mada1412 27.07.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Psosin, przyzwyczajaj się, bo bardzo bardzo ta szafka:) Podoba mi się w sensie:) A tę stronę z mieszkaniami to na moją zgubę chyba wrzuciłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 28.07.2011 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 szafka jest oki a niedługo bedzie i stolik kawowy wiadomo od kogo a mnie teraz meczy inna sprawa - ogród. Meczy w znaczeniu ze normalnie nie wiem jak sie za to zabrac;-( hmm chociaz moze i powiennam wiedziec, taki ogród jak mają moi rodzice to mało kto ma hehe no ale ich ogród ma 18 lat prawie i teraz czesciej wycinają niz cokolwiek sadzą, noi niestety nie mieszkają tuz obok mnie;-(. Najgorsze jest to ze mi trzeba jak krowie na rowie wyłożyc: tutaj najlepeiej posadzic to i to i bedzie to wygladało tak ... no ale dobra musze stworzyc cos sama.. mam nadzieje ze mi pomozecie? w sobote chyba wkoncu skoncza taras i sciezki wiec mozemy brac sie za robote, jako ze kasy na rosliny narazie nie bardzo mamy musimy w pierwszej kolejnosci obsadzic tym co mamy (tzn posadzilismy wczesniej tak zeby było i zeby sobie juz rosło), np mam dwie spore juz wierzby japońskie, mam hortensje (te białe czyli bukietowe chyba?)kilka trzmielin, jakies iglaki, róże.. na poczatek chciałabym obsadzic to miejsce przed oknem kotłowni: wklejam małe zdjecie bo tam jeszcze straszny bajzel, jak skonczą to wkleje wieksze;-) chciałam tam posadzic własnie wierzbe, a pod nią jakes małe kulki? (jakies tuje malutkie wolnorosnące w kulkę? są takie prawda?) i obsypac to białymi kamieniami. I teraz pytanie: pod kamienie dac folie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 29.07.2011 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Dać folię tzn.tą agrowłókninę Pięknie tą kostę Wam zrobili psosin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 29.07.2011 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 dzisiaj mają skonczyc (pomimo deszczu, wczoraj tez w deszczu robili), potem w suchy dzien pozostanie tylko zasypanie piaseczkiem.. a taras jaki ładny bedzie, tzn mi sie podoba;-) a ciekawa jestem czy sa takie szpilki i czos do tej agrowłókniny zeby nie fruwała? tak sobie wymysliłam co by ją przyszpilic.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 29.07.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 chyba są i szpilki, ale wiem że dobrze by było zrobic taką "zakładkę", żeby Ci chwasty z boku nie wychodziły. wtedy szpilki już nie są potrzebne. A co do planowania ogrodu, to bez odrobienia pracy domowej to się nie bardzo da doradzić.Plan będzie potrzebny i lista roślin które już masz. Zdjęcia oczywiście:)A co do nowych roślin, to trzeba wiedzieć, jakie warunki masz na działce: gdzie słońce, gdzie cień, jaka gleba, czy woda nie stoi i takie tam pierdoły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 29.07.2011 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 faktycznie masz racje, chciałam isc na łatwizne;-) oki jak wkoncu kiedys przestanie padac wrrrrrr to biore sie za plany i zdjecia roslin. plan kostki i domu jest mniejwiecej takie: na poczatek chce sie zając tymi lelementami pomiedzy kostką, czyli to z przodu domu po prawej i po lewej stronie, oraz z tyłu domu przed oknem salonowym czyli ten kawałek: działaka 1215m2, 45mx27m zdaje sie.. wjazd od południa niestety. Z boku po prawej stronie mam mur z thui posadzonych przez sąsiada. Mają chyba ze 3 metry!! na tyłach działki tez rosną już thuje drugiego sąsiada ale narazie sa jeszcze małe poza tym nie zasłaniają mi wogóle słońca wiec jest oki;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 30.07.2011 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 dzisiaj koncza, a własciwie juz skonczyli i robią porzadek dookoła..tylko zasypywanie piaskiem zostanie na niedeszczowe dni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 30.07.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Psosin,czy pisałaś, jaki macie kolor tynku? To jest taki leciuteńki szaro-beżowy kolor w realu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 30.07.2011 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Aniu z Zielonego to jest bardzo jano szary, nie ma w nim bezu, własciwie bardziej on we wrzos wpada (choc nie wiem dlaczego???) moze dlatego ze nie ma podbitki i tam zielona folia odbija?? ale za tydzien zaczynają podbitke (biała oczywiscie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 31.07.2011 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 cisza sie zrobiła, wkleje wiec pare zdjec;-) wejscie: podjazd i taras, który dzisiaj bedzie konczony.. pozostało zrobic fuge i zaimpregnowac taras. wszystko jest mokre wiec płyty wygladają na rudawe, a kostka na ciapowatą, ale wkoncu przebija sie słonko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 31.07.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 pięknie! szczególnie schody wejściowe wyglądają obłędnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 31.07.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Schody boskie, taras tez mi się podoba:yes:, mój mąż namawia mnie na takie koło z płyt jak u Ciebie właśnie. Teraz taras chyba mokry, w rzeczywistości nie będzie jaśniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 31.07.2011 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Marjel bedzie o wiele jasniejszy i jeszcze dojda białe fugi (takie specjalne do kamieni..)i bedzie jeszcze jasniej... hehe mam taką nadzieje;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 31.07.2011 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 wieczorkiem wkleje zdjecie suchego (jak nie bedzie cały dzien padac) bo beda jeszcze pionowe scianki i wykonczenie murka przy tarasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 31.07.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Aniu pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 31.07.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Nie no Francja elegancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 31.07.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Hej Psosin. Ja również buduje mirabelkę i daletego od dłuższego czasu śledzę twojego bloga "potajemnie":) Domek super. Front domu niesamowity. Zazdroszczę tak zaawansowanych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 31.07.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 psosin powtórzę się - pięknie macie położoną kostkę Taras też wygląda fantastycznie Dziś nie pada, więc liczę na fotki z fugą i murkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 31.07.2011 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Pysiaczek u ciebie nie padało? bo u nas niestety tak i to dosyc mocno choc to naszym panom nie przeszkadzło;-)) ale zdjec nie mam bo juz późno skonczyli, jutro cyknę ale za to juz wkrótce dojedzie do mnie piekny stolik kawowy z szufladką)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 01.08.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 taras:jawdrop: opadła do podłogi, jest przecudny iscie jak z Toskanii, nic tylko siąść, pić kawusię i wąchać lawendę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts