neoeinz 11.03.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 w sumie tez prawda, tym bardziej ze teraz wchodzi nowy system i fronty beda na bieżąco Generalnie mam ciężki temat i już mnie glowa boli od tego no i nie glupi pomysl kupic same korpusy, a fronty moge kupic w http://juan.pl/ niedaleko mnie mam ten punkt hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erka1 18.03.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Witam jestem nowa na tym forum,ale przejrzałam ten temat bardzo gruntownie i proszę o pomoc w ustaleniu mebli w kuchni- interesuje mnie oczywiście kuchnia z IKEA. poniżej rzut pokoju w którym ma być aneks kuchenny+jadalnia+salon- zaznaczone na czerowno. Czy macie pomysł jak ustawić meble kuchenne? czy myślicie, że zmieszczę tam jeszcze stół i nie duża kanapę? w kuchni chciałabym mieć lodówkę ok 145cm wysokości i zmywarkę... jeśli ktoś ma jakieś pomysły to proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 18.03.2014 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 (edytowane) Wszystko zależy od tego czego chcesz. Moim zdaniem będzie ciężko zmieścić tu jeszcze jadalnię no chyba że chodzi ci o mały stoliczek dla dwojga. Nie wiem czy dobrze widzę że pokój ma 4,20 X 4,20. Ja bym szła jednak w wielofunkcyjność. Edit:W wątku z salonami jest świetnie urządzone, nie tylko wizualnie ale tez funkcjonalnie małe mieszkanko.link do postahttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?126220-poka%C5%BCcie-swoje-salony/page184 Edytowane 18 Marca 2014 przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erka1 18.03.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 (edytowane) no tak naprawdę chcę urządzić kuchnię a potem zobaczę, jeśli zostanie mało miejsca to zdecyduje się tam na jadalnię... jednak ten komin jest dla mnie dużą udręką.. z racji tego że przyłącza do zlewu mam właśnie w tym miejscu co on jest.. nie wiem jakie ustawienie meblli kuchennych byłoby najkorzystniejsze... tak wymiary pokoju to 420x422cm Komin w rogu ma 137x64cm Edytowane 18 Marca 2014 przez erka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 19.03.2014 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 (edytowane) Nie zazdroszczę, masz naprawdę niezły orzech do zgryzienia a najgorszy ten komin. Przyłącze wody jest na kominie? Ech, zlew mi tam zupełnie nie pasuje. Ja bym dała wysoką zabudowę czyli lodówkę i piekarnik i jeszcze jakąś szafkę 40cm na ścianę pomiędzy komin a drzwi a na ścianie na przeciw drzwi balkonowych bez szafki narożnej od komina szafka 40cm; potem 60 zlew; zmywarka 60; szafka 60; płyta kuchenna 60; szafka 60; do ściany blenda. Moja rada w twoim projekcie panuje straszny chaos. Szafki wiszące różnej wysokości. Jak dobrze pokombinujesz to wstawisz nieduży wypoczynek tyłem do mebli kuchennych. Edit: Chciałam pokombinować z czymś takim ale ikea planer nie przewiduje Edytowane 19 Marca 2014 przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basidrak 25.03.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 podpowiedzcie mi jaki blat dobrać do Faktum z frontami sofielund ... nie chcę gładko białego z przyczyn wiadomych za to chodzi za mną bambusowy ma może ktoś z was, jak się sprawdza i czy będzie to dobrze wyglądać a górne szafki będą takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bubblegum 25.03.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Jako użytkowniczka gładkiego białego blatu sprzeciwiam się pomówieniom o wiadome względy ;- )sprząta się go bardzo dobrze, wystarczy przetrzeć, nie pozostają żadne smugi, ślady, zacieki, jest fajny podobnie jak poprzedni użytkowany przeze mnie blat a w potocznie łatwiejszym kolorze bo w drewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machu81 01.04.2014 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) weekendowa wizyta w ikea. można już było podglądać co nieco z serii METOD. Dzisiaj już na polskiej stronie ikei dostępny katalog +kitchen planner 3D. Jedne z ciekawszych frontów jako dekor w kuchni - HERRESTAD http://www.ikea.com/ms/media/roomsettings/20143/kitchen/20143_nkro07a/20143_nkro07a_01_PE390741.jpg no i katalog http://onlinecatalogue.ikea.com/PL/pl/Range_Brochure_Kitchen_Metod/ Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez machu81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotylozaur 03.04.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Jednak jest sporo drożej. System sytemem, rozumiem, że można więcej liczyć za szuflady kiedy jest ich 6, ale ceny frontów sporo wzrosły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 12.04.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Hej Posiadam kuchnię Ikea Abstrakt, kupiłam ją w tamtym roku, a tu widzę, że wprowadzili Metod. Gdybym chciała zmienić za parę lat fronty, czy te z Metod będą pasowały do mojej kuchni, czy to całkiem coś innego ? Wiecie może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 12.04.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Chyba będzie problem bo o ile dobrze kojarzę to w faktum szafki dolne miały wysokość 70cm, wiszące 70cm i 90cm a teraz mają fronty dostępne 40cm, 60cm, 80cm,100cm i 120cm. Nie ma też szafek szerokości 50cm. No chyba że ktoś ma same szuflady to pewnie by pasowały choć już nie pamiętam jakie były wymiary teraz mają wysokość 10cm, 20cm i 40cm. Szerokość to 40cm, 60cm, 80cm dla wszystkich frontów. To wnioski z przeglądania oferty, mogłam coś przegapić jeśli tak jest to mnie poprawcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeni 12.04.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Jedyne co teraz będziesz mogła zmienić to listwę dekoracyjną, gzyms i gałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mary82 13.04.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Hej Posiadam kuchnię Ikea Abstrakt, kupiłam ją w tamtym roku, a tu widzę, że wprowadzili Metod. Gdybym chciała zmienić za parę lat fronty, czy te z Metod będą pasowały do mojej kuchni, czy to całkiem coś innego ? Wiecie może ? Na pewno nie będą pasowały:no: System Faktum jest niekompatybilny z Metod - jest o tym na stronie Ikei. Szafki, a tym samym fronty są teraz chyba o 10 cm wyższe. Gwarancja 25-letnia na pewno dalej obowiązuje na Faktum i na pewno uszkodzone szafki czy fronty można wymienić, ale jak z dostępnością frontów za parę lat jeśli będzie się chciało wszystkie wymienić to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 13.04.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 No to kicha, nieładnie z ich strony że mam tylko 2 lata na wymianę frontów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 13.04.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Zawsze możesz sobie zamówić od stolarza. Nie ma firmy która zapewni ci 100% pewność że za kilka lat będzie dostępny jakiś ich produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alhana 23.04.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 mi mowili ze 4 lata beda jeszcze dostepne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 23.04.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Na pewno nie będą pasowały:no: System Faktum jest niekompatybilny z Metod - jest o tym na stronie Ikei. Szafki, a tym samym fronty są teraz chyba o 10 cm wyższe. Gwarancja 25-letnia na pewno dalej obowiązuje na Faktum i na pewno uszkodzone szafki czy fronty można wymienić, ale jak z dostępnością frontów za parę lat jeśli będzie się chciało wszystkie wymienić to nie wiem Jestem zniesmaczony tą zmianą trochę. Mamy oczywiście osławionego Stata, i mieliśmy nadzieję na wymianę samych frontów na Bodbyn, a tu lipa. Dwa fronty w naszym Stacie do wymiany, ale nie mamy paragonów już. I co mi po tej gwaracji 25 lat:(. Jeden w szafce obok zmywarki, ten poleciał szybko dość bo po ok 2 latach. Puchnie i to dość mocno, na drugi wylało się kipiące mleko, i to samo miejsce polania spuchło praktycznie z miejsca:(. Można te fronty jeszcze kupić>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 23.04.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Z tego co wiem to można nadal kupić. Podejrzewam że całej kuchni to nie da sie ale jeszcze przez dwa lata można dokupować szafki a więc i fronty. Najlepiej w ikea kupować z kartą ikea family wtedy nie trzeba mieć paragonów. Nie wiem czy ikea to stosuje ale niektóre sklepy przyjmują wydruk z karty jak płacisz kartą oczywiście, szczegółów nie znam ale zawsze warto się zorientować. A paragony za tak drogie rzeczy jak meble warto kserować szczególnie jak mają gwarancję 25lat i nie sklepu wina że się ich nie zachowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 28.04.2014 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Czas aby pokazać swoja kuchnie. To bedzie pewnie jeden z ostatnich FAKTRUM. Jak wspominałem już wczęsniej jest to kuchnia zrobiona trochę niestandardowo (przynajmniej IKEA nie przwidywała takich zastosowań i ustawień). Nie wszsytko jeszcze jest idealnie, parę rzeczy wymaga małych korekt, ale to będzie robione z biegiem czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 28.04.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 I następne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts