Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od ogółu do szczegółu czyli jak wykonczyc mirabelke

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ktokolwiek widział? ktokolwiek wie? gdzie mozna kupic ŁADNE, NIEDROGIE, PORZĄDNE białe drzwi???

Miały byc Fiordy! Miały no i co? Jeden odradza, drugi odradza... ze kiepskie, ze odkleja sie ta warstwa "forniru" czy czegoś tam... czy wogole te Fiordy mają fakturę drewna? czy sa płaskie, gładkie? w sklepach patrza na nas jak na wariatów "BIAŁE?? nie... białych nikt nie kupuje..."

150 różnych drzwi w sklepie i ani jedej sztuki białych.....

Prosze o wypowiedz włascicieli Fiordów;-) jesli takowi tu zaglądają...

a na osłodę walentynkowe ciasteczka z przepisu od Ane3ki:-)

ciacha.jpg

Anetko kurcze nie dobijaj mnie... jesli tak bedzie to zostaniemy bez drzwi... budzet mamy zapiety na ostatni guzik i na drozsze drzwi nie ma szans;-(

Bo koszt Fiordów za 7szt drzwi do około 4,5 tys, a za drewniane na dole 4szt zapłacilismy dwa razy tyle...

Moze jednak jakies pochlebne opinie o Fiordach znajde;-(?

Psosin,

a może drzwi sosnowe? Kupić naturalne i pomalować samemu na biało - np. Radex model Londyn, na LM jest kilka wersji drzwi naturalnych, w różnych cenach:

http://www.leroymerlin.pl/produkty/skrzydlo-drzwi-pokojowych-pelne-londyn-radex,1208871752,1281443304.html

Zawsze to naturalne drewno, pomalowane na pewno będą fajnie wyglądały.

Edytowane przez Anjazzielonego

Anja no takie rozwiazanie tez bierzemy pod uwagę, ale nie chciałam malowac, boje sie ze beda zółkły, poza tym palowac 7 drzwi to tez sporo roboty...;-((

Jeszcze ciagle myslimy o drzwiach Swedoor , ale one nie wychodzą zbyt tanio;-( w zeszłym roku wycenili nam je na 1500zł za sztukę razy 7szt to 10,5 tys....;-(((

o rany... niezła cena za te Swedoor:(

Wiem, że malowanie to sporo pracy, ale i jaka oszczędność.

Szczerze mówiąc, to piękne, drewniane, białe drzwi chyba tylko od stolarza, na zamówienie - - kosmiczna cena......

Wszystkie białe popularne są w okleinie, która może nie jest okropnie zła, ale drewno to to nie jest - sama mam białe Porta Londyn i jestem z nich zadowolona, bo były białe, wytrzymałe, porządne i tanie, ale do domu wolałabym jednak malować sosnowe, nawet tyle sztuk:)

Z drewnianych sosnowych jest spory wybór, przynajmniej niektóre na pewno są porządne i solidne, myślę, że byłoby w czym wybrać.

No własnie 1500zł to dla nas za duzo niestety;-( tyle mniejwiecej zawołałby nasz stolarz który robił nam drzwi na dole)

Fakt porównanie drzwi drewnianych za 1500zł i taka sama kwota za "plastikowe" Swedoora to lekka przesada....

Napewno drzwi sosnowe to:

1. mozliwosc wielokrotnego malowania po latach (np jak sie obiją w zwykłych sa dziury a te zaszpachluje sie i pomaluje na nowo)

2. zawsze to drewniane, pełne drzwi które mają strukturę drewna..

3. cena tez jest okej nawet jak sie doliczy koszt farby

ale to malowanie..;( myslałam ze zamówimy i założą i juz;-(( eh ciagnie nam sie ta budowa strasznie ostatnio, bo kasy mało a mąż zarobiony strasznie..;-(

Cześć,

tak dzisiaj wpadłam do ciebie i widze, że masz podobny problem z drzwiami co my:) wszystkie miał robić stolarz, ale kasy brakło:( więc postanowilismy kupic na góre zwykłe sosnowe (cos jak przytoczony link z LM, ale trzeba doliczyc jeszcze koszt futryn! ) i pomalowac na biało ma je nam stolarz, który robił drzwi dolne, po promocyjnej cenie 150 zł za sztukę... może zapytajcie swojego stolarza czy ma taka możliwość....

Pozdro