Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od ogółu do szczegółu czyli jak wykonczyc mirabelke

Recommended Posts

Fugi na ścianie w kuchni to rodzice impregnowali, ale tylko za zlewem i płytą :yes:

W łazience na ścianach w ogóle nie, podłogę chyba tak - u nich jasne kremowe płytki.

A co kupicie do olejowania tego blatu psosin?

Bo ja mam na oku biały olej z fluggera, ale blat chcę dać do łazienki pod umywalkę i nie wiem czy to wystarczy?

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj,

Cudne masz te kafle czy kamień (?) na tej podłodze. Proszę, napisz co to jest, dziękuję z góry!

Ja przepraszam, że się wtrącam tu z OTem... Miszaki, a czemu Ty nie masz jakiejś swojej galerii abo co? Ten blog to jest Twój? Bo wygląda, że będziesz pięknie mieszkać.

psosin, wybacz za wtrącenie!

Ane3ka nie szkodzi bo tez chciałam sie o to Miszaki zapytac;-))

To sa kafle Nowa Gala Signum SN12, na zywo wygladają trochę inaczej sa chyba mniej maziate;-)

Podjelismy decyzje i jednak beda Fiordy, we wtorek przyjezdza facet pomierzyc i wtedy ostatecznie dogadamy sie co do ceny.

Dzisiaj maz powiesił 3 kinkiety, moze nie sa za ładne ale mają 3 zalety: były tanie, mają sciemniacze, pobierają mało prądu i mozna kazdy oddzielnie wyłączyc;-)

pomierzyłam tez pokój synka i garderoby i musze pomyslec jak je zabudowac...

A wogole to poprzeczytaniu jednego wątku miałam wczoraj mega doła. To forum strasznie psuje. Zazdroscic mozna przeprowadzki do urządzonego na tip-top domu, idealnie wykonczonego.. eh a nam przyjdzie wprowadzic sie ze starymi meblami, ba nawet z połową mebli.. no ale moze i to tez ma swój urok, wykanczanie sie przez nastepne 2 lata.....

Edytowane przez psosin

Lampy... to juz chyba moja zmora;-(

Moze pomozecie mi?;-)) szukam lampy do pokoju synka (5lat prawie) nad łóżkiem ma dwie lampki z ikei niebieskie no i szukam czegos na sufit.. Nie chce jakis tematycznych typu Bob Budowniczy, bo mojemu dziecku dzis podoba sie to a jutro co innego, najbardziej chyba byłby zadowolony z wielkiej komórki;-) hehhe

a tu albo same dziecinne (a on za rok przeciez szkolniak juz bedzie) albo własnie tematyczne...;-(

Musi byc dosyc spora bo pokój duzy i jeden tylko punkt oswietleniowy na suficie....

A tak jeszcze w temacie lamp, chyba od Venus zaraziłam sie kryształkami i zastanawiam sie gdzie je wcisnac u siebie;-)) na poczatku myslałam na dole w korytarzu, ale tam mam 2 punkty niedaleko siebie +kinkiet a to chyba było juz za dzuo dobrego co?

to moze łazienka na dole ta szara? ale wtedy jaki kinkiet?

myslałam o lampie w tym stylu jak pokazała Venus (dzisiaj ogladałam w LM)

http://studioswiatla.pl/image_func.php?img=gfx/26869117b6bd236ef4bef6e4a0a11acd.jpg&maxwidth=357

widziałam jeszcze inne ale nie moge teraz znalesc w necie....

hmn...Ania no widze, ze moja choroba staje sie zarazliwa :) Tylko widzisz ja te krysztalki to ogolnie mam na calym dole w oswietleniu rozplanowane i gornym holu. Nie wiem Aniu czy jedna lampa tak kompletnie bez nawiazania bedzie szczesliwym rozwiazaniem.

Pamietam, ze pokoj synka mialas malowany na niebieski i krem chyba, wiec moze poszukaj zwyklej prostej lampu w tkaninie np kremowej? :)

Jeśli można to tu podpytam - słońce co to jest ta druga lampa? Bardzo ciekawa, bo wygląda na to, że można ją wygiąć w różne strony :)

psosin podobają mi się lampki z kryształkami, ale do mnie chyba nie będą pasować. W zasadzie jedyne co rozważam to żeby do łazienki dać kinkiet z kryształkami, więc może i u Ciebie w łazience faktycznie sprawdziłaby się tego typu lampa? :) Ja mam na oku taki kinkiet, ale nie muszę go dobierać tak, aby pasował do górnego oświetlenia, więc nie wiem czy by do Ciebie pasował: http://allegro.pl/kinkiet-magic-1-lampy-italux-i1475657639.html

A jeśli pokój synka jest w takich kolorach jak napisała venus, to może coś takiego:

Massive Flavio

http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/14/66/12/70/1466127006

Massive Usebi

http://img232.imageshack.us/img232/1818/403542010p0n.jpg

Massive Balfour

http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/14/66/12/70/1466127012

Edytowane przez pysiaczek

to ja sie jeszcze wtrace :) Kinkiety italuxa z kolekcji magic mam u siebie na calym dole zaplanowane, polecam - mi sie bardzo na zywo podobaja :) Szklany klosz mam nadzieje zatrzyma wiekszy kurz i dzieki temu nie trzeba bedzie szorowac kazdego krysztalka z osobna no i ladnie rozprasza swiatlo :yes: Edytowane przez Venus_m

Tylko widzisz ja te krysztalki to ogolnie mam na calym dole w oswietleniu rozplanowane i gornym holu. Nie wiem Aniu czy jedna lampa tak kompletnie bez nawiazania bedzie szczesliwym rozwiazaniem.

mysle ze własnie w samej łazience fajnie by wyglądała. No ale nie wiem...

Musze jeszcze jakies lampy wymyslec na sufit w korytarzu

Tutaj widac 201101041442.jpg

jdena lampa musi byc po prawej przy drzwiach z wiatrołapu a druga koło drzwi do gabinetu..

i na tej scianie na przeciw schodów chciałam lustro, takie długie.. w srebrnej ramie cos w tym stylu:

http://www.tanie-upominki.pl/images/56328/1.jpg

no moze troche z delikatniejszym wzorem na ramie...

no i jakie lampy do tego?

pomózcie?;-)))

hiehie no industrialna nie bardzo;-) choc podobają mi sie bardzo ale jakos nie bardzo wiem do jakich wnetrz je wpasowac;-)

wczoraj pan pomierzył drzwi, dziaij idziemy zamawiac.

dzisiaj przyjezdza kuchnia i normalnie nie mogłam w nocy spac :D

a schody bedą za 1,5 tyg.

a w sobotę pierwsza przeprowadzka;-) łóżko, materac, dywan z piwnicy i mozna juz spac :rotfl::lol2:

a tu jeszcze fotka naszej "gemeli" jak to mówią z poznańska...

DSCN4246.jpg :rotfl::rotfl:

Edytowane przez psosin