Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od ogółu do szczegółu czyli jak wykonczyc mirabelke

Recommended Posts

Aniu

Bardzo, bardzo ładnie :-) My w tym roku niestety damy radę zrobić tylko ocieplenie i podbitkę. Prace właśnie trwają. Chociaż w naszym przypadku to może dobrze, bo ja oczywiście nadal nie mogę się zdecydować na materiały wykończeniowe i co za tym idzie kolor elewacji. Ciągle po głowie mi chodzi ta postarzona cegła wokół garażu i z tego samego meteriału opaska wokół budynku no i może narożniki żeby to jakoś ze sobą zespoić. Ale trochę się tego boję bo nie wiem czy po krótkim czasie mi się nie opatrzy. Z drugiej strony w moim sąsiedztwie ludzie odnawiali dom typu klocek i też fragmentami położyli na elewacji taką cegłę a właściwie płytkę klilnkierową. Wyszło naprawdę cudnie. Tyle, że to jest budynek o bardzo prostej linii a nasza Mirabelka jest pełna bajerów więc nie wiem czy nie przedobrzę tą cegłą.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

łazienka sie robi;-))) podobno ma byc skonczona na koniec przyszłego tygodnia, jednoczesnie kłada kafle w garazu na podłodze, bo na scianach maz juz dawno połozył.

A 11 lstopada jedziemy do Danii na 3 dni na zakupy;-))))))

A no i byłam przedwczoraj przejazdem w Czaczu jak wracalismy z Leszna... Fakt ogrom namiotów ze starociami robi wrazenie, ale to co tam jest juz jak na mnie to mniej... cała masa rupieci... napewno sa perełki ale ja ich nie znalazłam. Moze za mało czasu a moze ni eten dzien... nie wiem..

nono jasne przeszczesliwa ze zabrakło 4 paczek duzych białych kafli a tak łazienka byłaby juz skonczona..;-(((((

wyglada super ale nie mam fotek, bylismy w Danii od 11-ego do dzisiaj i zapomniałam.

Ale za to kupilismy lampy do kuchni, do jednego z pokoii, pare obrazów- grafik, jakies dodatki iduperelki... ale to innym razem.

psosin no głupio że zabrakło tych kafli, ja coś czuje że my też będziemy dokupywać. Będąc kilka razy w HG nie raz słyszałam jak ludzie dokupowali parę płytek bo zabrakło, bo wizja się zmieniła, bo jakaś pękła czy cuś więc to chyba nie do uniknięcia kwestia. Najważniejsze że łazienka super wygląda! I tym się ciesz a nie smutaj kilkoma brakującymi kaflami które można dokupić :)

Czekam cierpliwie na fotki łazienki :) i oczywiście na zdjęcia nowych zdobyczy ;)

Witam!

Bardzo fajne forum, bardzo się ciesze że je "odkryłam". Budujemy Mirabelkę w Małopolsce, jesteśmy na etapie instalacji ,przymierzamy się do elewacji zewnętrznej. Mam do Was ogromna prośbę , czy możecie mi podpowiedzieć ile "weszło" styropianu na elewacje, albo może wiecie ile mają powierzchni ściany po zewnętrznej stronie.Będę wdzięczna za odpowiedź.

Piękne są Wasze domy, Mirabelka to dobry pomysł coraz bardziej się w tym utwierdzam :yes: , a ile inspiracji można tu zaczerpnąć. Mam zamiar zostać tu z Wami na dłużej :p

Pozdrawiam