madopro 20.01.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 7,5-takjak napisałeś Wielkie dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Susełka 20.01.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Faktycznie zmywarka 45 nie posiada frontu w kolorze( tak było w starym systemie). My zakupiliśmy front 50 i po bokach zostało nam po 2,5 cm. Aby nie było widać szpar z płyty, która nam została docięliśmy paski i przymocowaliśmy do obudów szafek sąsiednich. Takie też rozwiazanie widzieliśmy w jakiejs kuchni w Ikea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 20.01.2015 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Czy ktoś z was użytkuje w kuchni zlewozmywak ceramiczny nablatowy z Ikei? Mój strasznie popękał, tzn. całe dno pokryło się siateczką spękań i należałoby go reklamować. Znajomi mają ten sam problem i reklamację im odrzucono. Rozmawiali z innymi - to samo - zarzucono niewłaściwe użytkowanie ( uderzenie czymś ciężkim). Mamy zmywarki, więc zlewy nawet nie są na maxa użytkowane - a jednak problem się pojawił. Mój brat ma zlew ten duży ( nie -nablatowy) i nic mu się nie dzieje. Ciekawa jestem innych opinii, bo jak sobie pomyślę,że mam demontować cały zlewozmywak, wieźć go do Katowic i wrócić z kwitkiem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 20.01.2015 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 mamy taki zlew - dwukomowowy, póki co nic się nie dzieje.. a jak to wygląda? i czy zamocowany jest bardzo sztywno? bo może jakieś naprężenie go załatwiło.. ceramika tegu typu nie powinna być mocowana na wcisk i dokręcana na maxa tylko raczej lżej trochę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 20.01.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 artur, no właśnie z tymi dwu- i jednokomorowymi podobno się nic nie dzieje; ja mam ten trzeci wzór - nakładany na blat. Mąż go montował i pamiętam,że nie był wciskany na siłę do wyciętego otworu w blacie, raczej był zachowany luz. Pierwsze pęknięcie na dnie, w narożniku pojawiło jakieś 2 miesiące po montażu, teraz, 2,5 roku wygląda jak popękana kamionka:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 20.01.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Meble z Ikea nie są złe, mam 4 lata i nic się nie dzieje (w lakierze białym). Jeśli chodzi o montaż to jak masz dużo wolnego czasu - zrób to sam, nie jest to trudne. Natomiast jak zależy Ci na szybkim użytkowaniu to weź usługę montażu. I jeszcze jedna uwaga ikea nie robi frontu do zmywarki 45 cm, w ofercie mają tylko do 60 cm. Ja miałem taki problem i dodatkowo musiałem jeździć po stolarzach, bo kupiłem front 60 (innych nie było). Usługa u stolarza najtaniej we Wrocławiu to 400 docięcie plus lakierowanie. kupiles 60cm front, daleś do obciecia i potem jeszcze ci polakierowali i to kosztowało 400zlotych??? ja za swój front do 45, zamawiany u stolarza (wykonywal nam wcześniej zabudowę łazienki i sypialni) zapłaciłam 80zł (front zrobiony na wymiar, polakierowany na biało) XII.2013r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
susinka1 20.01.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 W Castoramie cięcie to koszt jakiś 2 złotych. Wątpię aby lakierowanie jednego boku frontu przekroczyło 50 zł. Też Wrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 21.01.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80246296/ jak to nie ma 45cm frontów pod zmywarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Susełka 23.01.2015 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Czy ktoś użytkuje płytę indukcyjną z Ikea Folklig. Moja płyta brzęczy delikatnie nawet w nocy w stanie spoczynku. Panowie z serwisu whirpola twierdzą że jest ok, ale ja mam wrazenie że ona cały czas pobiera prąd i jest z nią cos nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 23.01.2015 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Ja mam indukcyjną TYDLIG, lekko brzęczy przy włączeniu, mocniej brzęczy przy zmianie mocy na największą. Wyłączona w ogóle się nie odzywa, milczy Nie wydaje mi się, żeby to było normalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikeowiczka 23.01.2015 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 (edytowane) Hej, ja właśnie próbuję coś wykombinować do kuchni otwartej całkowicie na salon i na dodatek dość małej, z dużym oknem To moja pierwsza kuchnia, pierwsze mieszkanie. Każda rada bardziej doświadczonej osoby będzie cenna. Pomożecie? Która opcja Waszym zdaniem jest najbardziej optymalna, co można zmienić? I jak myślicie, czy to będzie dobrze wyglądało w kuchni otwartej na salon? Marzą mi się szafki przeszklone, ale boje się bałaganu Będę wdzięczna za każdą pomoc Ponawiam wątek pomocy w zaplanowaniu pierwszej własnej kuchni. Oto mój plan kuchni. Pomożecie mi coś stworzyć? Kocham styl ikea ale nie odnajduję się jeszcze w planerze ani nie mam zmysłu do aranżacji wnętrz... Proszę o sugestie Edytowane 23 Stycznia 2015 przez ikeowiczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 23.01.2015 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 ikeowiczko:) planu nie widzimy, niestety; będziesz jednak musiała się polubić planerem ( lub kartka papieru + ołówek) i potem wrzucić na forum swoje propozycje i wtedy ktoś Ci na pewno doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikeowiczka 23.01.2015 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Dałam radę wrzucić załączniki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Susełka 23.01.2015 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Yecath moja brzeczy delikatnie pod spodem. Nie mam tam piekarnika tylko otwór na jeszcze nie zamontowany piekarnik i słychać ta plyte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 23.01.2015 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Zamieniłabym miejscami lodówkę z piekarnikiem. Z lodówki będzie Ci bliżej i wygodniej do zlewozmywaka ( obróbka warzyw, mięsa itd.) . Zlew chyba nie wychodzi centralnie pod oknem ( ja lubię symetrię); górne szafki - bez tej rogowej; przemyśl szuflady i dolne szafki,żeby nie było bałaganu typu szuflada, szafka otwierana, bo robi się optyczny bałagan.Przemyśl dokładnie jakie jakie czynności i po jakie narzędzia i produkty będziesz sięgać np.przy gotowaniu obiadu, przy szykowaniu kawy , zmywaniu itd. żeby w miarę możliwości poukładać to w szafkach podręcznie i nie biegać np.po chochlę czy ściereczkę do drugiego kąta kuchni. Oczywiście wszystko w miarę możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikeowiczka 23.01.2015 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 To jest wstępny projekt dlatego proszę o porady.. Ja również lubię symetrię ale nie zawsze się da wszystko tak zrobić bo otwór na zlew już jest i okno. Nie wiem jaką kuchnię powinnam wybrać (typ i kolor) a o blatach nawet nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 23.01.2015 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 To jest wstępny projekt dlatego proszę o porady.. Ja również lubię symetrię ale nie zawsze się da wszystko tak zrobić bo otwór na zlew już jest i okno. otwór ? - masz na myśli odpływy i zasilanie wody? Przesunięcie zlewu w lewo -prawo nie stanowi problemu. Co do typu, koloru - nie znamy Cię, nie wiemy co Ci się podoba, w jakim stylu chcesz wykończyć dom itd. To musi być Twój wybór. Pojedź do Ikei, obejrzyj, może Ci się spodoba coś z proponowanych zestawień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 24.01.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Witam, czy ma ktoś z Was problem z mocowaniem do zmywarki w systemie Metod. Użytkuje kuchnie dwa miesiące i przynajmniej 10 razy front wypadł z uchwytu mocującego. Jest to średnio fajna sprawa, trzeba uważać przy każdym otwieraniu, szybkie pociągnięcie kończy się wyrwanym frontem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikeowiczka 24.01.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Pomyślałam, że kuchnia lepiej będzie wyglądać jeśli dam duże górne półki (zabudowa pod sufit). Dzis wybierałam płytki i chyba zdecyduję się na panelopodobne - ciemny brąz więc meble muszą byc jasne. Od pewnego czasu zastanawiam się nad białymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 24.01.2015 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Aga, ja też moją kuchnię użytkuję ok. 2 miesiące i wszystko jest w porządku, front się świetnie trzyma. Najlepiej (jeśli dasz radę), rozmontuj front i zamontuj go ponownie wg ikeowskiej instrukcji, krok po kroku. To naprawdę szybka sprawa, odwlekaliśmy to z mężem długo a zamontowanie frontu zajęło nam ok 10-15 minut... Ja z kolei mam problem i nie wiem, jak przykręcić samą zmywarkę do szafek obok, gdy otwieram ją, to czuję, że lekko się porusza a jednak czułabym się spokojniejsza, jakby była stabilna i całkowicie nieruchoma. Czy Wy przykręcaliście zmywarkę do szafek z nią sąsiadujących? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts