Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od ogółu do szczegółu czyli jak wykonczyc mirabelke

Recommended Posts

Psosin a ja mam do Ciebie znowu pytanko w sprawach budowlanych. Strasznie podobają mi się twoje kolumny wejściowe (jak zresztą wszystko strasznie mi się u Ciebie podoba :) i mam pytanko czy te obłąki na dole i górze kolumny to z betonu czy może ze styropianu? No i jeszcze jedno czekam na fotki z białej podbitki:)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu chyba styropian. ale dopytam meza...

Zdjecia podbitki wkleje dzisiaj jak chcesz;-)

Juz pisałam u Anetki ze musze (chociaz wcale nie to miało byc w kolejnosci )zabrac sie za wiatrołap bo juz nie wytrzymuje tego bałaganu na wejsciu do domu;-(

Wszedzie buty (niby nie mamy ich wile), zaczynaja sie kurtki czapki....

Wczesniej myslałam o starej szafie ale coraz bardziej mam wrazenie ze to dla nas za mało;-((

Bardzo podoba mi sie tez zabudowa u Venus;-) musze ja podpytac o cene...;-)

witam się w końcu i ja :) podoba mi się u Ciebie coraz bardziej, dom Twój i Anety to moi faworyci :)

piszę w sprawie Danii , gdzie dokladnie się z mężem wybieracie? jeśli do Kopenhagi, to na zakupy meblarskie polecam Ci okolice Ishoj, tam w jednym miejscu masz Bo Concept, Ilwę (szczerze polecam) Bauhausa i Jiska i Biwę, jest w czym przebierać :)

http://www.ilva.dk/

Skat dzieki bardzo znam te miejsca;-) ale chyba wybierzemy sie jednak innym razem..

Justyna dzieki, hmm a jaka jest szeroka wasza szafa?

Kurcze maz meczy mnie jednak na starą szafe albo chciaz ze starymi drzwiami ale ja wole miec duzo miejsca na pochowanie wszystkiego, bo jak u nas jest cos na wierzchu to odrazu jest rozgardziasz;-(...

Ania ja w wiatrolapie mam taka stara podziadkowa szafe, mnie sie podoba ale uczciwie przyznaje ze zabudowa pod wymiar jest praktyczniejsza...moja szafa ma tylko 1 szuflade no i drazek na wieszanie kurtek, dodatkowo mam stary wieszak taki stojacy no i teraz mysle jak rozwiazac problem czapek, rekawic itp, moze zamontuje na scianie taka dluga polke a na niej kosze no i pod polka lawka do siedzenia...poki co ma tylko szafe no i wieszak...

Anetko rozsadek podpowiada mi zabudowe, ale serce stara szafe.....

No i chyba znalazłam takową;-) jutro jedziemy obejrzec, do tego facet pieknie ja odnowił i jest ze szczecina;-)))))))) a cena 1600zł przemawia za;-)

ma idealnie 144cm troje drzwi, w 1/3 półki od góry do dołu w pozostałej 2/3 półka i drążek..

No i chyba przy okazji jutro jeszcze kupimy u niego szafke... no ale zobaczymy.

Nie wiem czy pamietacjie strone Alvhem Makleri? zagladam tam czesto i chociaz wiem ze te mieszkania sa "podpicowane" na sprzedaz to i tak nie moge sie napatrzec:-)

zobaczcie to np:

http://www.alvhemmakleri.se/node/1055/bilder

hej psosin, od jakiegoś czasu podglądam Twój wątek, bo lubię takie klimaty sielsko-staro-nowo-anielskie;)

ale mam pytania dwa takie:

- jaka masz odległość kanapy od kominka - czy nie jest za blisko?

- i jak duży masz telewizor- 42 cale czy więcej?

a tak w ogóle to bardzo ci gratuluje fajnego gustu, dobrze przemyślanego domu i naprawdę fajnych wnętrz!!

co mnie sie szczegolnie podoba to:

- drzwi wejsciowe

- kuchnia

- lawa

- schody

.........eee, w sumie wyjdzie na to ze wszystko..:).... ewentualnie prawie wszystko;) pozdrawiam

dzieki maggda;-)

no to lepeiej napisz co sie nie podoba?;-) lubie konstruktywną krytykę;-)

odległosc kanapy od kominka faktycznie nie jest zbyt duza i bok nieco sie nagrzewa, ale tak naprawde jestesmy przed sezonem grzewczym wiec wyjdzie w praniu a po drugie mamy sporo miejsca i jestesmy przygotowani na to ze jakby co to sie kanape przesunie;-)

a tv ma 46 cali, a wydaje sie mały na tej scianie nie?

tv wydaje sie maly? no moze nie maly ale nie przeraza, choc ja wlasnie mam 47 cali teraz i caly czas walcze z mezem aby go zmienic na mniejszy, bo mnie taki duzy przeszkadza, stad moje pytanie...:) a salon mamy podobny wielkosciowo........(a wiem stad ze planuje tez budowac mirabelke;))

a co mnie sie nie podoba??? hmm, niech pomysle...

kuchnia jest spoko ale sciany sa troche "gole" ale juz pisalas ze chcesz tam jakies polki zamocowac wiec dla mnie super!

w salonie te glosniki nie bardzo ale o tym tez juz byla mowa......... reszta jest bardzo fajna...

naprawde z tego co pokazalas nie bardzo wiem do czego moglabym sie przyczepic....... moze nie do konca rozumiem to zabudowanie tarasu, ale patrzac na to jak przemyslalas caly dom, to i taras znajdzie swoje uzasadnienie:)

aha! wczesniej pytalas sie o to, co postawic w "pustce na gorze" - fotele wiklinowe czy kanape.... nie wiem na co sie zdecydowalas, ale ja "zdecydowanie" wybralabym na Twoim miejscu kanape wlasnie, lepiej zaprasza do odpoczynku i w ogole w tamtym miejscu bardziej odpowiednia mi sie wydaje, mozna sie polozyc na chwile z gazeta, posiedziec, a takie fotele wiklinowe juz nie do konca sa takie praktyczne...

a jest juz cos, z czego nie jestes zadowolona, co zrobilabys inaczej?