piter2020 15.08.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Znalazłem wiele tematów na temat gruntowania ścian przed malowaniem, ale nigdzie nie znalazłem informacji, czy można zagruntować ściany (tynki cementowo-wapienne) mieszaniną gruntu i farby lateksowej. Słyszałem że jest to dobre rozwiązanie. Na to chciałbym położyć farby kabe aquatex pod które teoretycznie nie ma potrzeby gruntowania ale znów słyszałem, że lepiej tak zrobić. Czy ktoś może się wypowiedzieć czy takie rozwiązanie jest dobre:1. tynki cementowo wapienne2. grunt + farba lateksowa3. farba kabe aquatex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 15.08.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 a nie lepiej lateksową farbę gruntującą niż jakieś wynalazki?albo to co poleca pod tę farbę producent... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter2020 15.08.2010 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Pytanie jest czy w ogóle dobrze jest dawać farbę lateksową pod aquatexa, który-jak podaje producent- nadaje się do malowania bez gruntowania. Nie jestem jednak co do tego przekonany dlatego chciałem położyć grunt przed farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vivia 15.08.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Aquatex solo, niczym nie gruntuj! Inaczej bez sensu Aquatex, bo to "zabije" właściwości tej farby. Gruntowanie jest wręcz niewskazane. Zaufaj tu instrukcji, serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter2020 15.08.2010 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 a ściana bez gruntu nie będzie za mocno chłonąć farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vivia 15.08.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Właśnie po to wymyślono Aquatex.A że tak zapytam: dlaczego zdecydowałeś się na Aquatex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter2020 15.08.2010 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Słyszałem że Kabe to dobre farby. A Aquatex dlatego, że nadaje się jednocześnie do pokoi i pomieszczeń o zwiększonej wilgotności jak łazienka czy kuchnia a przy tym jest oddychająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vivia 16.08.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 No, właśnie, oddychająca . Nie gruntuj zatem . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts