Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od ogółu do szczegółu czyli jak wykonczyc mirabelke

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja tak wrócę do tej ławki:) nie wiem czy to się da zrobić i jaki będzie efekt, ale jakby tą ikeową trochę podrasować :). chodzi mi dokładnie o naklejenie jakiegoś kwiatu róży (coś co by do szafy pasowało). Pewnie są jakieś sztukaterie. Do tego jakaś długa pikowana poducha na wierzch, może by nie było źle. :)

A co do chorób to polecam jeszcze orsalit, żeby się dziecko nie odwodniło.

Pszczółko chyba sie na tym skonczy bo 300zł a 900zł to znaczna różnica;-(.... najwyzej potem ją oddam dziecku i juz;-)

Pysiaczku fajny;-) musze sie mu przyjrzec, tylko kiedy...;-(

aha wiesz przegladając blog http://myhouseofideas.blogspot.com/

wpadłam na pomysł poszukania takiego flomarku koło naszej granicy, i 1 pazdziernika w Passewalku na rynku jest własnie taki targ. My sie wybieramy, zobaczymy co mozna u nas dostac;-)

aha jeszcze wkleje sobie tutaj to co pokazałam u Agawi www.tulka.pl ;-))

O bardzo ciekawy pomysł z tym flomarkiem :) To cały dzień będzie? Bo nie wiem czy uda nam się wyskoczyć. Masz jakieś info na ten temat z sieci?

Ogólnie to jak się jedzie przez Lubieszyn to jest taki flomark a tak przynajmniej jest napisane, ale to na Niemców nastawiony, więc nie wiem czy z kolei coś dla nas by sie znalazło.

Patrzę na tego bloga i faktycznie cuda wianki za małą kasę można tam kupić :o

Edytowane przez pysiaczek

psosin w niedzielę w tej innej miejscowości niestety.

Tu link do rozpiski co była na stronce, co była podlinkowana na stronce co Ty podałaś :)

http://www.flohmaxx.de/

A według tej rozpiski - też znalezione na tej stronie co podałam powyżej, to w niedzielę będa jeszcze dwa 95km od Szczecina jak się jedzie autostradą na Berlin http://www.flohmaxx.de/images/stories/Terminzettel/termineost.pdf w Finowfurt i Neubrandenburg.

Edytowane przez pysiaczek

Witam,dziewczyny jest cos takiego jak"wystawki",czyli zbieranina rupieci z Niemiec,Holandii.Moze poszukajcie w swoich okolicach.Przywoża czesto ciekawe rzeczy za małe pieniadze.Mozna spotkac na giełdzie samochodowej lub targowiskach.Jestescie blisko granicy wiec moze..Psosinku, a czy siedzisko ma słuzyc do siedzenia tylko czy chcesz koniecznie cos tam chowac?Moim zdaniem ciekawie wygladałyby 2 krzesła ,nawet z podłokietnikami lub ławeczka ale lekka w konstrukcji.Tez na gietych nogach itp.To moje propozycje mysle ,ze nadałoby to lekkosci i wyrozniło sie tak ja w przypadku zegara.

julinka hmm no wolałabym ze skrzynią zeby zwsze kapcie wrzucic.. tam jest dosyc wasko i obawiam sie ze tylko wąska ławeczka lub jakies siedzisko bez oparcia typu skrzynia z długą poduchą wchodzi w gre...

myslałam tez o tym meblu z Jyska:

http://cdn3.jysk.com/getimage/web.large/3833106/WEB/1005 ale jakis taki popeliniarski mi sie wydał.... bo to mdf... no i nei wiem czy pasuje czy nie za ciezko wyglada?

a jesli chodzi o graciarnie/wystawki hmmm zagladam ale maniaczką nie jestem.. w tych polskich sklepach z gratami króluja holenderskie meble i skórzane kanapy;-(

wiem wiem ze flomarki sa w niemczech, pojedziemy zobaczymy, bo prawde mowiac nie nastawiam sie.. bo pewnie ceny pod niemców a tutaj nasi niemcy lubuja sie w polskich krasnalach wiec czego oczekiwac?;-)

Ta jyskowa nie teges dla mnie,wiesz moze cos samo wpadnie tak przy okazji.Podobno na gieldzie samochodowej w Szczecinie tez sie wystawiaja tzw"busiarze".Oj maja rozne smieci ale ja znajduje zawsze cos dla siebie(art deco krzesła-4 szt 150zł,zestaw Bavaria 24szt-15zl itp)tylko trzeba wczesniej sie wybrac,bo takich szukajacych jest wielu.A mozesz wstawic zdjecie obejmujace te czesc gdzie ma stanac siedzisko,wraz z komoda?

my ostatnio objezdzilismy Gryfino (tam gdzie Diabeł2000 pisał) pod Gryfinem, bylismy nawet w Mieszkowicach, w Dorgobądziu.... wszystko to Holandia moim zdaniem.. czyli klamoty i skórzane kanapska... bylismy tez na giełdzie kilka razy i albo ja nie umiem szukac albo porównuje to do Pchlich targów jakie widziałam w Szwecji ale nic tam nie mogłam znalesc;-(

dzisiaj bylismy w meblach "kolonialnych" eh tez nic ciekawego. Bylismy u naszego pana "france-1" wrócł z francji i poprzywoził mase klamotów i za 2 tygodnie ma nam przywiesc jakas ławeczke z szafką bo taką widział.....

maz ciagnie mnie na ten flomark, no zobaczymy...