monikaa13 15.02.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Bez przesady, one co najwyżej co letnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 15.02.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Cóż, ja liczę na to że będę mieć podobnie jak Ty Monkaa13, ale u Żony m są gorące, więc różnie to bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 15.02.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Ale żona ma chyba pustkę pod płytą więc jak gorące, hmmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 15.02.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Ma zaślepkę, ale napisała też: powiem szczerze, że przy indukcji nawet wnętrze drugiej szuflady mocno się nagrzewa, tak , ze widelce są gorące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 15.02.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 To już moim zdaniem jest przesadzone i to mocno. Choć jeżeli jest pustka pod płytą to może faktycznie leci ciepło do drugiej, bo tam chyba wtedy nie ma żadnej płyty (w sensie drewnianej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 15.02.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 rozumiem, że wiecie lepiej. W jakim celu miałabym pisać, ze się nagrzewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 15.02.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Nie wiem od czego to zależy, ja mam normalna szufladę i sztuce są najwyżej ciepłe. Nigdy gorące. Pytałam też serwisanta TEKI, czy dobrze zrobiliśmy, powiedział, że to nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 15.02.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 rozumiem, że wiecie lepiej. W jakim celu miałabym pisać, ze się nagrzewa? Yy... ja absolutnie nie kwestionuję, zacytowałam Cię tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 16.02.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 A może to zależy od sztućców? Ale w drugiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudy_stp 19.02.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Na stronie 53 tego wątku paru użytkowników zastanawiało się, czy do szuflad z Ikei udało by się zamontować tip-ona Bluma, tak żeby otwiarały się przy lekkim naciśnięciu. Chciałbym dodać coś takiego do cargo z serii Faktum i zastanawiam się czy w ogóle by to działało. Czy może ktoś już jest bogatszy o taki ekseryment, tudzież słyszał coś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 19.02.2012 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 ad. 1 - mi się udało wcisnąć Boscha ja też mam Boscha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 19.02.2012 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 [ATTACH=CONFIG]102092[/ATTACH] to jest moja kuchnia z Ikea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 19.02.2012 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 do rudy-stp jeśli dobrze pamiętam to można taka opcję zakupić na miejscu w Ikea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_buduje_domek 20.02.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 W naszej kuchni blat ma być parapetem. Okno zaczyna się mniej więcej na wysokości 92 cm. Niestety szafki z Ikei (70cm) + cokół (16) + blat (ok. 4) daje tylko 90cm. Co zrobić w takiej sytuacji? Nie chciałbym zamawiać pogrubionych blatów bo to dla mnie za droga impreza. Są jakieś wyższe cokoły albo inne sprawdzone patenty? Z góry dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 20.02.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Sam wyższy cokół nic nie da, bo szafka musi stac na nóżkach.Pozostaje kupić wyższe nóżki, i albo dopasować inne cokoły, albo te z Ikea zamontować tak, ze przy szafce będzie szpara. Ktoś tak robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 20.02.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 [ATTACH=CONFIG]102092[/ATTACH] to jest moja kuchnia z Ikea Dzięki, bardzo fajna kuchnia z akcentem koloru! Fajnie wyszło zestawienie z duzymi szafkami IKEA, ładnie harmonizuje z duzym okapem Jak dla mnie dobrze wyczuliście proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 20.02.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 (edytowane) W naszej kuchni blat ma być parapetem. Okno zaczyna się mniej więcej na wysokości 92 cm. Niestety szafki z Ikei (70cm) + cokół (16) + blat (ok. 4) daje tylko 90cm. Co zrobić w takiej sytuacji? Nie chciałbym zamawiać pogrubionych blatów bo to dla mnie za droga impreza. Są jakieś wyższe cokoły albo inne sprawdzone patenty? Z góry dzięki za podpowiedzi. Może to głupie rozwiązanie , ale proponuję zrobić tylko wyższe szafki , tam gdzie wypadnie parapet, podlewając tylko pod te szafki dodatkową posadzkę . Pozostałe szafki zostawić na pierwotnej wysokości . Zresztą nie wiadomo , jak tak naprawdę wyjdzie ta wysokość na gotowo . Nóżki w szafkach są regulowane , ale nie pamiętam , czy aż dwa centymetry da się wyciągnąć , ale problem jest w cokole , bo on ma chyba jedną wysokość . Chyba , że dorobisz sobie inny . Tyle tylko , że wyższy cokół będzie nieładny , a szafki niewygodne , bo za wysokie . Może lepiej zostawić wysokość , a różnicę wysokości do okna zamaskować jakąś pionową listwą . Listwa maskująca w kuchniach Ikea ma jakieś 1,5 cm , może nawet dwa . Musisz tylko pamiętać , że głębokość szafek Ikea to prawie 60 cm , a blaty mają chyba 62 , więc jeśli blat ma być parapetem wsuniętym na mur , to nic z tego . A możesz wrzucić rzut kuchni ? Wtedy lepiej coś wymyślić . Edytowane 20 Lutego 2012 przez Ewa@Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 20.02.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Dzięki, bardzo fajna kuchnia z akcentem koloru! Fajnie wyszło zestawienie z duzymi szafkami IKEA, ładnie harmonizuje z duzym okapem Jak dla mnie dobrze wyczuliście proporcje. Bardzo dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_buduje_domek 21.02.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Dzięki za odpowiedź. Może to głupie rozwiązanie , ale proponuję zrobić tylko wyższe szafki , tam gdzie wypadnie parapet, podlewając tylko pod te szafki dodatkową posadzkę . Pozostałe szafki zostawić na pierwotnej wysokości . To już byłby "hardkor" . Nóżki w szafkach są regulowane , ale nie pamiętam , czy aż dwa centymetry da się wyciągnąć , ale problem jest w cokole , bo on ma chyba jedną wysokość . Chyba , że dorobisz sobie inny . Tyle tylko , że wyższy cokół będzie nieładny , a szafki niewygodne , bo za wysokie . Może lepiej zostawić wysokość , a różnicę wysokości do okna zamaskować jakąś pionową listwą . Listwa maskująca w kuchniach Ikea ma jakieś 1,5 cm , może nawet dwa . A możesz wrzucić rzut kuchni ? Wtedy lepiej coś wymyślić . Nożki dają radę, mają regulacje do 18.5cm, gorzej z cokołem. Wygląda na to, że trzeba będzie dorobić u stolarza. Jeśli chodzi o wysokość to 92cm jest dla nas w sam raz, nie ma mowy o obniżaniu. Musisz tylko pamiętać , że głębokość szafek Ikea to prawie 60 cm , a blaty mają chyba 62 , więc jeśli blat ma być parapetem wsuniętym na mur , to nic z tego . No tak, czyli standardowy blat z ikea odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 21.02.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 To już byłby "hardkor" . ten hardkor był najlepszy , hi Sama dziś nie wierzę ,że to napisałam . Poprostu naszła mnie wizja jakiegoś wnętrza pasującego do tej koncepcji ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts