Oszolom 18.03.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Witam.Ja też coraz bardziej skłaniam się ku kuchni z IKEI (w fazie planowania).Aktualnie mam dwa problemy.1. Kuchnia będzie miała kształt litery "L" o wymiarach 3600x1750mm. Zastanawiam się czy nie wcisnąć z trzeciej strony na długości, jakiejś szafki stojącej ze zlewem lub płytą indukcyjną, wtedy powstanie "C" z jednym ogonkiem, ale miejsca pomiędzy szafkami będzie tylko 70-80cm. 2. Żona uparła się aby w jednym słupku były (licząc od dołu) - zmywarka, piekarnik, mikrofala, lub express. Widzieliśmy coś takiego w jednym ze sklepów AGD, fajne bo oszczędza się miejsce. Nie widziałem takiej szafki w programie IKEI, czy z istniejących szafek do zabudowy piekarnika + mikrofala można przerobić dolną półkę aby zamontować zmywarkę?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 18.03.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Witam. 2. Żona uparła się aby w jednym słupku były (licząc od dołu) - zmywarka, piekarnik, mikrofala, lub express. Widzieliśmy coś takiego w jednym ze sklepów AGD, fajne bo oszczędza się miejsce. Nie widziałem takiej szafki w programie IKEI, czy z istniejących szafek do zabudowy piekarnika + mikrofala można przerobić dolną półkę aby zamontować zmywarkę?. Sprawdź czy takie ustawienie- tj. piekarnik nad zmywarką jest dozwolone - bo coś mi świta,że chyba ze względów bezpieczeństwa nie za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia_2 21.03.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Witam. 2. Żona uparła się aby w jednym słupku były (licząc od dołu) - zmywarka, piekarnik, mikrofala, lub express. Widzieliśmy coś takiego w jednym ze sklepów AGD, fajne bo oszczędza się miejsce. Nie widziałem takiej szafki w programie IKEI, czy z istniejących szafek do zabudowy piekarnika + mikrofala można przerobić dolną półkę aby zamontować zmywarkę?. Ja też tak robię, dla 'bezpieczeństwa" miedzy zmywarkę a piekarnik dam blendę lub szufladę. Ale nad piekarnikiem będzie już tylko szafka, bo mikrofala na tej wysokości nie będzie zbyt wygodna - wstawisz talerz zupy i ... Miałam tak kiedyś w akademiku mikrofalę na lodówce, bo nie było miejsca. Ale na stale nigdy więcej. Co do szafki to dedykowanej do takich zabiegów nie ma. Zmywarka standardowo i tak jest bez obudowy, zakładane są tylko drzwiczki. Więc my bierzemy tą szafkę 125 cm do zabudowy piekarnika i jakoś ją zamontujemy na wisząco do ściany z tyłu i szafki z boku. Inaczej chyba nie da rady tego pożenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelDebiec 22.03.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Ikei bym nie polecał... ;P W sensie, że mebli - słyszałem od znajomych a więc z pierwszej ręki, że w użytkowaniu (intensywnym) sprawdzają się raczej średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 23.03.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Ikei bym nie polecał... ;P W sensie, że mebli - słyszałem od znajomych a więc z pierwszej ręki, że w użytkowaniu (intensywnym) sprawdzają się raczej średnio. to uważasz, że ci wszyscy, którzy pokazują tu swoje kuchnie i je zachwalają nie użytkują ich tylko na nie patrzą a może jesteś kolejną osobą, która chce zaproponować nam swoje super wypasione własnoręcznie zrobione meble kuchenne, które sprawdzą się w intensywnym użytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 23.03.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 ja często bywam w dwóch naprawdę intensywnie użytkowanych kuchniach z ikei u znajomych i nie jest "średnio" u moich rodziców w kuchni "ze studia" jest za to mocno średnio. jak komu się trafi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 23.03.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Ikei bym nie polecał... ;P W sensie, że mebli - słyszałem od znajomych a więc z pierwszej ręki, że w użytkowaniu (intensywnym) sprawdzają się raczej średnio. Z pierwszej ręki to by było gdybyś sam użytkował i miał jakieś pojęcie na ten temat. Uwielbiam takie "znajomi znajomych mówią, że....". Na swoje narzekać nie mogę a kuchnia jest użytkowana bardzo intensywnie. Już pomijając co to dla kogo znaczy. Widziałam poniszczone fronty STAT ale raczej wyglądało jakby ktoś w nie walił garami - tego żadna kuchnia nie wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaaa 25.03.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 wiecie ze wycofali z produkcji uchwyty SVEP ? my kupiliśmy kuchnie stat, czeka na skręcenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 26.03.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 nieeee! ja po świętach jadę po mojego stata i miały być właśnie te uchwyty!jak to? jak to? czy to pewne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troopers 26.03.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 I kuchnia kupiona .... nie obyło się bez dylematów a więc znów odwieczny wybór ARSTA czy ABSTRAKT , w końcu padło na abstrakt białego. Kuchnia siękończy i niebawem ruszam z szafkami. Byłem w sobotę po meble dobrze że pojechałem jeszcze przed otwarciem - do doradcy w dziale kuchnie dostaliśmy się jako pierwsi - potem ti jużbyłaby masakra a tak 3h i załatwione kuchnia zapakowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 26.03.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Witam. 2. Żona uparła się aby w jednym słupku były (licząc od dołu) - zmywarka, piekarnik, mikrofala, lub express. Widzieliśmy coś takiego w jednym ze sklepów AGD, fajne bo oszczędza się miejsce. Nie widziałem takiej szafki w programie IKEI, czy z istniejących szafek do zabudowy piekarnika + mikrofala można przerobić dolną półkę aby zamontować zmywarkę?. Nie da się. Nie w szafkach ikea. Zmywarka nie ma korpusu szafkowego tak jak np. lodówki do zabudowy, więc nie będziesz miał jak postawić na niej piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beetb 27.03.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Ikeowe zmywarki i fronty maja szerokosc 59,6cm, a szerokosc zabudowy zmywarek Boscha czy Siemensa wynosi 59,8cm... niby tylko 2mm, ale nie chce sie przekonac po zakupie, ze front za waski jest...Czy ma ktos zmywarke Boscha, Siemensa do zabudowy z ikeowym frontem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dyl 27.03.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Ja mam Boscha i front pasował, ale moja kuchnia ma 7 lat, mogło się coś zmienić. Najlepiej zadzwoń do Ikea, na pewno wiedzą jakie sprzęty pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 27.03.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Ikeowe zmywarki i fronty maja szerokosc 59,6cm, a szerokosc zabudowy zmywarek Boscha czy Siemensa wynosi 59,8cm... niby tylko 2mm, ale nie chce sie przekonac po zakupie, ze front za waski jest... Czy ma ktos zmywarke Boscha, Siemensa do zabudowy z ikeowym frontem? Ja mam zmywarkę Bosch i fronty z ikea i wszystko pasuje . Kupowane w 2011r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troopers 28.03.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Ja także mam zmywarkę BOSCH a dokładniej model 53L00EU, jeszcze frontu nie montowałem - ale wiem że będzie ciężko z tego względu, że u mnie front zmywarki będzie się składał z 2 frontów by podziałka frontu szafki do sortowania odpadów zgrała się z frontem zmywarki.... Ale mam inne pytanie wczoraj skręciłem wszystkie szafki wiszące i u Was też śruby ściskające - mimośrody są widoczne pod spodem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaaa 28.03.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 nieeee! ja po świętach jadę po mojego stata i miały być właśnie te uchwyty! jak to? jak to? czy to pewne? tak, to pewne, są wycofane z produkcji, sprzedają tylko resztki z magazynu, ja dobrałam takie zamiast SVEP-ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 29.03.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Troopers. Z forntem do zmywarki nie powin ienes miec problemu. 1 drzwi mojej lodówki są obłożone 3 frontami Arsta - dało się Co do mimosrodów - standard ikeowy. W pierwszym lepszym sklepie z częsciami meblowymi możesz kupic pasujace zaslepki lub naklejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaaa 29.03.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 a wiecie że ikea niedawno wprowadziła zaślepki do dziur w szafkach w końcu nie wyglądają jakby ktoś do nich z karabinu strzelał ;/ zwłaszcza jak sie da drzwi przeszklone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 29.03.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 oj reniuuu! dzieki za podbudowanie! te "Faglaviki" nie są w sumie złe, były na drugim miejscu jeśli chodzi o wybór. "Svepy" jakoś mi tak lepiej w ręku leżały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaaa 29.03.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 oj reniuuu! dzieki za podbudowanie! te "Faglaviki" nie są w sumie złe, były na drugim miejscu jeśli chodzi o wybór. "Svepy" jakoś mi tak lepiej w ręku leżały. no niestety... nie bedzie ich juz, tez je chciałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts