Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

zott36

Cieszę się, ze Ci się moja kuchnia podoba.

Szafki Ikea Askome. W lecie niestety wycofali je z oferty.

Blat z płyty EGGER. Kolor "beton city" lub "beton jasny"

Na ścianach farby z mieszalnika DULUX. Jak Cię bardzo interesuje to wyszukam nr.

Duma nie chcę Ci zawracać głowy .

Napisz tylko czy to odcienie szarości , czy bardziej brąz

Pozdrawiam

Dokładnie pomiędzy szarością a brązem.....

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... przy okazji napisze ze gdybys kupowal/a taki zlew to przy wycinaniu otworu pod niego zrob wiekszy odstep niz 1cm z intrukcji bo bedziesz mial/a male otworki w rogach jak ja ( zastanwaim sie czy jest szansa zalatwic to procedura reklamacyjna )

Marecki proszę rozwiń temat, ja będę miała ten zlew, proszę napisz dokładnie o co chodzi z tym odstępem? Czy otwór pod zlew ma być mniejszy niż podany w instrukcji, czy jak?

Aha no i ciekawa jestem jak Wam się te białe kuchnie użytkują, ja zdecydowana jestem właściwie na Fagerland, ale podoba mi się również Linigo no i mam dylemat, bo ktoś mi powiedział że białe meble szybko się brudzą i wszystko na nich widać, żółkną itp :-? ...a drewno to drewno, starzeje się szlachetnie :)

Jak to możliwe, że na wiszących w tym ciągu z lodówką wychodzi Ci 5 cm różnicy a na dolnych nie?

Zmywarka zapewne ma 45 cm (20+45+60), a górne półki 2x60 cm. Ja też miałam ten sam problem i w końcu zaprojektowałam zmywarkę 60 cm. Chyba, że jest jakieś rozwiązanie tych brakujących 5 cm? :roll:

Masz racje - zmywarka ma 45 cm i taka szafke ikea ma, niestety nie ma wiszacej 45.

sprawdze jutro w sklepie czy moga cos zaproponowac by rozwiazac problem 5 cm ;)

pszczółko jeśli możesz to zapytaj też proszę czy drzwiczki do zmywarki 45 cm są tylko w kolorze rubrik stal nierdzewna? W ich katalogu "Kuchnie" cena podana jest tylko przy kolorze srebrnym przy 45, natomiast dla 60 przewidziano niemal wszystkie inne fronty :roll:

Czekam z niecierpliwością na info.

do zmywarki 45cm sa tylko te srebrne drzwi, a szafki 45 cm nie ma w ogóle, bo do zmywarki jest tylko front. Widziałam w Ikea zmywarkę 45cm, a front do niej był zamontowany 50cm, po otwarciu tej zmywarki było widać przerwy pomiędzy zmywarką a szafką obok.

Napewno jest więcej kolorów do wyboru. Może nie aż tyle jak do wersji o szerokości 60. Dokładnie są to:

- stal nierdzewna

- biały / aluminiowy

- imitacja miedzi

- zielony / aluminiowy

... przy okazji napisze ze gdybys kupowal/a taki zlew to przy wycinaniu otworu pod niego zrob wiekszy odstep niz 1cm z intrukcji bo bedziesz mial/a male otworki w rogach jak ja ( zastanwaim sie czy jest szansa zalatwic to procedura reklamacyjna )

Marecki proszę rozwiń temat, ja będę miała ten zlew, proszę napisz dokładnie o co chodzi z tym odstępem? Czy otwór pod zlew ma być mniejszy niż podany w instrukcji, czy jak?

Aha no i ciekawa jestem jak Wam się te białe kuchnie użytkują, ja zdecydowana jestem właściwie na Fagerland, ale podoba mi się również Linigo no i mam dylemat, bo ktoś mi powiedział że białe meble szybko się brudzą i wszystko na nich widać, żółkną itp :-? ...a drewno to drewno, starzeje się szlachetnie :)

dokladnie chodzi o zrobienie mniejszego otworu poniewaz instrukcja mowi o tym zeby zlew obrocic i polozyc go na blacie , zrobic obrys a pozniej wyciac otwor prowadzac ciecie w odstepie 1cm od obrysu ( wewnatrz ) ... niestety 1cm to za malo , spokojnie mozna zrobic 1,5-2cm .... co do uzytkowania mebli to nas tez przestrzegano ze biale meble beda strasznie trudne w utrzymaniu czystosci itd. ale to bzdura przynajmniej w naszym przypadku bo to zalezy tez od stylu gotowania tzn. czy ktos podczas gotowania robi maly armagedon wkolo siebie .... co do zolkniecia to wplywa na to ma nie tyle kolor co jakosc lakieru

Mam białego Stata od kilku lat. Rok temu przeprowadzałam się z tymi meblami, przy okazji dokupiłam kilka szafek, bo nowa kuchnia jest większa i muszę powiedzieć, że nie ma żadnej różnicy w odcieniach pomiędzy nowymi a starymi szafkami.

pszczółko jeśli możesz to zapytaj też proszę czy drzwiczki do zmywarki 45 cm są tylko w kolorze rubrik stal nierdzewna? W ich katalogu "Kuchnie" cena podana jest tylko przy kolorze srebrnym przy 45, natomiast dla 60 przewidziano niemal wszystkie inne fronty :roll:

Spytalam. I niestety do zmywarki 45 jest tylko jeden front - rubik stal nierdzewna (wczesniej bylo ich wiecej ale teraz sa niedostepne). Pozostale tylko 50 i wlasnie do takiej szafki 50 cm wstawiają zmywarke 45 cm. nie wyglada to zle.

Spytalam. I niestety do zmywarki 45 jest tylko jeden front - rubik stal nierdzewna (wczesniej bylo ich wiecej ale teraz sa niedostepne). Pozostale tylko 50 i wlasnie do takiej szafki 50 cm wstawiają zmywarke 45 cm. nie wyglada to zle.

O! O tej szafce 50 pod zmywarkę 45 to nie wiedziałem O_o.. Cenna informacja bo mi tam też brakowało 5 cm :D . A i froncik będzie można wybrać dowolny...

U mnie podobnie. Przez ostatnie 10 lat użytkowałam kuchnię z Ikea-Kvadrat. Sprawdziła się świetnie i pewnie dalej sie sprawdza u nowego właściciela. Dlatego nawet przez chwilę nie myslałam o innej opcji. Tylko IKEA.

A to moja nowa kuchnia w nowym domku :D

http://images37.fotosik.pl/214/9baa04e9937d5075med.jpg

http://images49.fotosik.pl/219/3e2ef11dc3b3481bmed.jpg

http://images45.fotosik.pl/220/e12611630b56a63fmed.jpg

http://images45.fotosik.pl/220/48403a7c58fab30bmed.jpg

http://images45.fotosik.pl/220/b7c1ae9d4faddf12med.jpg

Duma - gratuluję bardzo fajnej kuchni.

Też mam w planach wykonanie takiej zabudowy na całą ścianę i mam kilka pytań.

Czy szafka po prawej stronie od piekarnika/mikrofali ma szerokość 30 czy 40cm i jaka jest jej wysokość (cargo) ?

Czy wstawiłaś jakiś dystans pomiędzy ww. szafkami a szafką z żaluzją?

I czy blat wystaje 2 cm za szafki czy jest zlicowany z frontami?

Pozdrawiam.

_espoo

Szafka ma szerokość 30 cm. Nie łudź się, ze taką kupisz w Ikei. Trzeba kupić 40-obudowę i przyciąć do 30, ale mechanizmy cargo i fronty kupujesz juz na 30.

Trzeba wstawić dwucentymetrowe listwy z prawej i lewej strony szafki żaluzjowej. My daliśmy płytę identyczną jak fronty.

Blat wystaje dwa cm poza szafki.

Cieszę sie, ze nasza kuchnia Ci sie spodobała :lol:

Zott36 świetnie :wink:

muszę powiedzieć ze zaplusował u mnie ten owalny, lub okągły stół- byłam do niego sceptycznie nastawiona, bo zawsze mi sie wydaje że przy kanciastym więcej ludzi się zmieście , ale tu wygląda to fajnie :wink: ...

i pyt. jakie to jest wybarwienie??? ten dębowy czy miodowy???

w IKEA też wygląda uroczo jakoś w domu go nie widziałam...teraz widzę...dzięki i gratulacje...