Ana_7 02.03.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 no właśnie zależy co kto lubi i jak mu jest wygodniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 02.03.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Przypuszczalnie po tej " wolnej" stronie półwyspu nikt nie będzie pracował, bo zlew, płyta i lodówka jest z drugiej strony. Więc jest to blat zbędny, zwłaszcza że w przejściu na druga stronę przeszkadza stół. Stół musi być tak umieszczony? Pokaż jeszcze rzuty całości, bo teraz ciężko się zorientowac, gdzie wejście, salon itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 02.03.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 to jest taki "open space" - kuchnia, jadalnia, pokój dzienny w jednym - do kupy to ma trochę ponad 40m2. Widoczne drzwi po lewej prowadzą do naszej sypialni, po prawej jest korytarz (bez drzwi - przestrzeń otwarta o szerokości jakichś 3,5 metra. Na wprost stołu jest wyjście na taras. Stół może stać różnie, można go odsunąć, można przestawić o 90 stopni, ale na razie koncepcja jest taka by stał, jak na rysunku. Dodam jeszcze, że jest nas czworo - na ogół w kuchni walczymy pojedynczo lub oboje, ale dzieci rosną, może też polubią gotowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 02.03.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 A moze zrób z tego półwyspu wyspę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 02.03.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 taki był pierwotny zamysł, ale to pomieszczenie ma raptem 6m długości i godziwa wyspa się nie zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 03.03.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 (edytowane) wreszcie, moge pochwalic sie nasza IKEA Edytowane 3 Marca 2013 przez ania i grześ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos.ty 09.03.2013 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Jestem tutaj nowicjuszką i czy Moglibyście mi powiedzieć o lodówce IKEI . Jak sie sprawuje. Czy coś sie dzieje po 5 latach gwarancji.Mamy już plany przyszłej kuchni, sprawdzam wszystko po 3 razy. Tylko ta lodowka mi chodzi ciągle po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 09.03.2013 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 lodówka Ikei to najpewniej lodówka Whirlpoola, ew. Elektroluxa - bodaj tylko te dwie firmy sprzedają swoje produkty pod marką IKEA. Osobiście ćwiczę taką lodówkę (Whirlpool ze znaczkiem IKEA) od jakichś 12 lat. Nie jest to jakiś szczyt innowacji czy technologii, ale zadanie spełnia prawidłowo, bodaj raz jedyny wzywałem do niej serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos.ty 09.03.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Dziękuję Bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos.ty 09.03.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 A czy możecie Państwo Powiedzieć czy pod płytę gazową trzeba wstawić jakąś specjalną szafkę?Płta gazowa bedzie miała 60 cm szerokości czy mogę sobie wstawić szafkę z szufladami również 60 ( bo nie wiem jak wygląda taka płyta od spodu, ile miejsca mi zabierze w szafce) czy zabierze miejsce np w górnej szufladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos.ty 09.03.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 o i jeszcze jedno pytanko . mam mała kuchnię i na scianie bedę miała szafeczki wysokie na 38, 8 cm - front RUBIK białe szkło. Nie ma takie frontu jeżeli chodzi o okap. Jak to wyglada z montażem okapu bo zastanawiam się czy mogłabym włożyć okap to takiej zwykłej szafeczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krukin 11.03.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Moja kuchnia nie jest jeszcze skończona, ale pokażę. Brakuje szafek wiszących i wysokiej zabudowy. Nie ma również listew przypodłogowych i całej masy rzeczy, ale co tam. Mało jest Arsty w necie, to wstawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 11.03.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Krukin bardzo fajna kuchnia . Ja bym nie robiła już wiszących szafek tak super wygląda A możesz napisać co to za blat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krukin 11.03.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 To Kronopol "dolores", wersja 120 cm, bo wycinane było na parapet. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 16.03.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Ja mam pytanie z "innej beczki". Ma ktoś może instrukcję obsługi do piekarnika DATID OV8 i może przesłać na maila?? IKEA już nie sprzedaje tych piekarników, a ja nie wiem co zrobiłam ze swoją, a potrzebowałabym tą stronę gdzie jest fajnie napisane co na jakim poziomie i jakim "programie" najlepiej piec. Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana_7 16.03.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 (edytowane) Moja kuchnia nie jest jeszcze skończona, ale pokażę. Brakuje szafek wiszących i wysokiej zabudowy. Nie ma również listew przypodłogowych i całej masy rzeczy, ale co tam. Mało jest Arsty w necie, to wstawiam. [ATTACH=CONFIG]175791[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]175792[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]175793[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]175794[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]175795[/ATTACH] Bardzo fajna kuchnia, ja też chcę kuchnię z ikei i też najbardziej podoba mi się arsta:) co prawda budowa jeszcze nie rozpoczę, ale projekt wybrany i tak kombinuję z układem pomieszczeń i już je planuję, żeby potem nie trzeba było za dużo kłuć Wiszących szafek nie planuję. Mam pytanie-jaką szerokość ma ta kuchnia i jakie wymiary ma wyspa? Edytowane 16 Marca 2013 przez Ana_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krukin 16.03.2013 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Bardzo dobrze, że już teraz myślisz o umeblowaniu Ja również kształt kuchni długo obmyślałam, coby ją standardowymi wymiarami uposażyć. O kosztach kuchni dowiedziałam się szybko, studia kuchenne wyceniały od 14 do 20 tys. Jestem realistką i wiedziałam, że nie będzie nas stać na taki wydatek, także stanęło na Arście. Moja kuchnia ma 260cmx 510cm. Poszerzyłam ją kosztem salonu o wnękę na wysoką zabudowę(nie widać na zdjęciach, ale będzie na lewo na I zdjęciu), także w tym miejscu mam szerokość około 330cm. Półwysep ma 90x170. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 17.03.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 witamczy macie jakieś info kiedy będzie promocja na meble kuchenne wydajesz 1000 dostajesz 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana_7 17.03.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Bardzo dobrze, że już teraz myślisz o umeblowaniu Ja również kształt kuchni długo obmyślałam, coby ją standardowymi wymiarami uposażyć. O kosztach kuchni dowiedziałam się szybko, studia kuchenne wyceniały od 14 do 20 tys. Jestem realistką i wiedziałam, że nie będzie nas stać na taki wydatek, także stanęło na Arście. Moja kuchnia ma 260cmx 510cm. Poszerzyłam ją kosztem salonu o wnękę na wysoką zabudowę(nie widać na zdjęciach, ale będzie na lewo na I zdjęciu), także w tym miejscu mam szerokość około 330cm. Półwysep ma 90x170. My do tej pory urządzaliśmy dwie kuchnie, obie na wymiar zamawiane w "dobrych" sklepach, robili nam też do jednego mieszkania szafy, a w drugim kupiliśmy w ikei i jak dla mnie zamawianie kuchni w takich studiach jest bez sensu - wywaliśmy sporo kasy, a materiały z jakich zostały zrobione kuchnie marne, szafa też się rozklekotała, a dwie z ikei w obecnym mieszkaniu działają bz zarzutów i jest bardzo zadowolona, może akurat szafy nie wyszły dużo taniej, ale jak dla mnie są dużo lepsze niż te na zamówienie. Dlatego postanowiłam, że kuchnię do domu zamówimy teraz w ikei, byłam ogladałam, patrzyłam ich systemy i myślę, że nie są wcale gorsze, a nawet uważam je za lepsze. Tylko właśnie chcę już zaplanować kuchnię, bo tam są standardowe wymiary i każdy cm się liczy. Zaaranżowałam sobie już w tym programie na stronie ikei kuchnię i wszystko mieści się idealnie też kombinuję coś z wyspą, ale chyba zrezygnuję, będą niskie szafki i na jednej ścianie wysoka zabudowa. Czekam na dalsze fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 17.03.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Ja mam pytanie z "innej beczki". Ma ktoś może instrukcję obsługi do piekarnika DATID OV8 i może przesłać na maila?? IKEA już nie sprzedaje tych piekarników, a ja nie wiem co zrobiłam ze swoją, a potrzebowałabym tą stronę gdzie jest fajnie napisane co na jakim poziomie i jakim "programie" najlepiej piec. Pomóżcie Atika, podaj proszę maila na priv, zeskanuję jutro w pracy i Ci wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts