Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie, kuchnia już zmontowana, jak trochę ogarnę to pokażę :-). Mam jednak mega problem ze zmywarką (Skinande) bo nie mogę wysunąć górnego kosza - blokuje go przymocowane do niego ramię zraszacza, które nie chce się wysuwać razem z koszem. Przeczytałam instrukcję, jest tylko informacja jak przełożyć kosz na wyższą/niższą półkę. Przypuszczam, że powinnam coś odkręcić / wyłamać, jaką blokadę na czas transportu czy coś. Obejrzałam dokładnie i nic takiego nie widzę. Pomóżcie!

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To mogę pokazać już drugą nasza kuchnię z Ikea a w zasadzie aneks kuchenny . Ehhh idealnie nie jest jak to w Ikea i do tego składana samemu ale lubimy ją ;-) Oczywiście będą jeszcze cokoły .

http://imageshack.us/a/img713/5788/hsko.jpg

http://imageshack.us/a/img19/9233/rnsm.jpg

http://imageshack.us/a/img854/7026/44gm.jpg

Kanka swietnie wyszlo :) podoba mi sie :)

no i sami skrecaliiscie wiec gratuluje, bo wiem, ze troche pracy to wymaga :) my tez sami skrecamy :)

nie widze szuflad, masz te w srodku ? wiem, ze estetyka w tym momencie wziela gore, ale czy wygodnie Ci ?

masz uchwyty blankett ??

do tego super krzesla :) te 4 kolory robia wrazenie i fajnie wygladaja :)

widze, ze juz masz nowa witrynke :) zadowolona jestes ? warta ceny ?

slonko więc odpowiadam ;-)

1. tak to są szuflady wewnętrzne, mam takie też w domu , dla mnie mega wygodne , nie ważne jak wizualnie i tak bym je brała ;-)

2. tak mam uchwyty blankett już w drugiej kuchni i też je uwielbiam ;-)

3. Co do witrynki podoba mi się choć nie wiem czy warta ceny . Miałam farta bo nie wiem z jakiego powodu w Ikea w Gdańsku nowiutkie w kartonie wyprzedawali za 400zł więc wzięłam :p W sumie powiedzieli że je wyprzedają a to przecież nowość i już tej wyprzedaży nie ma tam tylko za normalną cenę . Także mi się udało i jak na 400zł to jest fajna i nawet porządna jak na Ikea :D

No i oczywiście dziękuję za komplementy a pracy fakt byyyyło przy kuchni ale nie chce już tego wspominać ;-) Jeszcze zostały nam cokoły :sick:

slonko więc odpowiadam ;-)

1. tak to są szuflady wewnętrzne, mam takie też w domu , dla mnie mega wygodne , nie ważne jak wizualnie i tak bym je brała ;-)

2. tak mam uchwyty blankett już w drugiej kuchni i też je uwielbiam ;-)

3. Co do witrynki podoba mi się choć nie wiem czy warta ceny . Miałam farta bo nie wiem z jakiego powodu w Ikea w Gdańsku nowiutkie w kartonie wyprzedawali za 400zł więc wzięłam :p W sumie powiedzieli że je wyprzedają a to przecież nowość i już tej wyprzedaży nie ma tam tylko za normalną cenę . Także mi się udało i jak na 400zł to jest fajna i nawet porządna jak na Ikea :D

No i oczywiście dziękuję za komplementy a pracy fakt byyyyło przy kuchni ale nie chce już tego wspominać ;-) Jeszcze zostały nam cokoły :sick:

oj to faktycznie fart z ta cena za witrynke :) tez bym brala :)

szuflady wewnetrzne bede miala w slupku, a w dolnych postawilam na szafki z 3 szufladami

tez mam teraz kuchnie z Ikei (Fagerland) i szuflady sa po prostu rewelacyjne :) ty te chowane czy te potrojne :)

teraz kupilam do nowej uchwyty blanket (stad rozpoznalam u Ciebie ;) ) i juz je uwielbiam :)

ale wydaje mi sie, ze masz te krotsze (moze to zludzenie) ....... podoba mi sie w nich to, ze sa niemal nie widoczne i nie trzeba wiercic we frontach od tej reprezentacyjnej strony :)

nam troche wiecej zostalo do zrobienia ..........

jeszcze raz gratuluje, bo wyszlo elegancko :)

aaaa i mam pytanie o wyspe - jak przykreciliscie do podlogi ? o ile to nie sekret ;)

Żaden sekret ;-) Wyspy nie przykręcałam bo pan parkieciarz odradzał , ale kazał przyklejać na silikon i tak mieliśmy zrobić . Ale jak przyjechał kamień to wyspy nie ruszysz :lol2: to nic nie zrobiliśmy . Jedynie chyba trochę wzmocnimy na rogach pod spodem bo te nóżki w ikea nie są na rogach tylko tak w środku i pod ciężarem minimalnie się buja . Niby nic nie powinno się stać ale tak dla komfortu ;-) (tak mówili kamieniarze :p )

Co do uchwytów to przy szafkach 60 mam 60cm a przy 40 40cm i w lodówce 40cm bo inaczej obijam o ścianę i nie mogę otworzyć drzwi do końca bo za blisko mam ;-)

Dla czego ? Nie pierwszy raz się z tym spotykam , korpusy i nóżki są standardowe jak w hurtowniach w których się zaopatrują salony kuchenne a Ikea gwarantuje że kamienny blat kłaść można . Z resztą jak i kuchnię w domu tak i kuchnię w mieszkaniu oglądali kamieniarze i zgodnie stwierdzili że wytrzymają bo takich nóżek się często używa , czy tam podobnych .

To mogę pokazać już drugą nasza kuchnię z Ikea a w zasadzie aneks kuchenny . Ehhh idealnie nie jest jak to w Ikea i do tego składana samemu ale lubimy ją ;-) Oczywiście będą jeszcze cokoły .

http://imageshack.us/a/img713/5788/hsko.jpg

http://imageshack.us/a/img19/9233/rnsm.jpg

http://imageshack.us/a/img854/7026/44gm.jpg

ABSOLUTNIE PIĘKNA!!

I te krzesła:)

Witaj reniaaa ;-) Okap Teka kurcze modelu teraz nie pamiętam ale jeśli chcesz cichy to nie polecam :rolleyes:

Oslo88 wiesz akurat nie do końca trendami się kierowałam :rolleyes: Moja kuchnia w domu jest czarno biała ta tylko biała i bez połysku ze względów praktycznych . Wiesz moda zawsze się zmienia ale biały jest na tyle neutralny że zawsze jakoś się będzie prezentował . Widze to po starych kuchniach które są nie tylko białe ale właśnie neutralne i mimo że "nie modne" wyglądają świetnie . A z resztą za 10 lat to ja nie wiem co będe robić , z tego co na razie widzę to nie wiem czy będę mieszkać w tym mieszkaniu ;-) Albo kuchnię zmienie ;-)

GUMISIOWA dziękuje :rolleyes:

kanka9 przyjmuję do wiadmości brak przeciwskazań dot. położenia kamienia na szafkach ikeowskich. Mam na sumieniu już 4 kuchnie z Ikea, ale do tej pory byłam pewna, że kamienia nie da się połozyć. Nie pytałam się w Ikea, ale jakoś tak sobie wmówiłam :p

Oslo88 zobacz w podanym linku (# 19660) 10 letnią białą kuchnię. Jest w stylu ponaczasowym i chyba o to chodzi.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?56188-Pochwalcie-się-swoimi-kuchniami/page492

Aleksandryta hehe jakoś to tak zabrzmiało jak bym Cię przekonywała czy coś tam :lol2: Nie no ja jeszcze nie miałam z kamiennym blatem i wiem tyle co mi powiedziano a jak się sprawdzi to zapytaj za te 10 lat bo może wtedy będą ją zmieniać jeśli okaże się nie modna :p no chyba że wczesniej się rozwali pfu pfu albo ja już ją sprzedam z mieszkaniem czy coś :p