabym sie tam wybrać na jakieś 2-3 dniowe zwiedzanie i wolałabym wcześniej zaklepać pokój. Już raczej wyrosłam z "hardkorowych" eskapad z plecakiem i bez zapewnionego noclegu, a na ekskluzywne hotele mnie nie stać (wiadomo - budowa, wykończeniówka...). Słyszałam, że lepiej nocować na Słowacji, a tylko dojeżdzać do Wiednia. Byłabym wdzieczna za jakieś namiary na przytulne i w przyzwoitej cenie lokum.

ja nocowałem pod wiedniem w Guntramsdorf jest tam fajny hotelik nazywa się G&K Hotel i w miarę cenowo z tego co pamietam to 120 euro za pokój dwuosobowy z łazienką i śniadamiem. Całkiem dobre warunki cisza spokój. Tak żeby sobie spokojnie wypocząć. I niedaleko od hotelu jeździ do wiednia "badenka" więc samochód można spokojnie zostawić pod hotelem i do wiednia badenką a po wiedniu metrem. Edytowane przez Puławiak

http://www.kardinal-koenig-haus.at/semi_nach.php

To jest obiekt częściowo hotelowy, częściowo seminaryjny. Wprawdzie należy do Jezuitów, ale wynajmują po prostu organizatorom różnego rodzju szkoleń.

Byłam tam ostatnio, jako uczestnik szkolenia i nie wnikałam w zasady ewentualnego wynajmowania osobom prywatnym.

Jeśli ktoś z nas chchiał zostać jeszcze na dodatkową noc po zakończeniu szkolenia, ten dodatkowy nocleg kosztował 45 €. w jedynce. Nie wiem, czy to ich normalna cena, czy właśnie dla takich przedłużających pobyt. Trzeba by było zadzwonić i zapytać.

Pokoje baaaardzo czyściutkie, ładnie umeblowane (bez telewizora, bo trzeba się tam "wyciszyć". Nie bardzo widzę tam dzieci, bo poza naszą grupą germanistów było kilka grup np. zakonnic, księży itp. Bardzo dobre dla ludzi pragnących ciszy - spory park, pokoje hotelowe chyba w większości od strony parku (ich własnego) a nie od ulicy.

Do Opery jedzie się kilka przystanków tramwajem do metra i kilka przystanków metrem.

Bardzo polecam, o ile dostępne jest dla turystów indywidualnych.