Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

maysee jak masz przymocowany ten front przy zlewie??? On jest przykręconny, przyklejony czy jak??

Taki front przykręca się na dwa metalowe kątowniki załączone oczywiście do szafki. Proponuje zajrzeć do instrukcji tam jest wszystko dokładnie zilustrowane (strona 27)

http://www.ikea.com/pl/pl/assembly_instructions/faktum-szafka-pod-zlew__AA-400974-5_pub.pdf

Edytowane przez dex166

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Taki front przykręca się na dwa metalowe kątowniki załączone oczywiście do szafki. Proponuje zajrzeć do instrukcji tam jest wszystko dokładnie zilustrowane (strona 27)

http://www.ikea.com/pl/pl/assembly_instructions/faktum-szafka-pod-zlew__AA-400974-5_pub.pdf

dzięki ;]

ja nie potrzebuję tego do szafki do zlewu i dlategoo nie miałam tego w żadnej instrukcji ( kątowników też nie mam ) my będziemy potrzebowali tego rozwiązania do szafki do płyty z szufladami, gdzie górny front bedzie trzeba w ten sposób przymocować

no właśnie u mnie to "z róznych parafii" na plus :) jest logika, bo do szuflady uchwyt, do drzwiczek gałka ! ja tak też chcę zrobić - szufladach w ciągu dolnym uchwyty a w wiszącej szafce gałki.

no niestety, we wspomnianej kuchni nie ma tej logiki;

co do zlewu

nie wiem jaka jest średnica otworu, ale skoro w Ikea mają baterie z wyciąganą wylewką ( czyli z dodatkowym wężykiem ) to muszą pasować do tego zlewu; myślę,że jednak masz na oku baterię nie z Ikea;

Edytowane przez gahan

nie wiem jaka jest średnica otworu, ale skoro w Ikea mają baterie z wyciąganą wylewką ( czyli z dodatkowym wężykiem ) to muszą pasować do tego zlewu; myślę,że jednak masz na oku baterię nie z Ikea;

tak samo kombinowałam,tylko że nie wypatrzyłam na stronie IKEI baterii z wyciąganą wylewką , ale jeśli mówisz że jest to jeszcze raz sobie sprawdzę. Istotnie, znalazłam baterię poza IKEA ;)

no faktycznie jakby pod piekarnikiem i w tej górnej szufladzie obok niego tez był uchwyt byłoby bardziej logicznie, ale kuchnia i tak ma urok i mi się podoba! :)

maysee bardzo ładna kuchnia

co to za płytki na ścianie?

Dzięki. Płytki są z Tubądzina - kolekcja Macieja Zienia.

maysse :)

bardzo ładna kuchnia, piękny stół, ciekawa tapeta , piękne płytki na ścianie :)

Co zrobiłaś z frontami na lodówce ? Coś tam jest obcięte - przełożone?

Na maleńki minusik - uchwyty z "różnych parafii" ;)

Dzieki za dobre słowo. Fronty na lodówce - oczywiście nic nie chciało pasować. Dolny front jest przycięty a góra (nad lodówką) czeka jeszcze na finalne wykończenie z malutką szafeczką na zawiasach.

maysee jak masz przymocowany ten front przy zlewie??? On jest przykręconny, przyklejony czy jak??

Cześć. Ta szafka pod zlew była dedykowana pod zlew i tam był taki froncik, którego się normalnie przykręcało. Chyba...

Witam, zdecydowaliśmy się na zakup kuchni Ikea - wybór padł na Stat kremowy.

Proszę Was o zerknięcie na projekt. Czy coś zmienić ? Poprawić?

Niestety szuflad mało, musimy trochę ograniczyć koszty a każda szuflada to dodatkowe pare stów.

Zlew mamy już kupiony, granitowy, beżowy, na szafkę 80.

tutaj link do kuchni

http://kitchenplanner.ikea.com/PL/UI/Pages/VPUI.htm?LoadDesign=462992d90d2f4d0cbe2514d2edcd7120&UIContext=Kitchen&IsSharedDesign=1

i zdjęcia:

1.jpg2.jpg3.jpg

między lodówką a zmywarką w zabudowie są otwarte półki - aby odsunąć te dwa sprzęty od siebie - może niepotrzebnie ??

Edytowane przez reniaaa

reniaaa, masz fajną duża kuchnię z wielkim oknem i taki mix szafkowy chcesz tam wstawić :)

Aż się prosi żeby lodówkę zabudować (a przynajmniej dać nad nią szafkę, żeby zrównała się z pozostalymi) a szafki trochę ujednolicić rozmiarowo.

Masz tam ok 3m na szafki to ja bym dała tak:

od lewej - 60-tka zabudowana lodówka, szafka 80-tka (szuflady albo otwierana na boku), szafka 80-tka zlewowa, 60-ka zmywarka, i narozna

No chybaże bardzo potrzebujesz półeczek to wtedy z jednej 80-tki można ztobić 60-tke + półeczki (tak jak u ciebie).

Na drugiej stronie 9 na przeciwko okna) zwlaszcza góra wygląda fatalnie. Każda szafka z innej parafii.

Ujednolić to jakoś. np,. góra i dól 3 szafki 60-tki (jako piekarnik zrobiłas 50-tke a takich chyba nie ma) + te półeczki jesli bardzo potrzebujesz.

reniaaa, masz fajną duża kuchnię z wielkim oknem i taki mix szafkowy chcesz tam wstawić :)

Aż się prosi żeby lodówkę zabudować (a przynajmniej dać nad nią szafkę, żeby zrównała się z pozostalymi) a szafki trochę ujednolicić rozmiarowo.

Masz tam ok 3m na szafki to ja bym dała tak:

od lewej - 60-tka zabudowana lodówka, szafka 80-tka (szuflady albo otwierana na boku), szafka 80-tka zlewowa, 60-ka zmywarka, i narozna

No chybaże bardzo potrzebujesz półeczek to wtedy z jednej 80-tki można ztobić 60-tke + półeczki (tak jak u ciebie).

Na drugiej stronie 9 na przeciwko okna) zwlaszcza góra wygląda fatalnie. Każda szafka z innej parafii.

Ujednolić to jakoś. np,. góra i dól 3 szafki 60-tki (jako piekarnik zrobiłas 50-tke a takich chyba nie ma) + te półeczki jesli bardzo potrzebujesz.

lodówkę już mamy w starym mieszkaniu, i zabieramy ją ze sobą, w przyszłości do wymiany

kuchenkę też mamy, właśnie szerokości 50 cm

dać zmywarkę koło narożnej? chyba to niezbyt wygodne będzie ?

Edytowane przez reniaaa

sama jestem ciekawa, na FB napisali że w wakacje, ale nic nie wiem poza tym

nie wiem czy czekać z zakupem mebli czy kupować już ...

buuu, ta opcja mi nie pasuje, miałam nadzieję, że w okolicach Wielkiej Nocy... a tak trzeba będzie bez promocji kupować

nie wiecie, co IKEA kombinuje z szafkami z szufladami ? żadne nie są od dziś dostępne :jawdrop:

komunikat się zgadza, ale mam kuchnię zrobioną w planerze i przy wycenie pokazuje, że wszystkie elementy szafek z szufladami są niedostępne, podobnie jak szafki z cargo.

a z innej beczki - jak lepiej rozplanować szafki wiszace:

1.jpg 1a.jpg

kolory ścian i "płytki" przypadkowe, w rzeczywistości będzie inaczej, ale planer ma ograniczenia. zlew w obu planach ma być w tym samym miejscu, czyli tak jak na 2 wizce- tak są zrobione przyłącza i tego już nie zmienię. Szafki mają być bezuchwytowe , w planerze nie mogę znaleźć tej opcji

Edytowane przez fafulja

Zlewozmywak za blisko kąta i kuchenki, będzie Ci niewygodnie, albo posuń kuchenkę w stronę lodówki,żeby weszła tam jeszcze jakaś wąziutka szafka.

Rozumiem,że kąta nie chcesz wykorzystać; czy kuchenka i zlewozmywak muszą być w tych miejscach( masz tak zrobioną instalację )?

Nad zlewem jest mikrofala?

Edytowane przez gahan

uzytkuje kuchnie z ikei od ponad poł roku. fronty juz wycofane, ale reszta jest uniwersalna. składał mąż, transport własny. meble sprawują się bez zarzutu. duże szuflady, kosz w narożnej szafce, wszędzie domykacze. wyszło duzo taniej niz meble pod wymiar, ale robiłam projekt kuchni na etapie surowym. dopasowałam elektryke, wejscie do mebli a nie odwrotnie. czytałam duzo o funkcjonalnosci kuchni minimalnych odległościach itd. wszystko zagrało. nie mam zadnego ale. kupowaliśmy w okresie przed swiątecznym wiec dostalismy jeszcze 10% rabatu na karcie ikea. mamy za to meble do łazienki. ogólnie kupiłabym tam jmeble jeszcze raz.