aneta s 01.04.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 o cos takiego mi chodzi tylko w ramce...myslicie ze sie da?http://img25.imageshack.us/img25/5808/fiorena4565x4471.jpgUploaded with ImageShack.us Psosin przepraszam, ze balaganie w Twoim watku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 01.04.2011 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 spoko;-) ja tez musze z jednego dniazdka zrobic 2 wiec moze poszukam takiego rozwiazania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 01.04.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 mam nadzieje, ze tak sie da bo w przeciwnym razie czeka nas demolka puszek a tego chcialabym uniknac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 01.04.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Dokladnie tak jak napisala Yokasta Dlatego mielismy demolke w domu, bo troche pozno sie zorientowalismy P.S. Yokasta chyba to co pokazalas jest firmy Schneider... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 01.04.2011 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 A u nas schody sie wkoncu robią! po 3 miesiacach czekania, 3 tygodniach reklamacji, są i robią do niedzieli mają byc gotowe chocby w nocy mieli robic! A ja posprzatałam sobie kuchnie i bede powoli przewozic rzeczy... Ale kurcze no nadal nie wiem gdzie szkła trzymac, jak sie przestawic na szuflady?? brakuje mi wiszacej szafki no;-( Doradzcie mi prosze gdzie i jaką wcisnąc? Bo juz wymusliłam sobie taką narożną może jakąs starą białą z takim ładnie oszronionym szkłem? albo przejrzystym, ze szprosami?.... i szukam pomysłu, no chyba ze półki zrobie ale jakos nie czuje klimatu naczyn na wierzchu;-(( o tak jak tu w sumie ładnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 01.04.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 nasi elektrycy tez nas o nic nie pytali kurde ja moglam nie wiedziec o takich mykach ale oni powinni - szlag by to :mad: nie bede dzis spac tak mi sie cisnienie podnioslo... Psosin ja poki co nie widze u Ciebie dodatkowych polek, z tego co widze to masz kilka szafek kolo piekarnika a dolne to chyba nie tylko szuflady? ja talerze, kubki bede trzymac prawdopodobnie w szufladach w kuchni, oprocz szuflad mam jeszcze taka wysoka zabudowe, w ktorej mam szuflady wewnetrzne i kilka polek wiec moze tam a serwis, ktorego nie bede uzywac na codzien i szklo - kieliszki itp w kredensie i serwantce, ktore stana w salonie i jadalni. Jak moj plan sie nie powiedzie to wtedy pomysle o gornych szafkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 01.04.2011 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Yokasta no własnie otwarte półki chyba tylko na zdjeciach katalogów dobrze wygladają.. wolałabym miec wszystko pochowane...Nie wiem moze jak zaczne przewozic "skorupy" to mi jakos sie poukłada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 01.04.2011 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 a schody: jeszcze cieplutkie;-) chyba na dzisiaj bedzie tyle, reszta -tralki porecze jutro.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 02.04.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 psosin bardzo ładne te schody! Ja podobnie jak dziewczyny uważam, że na razie spróbuj to wszystko popakować po szafkach tych co masz, a dopiero jak to się nie sprawdzi to pomyślisz o jakimś rozwiązaniu na górę ewentualnie. Wbrew pozorom talerze trzymane w szufladzie dolnej to wygodniejsze rozwiązanie niż w szafce wysoko - miałam tak u rodziców a u siebie nie miałam miejsca na takie coś i ciężko mi się teraz wyciąga je z góry, tym bardziej, że talerze same w sobie są ciężkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.04.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 psosin, tak jak pisze pysiaczek - szuflady to wbrew pozorom najwygodniejsze rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.04.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 (edytowane) Aniu zastawy stolowe przygotowane na odwiedziny brytyjskiej krolowej trzymalabym w szafce w tej zabudowanej scianie - skoro i tak maja byc uzywane rzadko Kubki, talerze wrzucilabym w szuflady. Trzymanie talerzy pod kuchenka to jest dla mnie absolutny must have pod wzgledem wygody (w szufladzie srodkowej). W ikei mozna kupic takie specjalnie stojaczki na talerze, to naprawde jest bardzo wygodne Nie wiem natomiast jak ulokowac kubki, my z przyzwyczajenia na pewno bedziemy je miec w gornych szafkach...ale skoro z talerzami mozna sie przyzwyczaic to z kubkami tym bardziej Kurde zapomnialam napisac ze schody piekne!! Edytowane 2 Kwietnia 2011 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 02.04.2011 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 No tez tak mysle ze narazie bedzie jak jest, zreszta narazie brak kasy i tak nie pozwala na dodatkowe szafki;-( Bardziej chodzi mi własnie o te kubki, filizanki. Bo talerze to wiadomo ze w szufladach.. No to pokaze wam schody, na zdjeciach jeszcze nie skonczone, bo musiałam z synkiem do domu wracac, ale panowie konczyli robote. Było ciezko, mamy dosyc panów fachowców i jak mantre powtarzamy "jeszcze tylko drzwi..." i spokój z "fachowcami". O wszystko trzeba było sie wykłócac i wszystko palcem pokazywac, no i oczywiscie "to sie nie da..." wrr... ale schody piekne som! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.04.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Ja kubki i filiżanki też trzymam w szufladzie - można się przyzwyczaić Schody faktycznie ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 03.04.2011 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 jeszcze jedna fotka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 03.04.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 No piękne piękne som I najważniejsze, że widzę dali radę tą poręcz zrobić tak jak im mówiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
castel 03.04.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 bardzo mi sie podobaja schody a jeszcze bardziej ten pomysl z otwartym pokojem.Co tam bedzie,jak urzadzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 03.04.2011 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 dzieki;-) mysle ze tam bedzie jakas sofka, fotel, stare organy (heheh które maz kupił na aukcji i zamierza pomalowac na biało) jakis stolik, zeby posiedziec, poczytac ale miec młodego na oku;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyrka 04.04.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witaj PSOSIN. od jakiegoś czasu cichutko przyglądam się Waszej mirabelce. My z mężem także się zdecydowaliśmy na ten właśnie projekt. dla nas jest super!!! Marzę o tym aby być już na etapie urządzania!! podobnie jak ty budujemy wersje z garażem jednostanowiskowym. Zmieniliśmy dach nad garażem i parę innych rzeczy. Obecnie czekamy na pozwolenie na budowę.napisz proszę czy wejście do garażu zostawiliście tak jak w projekcie czy macie może jakiś inny pomysł. zastanawia mnie po prostu ta łazienka bez okna. co o tym sądzisz? schody baardzo mi się podobają i pięknie wyglada ta otwarta przestrzeń. w obecnym mieszkaniu też mamy takie rozwiązanie. chciałabym cie prosić o opinie, mam zamiar urządzić tam pokoiku dla dziecka. da sie tam coś sensownie poustawiać? przeglądając fora wodzę że większość ludzi rezygnuje z pokoju i urządza tam coś innego. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 04.04.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 O kurcze, ale popędziłaś. I kuchnia i schody i już pakujesz manele... Schody wyszły ślicznie. Cały czas spoglądam na moje i pragnę białych podstopnic. Ale z drugiej strony... dlatego są inne niż te z białymi podstopnicami. A może kiedyś, kiedyś się to zmieni.Ślicznie. Nie mogę się doczekać dalszych zdjęć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 04.04.2011 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Dzieki Ane3ka;-) ciesze sie ze ci sie podoba;-)) Witaj PSOSIN. od jakiegoś czasu cichutko przyglądam się Waszej mirabelce. My z mężem także się zdecydowaliśmy na ten właśnie projekt. dla nas jest super!!! Marzę o tym aby być już na etapie urządzania!! podobnie jak ty budujemy wersje z garażem jednostanowiskowym. Zmieniliśmy dach nad garażem i parę innych rzeczy. Obecnie czekamy na pozwolenie na budowę.napisz proszę czy wejście do garażu zostawiliście tak jak w projekcie czy macie może jakiś inny pomysł. zastanawia mnie po prostu ta łazienka bez okna. co o tym sądzisz? schody baardzo mi się podobają i pięknie wyglada ta otwarta przestrzeń. w obecnym mieszkaniu też mamy takie rozwiązanie. chciałabym cie prosić o opinie, mam zamiar urządzić tam pokoiku dla dziecka. da sie tam coś sensownie poustawiać? przeglądając fora wodzę że większość ludzi rezygnuje z pokoju i urządza tam coś innego. pozdrawiam Witam Cie Cyrka. Ciesze sie ze podoba ci sie moja Mirabelka. My tez bardzo długo szukalismy fajnego projektu, zalezało nam na sporym dole ale generalnie o niezbyt duzym domu. Wkoncu zdecydowalismy sie na ten projekt ale mamy pare zmian: 1. Nie mamy podcienia na dole koło jadalni, mamy tam sciane i dzieki temu mamy wiecej miejsca 2. mamy powiekszony wykusz (ten na strone ogrodu, zdjae sie o 0,5 metra) 3. mamy podniesioną sciankę kolankową na dole (dzieki temu mamy wyzsze pomieszczenia - co moim zdaniem jest poprostu konieczne zeby nie czuc sie jak w mieszkaniu w bloku) 4. mamy podniesiony garaz i dzieki temu pokój nad garazem jest na tym samym poziomie co reszta domu. Bałam sie ze bryła domu na tym straci bo tak czytałam np na forum muratora, ale u nas wyszło całkiem fajnie. Jesli chodzi o wejscie do garazu, to mamy normalnie z kotłowni. Słysząłam rózne opinie na ten temat, ze bezpieczniej np zeby garaz nie był połączony z domem itp, ale dla mnie to wygoda bo wjade do garazu i juz "suchą" stopa wejde do domku;-))) A łazienka bez okna? w bloku tez jest łazienka bez okna i jest ok, poza tym to łazienka goscinna, swoją wiekszą z oknem mamy na górze. Nie bardzo rozumiem o co pytasz jesli chodzi o tą otwartą przestrzeń. Wiele osób robi tam łazienkę (np Venus) ale my mamy na przeciwoko sąsiadów czyli okno musiało by byc ciagle zasłonięte, a ono takie ładne jest;-))) A serio to na poczatku szukalismy domu z antresolą zeby czuło sie troche przestrzeni, oddechu. Postanowilismy zostawic otwartą przestrzen i jakby co, gdyby zaszła taka potrzeba zabudowac je na normalny dodatkowy pokój. Oryginalnie w projekcie jest tak ze na przeciwko schodów na górze jest pokój- my mamy tam łazienkę a obok schodów (na przeciwko łazienki) mamy pralnię. Tam w oryginale własnie była łazienka ale przez to ze mamy korytarzyk do pokoju nad garazem ona sie bardzo zmniejszyła i pozostała tam pralnia. Jakby co to pytaj;-)) my mielismy sporo dylematów jak kazdy kto buduje "pierwszy dom";-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts