Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od ogółu do szczegółu czyli jak wykonczyc mirabelke

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

dziekuje wszystkim za zyczenia!

niestety nie mam stałego dostepu do netu..

Ciagle ogarniamy sie, maz z tesciem zrobili garderobe (czesciowo z płyt z castoramy czesciowo z regalow z IKea) wyszła super, potem wrzuce foty.

Pokoj synka i garderoba juz tez prawie skonczone, wiadomo brak dodatków typu narzuta, obrazki itp. ale zarys juz jest;-)

Na dole ogarniamy gabinet (tam juz sa nawet listwy przypodłogowe) a potem przejdziemy do salonu i wkoncu poskładamy te Ektorpy;-) i bedzie gdzie tv ogladac chociaz narazie i tak nie ma na to czasu...

a wogole to fajnie sie mieszka;-))))

• 2 weeks później...

Zeby moj watek nie umarł smiercią naturalną wrzucam pare fotek, nie patrzcie na niedoróbki, brak stylizacji i porządku ;) pracujemy nad tym wszystkim;-))

Pokój synka:

DSCN4362.jpg

DSCN4361.jpg

oczywiscie brak narzuty, niepomalowany stolik i krzesełka i zreszta nie w tym miejscu itp..

garderoba synka:

DSCN4363.jpg

jedna strona bo na drugiej same zabawki :bash:

nasza garderoba made by moj mąż;-) i tesciu i troszke IKEA

DSCN4364.jpg

salon

DSCN4366.jpg

DSCN4367.jpg

widok na kuchnie

DSCN4369.jpg

i kuchnia

DSCN4370.jpg

i kawałek gabinetu

DSCN4371.jpg

Dzieki;-)) ale do super lux jeszcze daleko;-))

Ektorpy hmm dłuuugo sie wahalismy co kupic, z jednej strony cena przystepna choc to gniecenie sie jest zlekka wkurzające.. Nie mielismy czasu i wolelismy kase za naroznik który mielismy w starym mieszkaniu inaczej wykorzystac wiec jednak kupilismy ektorpy. Budza one skrajne emocje- tesciowej sie baaaardzo niepodobają a my jestesmy zadowoleni :p

Stolik hmm Venus powiedz ze zartujesz :rolleyes: to staroc z piwnicy... oczywiscie tymczasowy....

Kuchnia bedzie miała szare rolety rzymskie i mysle ze te okna za ektorpami tez, tylko okno balkonowe bedzie miało firane z tego samego materiału... niewiem czy tak mozna? ale to jeszcze chyba dłuuuuuuuga droga;-)

A listwy widziały?hmm w sumie słabo je widac:rotfl:robia sie w tepie oszałamiającym jakis metr na dzien heheh no ale do przodu codziennie;-)))

Dzisiaj doszły jeszcze lampy oczywiscie made by Ikea;-) ale przynajmniej nie stercza kable, jutro bedziemy robic lampy w kuchni juz tez kupione...

W przyszłym tygodniu bedzie u nas kamieniarz, musze wkoncu zdecydowac co na kominek mam pare typów, jutro wkleje bo dzisiaj jeszcze czeka mnie prasowanie;-((( aha pralnia, łazienka i sypialnie na jednym poziomie to jest to!!

Aniu listwy to ja widzę wszędzie dlatego nawet nie pomyślałam, że mogłoby ich nie być. Oczywistym było dla mnie, że są, dlatego nawet nie skomentowałam, ale oczywiście piękne :yes:

Nasz ektorp też się niezbyt widzi teściowi ale my go uwielbiamy za jego wygodę ( i szary kolor oczywiście ;) ) A na inne tak jak piszesz - nie bardzo była teraz kasa.

Podoba mi się też ten hemnes w gabinecie :)

Heheh Venus jak mi tak piszesz to moze zacznie mi sie poodobac no i to prawie juz jak antyk bo ze 20 lat ma!;-)

Ale fajnie jest;-) deszcz pada mi nad głową na okna połaciowe- fajny usypiający dzwięk, mąz na dole szaleje i lampy w kuchni zakłada. Jutro pewnie bedzie dalej robił listwy. To moze bedzie wiecej do pokazania.

Aha miałam wam pokazac moje typy na obudowe kominka.

Wiec tak:

Breccia Sarda- piekny marmur

http://granmar.net/img/products/Breccia-Sarda6.jpg

albo Kashmir Gold granit

http://www.korrado.pl/galeria/granit/images/kashmir_gold.jpg

albo trawertyn classic light

http://www.kominki.net/images/kamienie/big/LIGHT_TRAWERTYN.jpg

piekne nie?

Venus jak wstawiłam kanapy to juz jest sporo tej szarosci, i pomyslałam ze jednak trzeba zrobic zeby ten kominek zlał sie troche ze scianą, tak zniknął wgłąb.

przypomne jak wyglada:

DSCN4267.jpg stare zdjecie.

Jak myslicie? nie pogryzie to sie z cegłą? bo jeszcze po bokach mają byc takie ławeczki z tego samego co ramka z przodu, a ramka ma byc do ziemi od miejsca gdzie nie pomalowane.