ALUTKA W 23.04.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) A_GNIESZKA promocja jest dostałam info z IKEA na maila. A z tym sprzętem to uważaj bo jak instalowaliśmy u rodziców to się okazało, że 60-80zł chcą za włączenie wtyczki kuchenki czy zmywarki do gniazdka no luuudzie!! I było też tak, że mąz poskręcał korpusy sam a oni np. poskładali szuflady i prowadnice, wypoziomowali i docięli i wykończyli blat (tego sami byśmy nie zrobili) i wyszło dużo taniej. Piekarnik wstawiasz do szafki i montujesz na dwie śrubki i sama wtykasz wtyczkę Ekipa natomiast jest cacy do wszelkich precyzyjnych docięć: blend itp W naszym domu mąż zmontował kuchnię sam. Od roku wszystko jest OK, ale brakuje paru cieniutkich blend i maskownic i się nie możemy za to wziąć. Przemyślcie co dacie radę zrobić sami. Głowa do góry!! Powodzenia!! ps cóś wiem na temat zakupów z dzieciami Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez ALUTKA W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gnieszka 23.04.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 ALUTKA W, dzięki, właśnie o to mi chodziło. Mam nadzieję, że sobie poradzimy, zlew i zmywarkę podłączyć umiemy, piekarnik jak przypuszczam jest łatwy, gorzej z płytą - ale ona jest podłączona w tej chwili, zobaczymy jak i podłączymy ją tak samo Sami sobie zrobimy promocję, już widzę, że 300 zł spokojnie możemy obciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 24.04.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 a_gnieszka, w wyliczeniach wszystko jest dobrze.Faktycznie samo możecie zamontować i podłączyć piekarnik, tylko trzeba do niego dopasować blendę (dociąć i zaprasować wykończenie krawędzi).ZMywarka to też nie problem bo wstawiasz i montujesz front. Tylko zwróć uwagę, żeby nie zrobili wycięcia w cokole, bo niektóre zmywarki nie potrzebują (montażyści będą wiedzieć o co chodzi). To będziecie musieli zrobić sobie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daroski 25.04.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 mefiko, dziękuję za radę dot. zmywarki - już dokonałem korekty swojej kuchni A jeśli chodzi o prowadnice, to chodziło mi o teleskopowe Wysłałem zapytanie do IKEA, które ich piekarniki posiadają prowadnice teleskopowe. Dostałem odpowiedź: ŻADEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamik 25.04.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Witam, czy w Ikei są dostepne wiszące szafki narozne, takie aby pasowały do wiszących szafek poziomych?? w plannerze są dostepne tylko pionowe szafki narożne wiszące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 26.04.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Aniamik one ani wizualnie ani wymiarami nie pasują. Może przemyśl takie rozwiązaniehttp://img543.imageshack.us/img543/2507/gruszki2.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
digi21 26.04.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Proszę pomóżcie, zastanawia mnie jak oceniacie ten projekt ( zrobiony przez Stolarza ). Moja kuchnia jest malutka: 2,23x2,67x1,67. Stolarz wycenił mi ja na 9 tys. Fronty w lakierze, boki szafek z pogrubianej płyty EGGERA. Blaty też z EGGERA laminat. Szuflady widoczne po lewej stronie BLUMY ze spowalniaczami. Wysokie Cargo przy piekarniku ( też BLUM ). Wszsytkie uchwuty frezowane a sprzęty w zabudowie. Cena obejmuje również montaż kuchni jak i podłaczenie sprzętu. Zastanawialiśmy się z mężem czy nie wziąśc szafek z IKEA z frontami ARSTA. Może mi coś poradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 26.04.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 digi ale z piekarnika to chyba nie bedzie sie wygodnie korzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 26.04.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 przy teleskopach da radę piekarnik w takim miejscu, choć powinien być praktycznie jak najblizej blatu. A dlaczego digi masz zlew tak blisko płyty? tak lubisz, czy inaczej si e nie da czy sa jeszcze jakies inne wzgledy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamik 26.04.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Aniamik one ani wizualnie ani wymiarami nie pasują. Może przemyśl takie rozwiązanie http://img543.imageshack.us/img543/2507/gruszki2.th.jpg Dziekuję kroowka za zdjęcie, kurcze, wolalabym jednak chyba szafkę narozną ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 27.04.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 dziewczyny w ten weekend mam zamiar jechać po kuchnię i mam taki projekt... doradźcie czy tak może zostać czy lepiej jeszcze coś zmienić... zlew ma być w środkowej szafce pod oknem i w miejscu pralki będzie zmywarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
digi21 27.04.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 przy teleskopach da radę piekarnik w takim miejscu, choć powinien być praktycznie jak najblizej blatu. A dlaczego digi masz zlew tak blisko płyty? tak lubisz, czy inaczej si e nie da czy sa jeszcze jakies inne wzgledy? piekarnik ma być otwierany a bok ( tak jak mikrofala ). Otwierać się będzie na okno. Co do płyty to może byc przesunięta troszkę na inną szafkę i będzie dalej. Ciekawi mnie jednak cena, a minowicie czy nie jset za duża jak na tak małą kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laurka28 27.04.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 dziewczyny w ten weekend mam zamiar jechać po kuchnię i mam taki projekt... doradźcie czy tak może zostać czy lepiej jeszcze coś zmienić... zlew ma być w środkowej szafce pod oknem i w miejscu pralki będzie zmywarka Ja bym zastąpiła wszystkie szafki z półkami na te z szufladami lub koszami. Są zdecydowanie bardziej praktyczniejsze i łatwiej coś w nich znaleźć. Pod zlewem także bym zrobiła szufladę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 27.04.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 justi ja bym zamieniła miejscami lodówkę z piekarnikiem, wszędzie szuflady, to na razie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 02.05.2012 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 dzięki za rady kuchnia już kupiona- jak złożę to się pochwalę kiedyś pisałyście o wycofywanych rzeczach z ikei- trzeba do tej listy dodać blaty dębowe, w Łodzi ich już nie ma- ja po swoje jechałam do Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 02.05.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 My mamy Applad i na razie jestesmy bardzo zadowoleni. W porównaniu do wyceny stolarza to nawet się nie zastanawialiśmy a jakość za tą cene bardzo ok. Tak jak o meblach słyszeliśmy same dobre opinie tak o sprzętach Ikea już nie (ale czy to prawda nie wiem ) więc sprzęty mamy osobno kupione . A tak to u nas wygląda. http://img96.imageshack.us/img96/4832/dsc0051fw.jpg By kanka9 at 2012-04-02 http://img687.imageshack.us/img687/6141/dsc0056dqx.jpg By kanka9 at 2012-04-02 http://img194.imageshack.us/img194/9400/dsc0058zt.jpg By kanka9 at 2012-04-02 http://img833.imageshack.us/img833/5898/dsc0363uc.jpg By kanka9 at 2012-04-02 http://img545.imageshack.us/img545/184/dsc0367z.jpg By kanka9 at 2012-04-02 http://img6.imageshack.us/img6/4701/dsc0016xi.jpg By kanka9 at 2012-04-02 Piękna kuchnia bardzo zmyślnie zaprojektowana. mam pytanko ile kosztowały meble bez sprzętów oraz jakie szafki macie w półwyspie (czy barku bo nie wiem jaką funkcję pełni ten występ). czy kolor dolnych frontów to czarno brązowy czy czarny . kuchnia w moim stylu i czegoś podobnego poszukuje dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gnieszka 02.05.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 kiedyś pisałyście o wycofywanych rzeczach z ikei- trzeba do tej listy dodać blaty dębowe, w Łodzi ich już nie ma- ja po swoje jechałam do Warszawy Ale w sensie, że już nie będzie ich w ogóle? Szkoda, że nie ma, ale cieszę się w takim razie, że kupiłam kuchnię przed promocją Pojutrze wchodzą panowie z montażem, już się nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 02.05.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 podobno w ogóle ich nie będzie... jadąc po kuchnię myślałam że jest to zwykły brak towaru a na miejscu Zonk-podobno wycofują, więc my szybciutko z mężem następnego dnia do Warszawy żeby owy blacik zakupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenkaa 02.05.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 ciekawe dlaczego wycofuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenkaa 02.05.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 podobno w ogóle ich nie będzie... jadąc po kuchnię myślałam że jest to zwykły brak towaru a na miejscu Zonk-podobno wycofują, więc my szybciutko z mężem następnego dnia do Warszawy żeby owy blacik zakupić czekamy na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts