Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzięki :)

czy do szafek w kpl sa juz nóżki czy trzeba je do każdej z osobna zakupić? w zestawie pokazało mi się tylko 4 szt nózek... wogole chyba nie dopracowane sa te zestawienia bo pokazuje mi filtry węglowe za 600zl i rure do okapu pomimo ze nie zaznaczyłam okapu:rolleyes:

czy laczenie blatu może być w szafce ze zlewem lub w szafce z kuchenka indukcyjna? tach mi wychodzi ze projektu :(

Edytowane przez aksamitka

jestem wkurzona na siebie na maxa - zdawało mi się, że promocja na kuchnie trwa do końca grudnia - a tu do 24 :(:(:(

nie wiecie czasem, kiedy będzie następna podobna? albo kiedy była poprzednia - to można jakoś w przybliżeniu strzelać kiedy....

aksamitko,

nóżki do mebli kupuje się osobno;

jeśli program "liczy" okap i filtry - sprawdź szafkę nad płytą- być może w "opcjach" jest zaznaczony okap.

Po zmianach w projekcie za każdym razem trzeba przeliczyć listę zakupów, bo chyba z automatu się nie przelicza.

Blaty przelicz sama - nam planner dobrze ustawił blaty, ale w sklepie przed zakupem konsultantka przy omawianiu kuchni jeszcze raz dokładnie i optymalnie ustawiła łączenia blatów. Wydaje mi się,że łączenia pod zlewozmywakiem czy płytą to niezbyt dobry pomysł.

Czasem dziwnym trafem program potrafi ukryć niektóre elementy a potem wliczyć do listy zakupów. Ja próbowałam dodać połkę na wino, ale za każdym razem gdzieś ją " gubiłam", nie widziałam jej na projekcie, ale na liście zakupów były aż 4 szt.! W końcu okazało się,że weszły mi jakimś cudem do szafy przeznaczonej na lodówkę.

Ogólnie - jeśli nie zależy ci tak bardzo na dokładnej wycenie kuchni, to się nie przejmuj,że program bierze do wyceny jakieś filtry itp. W IKEA konsultant wszystko po kolei dokładnie przeanalizuje, krok po kroku szafki, cokoły, wykończenia, gzymsy i wtedy przedstawi ci dokładną wycenę. Wycenę z plannera traktowałam bardzo orientacyjnie i poglądowo.

jestem wkurzona na siebie na maxa - zdawało mi się, że promocja na kuchnie trwa do końca grudnia - a tu do 24 :(:(:(

nie wiecie czasem, kiedy będzie następna podobna? albo kiedy była poprzednia - to można jakoś w przybliżeniu strzelać kiedy....

poprzednia promocja była w sierpniu.......wtedy ja kupowałam swoja kuchnie..

Tylko warunki były gorsze.......za każdy sprzet AGD zakupiony wraz z kuchnią dawali 100 zl w bonie..

aksamitko,

nóżki do mebli kupuje się osobno;

jeśli program "liczy" okap i filtry - sprawdź szafkę nad płytą- być może w "opcjach" jest zaznaczony okap.

.

tak, wlasnie to zauwazylam, ciekawa jestem tylko czemu liczy 4szt nóżek, a reszty nie... oczywiscie dla mnie to nie ma wiekszego znaczenia, chcoc jak doliczylam nozli to doszlo sporo kasy, bo tanie one nie sa....

aksamitko,

nie kupowaliśmy nóżek w IKEA, ponieważ są dla mnie za wysokie, mąż powiedział,że kupi inne - gdzie i jakie nie mam pojęcia , bo jeszcze nie jesteśmy na etapie montażu, ale podobno nie ma z tym problemu i podobno tańsze..

to kuchnia Ramsjo tak? Bosko wygląda. Zastanawiam się nad nią, tylko mam obawy, czy będzie łatwo ją czyścić, w końcu to zabejcowane drewno. Masz już jakieś doświadczenie w tym względzie? można tez prosić o więcej zdjęć gotowej kuchni. W mojej IKEI nie ma wykonanej kuchni z jasnymi frontami RAMSJO, można tylko zobaczyć pojedyńczy front, a to jednak co innego niż jak widać cała kuchnię, a nie jeden front. Jeśli nie wybore RAMSJO to będzie Lindigo lub ewentualnie Abstrakt biały.

A i uwaga dla tych co chcą kupić te nowe białe bez połysyku fronty z wbudowanymi uchwytami ( nie pamiętam jak sie nazywają). Bardzo trudno otworzyć drzwi lodówki lub zmywarki - nie najlepiej się otwiera za te uchywty jesli jest duże obciążenie - wczoraj byłam w Ikei i to zauważyłam.

Witam,

Przepraszam że tak długo nie zaglądałam na stronę, a obiecałam Jarte dodatkowe zdjęcia mojej kuchni. W związku z dyskusją na temat różowego odcienia szafek Ramsjo zrobiłam zdjęcia za dnia, w zbliżeniu oraz ponownie w sztucznym oświetleniu. W mojej kuchni jest tylko biel :) chociaż na jednym zdjęciu może ktoś dopatrzyć się różowawych przebłysków - to tylko kiepska komórka :) Pozdrawiam wszystkich i życzę cudownego nowego roku w jeszcze lepszych kuchniach! (acha - kuchnia jest nie wykończona, robię to etapami, więc ten czarny pas nie będzie kończył się tak w połowie, no i nie mam jeszcze okapu)Photo0160.jpgPhoto0158.jpgPhoto0159.jpgPhoto0161.jpgPhoto0157.jpg

Dla mnie te nowoczesne uchwyty zupełnie nie pasują do tych stylizowanych frontów, jak również czarny lacobel(?) na ścianie , który stosuje się do minimalistycznych kuchni. Pierwszy raz widzę, że można tak kompletnie popsuć stylitykę kuchni z IKEI .....

Witam wszystkich,

właśnie wczoraj autoryzowani montazyści IKEA skonczyli montaz kuchni - bardzo elegancko wyszla (szary abstract).

Jest tylko problem z montazem okapu wyspowego - nie chcieli sie podjac tego zadania.

Czy ktos ma namiar na sprawdzonego fachowca ktory zamontuje taki okap (Warszawa a dokladniej Pruszków).

Jak zrobie zdjecie, to wrzucę

no właśnie planuję 85cm, mimo,że jestem twojego wzrostu; u siostry jest 90cm i źle mi się do garnków zagląda :-)

i to najwazniejsze zeby było wygodnie :)

Witam,

Przepraszam że tak długo nie zaglądałam na stronę, a obiecałam Jarte dodatkowe zdjęcia mojej kuchni.

mnie tez sie wydaje ze uchwyty nie pasują do tych frontów