Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od ogółu do szczegółu czyli jak wykonczyc mirabelke

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magda;-) dzieki za wnikliwą analize;-))))

hmm co bym zmieniła? NA PEWNO nie dałabym łukowego okna w srodkowym pokoju od ogrodu. Same z nim problemy: nie mozemy miec rolet, było bardzo drogie, zle sie zamyka bo cos tam fabryka schrzaniła...

moze zamiast kominka postawiłabym koze- taki mielismy najpierw pomysł ale potem ta rekuperacja i dgp zamieszały wszystko i nie zrobilismy tego...

poza tym chyba narazie jest okey...;-)

A tv my mielismy najpierw go w mieszkaniu - o wtedy wydawał sie ogromy!! ale sie przyzwyczailismy, a teraz zniknął na tej scianie!;-)

Pytałas tez o taras, hmm jest wysoko wiec musiał miec jakies zabezpieczenie, płotka nie chciałam, wiec wymyslilismy cos takiego. Narazie niestety jest on niewykonczony i w tym roku juz sie pewnie nim nie naciesze ale powiem ci ze jak swieciło słonko to super siedzi sie z kawka własnie na tym murku;-)))

Justyna oj ty mnie kobieto zaskakujesz;-))) a mnie sie i tak Twoja kuchnia baaaaaardzo podoba i jakbym miała robic druga to zrobiłabym chyba taka jak Ty masz no i te czerwone cegły!!! eh czemu my kupilismy takie kreowe;-(( pozostaje tylko na biało malowac jak te po drugiej stronie....

Aniu super zakupy! ja tez gustuje w nieco skromniejszych szafach ale jesli szafa bedzie grala pierwsze skrzypce w wiatrolapie to bedzie super. Mam tego sprzedawce w ulubionych...ja swoje meble kupuje u innego , tez z allegro i tez z Pomorza. Kiedy szafa stanie we wlasciwym miejscu?

Anetko a u kogo kupujesz?

Ta szafa chyba na tym czerwonym tle wyglada tak bogato, bo jakos tak nie skojarzyło mi sie z tym ze za bogata jak na nia pierwszy raz spojrzałam na żywo....

Ma piekne lustro, kryształowe, stare nie wymieniane....

Teraz szukam ławki z siedziskiem ze skrzynią, ale sa drogie;-(( wiatrołap juz pieknie pomalowany;-)

Pysiaczku facet sprzedaje na allegro i na poczatku nie bardzo sie wychylał z tym zeby przyjechac i obejrzec, krecił ze dlatego internet itp. Ale my chcielismy 2 rzeczy no i ja chciałam koniecznie je zobaczyc bo bałam sie smrodu;-( okazało sie ze facet ma pełno takich mebli które sa pokolei odnawiane (hmm moze to za duzo powiedziane odnawiane- one są szlifowane do gołego drewna, potem malowane pistoletem a potem zdzierane na przecierki..) Meble sa z francji i tylko stamtąd wozi...

Aha nie chwaliłam sie jeszcze kupilismy tez zegar. Bardzo długo szukalismy Mory ale droga, duza i tak jak pisał Diabeł2000 to czesto zdarzają sie podróby;-(

Znaleslismy wiec mniejszy tez Szwedzki zegar kształtem przpominający mora. Bedziemy go malowac całego na biało;-))))

Mysle ze na tym koniec staroci, hmmmm chociaz nie;-) w korytarzu zaraz za drzwiami wiatrołapu chce konsolkę i krzesło. Ostatnio wpadło mi w oko takie zdjecie:

http://www.alvhemmakleri.se/sites/alvhemmakleri.se/files/imagecache/large/objects/SFD7E684CF2683043B9BC79AB09CE27C20D_1024x.jpg

czyli ciemna konsola i do tego Ghost!!;-) ten z oparciami to jaki? bedzie stare z nowym jak myslicie? bo starosc wiatrołapu musze przełamac jakims hiper nowym lookiem;-)

no zaraz za wiatrołapem, aha bo ty masz powiekszony wiatrołap ale za to masz mniej miejsca za dzrwiami u nas ta scianka na której sa drzwi te juz do domu ma 120cm a ta co po drugiej stronie jest lodówka ma 115cm wiec mysle ze styknie;-)

tak wyglada nasza szara sciana w wiatrołapie z dzrwiami wejsciowymi i drzwiami od szafy

Zdj%2525C4%252599cie0371.jpg

no i moje doniczki pomalowane resztka farby fasadowej

Zdj%2525C4%252599cie0369.jpg

Zdj%2525C4%252599cie0368.jpg

nie wiem co wsadzic do drugiej? co sie zadzi oprócz wrzosów i chryzantem (moj maz powiedział ze je odrazu wywali jak zobaczy w domu bo do 1 listopada jeszcze czas... ot chłopy)

ależ piękne wejście: drzwi ze świetlikami, ładna kostka i do tego te donice - z nieba mi spadłaś z nimi, bo właśnie się zastanawiałam jaką farbą pomalować swoje terakotowe donice:)

a czemu nie chcesz dosadzić wrzosów do drugiej donicy, coby symetrycznie było? Wiosną i latem jest duży wybór kwiatów do donic, teraz, oprócz wrzosów i chryzantem, to chyba tylko starce(inaczej czyśce), dalie, kanny; ale nie wiem czy kupisz już takie podrośnięte, bo zwykle sadzi się je wiosną i teraz akurat kwitną

Aniu ja kupuje tutaj http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=2164918 nie wiele ma wystawionych, czesto pisze co potrzebuje - na maila i wtedy Pan mi przygotowuje co trzeba, wszystko super i sprawnie. Wszystkie stare meble, ktore kupilam to wlasnie u Niego.:D:yes:

chyba faktycznie masz racje, ze to ten czerwony tak dodaje tej szafie:yes:, na szarym prezentuje sie super - przynajmniej drzwi:lol2:, koniecznie pokaz calosc. A do doniczek dalabym wrzosy, symetrycznie jak dla mnie bedzie pieknie ale Ty tu rzadzisz:yes::D

jejuu jakie wy dzisiaj jednomyslne az strach nie zrobic symetrycznie :rotfl:

no dobra jutro jade po wrzosy.... i chyba jednego musze wymienic bo cos mi sie wydaje ze je przesuszyłam w doniczkach czekały chyba ze 2 tygodnie az je posadze...:mad:

no to Pani szafa wlazła do wiatrołapu, nie pytajcie jak bo chyba juz jej stamtąd nie wyniesiemy, weszła na styk....

IMG-20110921-00431.jpg

na razie tyle;-)

ale .... jako ze starocie hmmm no pikne sa, no ale sa stare... wiec niestety stwierdzilismy z kolegą małżonkiem ze wymienimy wszystkie półki na nowe w srodku...

i pytanie za 100 punktów kto widział wiklinowe koszyki - białe lub szare wysciełane materiałem?.. cos mi swita ze widziałam w Nanu-nana?