dex166 28.01.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) maysee jak masz przymocowany ten front przy zlewie??? On jest przykręconny, przyklejony czy jak?? Taki front przykręca się na dwa metalowe kątowniki załączone oczywiście do szafki. Proponuje zajrzeć do instrukcji tam jest wszystko dokładnie zilustrowane (strona 27) http://www.ikea.com/pl/pl/assembly_instructions/faktum-szafka-pod-zlew__AA-400974-5_pub.pdf Edytowane 28 Stycznia 2013 przez dex166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 28.01.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 no właśnie u mnie to "z róznych parafii" na plus jest logika, bo do szuflady uchwyt, do drzwiczek gałka ! ja tak też chcę zrobić - szufladach w ciągu dolnym uchwyty a w wiszącej szafce gałki. poratuje ktoś z tym zlewem, bo spać nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamcia87 28.01.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Taki front przykręca się na dwa metalowe kątowniki załączone oczywiście do szafki. Proponuje zajrzeć do instrukcji tam jest wszystko dokładnie zilustrowane (strona 27) http://www.ikea.com/pl/pl/assembly_instructions/faktum-szafka-pod-zlew__AA-400974-5_pub.pdf dzięki ;] ja nie potrzebuję tego do szafki do zlewu i dlategoo nie miałam tego w żadnej instrukcji ( kątowników też nie mam ) my będziemy potrzebowali tego rozwiązania do szafki do płyty z szufladami, gdzie górny front bedzie trzeba w ten sposób przymocować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudy_stp 28.01.2013 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Oczywiście że można zastosować system "click". Ikea ma to w swojej ofercie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80230224/ Czy ktoś ma zamocowane otwieracze Utrusta w szafkach dolnych z szufladami i mógłby się wypowiedzieć jak działają jeżeli szuflada jest mocno obciążona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 29.01.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) no właśnie u mnie to "z róznych parafii" na plus jest logika, bo do szuflady uchwyt, do drzwiczek gałka ! ja tak też chcę zrobić - szufladach w ciągu dolnym uchwyty a w wiszącej szafce gałki. no niestety, we wspomnianej kuchni nie ma tej logiki; co do zlewu nie wiem jaka jest średnica otworu, ale skoro w Ikea mają baterie z wyciąganą wylewką ( czyli z dodatkowym wężykiem ) to muszą pasować do tego zlewu; myślę,że jednak masz na oku baterię nie z Ikea; Edytowane 29 Stycznia 2013 przez gahan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 29.01.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 nie wiem jaka jest średnica otworu, ale skoro w Ikea mają baterie z wyciąganą wylewką ( czyli z dodatkowym wężykiem ) to muszą pasować do tego zlewu; myślę,że jednak masz na oku baterię nie z Ikea; tak samo kombinowałam,tylko że nie wypatrzyłam na stronie IKEI baterii z wyciąganą wylewką , ale jeśli mówisz że jest to jeszcze raz sobie sprawdzę. Istotnie, znalazłam baterię poza IKEA no faktycznie jakby pod piekarnikiem i w tej górnej szufladzie obok niego tez był uchwyt byłoby bardziej logicznie, ale kuchnia i tak ma urok i mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 29.01.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 maysee bardzo ładna kuchniaco to za płytki na ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 30.01.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 maysee bardzo ładna kuchnia co to za płytki na ścianie? Dzięki. Płytki są z Tubądzina - kolekcja Macieja Zienia. maysse bardzo ładna kuchnia, piękny stół, ciekawa tapeta , piękne płytki na ścianie Co zrobiłaś z frontami na lodówce ? Coś tam jest obcięte - przełożone? Na maleńki minusik - uchwyty z "różnych parafii" Dzieki za dobre słowo. Fronty na lodówce - oczywiście nic nie chciało pasować. Dolny front jest przycięty a góra (nad lodówką) czeka jeszcze na finalne wykończenie z malutką szafeczką na zawiasach. maysee jak masz przymocowany ten front przy zlewie??? On jest przykręconny, przyklejony czy jak?? Cześć. Ta szafka pod zlew była dedykowana pod zlew i tam był taki froncik, którego się normalnie przykręcało. Chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaaa 31.01.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Witam, zdecydowaliśmy się na zakup kuchni Ikea - wybór padł na Stat kremowy. Proszę Was o zerknięcie na projekt. Czy coś zmienić ? Poprawić? Niestety szuflad mało, musimy trochę ograniczyć koszty a każda szuflada to dodatkowe pare stów. Zlew mamy już kupiony, granitowy, beżowy, na szafkę 80. tutaj link do kuchni http://kitchenplanner.ikea.com/PL/UI/Pages/VPUI.htm?LoadDesign=462992d90d2f4d0cbe2514d2edcd7120&UIContext=Kitchen&IsSharedDesign=1 i zdjęcia: między lodówką a zmywarką w zabudowie są otwarte półki - aby odsunąć te dwa sprzęty od siebie - może niepotrzebnie ?? Edytowane 31 Stycznia 2013 przez reniaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 01.02.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 reniaaa, masz fajną duża kuchnię z wielkim oknem i taki mix szafkowy chcesz tam wstawić Aż się prosi żeby lodówkę zabudować (a przynajmniej dać nad nią szafkę, żeby zrównała się z pozostalymi) a szafki trochę ujednolicić rozmiarowo. Masz tam ok 3m na szafki to ja bym dała tak: od lewej - 60-tka zabudowana lodówka, szafka 80-tka (szuflady albo otwierana na boku), szafka 80-tka zlewowa, 60-ka zmywarka, i narozna No chybaże bardzo potrzebujesz półeczek to wtedy z jednej 80-tki można ztobić 60-tke + półeczki (tak jak u ciebie). Na drugiej stronie 9 na przeciwko okna) zwlaszcza góra wygląda fatalnie. Każda szafka z innej parafii. Ujednolić to jakoś. np,. góra i dól 3 szafki 60-tki (jako piekarnik zrobiłas 50-tke a takich chyba nie ma) + te półeczki jesli bardzo potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaaa 01.02.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 (edytowane) reniaaa, masz fajną duża kuchnię z wielkim oknem i taki mix szafkowy chcesz tam wstawić Aż się prosi żeby lodówkę zabudować (a przynajmniej dać nad nią szafkę, żeby zrównała się z pozostalymi) a szafki trochę ujednolicić rozmiarowo. Masz tam ok 3m na szafki to ja bym dała tak: od lewej - 60-tka zabudowana lodówka, szafka 80-tka (szuflady albo otwierana na boku), szafka 80-tka zlewowa, 60-ka zmywarka, i narozna No chybaże bardzo potrzebujesz półeczek to wtedy z jednej 80-tki można ztobić 60-tke + półeczki (tak jak u ciebie). Na drugiej stronie 9 na przeciwko okna) zwlaszcza góra wygląda fatalnie. Każda szafka z innej parafii. Ujednolić to jakoś. np,. góra i dól 3 szafki 60-tki (jako piekarnik zrobiłas 50-tke a takich chyba nie ma) + te półeczki jesli bardzo potrzebujesz. lodówkę już mamy w starym mieszkaniu, i zabieramy ją ze sobą, w przyszłości do wymiany kuchenkę też mamy, właśnie szerokości 50 cm dać zmywarkę koło narożnej? chyba to niezbyt wygodne będzie ? Edytowane 1 Lutego 2013 przez reniaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariama 01.02.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 nie wiecie kiedy w tym roku ikea planuje promocję na kuchnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaaa 01.02.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 nie wiecie kiedy w tym roku ikea planuje promocję na kuchnie? sama jestem ciekawa, na FB napisali że w wakacje, ale nic nie wiem poza tym nie wiem czy czekać z zakupem mebli czy kupować już ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 01.02.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 sama jestem ciekawa, na FB napisali że w wakacje, ale nic nie wiem poza tym nie wiem czy czekać z zakupem mebli czy kupować już ... buuu, ta opcja mi nie pasuje, miałam nadzieję, że w okolicach Wielkiej Nocy... a tak trzeba będzie bez promocji kupować nie wiecie, co IKEA kombinuje z szafkami z szufladami ? żadne nie są od dziś dostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 01.02.2013 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 spokojnie bez paniki nie zabiją przecież kury znoszacej złote jaja ja wyczytałam na stronie że, cytyat: "Sprawdzanie dostępności produktów aktualnie nie działa. Spróbuj ponownie później" po prostu coś grzebią przy stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 02.02.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) komunikat się zgadza, ale mam kuchnię zrobioną w planerze i przy wycenie pokazuje, że wszystkie elementy szafek z szufladami są niedostępne, podobnie jak szafki z cargo. a z innej beczki - jak lepiej rozplanować szafki wiszace: kolory ścian i "płytki" przypadkowe, w rzeczywistości będzie inaczej, ale planer ma ograniczenia. zlew w obu planach ma być w tym samym miejscu, czyli tak jak na 2 wizce- tak są zrobione przyłącza i tego już nie zmienię. Szafki mają być bezuchwytowe , w planerze nie mogę znaleźć tej opcji Edytowane 2 Lutego 2013 przez fafulja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 02.02.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) Zlewozmywak za blisko kąta i kuchenki, będzie Ci niewygodnie, albo posuń kuchenkę w stronę lodówki,żeby weszła tam jeszcze jakaś wąziutka szafka.Rozumiem,że kąta nie chcesz wykorzystać; czy kuchenka i zlewozmywak muszą być w tych miejscach( masz tak zrobioną instalację )?Nad zlewem jest mikrofala? Edytowane 2 Lutego 2013 przez gahan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krukin 02.02.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Dzwoniłam do Ikei w Poznaniu w sprawie tej niedostępności. Pan powiedział, że zmieniają mechanizmy w szufladach i dlatego szafki wykazuje jako niedostępne. Powiedział, że wszystkie są w magazynie. Jutro jadę po meble, także powiem Wam co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 02.02.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 gahan przyłacza już są i tego nie zmienię... pomiędzy kuchenką a lodówką jest wejście do spiżarni, więc też jej nie odsunę. Teraz mam podobne odległości i daje radę . Nad zlewem rzeczywiscie planuję mikro - proszę o radę odnośnie szafek wiszących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geronimaus 02.02.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 uzytkuje kuchnie z ikei od ponad poł roku. fronty juz wycofane, ale reszta jest uniwersalna. składał mąż, transport własny. meble sprawują się bez zarzutu. duże szuflady, kosz w narożnej szafce, wszędzie domykacze. wyszło duzo taniej niz meble pod wymiar, ale robiłam projekt kuchni na etapie surowym. dopasowałam elektryke, wejscie do mebli a nie odwrotnie. czytałam duzo o funkcjonalnosci kuchni minimalnych odległościach itd. wszystko zagrało. nie mam zadnego ale. kupowaliśmy w okresie przed swiątecznym wiec dostalismy jeszcze 10% rabatu na karcie ikea. mamy za to meble do łazienki. ogólnie kupiłabym tam jmeble jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts