Dominik bfc 20.01.2013 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Tak czytam i czytam i nie mogę wyjść z podziwu co was skłoniło lub skłania do zakupu w ikei mebli kuchennych? może dodatki mają fajne ale po za tym nigdy bym ich nie kupiła i to z kilku powodów 1.głębokość szafek dolnych to 60cm - dochodzą do samej ściany wystarczy 2stopnie aby uciekały na ścianie i macie po meblach bo ich nie ustawicie (szczególnie ustawienie U) dodatkowo w starych budownictwach znaleźć proste ściany.... 2. Przez to że dochodzą do samej ściany nie ma za nimi wentylacji i dochodzi do kondensacji pary i.... grzybek albo pleśń wychodzi nam na ścianach lub płycie pilśniowej. 3.W kilku kuchniach spotkałam się z okleinowaniem płyty papierem:confused: w dzisiejszych czasach to masakra, standardem powinna być okleina pcv 4.Korpusy (boki) szafek wykonane są z płyt gr.12mm (tylko po zewnętrzych stronach są dołożone dodatkowe płyty) wiecie jakie rzeczywiste przeznaczenie jest takich płyt? jako plecy do szaf a nie boki w kuchni 5.Fronty w niektórych miejscach są zaokrąglone a w niektórych obcięte prosto, jak to wygląda! ano tak jak by ktoś źle wykonał szafki przycinając fronty. 6. O wyeksponowaniu jakiejś zastawy w witrynie już nawet nie wspomne bo jak widze te rzędy dziur to aż coś mnie trafia. no i na sam koniec stwierdzenie IKEA w 100% robi masówkę podobnie jak Bodzio czy Gawin u których to mój mąż pracował przy produkcji właśnie mebli dlatego wiem dokładnie jak to się odbywa. Tak więc nieraz lepiej znaleźć sobie stolarzynę który może i nie zachwyci was 200metrowym sklepem z 10 wystawowymi kuchniami ale z pewnością zrobi wam dużo lepszą i dokładniejszą kuchnię... ale to tylko moje zdanie;) Justyna Justyna ale pleciesz, dla ścisłości: 1. to że szafki ikea mają głębokość 60 to ich największy atut w porównaniu do stolarskich kuchni odsuniętych od ściany na 8-10 cm nie ze względu na wentylację, czy rurę zamontowaną na ścianie tylko dlatego że płyty wiórowe mają takie wymiary i stolarze chcą robić taniej a dla siebie brać więcej-proste co? Co mają krzywe ściany do składania kuchni-albo się je prostuje albo wybiera do montażu ogarniętych wykonawców którzy montowali nie jedną kuchnie na różnych ścianach mają doświadczenie i narzędzia do tego typu prac. DLA SKŁADJĄCYCH SAMEMU: najpierw skręćcie ze sobą 2-3 szafki na równo z przodu przy pomocy ścisków pózniej nóżki i dostawiacie do ściany jak jest krzywa korygujecie klinami i dokręcacie 2. co to za bzdura z tą wentylacją- nie montuj kuchni do zawilgoconej ściany to nie będzie tego problemu, zresztą jak sama zauważyłaś jak nie są proste to powietrze będzie krążyć 3. nawet jak jest oklejone papierem a pewnie wydawało ci się to i tak przy NORMALNYM użytkowaniu wytrzyma kilka lat. 4.tu trochę nie wiem o co ci chodzi 5.to i tak niezle z nietrzymającymi wymiarów frontami od stolarzy i innymi wpadkami które wpływają na dalsze użytkowanie, 6. tu akurat masz rację że może to przeszkadzać, ale skoro miliony z tym wytrzymują to chyba nie jest tak zle ? mnie na przykład wkurza jak widzę w 3 szafkach 3 inne rodzaje plecówek- no ale tak ma być.. Nie ujmując stolarzą i studiom którzy robią też piękne kuchnie i na pewno dla wymagającego klienta jest to lepsza opcja niż Ikea, jednak dla przeciętnego Kowalskiego nie tylko jakościowo ale przede wszystkim cenowo Ikea jest nie do przebicia - to co stolarz zaproponuje za 10000 i Ikea będzie kosztowało 8000 jak nie taniej. Z jakiś powodów ich kuchnie odniosły sukces globalny i tak jeszcze pewnie zostanie, a niezadowolenie z tych kuchni spowodowane jest zapewne ich nieprawidłowym montażem lub ,,chamskim,, traktowaniem lub po prostu jakąś wadą produktu ale ten zawsze możesz zwrócić i prawdopodobnie wymienią ci na nowy bo za 100 czy 200 nie chcą psuć sobie marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 21.01.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Justyna powiedziała co miała do powiedzenia, pomieszała i znikła, chyba,że studiuje lekturę 116 stronicowego wątku o kuchniach z Ikea i powoli dochodzi do wniosku,że jednak z tymi naszymi kuchniami nie jest tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokopelia 21.01.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Justyna powiedziała co miała do powiedzenia, pomieszała i znikła, chyba,że studiuje lekturę 116 stronicowego wątku o kuchniach z Ikea i powoli dochodzi do wniosku,że jednak z tymi naszymi kuchniami nie jest tak źle Ja też się przekonuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokopelia 21.01.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 I szlag mnie trafia, a gdybym miała 10 lat gwarancji na te fronty.... No własnie o to chodzi, a w Ikei masz 15 lat na faktuma. I panowie przyjeżdzają obejrzeć, zobaczyć co nie tak i kulturka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konwalia31 21.01.2013 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Widzę, że na forum goszczą osoby obeznane w temacie. Ma ktoś może kuchnię z frontami Adel kremowy? Bardzo mi się podobają, ale mam duże obawy odnośnie materiału i podejrzanie niskiej ceny (bo fronty są sporo tańsze od pozostałych). Możecie sprecyzować różnice np. pomiędzy Lindigo a Adel, biorąc pod uwagę specyfikację techniczną i użytkowanie w praktyce? Edytowane 21 Stycznia 2013 przez konwalia31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 22.01.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Witajcie. Mam pytanie - jak to wygląda z montażem w IKEA? jak zamówie u nich kuchnię to w cenie mam dowóz i monaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 22.01.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 niestety zmartwię Cię, jak sobie kupisz kuchnię IKEA to możesz za dopłatą zamówić sobie skompletowanie zamówienia, pochodzą za Ciebie po magazynie samoobsługowym i wszystko Ci poszukają. Możesz sobie za dopłatą to kazać przywieźć do domu i możesz zakupić usługę montażu. Pocieszające jest że są różne promocje na dowóz i montaż, trzeba sprawdzać na bieżąco i jak to wygląda w "twojej" IKEI. czyli odpowiadając na Twoje pytanie: nie nie masz. ps. moja kuchnia to 46 opakowań zamierzam sama to wszystko skompletować. polecam skorzystać z opcji "lista zakupów" na stronie www IKEI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 22.01.2013 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 W ubiegłym roku za skompletowanie towaru na magazynie w Katowicach liczyli sobie coś koło 100zł. Ale na dziale kuchni miła pani wydrukowała nam listę zakupów, wszystko kolejno było tak zestawione i dokładnie opisane,że nie mieliśmy najmniejszego problemu ze znalezieniem danego produktu. A 100zł piechotą nie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 23.01.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 czyli generalnie trzeba szukać promocji zrobić listę zakupów i do magazynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troopers 24.01.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Witam, zdjecia neistety z sieci, wygrzebane na pinterest, ale znam bardzo dobrze asortyment ikea. Jeżeli chodzi o fronty- zdecydwoanie polecam abstrakt. Mają świetną głębię i połysk, lekko zaokrąglone krawędzie. Niezwykle nowoczesne i prezentują sie zdecydowanie lepiej od arsty. A do tego możesz do nich dopasować każdy nowoczesny uchwyt czy gałkę a z arstą bedzie problem. Jeżeli chcesz zabudować lodówkę lub zmywarkę- arsta się nie sprawdzi. Uchwyty które są scalone z tym frontem są po prostu cholernie nie wygodne. Wybierz się do IKEI może mają gdzieś taką zabudowę, można się przymierzyć. Dla mnie jest to niedopracowany projekt frontu. [ATTACH=CONFIG]162892[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]162893[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]162894[/ATTACH] Właśnie chciałbym nowoczesną kuchnię, kuchnia nie duża 2.4 x 2.7 , szukałem kuchni bez uchwytowej - ikea takie ma jednak abstrakt też mi się podoba tylko pytanie czy można do tych frontów zamontować system "click" szafki bez uchwytów na tzw klika by sie otwierały? ewentualnie jakie uchwyty do dolnych szafek i lodówki zabudowanej? by to miało ręce i nogi ... pozdrawiam i dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dex166 25.01.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Oczywiście że można zastosować system "click". Ikea ma to w swojej ofercie:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80230224/Co do uchwytów wg mnie do nowoczesnej kuchni idealne sa uchwyty krawedziowe BLANKETThttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30222231/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 25.01.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 kokopelia, z frontami Arsta nie ma problemu przy lodowce czy zmywarce. Mam je i otwieranie nie nastręcza zadnych trudnosci. 6-latka bez problemu je otwiera a lodówe mam 180cm, jednodrzwiową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamcia87 26.01.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 własnie składamy z mężem meble kuchenne nasze i mamy problem otóż w szafce tej do płyty gazowej z szufladami co te jedne fronty są bez szuflady to jak się te fronty mocuje?? robił tak ktoś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokopelia 26.01.2013 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 kokopelia, z frontami Arsta nie ma problemu przy lodowce czy zmywarce. Mam je i otwieranie nie nastręcza zadnych trudnosci. 6-latka bez problemu je otwiera a lodówe mam 180cm, jednodrzwiową. No jestem zaskoczona, bo mnie ten uchwyt doprowadza do szału przy otwieraniu zmywarki czy lodówki. Jak pisałam, dla mnie jest to niedopracowany uchwyt. Może to kwestia przyzwyczajenia czy wprawy, skoro mówisz, że Tobie nie przeszkadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokopelia 26.01.2013 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Oczywiście że można zastosować system "click". Ikea ma to w swojej ofercie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80230224/ Co do uchwytów wg mnie do nowoczesnej kuchni idealne sa uchwyty krawedziowe BLANKETT http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30222231/ Zgadza się, a poza tym Blankett jest o niebo lepszy od otwieraczy z Besty, które nieustannie wypadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokopelia 26.01.2013 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Właśnie chciałbym nowoczesną kuchnię, kuchnia nie duża 2.4 x 2.7 , szukałem kuchni bez uchwytowej - ikea takie ma jednak abstrakt też mi się podoba tylko pytanie czy można do tych frontów zamontować system "click" szafki bez uchwytów na tzw klika by sie otwierały? ewentualnie jakie uchwyty do dolnych szafek i lodówki zabudowanej? by to miało ręce i nogi ... pozdrawiam i dzięki za odp. Wrzucam kilka zdjęć z kuchniami bez uchwytów czy gałek. Znalezione na pintrest.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 27.01.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Witam. U nas takie cos wyszlo, typowa IKEA bez wariacji, stonowanie i klasycznie.http://img843.imageshack.us/img843/6042/dsc002417.jpghttp://img841.imageshack.us/img841/908/moor4h.jpghttp://img805.imageshack.us/img805/7184/kch1.jpghttp://img9.imageshack.us/img9/8868/newimagenx.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 27.01.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 bardzo ładna kuchnia! klasyczna i elegancka! ode mnie duży plus za szare cegiełki i gałki w górnych szafkach a ja mam szybkie konkretne pytanie! dziewczyny! która ma dwukomorowy zlew Domsjo? jaka jest średnica otworu na baterię? zmieści w nim się taka z wyciąganą wylewką, one są trochę grubsze ( trzeci wężyk mają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 28.01.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 maysse bardzo ładna kuchnia, piękny stół, ciekawa tapeta , piękne płytki na ścianie Co zrobiłaś z frontami na lodówce ? Coś tam jest obcięte - przełożone? Na maleńki minusik - uchwyty z "różnych parafii" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamcia87 28.01.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 maysee jak masz przymocowany ten front przy zlewie??? On jest przykręconny, przyklejony czy jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts