psosin 06.06.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Wkoncu mam fotki. Moze znajdzie pomozecie mi kochane duszyczki bo choc kafle baardzo mi sie podobaja łazienka wyszła kanciasto i smętnie;-(( chciałabym troche delikatnosci dorzucic do niej ale nie wiem jak.... kolor jaki? fiolet? a moze tylko białe dodatki? strasznie ciezko zrobic fotki w małej łazience;-( sciana na wprost sciana z kibelkiem, tutaj moze jakis obrazek? ale czy z tymi kaflowymi kwiatami nie bedzie sie gryzło? tutaj lepeiej widac sciane i umywalke.. i na koniec wymysł naszej pozal sie Boże architekt, wneka na niewiadomo na co.... co tam wykombinowac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 07.06.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 psosin a ile ma wnęka? Nie da rady zrobić do niej jakichś drzwiczek na cała wysokość, w środku półki i miałabyś super szafkę Według mnie obrazek nie będzie się gryzł z kwiatkami na kaflach. Tylko nie wiem jaką tematykę można tutaj wykorzystać. Jeśli chodzi o dodatki to albo jakiś kolor (wspomniany fiolet lub zieleń - widzę ręczniczek na kaloryferze ) albo może wilkina? Coś co ociepli troszeczkę wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 07.06.2011 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 (edytowane) Pysiaczku ta wneka ma 23x35cm ale jest taka kiepska do zabudowania bo w nia wchodzi oscieznica drzwi, wiec zabudowa jej raczej nie wchodzi w gre;-(Moze jednak zrobic tam półki? ale co na nich? naprawde nie jestem w tym dobra;-((( nie wiem własnie czy isc w wikline i np takie wieszaczki:http://haczyki.pl/photos/wieszak-wieszaczek-3-haczyki-retro-vintage-1389551864.jpgczy raczej w stylu glamoure? Edytowane 7 Czerwca 2011 przez psosin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.06.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Ania ja w tej łazience nad geberitem widziałabym obraz w szarej lub aluminiowej ramie, kolorystyka czarno-biała i chyba raczej oparty niż zawieszony, ewentualnie dwa obok siebie. Kolor wprowadziłabym dodatkami, ta limonka na ręczniku jest fajna Ale z kolorowych dodatków widziałabym dywanik łazienkowy-jeżeli w ogóle ma być, ręczniki i ewentualnie mała doniczka w oknie z orchideą(nie znam warunków w jakich ona rozkwita:P ). Dodatki chyba raczej nie takie shabby chic ani glamour, tylko zwykłe proste ze stali szczotkowanej. Dozowniki ze szkła hmn...mrożonego? chyba tak to się nazywa. Taka moja sugestia, obrazek to może być powiększone zdjęcie np synka na plaży ale takie żeby np nie było widać twarzy a samą sylwetkę. Można oczywiście kupić gotowy, ale wasze zdjęcie na pewno sprawi że łazienka nie będzie taka katalogowa i bezosobowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 07.06.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Venus ja mam łazienke bez okna! wiec chyba tylko sztuczny kwiatek heheh czyli co lepeiej w dodatki biało/szaro-stalowe/czarne isc? nie zadne fioleto-błękity? i a co postawic tam koło umywalki?jakis wazon? no ale co w nim?....no takie cos na piramidke reczników do rąk by fajnie wygladało co? no i tanieszczesna wnęka....;-((( tam widze tylko albo jakis wazon? znowu?? albo jakas fajną figurkę smukłą wysoką... ale co bedzie w klimacie łazienkowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 07.06.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Psosin tylko nie wazon ja głosuję bardzo za szaro - czarno - białością ...i nie romantycznie ...zdjęcia osobiste dla mnie są zawsze najlepszym rozwiązaniem, ale jakaś ciekawa grafika też fajnie by wyglądała. Jaki masz metraż tej łazienki? Pytam bo mój chyba będzie podobny i jakoś nie mogłam jej sobie wyobrazić A nieszczęsna wnęka - jesteś otwarta na pomysł zrób to sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 07.06.2011 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Lasche pomysł zrób to sam zwsze mile widziany;-))) Łazienka ma cos koło 2x2 plus wneka na prysznic.. ale dokładnie jak chcesz to pomierze;-) jak miare znajde hehhe nie no mnie wazon tez nie bardzo.... bo co tam sztuczne kwiaty? hehe suszki nie przejda tez bo moj maz nie lubie ... no i to takie kurzołapki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 07.06.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Tylko proszę mój pomysł luźno potraktować bo się zamknę w sobie (toż to pomysł autorski ) ...zainspirowany szafkami cargo i nie wiem czy możliwy konstrukcyjnie a gdyby tak zabudować tą wnękę czymś w rodzaju frontu od długiego cargo, które wysuwało by się na kółkach i w zależności co byś chciała tam chować (dodatkowy papier toaletowy, pierdółki łazienkowe ) - zabudowane od wewnątrz koszykami, pólkami lub tylko pusta przestrzeń (jeśli będziesz chować szczotkę, mopa??) tu coś na kształt tego rozwiązania, ale u Ciebie oczywiście wszystko byłoby mobilne (na kółeczkach znaczy) http://i496.photobucket.com/albums/rr323/lasche_2009/luzne%20inspiracje/broomclosetout.jpghttp://i496.photobucket.com/albums/rr323/lasche_2009/luzne%20inspiracje/broomclosetclosed.jpg U mnie łazienka ma być 1,20 na 3 i nawet w niej stałam (niewykończonej) ale ciągle nie mogę sobie wyobrazić przestrzeni po wstawieniu sanitariatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 07.06.2011 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Hmm Lasche to nie jest głupi pomysł ale: wneka ta jest do sufitu, jest niesymetryczna bo z lewej strony wchodzi w nia oscieznica drzwi, i generalnie nie musze trzymac tam mopa i innych pierduł bo tuz obok mam kotłownie...Zaslepic nie ma jej za bbardzo jak bo własnie dlatego ze jest niesymetryczna, mi sie tylko tam wydaje ze pasuja półki moze szklane i cos na nich..... Notabene na górze w łazience mam podobną wneke- wymysł mojej pani- pożal sie Boże - architekt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 07.06.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Niesymetryczna mówisz? no to klops rzeczywiście ...mnie się te półki i kurzołapki u Ciebie nie widzą, bo i przestrzeń mała na eksponowanie czegokolwiek ...i łazienka fajna teraz w swej czystej i prostej formie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 07.06.2011 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 kurcze tak mi chodzi po głowie ze gdzies widziałam taką rzeźbę kucharza czy cos w tym stylu - wysoki i chudy (na jakims blogu chyba) i zeby tak cos takiego w temacie łazienki wpasowac w tą wneke.. nie wiem gołą babe albo cos w ten desen? w kolorze szaro-białym oczywiscie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 07.06.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Chudy kucharz był na pewno u nas na forum tylko o tej godzinie to za nic nie mogę sobie przypomnieć u kogo ...za to dokładnie pamiętam gdzie był kupiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 08.06.2011 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Kiepska sprawa z tymi wnękami szczególnie jeśli na górze masz podobną. A pani architekt nie ma na nie pomysłu? Szklane półki też mi się niestety kojarzą z kurzołapkami, ale jeśli innego wyjścia nie będzie to zdecydowałabym się chyba na nie, bo taka pusta wnęka wygląda tak sobie tzn.widać, że coś jest niedokończone. Z kwiatków, które dadzą sobie radę w łazience bez okna polecam zamioculcasa - mam u siebie i żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 08.06.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Witaj psosin. Dawno się u Ciebie nie odzywałam. Bardzo ładnie wyszła Twoja łazienka, ale jak na mój gust zupełnie nie pasuje do niej klimat romantyczny z wiklinowymi koszyczkami (chociaż te najchętniej wetknęłabym w Twoją nieszczęsną wnękę). Ja sama mam szarą łazienkę i pozostałam przy szaro-czarnych dodatkach. Ale u mnie jest nieco bardziej glamour. Wydaje mi się, że do Twojej łazienki pasują dodatki zarówno w szarościach, jak i w mocnych kolorach. Masz limonkowy ręczniczek i ładnie tam wygląda. Fioletowy lub turkusowy też byłby ładnym akcentem. Wnęka jest faktycznie problematyczna skoro wchodzi w nią ościeżnica z drzwi. Ja też tam widzę półeczki, ale nie szklane. Raczej w bieli. Tylko półki bywają niebezpieczne z uwagi na zapełnianie ich rzeczami, które nie koniecznie powinny być na widoku. U mnie do niedawna na zabudowie geberita stał zbiór kosmetyków, bo nie było ich gdzie schować. Dopóki nie zrobiłam pralni i nie zwolniłam szafki pod umywalką. Ja na półeczkach dałabym stosik - komplet pasujących ręczniczków, może kilka skomponowanych kolorystycznie świeczek (nie koniecznie do zapalania w tych półkach...Jeśli chodzi o kwiatki to zamioculcas jest dobry - mało wymagający. W ciemnej łazience może po pewnym czasie zżółknąć, ale wtedy wymienisz na nowy.Na ścianie nad kibelkiem widzę jakieś duże zdjęcie z stalowej ramie, albo czarno-białe albo czarno-białe z akcentem kolorystycznym, który wykorzystasz w łazience. Strasznie się rozpisałam... przepraszam! P.S. Psosin, a może napisz do Rokoko, może ona Ci też strzeli jakąś wizualkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 08.06.2011 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Pysiaczek nasza pani-pożal sie Boże - architekt niech juz lepeiej nic nie mówi... zreszta rozstalismy sie z nia dawno. Zaraz poszukam co ona tam chciała wcisknąc.. aha tam miały byc takie podswietlane "kapliczki" zabudowane rygipsem... a moze tam cos powiesic? no ale co? albo postawic jakas wielgachną swiece? są takie? Pysiaczku zamiokulkas bez swiatła zyje??? bo ze bez wody to wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 08.06.2011 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Ane3ka musze isc podejrze Twoja łazienke bo juz nie pamietam. Widzisz ta wneka jest za mała na reczniki - chyba.... A poza tym osiwccie laika i nie smiejscie się- taki stoasik reczników np pozwijanych to służą do? dekoracji? czy gosc ma je sobie brac i używac? no bo ja do tej pory raczej w praktycznych codziennych łazienkach byłam a ta raczej taka na pokaz miała byc..... powiem szczerze ze ja czasami nie zagladam do niej przez 2 dni.. raz ze jej nie lubie bo niewykonczona. Natomiast moje chłopaki nagminnie z niej korzystają.. i tutaj białe reczniki raczej nie wchodza w gre no chyba ze całe towarzystwo pogonie do kotłowni!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 08.06.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Aniu, ja nie mam aktualnych zdjęć mojej łazienki. U nas górna jest taka nieużywana... trochę w klimacie spa. Tam też mam zdjęcia nad kibelkiem A ręczniczki to chyba nie to, że goście mają sobie brać, tylko zamiast do szuflady to na półkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 08.06.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 psosin ano mój zamioculcas i bez wody i bez światła żyje Idealne kwiaty dla mnie i dlatego mam ich w domu kilka Nie bardzo rozumiem co za kapliczkę we wnece miałaś mieć Na szybko to ja z nią nic nie wymyślę niestety. Skoro wiklina itp nie, to może jednak ten styl glamour? Nie wiem czy masz już tam oświetlenie bo na zdjęciach nie widać sufitu, ale jakieś lampy z kryształkami bym tam widziała może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.06.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Aniu ja też mam luźny pomysł na tą wnękę, ale to za chwilę. Półek szklanych błagam nie rób, ja miałam w łazience w wynajmowanym mieszkaniu, mówie Ci koszmar! nigdy więcej. Strach ją czyścić bo delikatna, a zostawić brudną też nie za bardzo. Może rozważyłabyś wstawienie w ta wnękę na całą szerokość i wysokość szkła mrożonego hartowanego, może jakiś led za tym żeby oświetlalo, jeżeli przesadziłam to śmiało mów, bo niestety ale mam tendencję do robienia kapliczek Wtedy z tego samego szkła pasowałoby zamówić akcesoria, czyli dozowniki szczotki kibelkowe, mydelniczki itp. Jeżeli to niet to możę najprostsze co można, czyli jakaś ładna wklejka np jaką szarą metaliczną farbą / może nawet strukturalną (tak tak, gargamelizowanie mi się chyba włączyło;) ) jakiś pobudzających słów, ale niekoniecznie Carpe Diem Możę być po angielsku nawet coś śmiesznego, tylko chyba napis w pionie. Albo coś na wzór kolumny gazetowej...eh dobra kończe bo za dużo wymyślam - wcześnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 08.06.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 A ja uważam, że wrzucenie we wnękę fototapety to wcale nie głupi pomysł. Jakiejś czarno-białej - kawałek drzewa albo noga od wieży Eiffela ???? Tylko czy wnęka nie jest za wąska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts