Mymyk_KSK 06.04.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 jak to mowia cos za cos jakoś akurat Panom to się łatwo mówi pewnie dlatego że to nie oni sprzątają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 06.04.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 pewnie cos w tym jest ale zona strasznie sie napalila na te meble wiec ... wysoki sadzie jestem niewinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 06.04.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Ja też kupiłam stat-faktum. świetne jest to że w czwartek kupiliśmy kuchnie w piątek przywiezli a w sobote cała kuchnia gotowa stała wraz ze sprzetem, dla mie bomba rozmawiałam z gosciem który składał nam te meble i powiedział że to sa naprawde dobre meble, zawiasy BLUMA ponoć bardzo dobre, płyty 17,5 mm. Odradzał zdecydowanie BRW, twierdził ze je składał, i jak to określił ,może wytrzymaja 5 lat na pewno przekonała mnie gwarancja 25 lat, a na sprzet 5 lat i dlatego sie zdecydowalismy a blaty np sa niemieckie, może faktycznie nie sa jakies rewelacyjne, ale akurat to zawsze można sobie zmienic bez problemu Generalnie bardzo polecam!! uważajcie tylko przy zamówieniu, bo nam Pan niechcacy wykreślił jeden blat, malutki który gdziez umknął i czekamy na uwzglednienie reklamacji. Byłam jednak miło zaskoczona, gdyz kupiliśmy komode malm, i w domku okazało sie że tam gdzie nie była zabezpieczona styro została uszkodzona, więc ja przywieźliśmy do reklamacji, a Pani powiedziała że mamy przyjśc za 15 min i bedzie na nas czekała nowa, Nooooo to mi sie podoba , juz nałapali plusów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 06.04.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 to prawda, okres gwarancyjny robi wrazenie i jest spory atut - zastanawialismy sie z zonka nad doplacaniem do drewnianych frontow ale stwierdzilismy ze przy 25 letniej gwarancji spokojnie mozemy wybrac te ktore najbardziej nam sie podobaja a material odsunac na dalszy plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 09.04.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 jeszcze jedno pytanko -- czy moze ktos z was uzytkuje drewniane blaty bukowe z ikei ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 11.04.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 fronty mi sie wypaczyły po okolo 6 latach... nadaja sie w sumie chyba tylko do kominka.... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaImariusz 12.04.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 tak naprawdę nie wiem co ludzi kręci w takich masówkach jak ikea, raczej powinniśmy stawiać na jakość i oryginalność, a nie oklepanie jakie gwarantuje ikea to wszystko ładnie wygląda, ale czy jest takie super zastanawiałabym się długo nie mówię tego z przekory czy podłości każdy może mieć swoje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 12.04.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 tak naprawdę nie wiem co ludzi kręci w takich masówkach jak ikea, raczej powinniśmy stawiać na jakość i oryginalność, a nie oklepanie jakie gwarantuje ikea co kręci - np. cena Nasza kuchnia z IKEA - meble + blat merbau od stolarza (bez AGD) - kosztowała nas ca. 5.000 zł vs "na wymiar" od stolarza (meble, blat, równiez bez AGD) 15.000 zł. szafka pod telewizor - kupiliśmy z VOX'a za 500 zł - w piątek widzieliśmy bardzo podobną w IKEA za 150 zł. Materiał ten sam, jakość ta sama.. Oryginalność... hmmm... moim zdaniem - po pierwsze diabeł tkwi w szczegółach i o oryginalności oraz atmosferze wnętrza będą decydowac detale; po drugie - czy np. "meble włoskie z max-fliz" (dla przykładu) są bardziej oryginalne? Czy tylko droższe? Jaka to oryginalność, skoro w co drugim domu jest kuchnia "nowoczesna" z frontami wenge, a w salonie pseudo-barokowa lampa z czarnym abażurem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 12.04.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 No i kwestia jakości - skręcałem już w życiu różne meble (całkiem tanie, jak i te średnie cenowo) i jak na razie żadne nie okazały się tak dokładnie wykonane jak te z Ikei. Skręcać te meble to w zasadzie przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 12.04.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 fronty mi sie wypaczyły po okolo 6 latach... nadaja sie w sumie chyba tylko do kominka.... pozdr Nie wiem jak było te 6 lat temu, ale teraz nasza Fagerland ma 25 lat gwarancji, więc mając rachunek bez gadania można by te fronty wymienić na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnessJ 16.04.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Na dniach bedziemy kupowali kuchnie ULRIKSDAL oczywiscie IKEA wraz ze sprzetem Dla mnie kluchnia piekna jak sie bedzie sprawowac to sie okaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 02.05.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Kuchnia Fagerland IKEA jakie uchwyty?Standardowo proponują te czarne, ale czy ktoś testował inne? Ikea daje gwarancję na dowolne i pracownicy twierdzą, że wszystkie się sprawdzą, ale ja wolę im nie wierzyć. Czarne uchwyty mają takie wypustki, które wchodzą w środek drewna i zwiększają powierzchnię styku uchwytu z drewnem. Ma to spore znaczenie dla miękkiej sosny, z jakiej są zrobione fronty Fagerland. Czy użycie innych uchwytów nie będzie powodowało wyrabiania się frontu z powodu większej dźwigni?Jakie uchwyty używaliście z frontami Fagerland? Które pasowały stylowo i jednocześnie sprawdziły się ergonomicznie i wytrzymałościowo? Jest gwarancja 25 lat, ale ja nie chcę z niej korzystac, bo to jest jednak strata czasu. Lepiej uniknąć błędów na poczatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 07.05.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 25 lat jest na obudowy szafek, zawiasy itp.Na fronty jest 10 lat gwarancji. Oto link do FAQ ze strony IKEA:http://www.ikea.com/pl/pl/customerservices/faqrozdział - Kuchnie IKEApunkt 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 07.05.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 nie zmienia to faktu ze i tak daja najdluzsza gwarancje a przez 10lat to co ma wyjsc jezeli chodzi o fornty i tak wyjdzie natomiast mechanizm moze zepsuc sie w kazdej chwili wiec 25 lat jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 09.05.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 10 lat użytkuję kuchnię z Ikea Kwadrat. Jest super. Następna TYLKO z IKEA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomaranczowymis 09.05.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Witam, Mam pytanie a propos drewnianego blatu z Ikei: czy sprawdza się w normalnym użytkowaniu? Jak wygląda łatwość czyszczenia? Czym to najlepiej zakonserwować?Jakoś się obawiam, że w miejscu tak mocno narażonym na kontakt z wodą i zaplamienie najlepiej sprawdziłby się laminat, ale może to obawy na wyrost. I drugie pytanie: czy za indywidualną poradę architekta z Ikei się płaci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 10.05.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Jezeli z takim drewnianym blatem z Ikei postapisz tak jak oni zalecaja to nie bedziesz miec problemow.Mamy ich balty debowe,poolejowaklismy je kilkukrotnie od razu po montazu olejem zakupionym rowniez u nich. Teraz po przeszlo polrocznym ich uzytkowaniu nie zauwazylismy zeby cos sie z nimi dzilo, wody nie wchlaniaja,plamy sie nie robia. Jedyna niedogodnoscia takich blatow jest to ze ze dwa,trzy razy do roku powinno sie je ponownie pociagnac olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 10.05.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 pracowałam dwa lata w fimie robiącej meble do ikei- i wiem z czym to sie je. nidy nie kupie mebli z tego zakładu. co innego dodatki czy wyposazenie wnętrz, ale meble? nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 10.05.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Ja mam zdanie odmienne.Użytkuję meble kuchenne już 5 lat. Nadal mi się podobają,sprawują się bez zarzutu, choć szuflady, 80-tki zapakowane po brzegi ciężką zastawą. Teraz budujemy dom i niewykluczone, ze też będzie Ikea. Jeśli chodzi o dodatki do kuchni, uważam, że to one są w Ikea nieco tandetne. Oczywiście nie wszystkie. Ile głów tyle opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 10.05.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Ja tymczasowo mieszkam w Oslo, niemal cale wyposażenie mieszkania mam z Ikea, no cóż według mnie to tania tandeta. Wyjątkiem są kuchnie i meble wykonane z drewna. Jestem obecnie na etapie wyboru kuchni, rozważałam kupno Ikuchni w IKEA, HTH- duńska i INVITA- chyba skandynawska. Wybór padł na Ikea- długa gwarancja, cenowo najbardziej przystępna no i jak widziałam kilkuletnie kuchnie moich norweskich znajomych to Ikea nie odbiega niczym od pozostałych, poza tym Ci którzy mają HTH- dwa razy droższż od Ikea, mówią że teraz kipiliby kuchnie z Ikea. Za ikea przemawia też to, że mają fajne roawiązania. Sprzęt AGD na pewno kupię gdzie indziej, bo chcę Miele i AEG, dodatki z ikea do mnie nie przemawiają-więc też ich u mnie nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts