Ahossik 29.08.2015 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Aha-najwazniejsze. Kuchnia ma 395(ściana z oknem)x256 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erko43 29.08.2015 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Również planuje z żoną zmianę szafek kuchennych i teraz jak dobrze zabudować zmywarkę to już nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokobo 01.09.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 (edytowane) Mogę poprosić o rozwinięcie? Bosch i Siemens mają jakoś inaczej montowane fronty? Dlatego Bosch i Siemens bo mają większe podcięcie na spodzie i po otwarciu front ma się gdzie schować. Edytowane 1 Września 2015 przez kokobo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokobo 01.09.2015 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Dzięki piotri a czy ktoś mógłby napisać kilka słów jak kształtuje się cena montażu sprzętu AGD spoza IKEA? W meblach Ikea 50-60zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokobo 01.09.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Wielkie dzięki piotri, tragedii nie ma, jest to jakaś alternatywa dla zmywarek 60 tek.. A czy ktoś ma jakiś patent na zabudowę zmywarki 45-tki nie z IKEA?? Patenty są, ale mają je montażyści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokobo 01.09.2015 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Ja z innej beczki- czy jest jakaś szansa na promocję na meble kuchenne? Rok temu była od czerwa do sierpnia, w tym roku cisza... Został mi miesiąc do montażu, warto kupoić trochę wczesniej, a tutaj ani widu, ani słychu Zawsze te 10% zwrotu na kartę czy indukcja za 1zł robi róznicę Wróbelki ćwierkają coś o październiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokobo 01.09.2015 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Witaj piotri, czy mógłbyś wrzucić fotki z tego rozwiązania?? Niestety mechanizmu ERSÄTTARE w większości Ikea już nie ma i nie będzie. Można jeszcze kupić w Austrii po 19E. Mocowanie BEHJÄLPLIG do wszystkich zmywarek niestety wycofano i nic w zamian nie ma. Wynika z tego że chcą sprzedawać tylko swoje zmywarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes35 01.09.2015 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Niestety mechanizmu ERSÄTTARE w większości Ikea już nie ma i nie będzie. Można jeszcze kupić w Austrii po 19E. Mocowanie BEHJÄLPLIG do wszystkich zmywarek niestety wycofano i nic w zamian nie ma. Wynika z tego że chcą sprzedawać tylko swoje zmywarki. Ja, po analizie wszystkich tych technicznych przeciwności w zw. z zabudową zmywarki 45tki, wybrałam zmywarkę IKEA, no ciekawa jestem jak się sprawdzi w użytkowaniu.. montaż za 1,5 tygodnia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes35 03.09.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 W meblach Ikea 50-60zł. Czyli tak samo jak AGD Ikea.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 04.09.2015 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Niestety mechanizmu ERSÄTTARE w większości Ikea już nie ma i nie będzie. Można jeszcze kupić w Austrii po 19E. Mocowanie BEHJÄLPLIG do wszystkich zmywarek niestety wycofano i nic w zamian nie ma. Wynika z tego że chcą sprzedawać tylko swoje zmywarki. Hmm, ERSÄTTARE kupowałem całkiem niedawno i były dostępne. Patrząc na stronę IKEA są nadal i to w każdym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobaa 05.09.2015 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Dlatego Bosch i Siemens bo mają większe podcięcie na spodzie i po otwarciu front ma się gdzie schować. że tak brzydko napiszę - guzik prawda kupowaliśmy kuchnię ikea w czerwcu, akurat skończyły się zawiasy ślizgowe... czekaliśmy na nie kilka tygodni, ale dostaliśmy info, że je wycofano... zostaliśmy ze zmywarką 60 Bosch i frontem 60x80, niestety mimo tego, że zmywarka ma jakby większe podcięcie, front nie ma się gdzie schować... koniec końców zamieniliśmy front na dwa (60 + 20) i zawias... od kilku tygodni działa bez zarzutu do wyglądu już się przyzwyczaiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
togre 21.09.2015 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 (edytowane) Zastanawiam się nad kuchnią made by IKEA, czekam jeszcze na wyceny kilku 'stolarzy', ale nie w tym rzecz. Chciałem Was zapytać o jakość planera ikeowego, bo mam co do niego wątpliwości: przykład: szafki stojące podblatowe, w nich 3 szuflady: 1x duża + 2x średnia. Na wizualizacji jest wszystko OK, natomiast przy wycenie ( i liście zakupów) wygenerowanej z tegoż planera mam: 2x szuflada średnia + 1 mała, 2x mała + 1x średnia (w tej akurat jest płyta grzewcza zamontowana u góry). Rozmiary frontów są natomiast OK. Moim zdaniem, nie jest to błąd, a celowe działanie tego programu, tak aby zaniżać pierwszą cenę, dopiero gdy się o tym zorientujesz okazuje się że cała kuchnia kosztuje o kika ładnych stówek więcej. Macie w tym jakieś doświadczenia? I jeszcze jedna kwestia: widzę, że jeśli chodzi o fronty mamy do wyboru (poza tymi z pełnego drewna): - lakierowane matowe - oklejane folią melaminową w połysku Wszędzie w necie szukając opinii, trafiłem na ślady że lakierowane lepsze, trwalsze etc. Tak też mi się wydaje na chłopski rozum, że lakier powinien być trwalszy niż oklejenie folią. Kilka dni temu byłem jednak podpytać o kilka rzeczy w IKEA Warszawa Targówek i pan doradca kuchenny był zupełnie odwrotnego zdania - że folia jest gruba i jest trwalsza od lakieru. Co prawda często używał stwierdzeń typu "powinno się dać", "chyba tak" etc.. Fronty/drzwiczki wystawowe też zauważyłem, że w lepszym stanie są te w połysku (oklejane) niż lakierowane - lakierowane mają sporo przetarć, uszkodzeń etc... Jak to jest w praktyce, tutaj pytanie głównie do tych, którzy już jakiś czas kuchni ikeowych METOD używają. Edytowane 21 Września 2015 przez togre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 21.09.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 kalafiorek śliczna kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 22.09.2015 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 jejku, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 22.09.2015 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Ja przygotowałam sobie sama projekt kuchni w plannerze, pojechałam do Ikei i pani na stanowisku kuchennym przerabiała projekt razem ze mną (małe kosmetyczne zmiany typu dodanie wewnętrznej szuflady, zrównanie linii frontów od szuflad itp). Przerażona czekałam na nową cenę i miło się zaskoczyłam - po zmianach kuchnia była o ok 300-400 zł tańsza. Warto poprosić pracowników w dziale kuchennym o zweryfikowanie, czy nasz projekt jest dobry. Moja kuchnia ma niecały rok i wszystko idealnie działa, nie ma żadnego odprysku ani nawet ryski (Bodbyn kremowy). A jest użytkowana bardzo intensywnie. Ja jestem bardzo zadowolona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
togre 23.09.2015 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 @yecath - czyli jakieś pojęcie o wytrzymałości frontu lakierowanego można wysunąć - rok wytrzyma Będzie tak jak zazwyczaj - jeśli cenowo wygra ikea, to ona stanie w mieszkaniu. A czy wygra, to się okaże na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 24.09.2015 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Ja mam lekki poslizg w remoncie i teraz sam nie wiem czekać do poczatku pażdziernika z nadzieją na promocję na kuchnię czy kupować w weekend pierwsze klocki. Co mnie wkurza w Planerze to mam projekt i wycenę, a jak będe chciał sam sobie to pokompletować to musze od zera sobie stworzyc listę zakupów na stronce ? Strasznie to durne, że z poziomu planera nie mogę sobie zrobić listy z lokalizacją paczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.09.2015 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Ja mam lekki poslizg w remoncie i teraz sam nie wiem czekać do poczatku pażdziernika z nadzieją na promocję na kuchnię czy kupować w weekend pierwsze klocki. Co mnie wkurza w Planerze to mam projekt i wycenę, a jak będe chciał sam sobie to pokompletować to musze od zera sobie stworzyc listę zakupów na stronce ? Strasznie to durne, że z poziomu planera nie mogę sobie zrobić listy z lokalizacją paczek. Wystarczy podejść do pkt w dziale kuchnie i wygenerują Ci listę z elementami i miejscami na regale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 24.09.2015 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Ja mam lekki poslizg w remoncie i teraz sam nie wiem czekać do poczatku pażdziernika z nadzieją na promocję na kuchnię czy kupować w weekend pierwsze klocki. Co mnie wkurza w Planerze to mam projekt i wycenę, a jak będe chciał sam sobie to pokompletować to musze od zera sobie stworzyc listę zakupów na stronce ? Strasznie to durne, że z poziomu planera nie mogę sobie zrobić listy z lokalizacją paczek. Nic nie jest durne. Lista się generuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 27.09.2015 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Dzięki Człowiek im starszy tym głupszy - wystarczyło zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts