yaska 02.12.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 (edytowane) No właśnie planowałam tak zrobić, ale chyba z planera kuchni nie da się dodać produktów do koszyka, żeby sprawdzić dostępność, nie widzę takiej opcji. I jeszcze jedno, czy ktoś próbował zmieniać nóżki na niższe? Idealnie pasowałyby mi nóżki 5cm, a w ikea tylko 8 cm. Z meblami nie powinno być raczej problemu, ale co np. ze zmywarką? Czy zmywarki z ikea mają możliwość regulacji wysokości? Edytowane 2 Grudnia 2015 przez yaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 02.12.2015 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 No właśnie planowałam tak zrobić, ale chyba z planera kuchni nie da się dodać produktów do koszyka, żeby sprawdzić dostępność, nie widzę takiej opcji. Każdy trzeba chyba osobno sprawdzić i dodać do koszyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitto88 02.12.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Takie robocze jeszcze fotki telefonem mojej kuchni(nieco pechowa- wykonawca pod klucz nie miał sprzętu do cięcia blatów i maskownic i skapitulował po zamontowaniu szafek, polecani stolarze po 2 tyg czekania odwalili coś o czym szkoda gadać i kolejny stolarz musiał 2 dni po nich poprawiać, tam gdzi jeszcze sie dało ) Czy ta kuchnia jest w całości z Ikei? Bardzo podoba mi się ten narożnik z szafkami wiszącymi. Nie widziałam takich narożnych szafek wiszących na stronie Ikei, ale może jestem ślepa Zdradzisz jak to rozwiązałeś? Kuchnia bardzo ładna "Moje" połączenie kolorystyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 03.12.2015 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Narożna szafka Ikei nie podobała mi się absolutnie, a wiadomo Ikea to nie kuchnie na wymiar. W narożniku są zwykłe szafki , w tym jedna 80x60cm z dostępem tylko do jednych drzwiczek 40x60. Drugie są zamknięte na głucho Luka jest zamaskowana maskownicą od frontu i od dołu i tyle. Przy meblach na wymiar była by w tym miejscu szafka z pełnym dostępem, ale mówi się trudno. Kuchnię muszę obfocić bo już doczyszczona Może mało oryginalna, ale coraz bardziej ją lubię. Blaty Molekula wyglądaja na żywo genialnie. Edytowane 3 Grudnia 2015 przez 99tomcat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitto88 03.12.2015 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Narożna szafka Ikei nie podobała mi się absolutnie, a wiadomo Ikea to nie kuchnie na wymiar. W narożniku są zwykłe szafki , w tym jedna 80x60cm z dostępem tylko do jednych drzwiczek 40x60. Drugie są zamknięte na głucho Luka jest zamaskowana maskownicą od frontu i od dołu i tyle. Przy meblach na wymiar była by w tym miejscu szafka z pełnym dostępem, ale mówi się trudno. Kuchnię muszę obfocić bo już doczyszczona Może mało oryginalna, ale coraz bardziej ją lubię. Blaty Molekula wyglądaja na żywo genialnie. Tak myślałam, że wstawiłeś tam zwykłą szafkę. Mi też strasznie nie podobają się narożne wiszące z Ikei. Podziwiam za to Twoją kreatywność Czekam w takim razie na więcej zdjęć. Gdybyś mógł też obfocić to narożne miejsce z otwartą szafką, to będę wdzięczna. Moim zdaniem pomysł super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja1988 06.12.2015 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Witam, potrzebuje waszej pomocy. Remontujemy nasze pierwsze mieszkanie i niestety mamy ograniczony budżet. Czy ktoś ma fronty z ikei Haggeby? Siedzę nad projektowaniem już od kilku dni i ciągle coś mi nie pasuje. Kuchnia ma wymiary 3x3,5. Przy krótszej ścianie jest duże okno, na przeciw drzwi 80cm. Ważne jest dla nas to, zeby nie trzeba było przenosic wody - stąd takie ustawienie, no i w rogu tam gdzie narożna szafka chciałabym schować licznik od gazu. Na przeciwległej ścianie będzie stół z krzesłami. Ściany będą szare, agd + zlew czarne - jaki blat będzie najlepszy do białych mebli? Będę wdzięczna za wszelkie rady i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 07.12.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Jak dla mnie strasznie daleko z lodówki do zlewu. Szafki wiszące trochę dziwnie zaplanowane - niby duże, ale tylko na połowie kuchni.Napisz też gdzie masz dojście do komina (chyba że będzie tylko pochłaniacz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek123 07.12.2015 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Witam, potrzebuje waszej pomocy. Remontujemy nasze pierwsze mieszkanie i niestety mamy ograniczony budżet. Czy ktoś ma fronty z ikei Haggeby? Siedzę nad projektowaniem już od kilku dni i ciągle coś mi nie pasuje. Kuchnia ma wymiary 3x3,5. Przy krótszej ścianie jest duże okno, na przeciw drzwi 80cm. Ważne jest dla nas to, zeby nie trzeba było przenosic wody - stąd takie ustawienie, no i w rogu tam gdzie narożna szafka chciałabym schować licznik od gazu. Na przeciwległej ścianie będzie stół z krzesłami. Ściany będą szare, agd + zlew czarne - jaki blat będzie najlepszy do białych mebli? Będę wdzięczna za wszelkie rady i sugestie. [ATTACH=CONFIG]339830[/ATTACH] Patrycja, licznik gazowy na górze, czy na dole? Jeśli na dole i do tego chcesz zastosować mechanizm w szafce --> wg. mnie to się nie zmieści. A dlaczego nie przesuniesz lodówki w lewo? Nie dasz rady zamiast tej wąskiej szafki koło kuchenki wsunąć tam szafki 40cm? Jeśli zależy Ci na cargo, to może drugie z drógiej strony piekarnika? Co do czarnego zlewu - jeśli masz twardą wodę, to nie będzie on wyglądał dobrze w trakcie użytkowania z powodu osadzającego się kamienia. Jest to trudne do doczyszczenia. Bądź tego świadoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 07.12.2015 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Patrycja1988 Wrzuć rzut całego pomieszczenia z wymiarami okien, przyłączy, ciężko coś mądrego podpowiedzieć z takiej wizki. Do białych mebli pasuje w zasadzie każdy blat. Weź pod uwagę całe wnętrze lub przynajmniej kuchnię, kolor okien, drzwi, podłogi itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariak 09.12.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Witam. Jestem w trakcie projektowania swojej pierwszej kuchni. I mam takie pytanie, czy jeżeli płyta gazowa będzie montowana nad piekarnikiem to można to zrobić na blacie 2,7 cm? Według Ikei powinien być blat minimum 3,8 cm Potrzebuję blat drewniany o długości 2,7 m i taki długi jest w Leroy Merlin ale właśnie o grubości 2,7 cm i stąd moje pytanie. Może ktoś już się nad tym głowił i znalazł rozwiązanie, a może po prostu to jest niemożliwe i muszę szukać grubszego blatu gdzie indziej. Będę wdzięczna za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 09.12.2015 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 mariak Nie znam się na sprzęcie IKEA, ale normalnie ze standardowymi płytami problemu nie ma. Mocowania mogą nie pasować, wystarczy wziąć kombinerki, ruszyć głową i po problemie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 09.12.2015 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Potrzebuję blat drewniany o długości 2,7 m i taki długi jest w Leroy Merlin ale ma tylko 60cm szerokości. Blaty w Ikei maja 63,5cm. Ten z LM będzie sie licował z szafkami bez jakiegokolwiek nawisu. Cały syf z blatu będzie Ci sie dostawał do szafek/szuflad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariak 09.12.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Slavko 123 w LM jest blat dębowy o wymiarach: Długość maks. 3 m , Szerokość 0,65 m , Grubość 27 mm z Floorpol, przynajmniej taki mają na stronie i o tym myślałam, bo maja też grubość 38 mm ale te mają właśnie 60 cm szerokości i takiego nie chcę. anek 570, problemu z montażem by nie było, wydaje mi się że chodzi im o to, że przy blacie niższym niż 38 mm odległość pomiędzy płytą a piekarnikiem będzie za mała. W instrukcji jest nawet narysowane, że jak montuje się na szafce bez piekarnika pod spodem blat ma mieć minimum 27 mm, a jak na szafce z piekarnikiem to minimum 38 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 09.12.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Maria, taki cienki blat będzie brzydko wyglądał. Mozesz tez mieć problem z montażem tej kuchni. JKuchnia ma zaczepy do mocowania do blatu przystosowane do grubości 38-45mm. Przy 27 możesz nadbić jakieś cienkie deseczki, ale będzie mniejsza odległość pomiędzy kuchnią a piekarnikiem. Możesz mieć problem z chłodzeniem piekarnika jak i jego montażem. Podkreślam możesz, co nie znaczy, że będziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariak 09.12.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Slawko 123 dziękuje, tak coś czułam że to nie będzie dobry wybór, "zbyt piękne by mogło być prawdziwe". Więc muszę szukać dalej grubszego blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Susełka 10.12.2015 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Maria, poszukaj blatu w sklepie z płytami meblowymi. U mnie blat w literę C. Połączony od spodu śrubami a do tego wchodzi w okno. Za szafkami tez zostawiłam przestrzeń aby była wentylacja. Blat ma szerokość 66 cm cięty był z blatu 90 bodajże a ze ścinek mam półki w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meStic 13.12.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Kiedyś widziałem połączenie białej kuchni z ciemnym blatem. Bardzo fajnie to wyszło dlatego przemyśl jakieś ciemne odcienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja1988 14.12.2015 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Siedząc i myśląc powstało coś takiego. Czarne ściany to farba tablicowa. Przestrzeń za lodówką będzie wypełniona półkami. Nie mogę jej dosunąć do ściany, bo jej nie otworzę - przeszkadza parapet. Licznik gazu o którym mówiłam spróbujemy zasłonić otwieranym karton gipsem albo pomaluję rury na czarno wmawiając sobie, że ten biały licznik to ozdoba. Teraz martwi mnie montaż zmywarki, której nie chcemy kupować w ikei. Sprzęty będą czarne. Tak jak wspomniałam zlew też chcę czarny - nie wiem jaki inny będzie pasował w tym przypadku? Tylko nie pomyślałam o wodzie, czy on rzeczywiście jest trudny w utrzymaniu czystości? Czy na stronie ikei znajdę, w których regałach znajduję się dana szafka? Czy w sklepie muszę szukać po omacku? Nie chcę płacić ikei za szukanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitto88 14.12.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Siedząc i myśląc powstało coś takiego. Czarne ściany to farba tablicowa. (...) Tak jak wspomniałam zlew też chcę czarny - nie wiem jaki inny będzie pasował w tym przypadku? Tylko nie pomyślałam o wodzie, czy on rzeczywiście jest trudny w utrzymaniu czystości? Czy na stronie ikei znajdę, w których regałach znajduję się dana szafka? Czy w sklepie muszę szukać po omacku? Nie chcę płacić ikei za szukanie. Patrycja, nie za dużo tej czerni? Nie boisz się, że wyjdzie za ciemne pomieszczenie? Co do czarnego zlewu, to nie polecam. Mam czarny Franke z fragranitu, czy jak to się tam nazywa. Skaranie boskie z tym zlewem, a w naszym mieście woda jest miękka. Do nowego mieszkania zamierzam kupić zwykły stalowy (najlepsze to są chyba te ze strukturą lnu). Oczywiście, jeśli po każdym użyciu wytrzesz zlew do sucha, to nie musisz się martwić zaciekami z wody i możesz śmiało taki zlew kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 14.12.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Patrycja1988 Czerń w niewielkim, zamkniętym pomieszczeniu trzeba dozować bardzo uważnie, u Ciebie jest jej stanowczo za dużo! Zdecydowanie odradzam w takiej ilości. Druga sprawa to ilość miejsca do przechowywania. W szafce pod zlewem kosz, rogowa jest zwykle przeznaczona na rzadko używany sprzęt, zostają 4 szuflady i wąska szafka z drzwiami. Wystarczy, ale jednej osoby. Spróbuj dokładnie przemyśleć co gdzie włożysz. Sztućce, szklanki, talerze, garnki, suche produkty, małe AGD i wiele innych... Możesz zabudować ścianę od wejścia wysoką białą zabudową + lodówka, a farba tylko na dłuższej ścianie albo zostawić układ tak jak jest, powiesić szafki na dłuższej ścianie a farbą pomalować ścianę wejściową. http://www.domzpomyslem.pl/files/media/image/280/1479280/Bolaget/Bolaget%20(273).jpghttp://czasnawnetrze.pl/i/aD05MDAmdz02MTE=/068e5158/16024-Orzech_mozaika_bialy_koralowiec_na_scianach_apartamentu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts