milek1719500956 17.05.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Monika - grubszy blat, albo inne cokoły (wyższe) - bo Ikea ma tylko jedną wysokość. Jak się mylę, to nich mnie ktoś poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 18.05.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 ja mam blat na 90 cm- meble + nóżki 16 + blat 3,8, z tego co kojarzę to są jeszcze nóżki 20cm. A nie będziesz mieć za wysoko? mi 90 wydawało się nisko ale teraz gdy mam blat położony dobrze że nie uparłam się na wyżej widziałam gdzieś zdjęcie (nie mogę go znaleźć żeby wkleić) gdzie prapet był z tego samego materiału co blat i na nim był położony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paola_sz 18.05.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 A u mnie klapa. Meble z Ikea przywiezione, zabrałam się za montaż i 7 (!) paczek z frontami jest uszkodzonych! Wygląda jakby im spadło, bo wszędzie co rozwalone rogi. Przy wniesieniu nie było widać, dopiero po rozpakowaniu. Dzwoniłam i kazali złożyć reklamację. Próbowali kazać mi przywieźć, ale nie pojadę ponad 200km z reklamacją. W ciągu 2 tygodni mają przyjechać z nowymi i zabrać stare. Mam nadzieję, że faktycznie tak będzie. Blaty też rozpakowane- dębowe- są piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 18.05.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 paola_sz to faktycznie pech, takie rzeczy się zdarzają, ale IKEA to solidna firma i podeśle tylko Ty byś przez ten czas miała ją już złożoną. Odwlecze się w czasie Ja natomiast cieszę się moją skromną ale nadzwyczaj funkcjonalną kuchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antracytowa 21.05.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Kuchnia z angielskiej Ikei [ATTACH=CONFIG]104623[/ATTACH] Jeśli dobrze rozumiem, powyższy załącznik do zdjęcia wrzuconego przez rere79 przedstawia ekspozycję w jakimś angielskim sklepie IKEA. Chciałam zapytać o ten blat. Co to za materiał? Bo wygląda na jakiś konglomerat, w którym można wyprofilować ociekacz, a wydawało mi się, że ikea takich nie oferuje. Czy ktoś się orientuje w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 23.05.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Witam:Wiem, że była o tym mowa wielokrotnie ale chciałbym krótkiego podsumowania jeżeli chodzi o AGD pasujące do kuchni IKEA. Rozumiem że jeżeli wyszukam sobie sprzęt zgodny z wymiarami podawanymi przy sprzęcie AGD Ikea to nie będzie problemów z montażem? I tak po kolei:Płyta kuchenna:Szerokość: 58 cmGłębokość: 51 cmWysokość: 5.6 cmPiekarnik:Szerokość: 59.5 cmGłębokość: 56.4 cmWysokość: 59.5 cmZmywarka:Szerokość: 59.6 cmGłębokość: 57.0 cmWysokość: 81.8 cmCzy też są jeszcze jakieś dodatkowe niespodzianki? Jakie macie ogólne wrażenia z użytkowania sprzętu IKEA, kusząca jest gwarancja 5 lat, ale w tej cenie można kupić coś lepszego w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 23.05.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 VTS śliczna kuchnia gratuluję mylas ja ze względu na cenę sprzętu w Ikei zdecydowałam się na oddzielne zakupy w sklepach internetowych na razie mam płytę około 73cm szerokości (pozostałych wymiarów nie pamiętam) umieszczoną na 2 szafkach 40, nie było problemu z jej montażem- wszystko mieści się w blacie tam gdzie jest szafka otwierana na bok mam schowaną butlę. Co do innego sprzętu na razie się nie wypowiem- czekam aż przyślą i mężuś zainstaluje (wtedy okaże się czy pasuje) a na koniec pochwalę się moją jeszcze nie skończoną kuchnią (więcej zdjęć w dzienniku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 24.05.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 antracytowa, blat w tej kuchni jest kamienny(?) i faktycznie ma wyżłobienia na ociekacz. Niestety na angielskiej stronie nie ma tego blatu, natomiast w katalogu z kuchniami jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMartka 29.05.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) witam dawno mnie tu nie było ponieważ zrobiłam troszke fotek ostatnio to załącze zdjęcia kuchni hokery będą konieczie wymienione na drewniane bo uwielbiam spędzać czas przy tym blacie.. a na pustej ścianie koło okna cche kupic biała półkę z haczykami na ściereczki nie mam jeszcze rolet rzymskich-nie moge sie zdecydować jakie-czy gładkie czy w paski ps. samodzielnie calutka wymyślona przeze mnie i męża oraz złożona i zamontowana przez mojego mężusia:-))) Edytowane 29 Maja 2012 przez MMartka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 29.05.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 MMartka gratuluję kuchni zdradź mi proszę czy te listwy pod szafkami są z ikei? bo nie kojarzę ich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMartka 30.05.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 pod szafkami wiszacymi sa listwy tez z ikei seria lindigoblat mamy z Juana złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 30.05.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Mmartka, popieram pomysł zmiany hokerów - z drewnianymi kuchnia będzie jednolita i klimatyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 31.05.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 U nas montaż we wtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dex166 03.06.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Jak ikea wycina 600-letnie drzewa i przerabia je na płyty wiórowe...http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11853037,_Guardian___IKEA_oskarzona_o_wycinanie_kilkusetletnich.html?lokale=warszawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkokosz 03.06.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Jak ikea wycina 600-letnie drzewa i przerabia je na płyty wiórowe... http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11853037,_Guardian___IKEA_oskarzona_o_wycinanie_kilkusetletnich.html?lokale=warszawa A kto bogatemu zabroni...jak Orlen modernizował swoje stacje paliw to wycinali i płacili i nikt nie marudził........ale nie pękaj te drewno na te płyty idzie do nich, na Polskę materiał jest nasz rodzimy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 04.06.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Ja mam pytanie do posiadaczy blatu drewnianego NUMERAR. Jak się Wam ten blat sprawuje ? Jutro jedziemy kupić blat a dzisiaj dowiedziałam się że podobno tragiczny jest w utrzymaniu. (mimo zabezpieczenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 04.06.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Podobno wycofali je ze sprzedaży, wcześniej dziewczyny pisały. Ja mam go od paru miesięcy. Z pewnością w uzytkowaniu jest trudniejszy niż płyta wiórowa, marmur czy konglomerat (zresztą te też mają swoje wady). Ciasta na nim np.nie możesz wałkować. Ale ma swój styl,co bierze się pod uwagę w aranżacji kuchni. Trzeba nauczyc sie z nim obchodzić i co jakiś czas zakonserwować (raz na pół roku zalecają). Myślę ze najlepszy jest granitowy ale cena powala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senmon 04.06.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Dzięki VTS :)a jeśli chodzi o to wycofanie to fajna sprawa raz mówią że wycofali później że wycofali najkrótsze. Jutro się okaże czy wycofali czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
digi21 07.06.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 czy ktoś przycinał fronty ABSTRAKT ? projektuje kuchnię i mam ogromny problem z szafka narożną brakuje mi 3 cm żeby wstawić szafkę 120x60. Swoją drogą szkoda, ze ikea ma w swojej ofercie tylko 2 rodzaje szafek narożnych. Jak wybrnąć z tej sytuacji? 2 pytanie jak wyglądają fronty po powiedzmy 2 latach użytkowania? żołkną czy nie? Pierwotnie byliśmy zdecydowani na fronty ARSTA, ale jak zapytaliśmy wczoraj w sklepie to gość z kuchni stwierdził, że Abstrakt będzie trwalszy. Arsta to podobno płyta wiórowa zafoliowana i 1 pomalowana. Abstrakt to mdf 1 raz zafoliowany i 4-krotnie polakierowany. Proszę użytkownicy Abstarkta wypowiedzcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 08.06.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 my przycinaliśmy szafkę narożną - brakowało nam 2 cm żeby zmieściła się zmywarka obok niej trzeba zostawić troszkę miejsca na panel maskujący, daliśmy go troszkę głębiej i dzięki temu szafka się otwiera. mam tylko takie zdjęcie- jak chcesz to obfoce dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts