reniaaa 10.04.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 agatah - co to za zlew ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 10.04.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 ! Gdybyś jeszcze mogła zdradzić, jak wyfrezowaliście otwór pod profil? (Tego jeszcze nie robiłam) Sami czy jakiś fachowiec? Szukałam w wątku kuchennym, ale nie znalazłam odpowiedzi. Narendil, frezarke trzeba miec Mam takie same swiatelko jak u Agaty. Tyle,, ze my frezowlismy bezposredniow korpusach ikeowych, nie mamy dodatkowej listwy. Pól roku minęło i nic sie nie rozpadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 10.04.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 agatah, pozwolisz, że Twój post umieszczę w swoim wątku w formie cytatu? O podobnym rozwiązaniu myślałam sama i Twoja informacja, że zrobiliście to sami bardzo mnie ucieszyła! Gdybyś jeszcze mogła zdradzić, jak wyfrezowaliście otwór pod profil? (Tego jeszcze nie robiłam) Sami czy jakiś fachowiec? Szukałam w wątku kuchennym, ale nie znalazłam odpowiedzi. Pozwalam:yes: No właśnie frezowanie to była najgrubsza sprawa. Faktycznie najłatwiej (tak mi się wydaje) byłoby to zrobić za pomocą frezarki, ale my pod ręką nie mieliśmy. A żaden wykonawca kuchni, do którego dzwoniliśmy nie chciał tego zrobić. Proponowali całą kuchnię. Skorzystaliśmy więc z pomocy stolarza, który robił nam blat. Pojechaliśmy do niego z tymi płytami i profilem aluminiowym. On sobie to dokładnie zmierzył i wykonał kilka przejazdów piłą, takich nacięć wgłąb płyty, o głębokości odpowiadającej głębokości profilu, raz przy razie, chyba 7 razy. I frez gotowy agatah - co to za zlew ? Alveus Rock. O ile zlew polecam (serwis mają świetny - jak się okazało, że nasz egzemplarz ma małą dziurkę w komorze, nie na wylot ale wgłąb - to przysłali cały nowy zlew), o tyle bateria też ichj produkcji - beznadziejna. Chlapie, pryska, sitko zakamienia się błyskawicznie. Właśnie będziemy wymieniać. Tym sposobem mam 2 zlewozmywaki w domu:cool: Narendil, frezarke trzeba miec Mam takie same swiatelko jak u Agaty. Tyle,, ze my frezowlismy bezposredniow korpusach ikeowych, nie mamy dodatkowej listwy. Pól roku minęło i nic sie nie rozpadło U nas frezowanie w korpusach odpada, bo: raz - szafki wiszą wysoko i widać spód szafek, a te łączenia mi się nie podobają dwa - w jednej z szafej jest ociekacz, bez dna szafki pod spodem - nie dałoby się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaaa 10.04.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 tez chce alveusa, ale chyba recordmyślałam nad baterią tą bora... z wyciaganą wlewką tez alveusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaaa 10.04.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 i mam jeszcze pytanie, czy ktoś ma pod zlewem szafkę 80 cm taką z jedną dużą szufladą w któej są kosze na śmieci ?Dałam sie na taką namówić a teraz sie zastanawiam czy taka szuflada 80 z koszami jest praktyczna ?Może lepiej wstawic dwie 40 ? i w jednej kosze a w drugiej inne szpargały, tylko zlew musiałby byc taki zeby komora weszła do 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 10.04.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 tez chce alveusa, ale chyba record myślałam nad baterią tą bora... z wyciaganą wlewką tez alveusa Mnie się baterie tego typu nie podobają więc nie brałam pod uwagę i mam jeszcze pytanie, czy ktoś ma pod zlewem szafkę 80 cm taką z jedną dużą szufladą w któej są kosze na śmieci ? Dałam sie na taką namówić a teraz sie zastanawiam czy taka szuflada 80 z koszami jest praktyczna ? Może lepiej wstawic dwie 40 ? i w jednej kosze a w drugiej inne szpargały, tylko zlew musiałby byc taki zeby komora weszła do 40 Można podciąć szafki na łączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.04.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Pozwalam:yes: No właśnie frezowanie to była najgrubsza sprawa. super że sie da tak własnoręcznie...ja mam nowe zabawki małego stolarza to może sie uda Bardzo podobaja mi sie takie ukryte, juz podziwiałam w studiach kuchennych I chyba zrobiła bym jak agatah na tej maskownicy bo łatwiej na długiej, równej desce i mniejszy żal jak coś nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troopers 10.04.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 i mam jeszcze pytanie, czy ktoś ma pod zlewem szafkę 80 cm taką z jedną dużą szufladą w któej są kosze na śmieci ? Dałam sie na taką namówić a teraz sie zastanawiam czy taka szuflada 80 z koszami jest praktyczna ? Może lepiej wstawic dwie 40 ? i w jednej kosze a w drugiej inne szpargały, tylko zlew musiałby byc taki zeby komora weszła do 40 ja mam właśnie 80stke dolna szuflada wyswana elektrycznie i tam właśnie mamy kosze... wrócę po pracy po 21 to wkleje fot. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 10.04.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Agatah super kuchnia Ci wyszła Mam nadzieje że moja druga z Ikea też się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaaa 10.04.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 ja mam właśnie 80stke dolna szuflada wyswana elektrycznie i tam właśnie mamy kosze... wrócę po pracy po 21 to wkleje fot. pozdr ooo super, to czekam, dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 10.04.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 mam, jest ,zakupiona! dziś przywieżlismy naszą ikeową kuchnię, niby tylko 5 szafek , zlew , blaty, nogi, cokół itp ale troche tego było samo robienie zakupów czysta przyjemnosć, naprawdę, kompletowanie zamówienia w magazynie takoż nie było tylko na stanie uchwytów Flagavików, to jest jedyna rzecz po którą musimy około soboty podjechać, reszta wszystko bylo. teraz tylko kto to poskręca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 11.04.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 reniaaa, również mam szuflade 80-tke pod zlewem.Bardzo ją lubię. Mam w niej 3 kosze ikeowe, i jest jeszcze miejsce na worki na smieci, i chemię do zmywarki.dodatkowo na ściance zamocowałam sobie wysuwaną szufladkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 11.04.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 a ja zrezygnowałam z szuflad pod zlewem - mam normalną szafkę. Chcę zrobić tylko żeby sam kosz wyjeżdżał jak będę mieć taką potrzebę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troopers 11.04.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Nasza 80tka, przepraszam za syf ale ciągle nie mamy zlewu który idzie a właśnie dzisaj wolne mam i zaraz docinam blaty... http://imageshack.us/a/img802/9013/dsc0015tl.jpg http://imageshack.us/a/img208/5240/dsc0014wth.jpg http://imageshack.us/a/img203/9357/dsc0016wk.jpg http://imageshack.us/a/img842/6458/dsc0018fnl.jpg Tutaj na tym zdjęciu widać stelaż pod tą 80tke do łączenia dwóch frontów, w zestawie one właśnie są. My wcześniej ich użyliśmy do frontu zmywarki by ładnie nam szpara wyszła równa, potem płaskowniki i poskręcaliśmy a potem odkręciliśmy te ikeowskie oryginalne stelarze i tak nam wszystko równo powychodziło... http://imageshack.us/a/img339/6028/dsc0019la.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaaa 11.04.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 mam, jest ,zakupiona! dziś przywieżlismy naszą ikeową kuchnię, niby tylko 5 szafek , zlew , blaty, nogi, cokół itp ale troche tego było samo robienie zakupów czysta przyjemnosć, naprawdę, kompletowanie zamówienia w magazynie takoż nie było tylko na stanie uchwytów Flagavików, to jest jedyna rzecz po którą musimy około soboty podjechać, reszta wszystko bylo. teraz tylko kto to poskręca? to pomyśl że ja kupowałam 850 kilo mebli i wszystko leży w piwnicy i czeka na poskręcanie ... reniaaa, również mam szuflade 80-tke pod zlewem. Bardzo ją lubię. Mam w niej 3 kosze ikeowe, i jest jeszcze miejsce na worki na smieci, i chemię do zmywarki. dodatkowo na ściance zamocowałam sobie wysuwaną szufladkę. którą szufladę? bo też myślę jakoś coś domontować dodatkowo do tej szafki... szufladę albo półkę ... Nasza 80tka, przepraszam za syf ale ciągle nie mamy zlewu który idzie a właśnie dzisaj wolne mam i zaraz docinam blaty... http://imageshack.us/a/img802/9013/dsc0015tl.jpg http://imageshack.us/a/img208/5240/dsc0014wth.jpg http://imageshack.us/a/img203/9357/dsc0016wk.jpg http://imageshack.us/a/img842/6458/dsc0018fnl.jpg Tutaj na tym zdjęciu widać stelaż pod tą 80tke do łączenia dwóch frontów, w zestawie one właśnie są. My wcześniej ich użyliśmy do frontu zmywarki by ładnie nam szpara wyszła równa, potem płaskowniki i poskręcaliśmy a potem odkręciliśmy te ikeowskie oryginalne stelarze i tak nam wszystko równo powychodziło... http://imageshack.us/a/img339/6028/dsc0019la.jpg super ! dziękuje za zdjęcia i dałeś mi do myślenia! Bo ja kupiłam zwykły front do zmywarki a chyba lepiej by było kupić fronty do trzech szuflad i je skręcić razem i dać na zmywarkę, to by ładnie wyglądało obok tej szafki pod zlewem z szufladą dobrze ze w ikei można zwroty robić, najwyżej wymienie a jaką masz zmywarke? bo ja kupiłam ikeową ale chyba ją oddam, bo za tą cenę to można cos lepszego wziąść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 11.04.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 reniaaa, zdecydowanie polecam Ci szeroką szufladę na kosze na śmieci ; należałoby segregować śmieci - a ile koszy wejdzie Ci do 40-stki?Ja mam szufladę 60 cm, wchodzą mi trzy pojemniki na śmieci ( nie -ikeowskie) , a bezpośrednio po zlewozmywakiem zamontowaliśmy taką wewnętrzną, płytką szufladę właśnie na worki na śmieci, myjki, płyny i inne akcesoria do zmywania - bardzo przydatna. Jedyny minus tej szuflady jest taki,że nie wejdą wówczas takie wysokie pojemniki na śmieci jak pokazał troopers. Dlatego ja dokupiłam odpowiednio niższe i dlatego muszę je częściej opróżniać. Ale szuflada jest dla mnie bezcenna i baaardzo przydatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troopers 11.04.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 to pomyśl że ja kupowałam 850 kilo mebli i wszystko leży w piwnicy i czeka na poskręcanie ... którą szufladę? bo też myślę jakoś coś domontować dodatkowo do tej szafki... szufladę albo półkę ... super ! dziękuje za zdjęcia i dałeś mi do myślenia! Bo ja kupiłam zwykły front do zmywarki a chyba lepiej by było kupić fronty do trzech szuflad i je skręcić razem i dać na zmywarkę, to by ładnie wyglądało obok tej szafki pod zlewem z szufladą dobrze ze w ikei można zwroty robić, najwyżej wymienie a jaką masz zmywarke? bo ja kupiłam ikeową ale chyba ją oddam, bo za tą cenę to można cos lepszego wziąść My mamy Bosch 53L00EU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasica1976 14.04.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Proszę o pomoc!Chcę połączyć dolne szafki IKEA Tidaholm i nie wiem czy na górę lepsze będą Adel kremowy czy Abstrakt jasny beż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Susełka 04.05.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 HejJestem w trakcie planowania mojej kuchni z Ikea. Proszę o pomoc i porady. Niestety nie potrafię wkleic kuchni z planera:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaaa 04.05.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Hej Jestem w trakcie planowania mojej kuchni z Ikea. Proszę o pomoc i porady. Niestety nie potrafię wkleic kuchni z planera:( w czym ci pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts