selimm 27.10.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Mam wiekszość mebli tam kupionych - jest duży odsetek reklamacji ,ale nie ma problemu z ich uznaniem kuchnie mam ciemny dąb -złe opinie biorą się stąd , że ludzie to sami składają i nie do końca fachowo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 27.10.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Mam wiekszość mebli tam kupionych - jest duży odsetek reklamacji ,ale nie ma problemu z ich uznaniem kuchnie mam ciemny dąb -złe opinie biorą się stąd , że ludzie to sami składają i nie do końca fachowo ... a jeśli miałnie miałbyś wybierać miedzy BRW a IKEA to którą byś wybrał?? o BRW naczytałam sie masę niepochlebnych opinii wiec chyba odpada a system faktum wpadł mi od razu w oko tylko lepiej te fornirowane czy drewniane fronty?? oto jest pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 27.10.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Ja , mam drewniane fronty zadowolony jestem BRW - to się rozpadło po rozłozeniu ...kicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 28.10.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 ma ktoś moze fronty applad albo sorbo?? albo tez nexus?? bo nie wiemy które wybrac.. Drewniane niestety odpadaja ze wzgledu na cenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neck 03.11.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Witam. Proszę o opinie o tych meblach, ewentualne zdjęcia ich posiadaczy (jak również szarych mebli kuchennych), porady dotyczące koloru płytek itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.12.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Nie chcę wywołac kolejnej dyskusji na temat ładne czy brzydkie, trwałe, czy nie, bo to już było i można poczytać.Ja mam obecnie Fagerlanda i jestem zadowolona. Teraz planuję kuchnię dla moich rodziców, która musi być tradycyjna, ale staram się aby była w miarę funkcjonalna. Stanęło na IKEA z przyczyn finansowych - wycena u stolarza kuchni o takich samych frontach (jak Tidaholm) wyszla droższa o 7-8 tys.Proszę o rady od tych, którzy mają kuchnie na skrzynkach Faktum i sami je dobierali.1 problem - dobór lodówki - szafki IKEA maja 1 standard wysokosci drzwiczek - 70cm dolne, 90cm górne. Żadna z lodówek które brałam pod uwagę ze względu na funkcje, cene itd nie ma takich drzwi... Dorabiać? przerabiać?2 problem - zmywarka 45 cm - Faktum mają panelemaskujące na drzwi tylko 60 cm a ja nie mam miejsca na taka zmywarkę, zresztą to kuchnia dla 2 osób. Też przerabiać 60 cm na węższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 12.12.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Może dorobić u stolarza tylko te brakujące fronty? Bo przerabianie to utrata gwarancji, a poza tym wcale może nie być tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.12.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 ale jak kupię front zmywarki 60 cm i dam stolarzowi do zwęzenia na 45, to stracę gwarancję na te jedne drzwi, a nie na całą kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 12.12.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 ale jak kupię front zmywarki 60 cm i dam stolarzowi do zwęzenia na 45, to stracę gwarancję na te jedne drzwi, a nie na całą kuchnię? A ja wiem ? O to najlepiej zapytaj w Ikei. I jeszcze się upewnij, za co stolarz weźmie mniej - za przeróbkę, czy za dorobienie od nowa. Bo ja się ostatnio nie raz przekonałam, że to wcale nie jest oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.12.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Muszę sie wybrac do IKEA, ale ten tłok przedświąteczny mnie przeraża. Jak będę dorabiać 1 front to może mieć inny odcień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.12.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 A tak przy okazji, jakby ktos miał zdjęcia kuchni IKEA Tidaholm, to baaardzo poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 12.12.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Jak też już przed świętami nie dotrę, a jedną szafkę potrzebuję Teraz to mnie przeraża konieczność kupienia chleba, a co dopiero większych zakupów Kwestię gwarancji możesz ustalić telefonicznie. A zapytaj stolarza, co i jak, to Ci powie, co będzie lepiej i czy jest w stanie zrobić ten sam odcień, czy nie, ile dorobienie, ile przerobienie itp. A koniecznie musisz mieć te sprzęty w zabudowie? Może po prostu daj lodówkę i zmywarkę wolnostojącą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.12.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 OK, wiesz, to jest kuchnia rodziców... ja bym może inaczej zrobiła... Ona ma się komponować z dębowymi meblami w salonie bo kuchnia jest na pół otwarta. Po prostu muszę pojechać i pomacać na miejscu. Mój tato rózne rzeczy potrafi zrobić z drewna, może drzwiczki też zmniejszy. Bezkosztowo Jak robiłam swoją kuchnię z IKEA to była prościzna - lodówkę kupiłam u nich i pasowała, a teraz nie mogę dobrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 12.12.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 No, jak Tata robi bezkosztowo, to żyć nie umierać Kiedyś widziałam zabudowaną lodówkę wolnostojącą, właśnie w takiej otwartej na salon kuchni. Lodówka stała jako pierwsza bokiem (patrząc od salonu) i od niej się zaczynała zabudowa, ale drzwiczek od zabudowy nie miała. Od strony salonu bok lodówki był po prostu zasłonięty ścianką meblową, a a na tej ściance taka płyciutka szafeczka była zrobiona, z 10-15 cm głębokości, akurat tam się mieściła na płasko szczotka, mop, podręczne środki czystości itp. Super sprawa, bardzo mi się ta szafeczka podobała Niestety u siebie nijak nie znalazłam miejsca na coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.12.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Ja mam za to zwykłą zmywarkę zabudowaną w szafce. Otwiera sie drzwiczki do szafki 50 cm a wsrodku stoi sobie zmywarka 45 cm Jedyna trudność to podcięcie panela dolnego pod szafkami tak, aby otworzyć drzwiczki zmywarki - panowie montażyści stwierdzili że się nie da, a ja tak miałam w poprzednich meblach które widocznie składali sprytniejsi panowie Moja zmywarka działa super i szkodami kasy na wymiane jej. Ale do rzeczy, przemogłam lenistwo i pojechalam do IKEA. Pan powiedział, że się da tę lodówkę wstawić do szafki: na dole sie podniesie kilka cm, potem da wyższe drzwiczki i nad lodówka będzie zamknięta drzwiami wolna przestrzeń... Nie ma takiej szafki w broszurze Faktum, ale jest utajniona Widocznie nie tylko ja mam taki problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 12.12.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 To gratulacje, problem z głowy Najlepiej zacząć pytanie u źródła, można uniknąć wielu problemów. A ja będę miała taką małą kompaktową zmywareczkę (55x45x45 -szxgxw) wstawioną w szafkę pod zlew Meble robię na zamówienie, ale i tak był problem, żeby wytłumaczyć stolarzowi, że takie cudo w ogóle istnieje i ma się zmieścić tam, gdzie ja chcę, a nie tam, gdzie mu program do wizualizacji wizualizuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.12.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 OK to jest fajne u wykonawców, kiedy jemu inaczej pasuje albo daje Ci wykład co jest teraz modne zamiast tego co Ty chcesz Twój wątek mi przypomina nasz remont mieszkania sprzed 5 lat.. 100 letnia chata, wszystko do wymiany, mało kasy i dużo marzeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 13.12.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Agakz, dzięki za odwiedziny Zapraszam częściej, lada chwila będą już normalne fotki Mam nadzieję U mnie na szczęście z kaską nie było za bardzo problemu (będę kląć przez najbliższe 20 lat spłacając kredyt ). Gorzej było z wykonawcami A tych wszystkich bałwanów z tzw. studiów kuchennych, to bym hurtem odesłała do jakiejś dużej knajpy na zmywak - tam chyba najszybciej by się nauczyli na temat ergonomii w kuchni Prawie wszyscy w pierwszym rzucie dali mi zmywarkę w drugim końcu kuchni w stosunku do zlewu. Na szczęście teraz mam rozsądnych wykonawców i myślę, że już wszystko będzie dobrze Ci przynajmniej nie wydziwiają, co to ja sobie wymyślam, tylko sami są zadowoleni, że robią coś innego niż zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 11.01.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Mam pilne pytanko , czy przywiercałyście dolne szafki kuchenne do ściany ?Czy tylko skręcałyście je ze sobą ?(czyli szafka do szafki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 11.01.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 IKEA czy nie IKEA szafki kuchenne w zasadzie sa takie same. Ale po co przykręcać je do sciany?! I skręcać razem! Chyba, że na wypadek trzęsienia ziemi! Przykrywa je blat, stoją na nogach, jest cokół i to zapewnia stabilność. Nawet najlepszy jest tzw blat samonośny, aby można było szafkę wysunąć i za nią pomalowac lub posprzątać pająki co jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts