Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ivy, nie rozumiem :rolleyes:

Zmywarki się w szafkę nie wstawia.

Czy może coś innego masz na myśli?

Moje korpusy szafek są z IKEA, zmywarka Bosch. Mogę Ci zrobić zdjęcia, jeśli chcesz zobaczyć, jak to obok siebie stoi.

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam zmywarkę Electrolux i pasuje wszystko idealnie. Na zmywarkę nie ma szafki, ona stoi na swoich nóżkach pomiędzy szafkami, kupuje się jedynie front. Za to przy montażu piekarnika w słupku, montażyści Ikei chcieli zrobić paskudną szparę między agd a szafką dolną, może tutaj nie pasowal wymiar piekarnika. Na szczęście bylam przy montażu i jest idealnie.

ivy, nie rozumiem :rolleyes:

Zmywarki się w szafkę nie wstawia.

Czy może coś innego masz na myśli?

Moje korpusy szafek są z IKEA, zmywarka Bosch. Mogę Ci zrobić zdjęcia, jeśli chcesz zobaczyć, jak to obok siebie stoi.

tak chodzi mi o front ;-) poproszę o fotki ;-) musze jakos poukładać te szafki/fronty

Kupiłam wczoraj obudowy mebli do kuchni, w piętek albo sobotę jedziemy jeszcze po fronty, cokoły, uchwyty i panele wykończeniowe.

Wzięłam do domu po jednym froncie Ramsjo, Lidingo krem i Adel krem i kurczę, nie wiem, co wybrać... Najpierw myśleliśmy o Ramsjo, bo drewno i takie tam. A teraz nie wiem, czy Adel nie lepszy :confused: .

Lidingo chyba jest na końcu listy, bo jednak jest za bardzo stylizowany i rustykalny. No i wykończenia: blat będzie Akerby, a cokoły i panele wokół szafek wiszących dać białe/kremowe, czy w kolorze dębowym - Norje?

Kupiłam wczoraj obudowy mebli do kuchni, w piętek albo sobotę jedziemy jeszcze po fronty, cokoły, uchwyty i panele wykończeniowe.

Wzięłam do domu po jednym froncie Ramsjo, Lidingo krem i Adel krem i kurczę, nie wiem, co wybrać... Najpierw myśleliśmy o Ramsjo, bo drewno i takie tam. A teraz nie wiem, czy Adel nie lepszy :confused: .

Lidingo chyba jest na końcu listy, bo jednak jest za bardzo stylizowany i rustykalny. No i wykończenia: blat będzie Akerby, a cokoły i panele wokół szafek wiszących dać białe/kremowe, czy w kolorze dębowym - Norje?

Jak by było mnie stać to bym brała Ramsajo ale niestety i będzie albo Adel albo Stat. Też nie wiem co wybrać? Lepiej lakier (Stat) czy folia (Adel)?

Co do cokołów to białe moim zdaniem. Robiłam w kolorze dębowym w wizualizacji i mi nie pasuje ale może na żywo inaczej by się prezentowało.

Pytanie jest rzeczywiście bardzo głupie. Zobacz zestawienie szafek, jakie jest np. na stronie IKEA, czy na plannerze. Trudno się domyśleć:D

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/kitchen/10470/

dzięki :-) była bym mądrzejsza jak bym miała normalny interent, a okresie przeprowadzkowym jedynie jakieś wybrakowane coś w komórce, a tam same wersje mobilne :bash::bash:

Doriko, ikea to ikea - ma być łatwo i uniwersalnie i tak jest :)

ivy, tu masz fotkę zmywarki, znalezione na forum

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/d8ZSeQbhlbAAwG8MwX.jpg

Zmywarkę wstawia się pomiędzy 2 korpusy i do nich się ją przykręca, można też do blatu jeśli nie jest kamienny. Nie zostaje żadna szczelina. Mam Electroluxa.

Chciałabym w swojej kuchni powiesić 2 rzędy górnych szafek. "Górniejszy" rząd miałby wysokość ok 35 cm w związku z tym mam pytanie czy można użyć dwóch połówek standardowej wiszącej 70? (uzupełniłabym brakujące boki płytami standardowo służącymi za półki). Ktoś z Was próbował tak zrobić? Da się?

aga745, montażyści z Ikea skrócili mi szafkę wysoką oraz front do niej, więc na pewno da się skrócić szafki o połowę, ale czy przeciąć na pół i uzupełnić półką - ciekawe, zadzwoń do działu montażu w Ikei, podpowiedzą ci może. A nie lepiej nad pionowymi szafkami powiesić rząd poziomych ? Mają 40 cm wysokości.

Witam. Zakupiłem w dniu dzisiejszym kuchnię w Ikei (Abstrakt) z szafkami wiszącymi wysokimi na 92cm (czyli dość ciężkimi). Jednak teraz zacząłem się zastanawiać, czy nie będzie problem z montażem, ponieważ ściana na której będą wisieć szafki jest wykonana z płyt gipsowo-kartonowych (podwójne płytowanie, wiec może tragedii nie będzie). Myślałem, że szafki będą montowane na specjalne listwy, jednak okazało się, że Ikea stosuje stary system i nie wiem czy ściana to wytrzyma. Ma ktoś jakieś doświadczenia z mocowaniem takich szafek do gips-kartonu? Lub jakieś wskazówki jak to zrobić, by nie było problemów? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie.

Nie bardzo rozumiem do jakiej mojej wypowiedzi jest ta odpowiedź?

Do tej:

Oj chyba nie. Kuchni nie składałam ale inne szafki ikea są dostosowane do tego czy ma być szuflada czy tylko półki. Chodzi o wszelkie otwory i akcesoria takie jak zawiasy czy prowadnice do szuflad. Ale mogę się mylić :p

Chodziło mi oto, że ikea nie ma osobnych korpusów pod szuflady i półki - są te same. Ma byc lekko, łatwo i prosto.