narendil 15.12.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 ivy, nie rozumiem Zmywarki się w szafkę nie wstawia. Czy może coś innego masz na myśli? Moje korpusy szafek są z IKEA, zmywarka Bosch. Mogę Ci zrobić zdjęcia, jeśli chcesz zobaczyć, jak to obok siebie stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 15.12.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Ja mam zmywarkę Electrolux i pasuje wszystko idealnie. Na zmywarkę nie ma szafki, ona stoi na swoich nóżkach pomiędzy szafkami, kupuje się jedynie front. Za to przy montażu piekarnika w słupku, montażyści Ikei chcieli zrobić paskudną szparę między agd a szafką dolną, może tutaj nie pasowal wymiar piekarnika. Na szczęście bylam przy montażu i jest idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.12.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 ivy, nie rozumiem Zmywarki się w szafkę nie wstawia. Czy może coś innego masz na myśli? Moje korpusy szafek są z IKEA, zmywarka Bosch. Mogę Ci zrobić zdjęcia, jeśli chcesz zobaczyć, jak to obok siebie stoi. tak chodzi mi o front poproszę o fotki musze jakos poukładać te szafki/fronty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 18.12.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Kupiłam wczoraj obudowy mebli do kuchni, w piętek albo sobotę jedziemy jeszcze po fronty, cokoły, uchwyty i panele wykończeniowe. Wzięłam do domu po jednym froncie Ramsjo, Lidingo krem i Adel krem i kurczę, nie wiem, co wybrać... Najpierw myśleliśmy o Ramsjo, bo drewno i takie tam. A teraz nie wiem, czy Adel nie lepszy . Lidingo chyba jest na końcu listy, bo jednak jest za bardzo stylizowany i rustykalny. No i wykończenia: blat będzie Akerby, a cokoły i panele wokół szafek wiszących dać białe/kremowe, czy w kolorze dębowym - Norje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.12.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 pytanie dośc głupie - czy obudowy mebli do szafek dolnych sa takie same do szuflad i do szafek z frontami normalnymi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 18.12.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Oj chyba nie. Kuchni nie składałam ale inne szafki ikea są dostosowane do tego czy ma być szuflada czy tylko półki. Chodzi o wszelkie otwory i akcesoria takie jak zawiasy czy prowadnice do szuflad. Ale mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 18.12.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Kupiłam wczoraj obudowy mebli do kuchni, w piętek albo sobotę jedziemy jeszcze po fronty, cokoły, uchwyty i panele wykończeniowe. Wzięłam do domu po jednym froncie Ramsjo, Lidingo krem i Adel krem i kurczę, nie wiem, co wybrać... Najpierw myśleliśmy o Ramsjo, bo drewno i takie tam. A teraz nie wiem, czy Adel nie lepszy . Lidingo chyba jest na końcu listy, bo jednak jest za bardzo stylizowany i rustykalny. No i wykończenia: blat będzie Akerby, a cokoły i panele wokół szafek wiszących dać białe/kremowe, czy w kolorze dębowym - Norje? Jak by było mnie stać to bym brała Ramsajo ale niestety i będzie albo Adel albo Stat. Też nie wiem co wybrać? Lepiej lakier (Stat) czy folia (Adel)? Co do cokołów to białe moim zdaniem. Robiłam w kolorze dębowym w wizualizacji i mi nie pasuje ale może na żywo inaczej by się prezentowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 18.12.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Pytanie jest rzeczywiście bardzo głupie. Zobacz zestawienie szafek, jakie jest np. na stronie IKEA, czy na plannerze. Trudno się domyśleć http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/kitchen/10470/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.12.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Pytanie jest rzeczywiście bardzo głupie. Zobacz zestawienie szafek, jakie jest np. na stronie IKEA, czy na plannerze. Trudno się domyśleć http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/kitchen/10470/ dzięki była bym mądrzejsza jak bym miała normalny interent, a okresie przeprowadzkowym jedynie jakieś wybrakowane coś w komórce, a tam same wersje mobilne :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 18.12.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Doriko, ikea to ikea - ma być łatwo i uniwersalnie i tak jest ivy, tu masz fotkę zmywarki, znalezione na forum http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/d8ZSeQbhlbAAwG8MwX.jpg Zmywarkę wstawia się pomiędzy 2 korpusy i do nich się ją przykręca, można też do blatu jeśli nie jest kamienny. Nie zostaje żadna szczelina. Mam Electroluxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga745 19.12.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Chciałabym w swojej kuchni powiesić 2 rzędy górnych szafek. "Górniejszy" rząd miałby wysokość ok 35 cm w związku z tym mam pytanie czy można użyć dwóch połówek standardowej wiszącej 70? (uzupełniłabym brakujące boki płytami standardowo służącymi za półki). Ktoś z Was próbował tak zrobić? Da się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 19.12.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 aga745, montażyści z Ikea skrócili mi szafkę wysoką oraz front do niej, więc na pewno da się skrócić szafki o połowę, ale czy przeciąć na pół i uzupełnić półką - ciekawe, zadzwoń do działu montażu w Ikei, podpowiedzą ci może. A nie lepiej nad pionowymi szafkami powiesić rząd poziomych ? Mają 40 cm wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga745 19.12.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 MonkaD niestety poziome szafki mają inną szerokość (chyba 70 i 92 cm..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 19.12.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Nie rozumiem....Przecież IKEA posiada szafki wiszące niższe o połowę od 70-tek. np.http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29852565/ Więc w czym jest problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 20.12.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Szafki nad okap i nad lodówkę mają 35cm ale tylko 60-tki Edit: A co do cięcia szafek to z tego co czytałam na tym forum możesz stracić gwarancję. Edytowane 20 Grudnia 2013 przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 20.12.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Doriko, ikea to ikea - ma być łatwo i uniwersalnie i tak jest Nie bardzo rozumiem do jakiej mojej wypowiedzi jest ta odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.12.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 ivy, tu masz fotkę zmywarki, znalezione na forum Zmywarkę wstawia się pomiędzy 2 korpusy i do nich się ją przykręca, można też do blatu jeśli nie jest kamienny. Nie zostaje żadna szczelina. Mam Electroluxa. bardzo bardzo dziękuję :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BoyLer 20.12.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Witam. Zakupiłem w dniu dzisiejszym kuchnię w Ikei (Abstrakt) z szafkami wiszącymi wysokimi na 92cm (czyli dość ciężkimi). Jednak teraz zacząłem się zastanawiać, czy nie będzie problem z montażem, ponieważ ściana na której będą wisieć szafki jest wykonana z płyt gipsowo-kartonowych (podwójne płytowanie, wiec może tragedii nie będzie). Myślałem, że szafki będą montowane na specjalne listwy, jednak okazało się, że Ikea stosuje stary system i nie wiem czy ściana to wytrzyma. Ma ktoś jakieś doświadczenia z mocowaniem takich szafek do gips-kartonu? Lub jakieś wskazówki jak to zrobić, by nie było problemów? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 20.12.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Jak te szafki są mocowane do ściany? Przed nami dopiero zakup wiszących, mamy sam dół i niebawem pasuje dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 23.12.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Nie bardzo rozumiem do jakiej mojej wypowiedzi jest ta odpowiedź? Do tej: Oj chyba nie. Kuchni nie składałam ale inne szafki ikea są dostosowane do tego czy ma być szuflada czy tylko półki. Chodzi o wszelkie otwory i akcesoria takie jak zawiasy czy prowadnice do szuflad. Ale mogę się mylić Chodziło mi oto, że ikea nie ma osobnych korpusów pod szuflady i półki - są te same. Ma byc lekko, łatwo i prosto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts