Gwiazdka.p 08.12.2016 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 My niestety nie mamy dobrych doświadczeń z kuchnią IKEA. Przede wszystkim jest mało elastyczna (nie kupisz mebli pod wymiar tylko moduły), więc mogą wychodzić szpary. Po drugie jeśli montujesz samemu, jest duże ryzyko błędów i złego spasowania np. frontów. Po trzecie po 3 latach już widać "zużycie" mebli. A najgorsze jest to, że koniec końców budżet był bardzo podobny do realizacji kuchni u stolarza. A czemu montujesz samemu? Ja zamawiałam do dużego pokoju akurat meble z Ikei i zamówiłam z montażem, wynosi chyba 10% od sumy za meble (o ile wynoszą 2 tys+, a jak nie, to liczy się od 2 tys.,c zyli 200 zł). Przychodzą panowie, montują w godzinkę i ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 28.12.2016 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Kuchnia zamontowana. Panowie mi szafeczki docieli na 8 cm akurat na butelki piwa i 12 cm! Montaz w sumie 2 kpln. Zmywarka ikea skinande. Super. Edytowane 28 Grudnia 2016 przez questa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytusss 01.01.2017 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 (edytowane) Widzę, że mój wątek został przeniesiony do "Projekt kuchni - wizualizacje" Edytowane 1 Stycznia 2017 przez woytusss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 25.01.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 orientuje sie ktos czy ta "METOD szyna podtrzymująca galwanizowano 200 cm" nr 60205664 jest potrzebna tylko do safek wiszacych czy tez stojących?poniewaz planer wyliczy mi 5 szt. a mam tylko 190cm szafek wiszących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 25.01.2017 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 a czytałes instrukcie montazu tych szyn? tam jest wszystko dokładnie narysowane http://www.ikea.com/pl/pl/assembly_instructions/metod-szyna-podtrzymujaca__AA-1230844-3_pub.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianB 25.01.2017 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 orientuje sie ktos czy ta "METOD szyna podtrzymująca galwanizowano 200 cm" nr 60205664 jest potrzebna tylko do safek wiszacych czy tez stojących? poniewaz planer wyliczy mi 5 szt. a mam tylko 190cm szafek wiszących Nie jest potrzebna, bo i tak poziomujesz szafki na nóżkach, a nie na szynie jak to jest przy szafkach wiszących. Ale jakoś wszystkie szafki do ściany najlepiej przymocować, przynajmniej na samych krańcach (szafki ze sobą i tak się skręca i tworzą jedną całość, więc każdej jednej szafki nie trzeba do ściany mocować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 26.01.2017 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Nie jest potrzebna, bo i tak poziomujesz szafki na nóżkach, a nie na szynie jak to jest przy szafkach wiszących. Ale jakoś wszystkie szafki do ściany najlepiej przymocować, przynajmniej na samych krańcach (szafki ze sobą i tak się skręca i tworzą jedną całość, więc każdej jednej szafki nie trzeba do ściany mocować) tez tak sadzilem ale w instrukcji jest ze na stojace tez niby listwe dac pewnie chodzi o to ze juz po skreceniu i wypoziomowaniu przykrecic dodatkowo do listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 26.01.2017 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 a rozkminił ktos moze do konca problem z mocowaniem frontu do zmywarki nie z Ikei? czy na pewno moga byc tylko z z zawiasami ślizgowymi? Bowiem jak przegladalem zmywarki elektroluxa na ich stronie (ktorego sprzedaje tez ikea) to dla klasy A+ nie ma zadnej z takimi zawiasami a ikea takie jednak sprzedaje i wszystkie maja taki rysunek z ktorego wynika ze front moze miec max 72cm ale wys.zabudowy moze juz byc 88cm ale z gwiazdka ktora nigdzie nie ma wyjaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianB 26.01.2017 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 tez tak sadzilem ale w instrukcji jest ze na stojace tez niby listwe dac pewnie chodzi o to ze juz po skreceniu i wypoziomowaniu przykrecic dodatkowo do listwy Ale nie trzeba tego robić. Można na zwykłych kołkach na początku i na końcu ciągu szafek przymocować do ściany i też będzie stabilne i nieruchome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olek123 26.01.2017 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Ale nie trzeba tego robić. Można na zwykłych kołkach na początku i na końcu ciągu szafek przymocować do ściany i też będzie stabilne i nieruchome. Nie trzeba, tak jak wspomina Damian. Ale z listwą wg mnie jest po prostu latwiej i szybciej. Ja polecam takie rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 26.01.2017 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Wiosio1, Aduska pisała o tym kilka postów wcześniej. Ponoć*są już od tego roku specjalne szyny do nie-ikeowskichg zmywarek. Ja bym na wszelki wypadek dopytała na infolinii w IKEA albo na stoisku z kuchniami, jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 26.01.2017 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Nie trzeba, tak jak wspomina Damian. Ale z listwą wg mnie jest po prostu latwiej i szybciej. Ja polecam takie rozwiazanie dzięki ale czemu Twoim zdaniem szybciej i łatwiej? przecież jeszcze musimy na całej długości dościany przykręcić listwę dodatkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 26.01.2017 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Wiosio1, Aduska pisała o tym kilka postów wcześniej. Ponoć*są już od tego roku specjalne szyny do nie-ikeowskichg zmywarek. Ja bym na wszelki wypadek dopytała na infolinii w IKEA albo na stoisku z kuchniami, jeszcze lepiej. aha dzięki ja wczoraj dałem rade tylko do 200 strony dojść to musze zapytać ale jak w planerze daje szafke pod zmywarke (z nia lub bez niej) to dodaje mi tylko te listwe do laczenia frontow... A rozkminiał ktos moze czy te zmywarki z ikei sie oplacaja w stosunku do oryginalnych Elektroluxa bo teoretycznie mniej ale teraz minus 10% plus 5 lat gwarancji to chyba warto sie zastanowic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 26.01.2017 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Nie wiem, kiedy kupowałaś kuchnię, ale teraz Ikea ma specjalne szyny do montowania frontu. Mam zmywarkę Boscha i bez problemu dało się zamontować. aduska czy chodzi o te szyny?? jaki masz model tego Bosha? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50291370/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 27.01.2017 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 wioslo1, ja długo się*wzbraniałam przez zmywarkami IKEA, bo nie podobały mi się. ale w tym roku pokazał się model VÄLGJORD i ten mi odpowiada. Mam od pół roku. Jestem na razie zadowolona. Wcześniej miałam Siemens. W porównaniu z Siemensem ta wychodzi trochę gorzej, ma bardziej miękkie druty w koszach, nie wiem, czy za kilka lat połowa się*nie połamie. I jak dla mnie - bardzo mały dozownik na nabłyszczacz, wciąż trzeba uzupełniać. Tyle minusów. Ale poza tym jest fajna, dobrze domywa, ma kilka programów, nawet taki szybki 30 min w 60stopniach, a najważniejsze, że nie musiałam kombinować, bo zawiasy do montowania ruchomego frontu ma już*wbudowane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 27.01.2017 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 dzieki za opinie ale jak dla mnie cena tego VÄLGJORD w stosunku do mozliwosci troche przegiecie nawet w tej promocji teraz poza moim budzetem. A jak sie Tobie sprawuje ta polka na sztucce?My mamy wlasnie na wynajmie mmy tego najtanszego Lagana i troche biednie 3 programy na krzyz ale zmywac zmywa rachunki ok no i teraz by kosztowala 1080 zl powiedzmy... Tylko moja druga polowa mi marudzi ze chce szybki program to sie zastanawiam nad VÄLGJORD ma to ktos?Robilem maly research i z Boshow i Siemensow jest tylko jedna 45 cm co pasuje do Ikei i tak poza tym chyba tylko Electrolux ma na prowadnicach ślizgowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 28.01.2017 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Potrzebowałam dużej zmywarki,*60 cm, a VÄLGJORD jest bardzo pojemna, m. in. dzięki tej półce na sztućce. Wcześniej tej opcji nie miałam i uważam, że z półką*jest dużo większy komfort. Nie tylko oszczędność miejsca w zmywarce, ale też ergonomia (nie muszę się*schylać za każdym razem, gdy chcę*włożyć łyżeczkę etc.). Mi półka bardzo się spodobała. Czy przepłaciłam? nie odpowiem na to pytanie, to się*okaże za 5 lat radzę*Ci przemyśleć zmywarkę*60cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astw 28.01.2017 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 dzieki za opinie ale jak dla mnie cena tego VÄLGJORD w stosunku do mozliwosci troche przegiecie nawet w tej promocji teraz poza moim budzetem. A jak sie Tobie sprawuje ta polka na sztucce? My mamy wlasnie na wynajmie mmy tego najtanszego Lagana i troche biednie 3 programy na krzyz ale zmywac zmywa rachunki ok no i teraz by kosztowala 1080 zl powiedzmy... Tylko moja druga polowa mi marudzi ze chce szybki program to sie zastanawiam nad VÄLGJORD ma to ktos? Robilem maly research i z Boshow i Siemensow jest tylko jedna 45 cm co pasuje do Ikei i tak poza tym chyba tylko Electrolux ma na prowadnicach ślizgowych. Powinna to być tzw. zmywarka XXL (86, 5 cm wys.), a nie 81, 5 cm wysokości, np. model to np.: SX76P030EU za ca. 585 EUR https://www.amazon.de/Siemens-SX76P030EU-Geschirrspüler-Vollintegriert-Wasserschutz/dp/B00N1S5TLI/ref=cm_cr_othr_d_product_top?ie=UTF8 Kupić ją można z dostawą do Polski od np. jednego z dostawców zewnętrznych Amazona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 29.01.2017 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Powinna to być tzw. zmywarka XXL (86, 5 cm wys.), a nie 81, 5 cm wysokości, np. model to np.: SX76P030EU za ca. 585 EUR https://www.amazon.de/Siemens-SX76P030EU-Geschirrspüler-Vollintegriert-Wasserschutz/dp/B00N1S5TLI/ref=cm_cr_othr_d_product_top?ie=UTF8 Kupić ją można z dostawą do Polski od np. jednego z dostawców zewnętrznych Amazona. Te informacje o zmywarce 45cm powiedzieli mi przez infolinie za to mailowo odpowiedzieli ze posiadają zmywarkę z zawiasami ślizgowymi o symbolu SX778D02TE - szkoda ze jej cena to jedyne 4500zl... Jeszcze dodali film "obrazujący zabudowę urządzenia" chociaz jak dla mnie to on nic nie wnosi https://www.youtube.com/watch?v=4P_LtM4_Uts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astw 29.01.2017 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Te informacje o zmywarce 45cm powiedzieli mi przez infolinie za to mailowo odpowiedzieli ze posiadają zmywarkę z zawiasami ślizgowymi o symbolu SX778D02TE - szkoda ze jej cena to jedyne 4500zl... Jeszcze dodali film "obrazujący zabudowę urządzenia" chociaz jak dla mnie to on nic nie wnosi https://www.youtube.com/watch?v=4P_LtM4_Uts To zaawansowane modele zmywarek (wielkość, aut. otw. drzwi, podświetlenie, szuflada, wykończenie szczegółów), stąd znacznie droższe. Produkcja RFN. Trzeba rozważyć - cena jest 2 x wyższa niż modelu Ikea z 5 latami gwarancji. Zmywarki BSH są (obok Miele) najlepsze. Film montażowy nr 2 - bdb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts