Gość Henku_wawa 21.08.2008 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 na całym świecie uchodzi ona za najtańsze rozwiązanie do samodzielnego montażu tego nie wiem, może. a u nas (i tylko u nas) jest wykładnikiem luksusu i dobrego smaku...? a to dla mnie nowość. nigdy nie odbierałem ikei za coś luksusowego, wręcz przeciwnie. a co do dobrego smaku, o gustach się nie dyskutuje, jednym pasuje (fajnie że są zadowoleni - a to najważniejsze), innym nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 21.08.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Są dosyć kiepskiej jakości zwłaszcza jeśli chodzi o mocowania, zawiasy, łączenia. Przy okazji, powiedzcie mi, którą zamówić, zanim całkiem zgłupieję: http://img395.imageshack.us/img395/8527/dsc04587zw1.th.jpg osobiście wybrałabym te pierwsze. są ciepłe i przytulne. ciemne - wenge jest już w prawie każdym nowym domu. wszystko zależy, co się komu podoba. mnie się podobają bardziej naturalne - drewniane motywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 21.08.2008 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 a u nas (i tylko u nas) jest wykładnikiem luksusu i dobrego smaku...? a to dla mnie nowość. nigdy nie odbierałem ikei za coś luksusowego, wręcz przeciwnie. a co do dobrego smaku, o gustach się nie dyskutuje, jednym pasuje (fajnie że są zadowoleni - a to najważniejsze), innym nie. Boś światły. Znam takich co jadą na Targówek a mają 150 km i wracają np z płynem do kąpieli firmowanym znakiem IKEA lub też ze stojakiem na płyty (NIC POZA TYM) bo przecież miec coś IKEA jest takie in Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 21.08.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 a sufit w kuchni mamy taki: http://img515.imageshack.us/img515/7126/kuchniasufit3ey2.jpg Nie jest to odpowiedź na Twoje pytanie ale sufit... REWELACJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jax 21.08.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Są dosyć kiepskiej jakości zwłaszcza jeśli chodzi o mocowania, zawiasy, łączenia. Chyba Ci się pomyliło z BRW. Ikea robi fronty z drewna, nie z paździerza Przy okazji, powiedzcie mi, którą zamówić, zanim całkiem zgłupieję: http://img395.imageshack.us/img395/8527/dsc04587zw1.th.jpg Witam, u nas właśnie ta pierwsza, używana od roku. W mieszkaniu równiez była sosna patynowana z ikea używana 7lat, łącznie z drewnianym blatem. Polecam. Kuchnia montowana samodzielnie. Kawałek poniżej. http://img504.imageshack.us/img504/8745/img4505kg5.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 21.08.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 całym świecie uchodzi ona za najtańsze rozwiązanie do samodzielnego montażu a u nas (i tylko u nas) jest wykładnikiem luksusu i dobrego smaku...? A to dobre! Luskusu powiadasz... nie mam kasy -> ide do ikei dostac cos ciekawego za niewielkie pieniadze. Z Toba zgadzam sie tylko w jednym - maja niezly design. Za swietna kase. Lite drewno w rewelacyjnej cenie. Mnie denerwuje u nich jedno - maja kilka rozwiazan, ktore w konsekwencji maja powodowac przywiazanie klienta jak psa chocby rozmiar kolder i poduszek, ktore wymuszaja potem kupowanie poscieli tylko u nich. Musialam sie tez niezle nagimnastykowac, aby trafic z rozmiarem lodowki (sprzet do kuchni kupowalam nie u nich) ->jak sie przyjrzec rozmiarom `whirlpool for ikea` to jest on standardowo o pol cm wezszy/nizszy/plytszy niz kazdej innej firmy na rynku. Warto tez wspomniec o bardzo sprawnie dzialajacym systemie zwrotow i reklamacji. Sloneczko - obie przedstawione przez Ciebie kuchnie sa tradycyjne (i sliczne), ta pierwsza jednak bardziej country. Co do koloru drugiej - to absolutnie nie jest to zadne wenge, tylko ciemny braz, w cieplym odcieniu (wenge jest chlodniejsze). Ja bym wziela pierwsza, choc drewno to sosna i jest stosunkowo miekka (mam od nich sporo leksvika), jednak biorac pod uwage, ze ten sliczny sutit jest jednak ciemny, ta druga kuchnia zamienilaby Twoja kuchnie w katakumby. Jaki bierzesz blat? Grafitowy? (kafelki bardzo ladne!) a zlew? (koniecznie bierz ten bialy ceramiczny, bedzie bosko wygladalo!) Ja wlasnie najbardziej zaluje, ze nie mam tego zlewu - on jest bialy, a moja kuchnia - stat - taka lekko przelamana i wygladaloby to budyniowato) A na podlodze masz szary gres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 21.08.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Moze ktos wie...ile kosztuje montowanie takiej kuchni ikeowskiej przez ich fachmanow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abwgdzl 21.08.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Moze ktos wie...ile kosztuje montowanie takiej kuchni ikeowskiej przez ich fachmanow? 70zł od szafki. AGD do zabudowy nie z Ikea z reguły 50zł za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 21.08.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Moze ktos wie...ile kosztuje montowanie takiej kuchni ikeowskiej przez ich fachmanow? Niedawno zasady odplatnosci za montaz sie niestety zmienily. Wczesniej koszt byl liczony od mb szafek, teraz niestety od sztuki Szafki gorne z tego co pamietam polowe ceny, dolne po 70. Plus za kazdorazowe podlaczenie agd (o ile jest to cos innego niz ich whirlpool), plus za kazde swiatelko... jak nic z 1,5tys za sredniej wieklosci kuchnie. Czasem warto podpytac w dziale obskugi klienta, bo co jakis czas urzadzane sa akcje promocyjne - "dowoz za 1zl, montaz za 1/2 ceny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 21.08.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Dziekuje Wam Łooo Jezuuuu znalazlam........ http://www.ikea.com/ms/pl_PL/img/store_images/photos_188/janki_tablice_100x87.pdf za sprzet AGD 200zl no i w koncu 12% wartosci kuchni czy 70zl od szafki, bo mi to wtedy sumujac nie-jednakowo wychodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 21.08.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 no i w koncu 12% wartosci kuchni czy 70zl od szafki, bo mi to wtedy sumujac nie-jednakowo wychodzi ? Tam jest napisane, ze te 12% nie dotyczy mebli kuchennych i sof. (czyli liczysz 70/szt) Widze, ze nie ma juz rozroznienia na szafki gorne i dolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 21.08.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Widze, ze nie ma juz rozroznienia na szafki gorne i dolne no i jak jest cenowo z wysoka zabudowa? czy tak samo jak z niskimi szafkami stojacymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abwgdzl 21.08.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Widze, ze nie ma juz rozroznienia na szafki gorne i dolne no i jak jest cenowo z wysoka zabudowa? czy tak samo jak z niskimi szafkami stojacymi? Niezależnie od szafki jest 70zł. Najlepiej przed montażem po ustaleniu już terminu montażu (wtedy wiadomo już kto dokładnie będzie montował) skontaktować się bezpośrednio z monterem i ustalić zawczasu cenę. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 21.08.2008 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Kupiliśmy dzisiaj Fagerlanda, tego country! :) Ciesze się jak dziecko Na dodatek trafiliśmy na promocję, zapisując się do Klubu Klienta (mają tyle świetnych pomysłów, że nieraz tam wrócę) i dostaliśmy bony na zakupy u nich, wartości 600 zł, montaż i dowóz mebli wraz z wniesieniem po... złotówce!! Kuchnia przyjedzie za 3 dni, a montażyści za tydzień Miałam już różne wyceny. Za mdf bez AGD, 16 tys., a za Ikeę z drewnianymi frontami zapłaciłam niecałe 9 000 zł P.S. Płytki na podłodze są buro-czerwone, a że na zdjęciu pokrywał je pył gipsowy po szlifowaniu ścian, wyglądają na szare Sufit jest jaśniejszy niż na zdjęciu, a kolor drewna ("złoty dąb" Duluxa) jest powtórzony na drzwiach od spiżarni: http://img182.imageshack.us/img182/1591/spiarkaimiejscenabarekiv6.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 22.08.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Sloneczko Z niecierpliwością czekam na zdjęcia Twojej kuchni. Szczególnie jestem ciekawa zestawienia tej kuchni z wybranymi przez Ciebie kafelkami. Ja również planuję w domu szafki kuchenne Fagerland, ale u mnie będzie to najwcześniej za 2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jax 22.08.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Kupiliśmy dzisiaj Fagerlanda, tego country! :) Ciesze się jak dziecko Na dodatek trafiliśmy na promocję, zapisując się do Klubu Klienta (mają tyle świetnych pomysłów, że nieraz tam wrócę) i dostaliśmy bony na zakupy u nich, wartości 600 zł, montaż i dowóz mebli wraz z wniesieniem po... złotówce!! Kuchnia przyjedzie za 3 dni, a montażyści za tydzień Super, u mnie jak przywieźli meble to waga na fakturze była wpisana 800kg Gratuluje wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.08.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Słoneczko, jak będziesz odbierać transport, to weź do ręki fakturę i odhaczaj pozycje bo jest bardzo dużo pomyłek. Zwłaszcza że jedna szafka w kilku paczkach Później w czasie montażu okazuje się że jest np korpus od szafki 60 cm zamiast 50 cm i inne takie pomyłki i trzeba doskoczyć oddać złe i przywieźć dobre bo montażyści czekają U nas, pomijając pomyłki, okazało się, że brakuje mechanizmu cargo za 300 PLN bo nawet nie policzyliśmy paczek przyjmując transport i był problem z reklamacją. Żeby nie było wątpliwości - mam Fagerlanda a rodzice Tidaholm i wszyscy jesteśmy zadowoleni, tak tylko radzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 22.08.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Ciiii... Mieli być za 3 dni, a już jadą http://img263.imageshack.us/img263/7128/hotyp1.gif Dzięki za rady, będziemy sprawdzać z fakturą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 22.08.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 W obecnym mieszkaniu mamy kuchnię z Ikei + kilka szafek uzupełniających z BRW. Co do tych z Ikei nie mamy zastrzeżeń. W szafkach BRW (górnych wiszących) poszły wszystkie podnośniki. Cargo (też BRW) jest bylejakie. Niiedawno podjęliśmy decyzję w sprawie mebli do budowanego domu. Po sprawdzeniu kilku ofert i przeanalizowania stosunku jakość/cena - będzie IKEA. Idealnie, wg mnie byłoby kupić meble w IKEI a blaty w innej firmie. Moim zdaniem blaty są słabym punktem tych kuchni. Z drugiej strony takiej gwarancji jak w IKEI nie dostaniemy nigdzie! 25 lat na szafki i 10 lat na fronty. Do 22 sierpnia trwała promocja, z której udało się nam skorzystać dzięki czemu otrzymaliśmy dodatkowo 600 złotych bonów na zakupy w Ikea, bezpłatny transport, bezpłatny montaż oraz 15% rabatu na piekarnik z 5letnią gwarancją. Poprzednią kuchnie montował mój małżonek więc będę miała porównanie czy osoba montażysty ma wpływ na mebelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 22.08.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Ani@, mam pytanie - czy ja cię dobrze zrozumiałam? Jak kupię lodówkę Whirlpool poza Ikeą to mi nie wejdzie do ikeowskiej wysokiej szafki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts