Myszasta 11.09.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Czy ma ktoś te szafki? Byłabym bardzo wdzięczna za wrzucenie fotek bo się nad nią poważnie zastanawiam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cieyowa 11.09.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Myszasta, na tym forum jest gdzieś caly wątek na temat kuchni stat z licznymi zdjęciami: http://fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html poszukaj z wyszukiwarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 11.09.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Jeszcze nie mam, ale będę mieć . Poniżej kilka wątków na wspomnianym forum: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,78584869.html http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,63604843,63604843.html http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,75937766,75937766.html?f=35&w=75937766&a=75937766 pozdrawiam, Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 11.09.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Ja mam taką kuchnię w mieszkaniu. Wrzucałam kiedyś fotki - o tutaj http://forum.muratordom.pl/pochwalcie-sie-swoimi-kuchniami,t69089-720.htm Nieco wyżej, nad moimi zdjęciami, są też inne zdjęcia tej kuchni, w nieco innej aranżacji, z rewnianym blatem... Swoją drogą, z czystym sueminiem mogę ją polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 11.09.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 czy wszystkie szafki są białe i jak mocuje się panele maskujące, czy przy czarnych drzwiczkach ten biały kolor nie razi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 11.09.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Byłam w Ikea wczoraj i większego badziewia nie widziałam nigdzie , nic ale to nic mi się nie podobało ,wszyskie meble jak i produkty ( inne ) są bardzo słabej jakości jedynie mogę pochwalić ceny ,bo rzeczywiście konkurencyjne ale cos kosztem czegoś Pozdrawiam wszystkich Ikeowców PS Skłamałabym spodobał mi się jeden obraz kosztował 399 zł i nie kupiłam go , bo leżała ich tona i jak sobie pomyślę ,że taki sam obraz jest w prawie każdym domu to brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszasta 11.09.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Dziękuję pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 12.09.2008 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 czy wszystkie szafki są białe i jak mocuje się panele maskujące, czy przy czarnych drzwiczkach ten biały kolor nie razi? Z tago co wiem, to wszystkie korpusy szafek są białe. Ten biały bok wygląda fatalnie przy ciemnych frontach. Mogę to stwierdzić z całą odpowiedzialnością. Ja mam niskie stojące szafki z frontami Nexus brązowoczarny, a wysokie w czerwonym Abstakcie. Gdy skręcaliśmy meble okazało się, że pan w slepie się pomylił i wydali nam również do tych niskich ciemnych szafek panel maskujący czerwony. Musieliśmy jechać do IKEA i wymienić ten panel na ciemny, węc jakiś czas meble stały z białym bokiem i bardzo mnie to kłuło w oczy. Myślę, że gdyby blat był biały albo te moje czerwone szafki były białe to możeby tak nie raziło. Panel mocuje się wkrętami od wewnątrz szafki, więc z zewnątrz wogóle nie widać mocowania. Panel Nexus kosztował 70 zł, więc to żaden majątek, a meble wyglądają zdecydowanie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 12.09.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Byłam w Ikea wczoraj i większego badziewia nie widziałam nigdzie , nic ale to nic mi się nie podobało ,wszyskie meble jak i produkty ( inne ) są bardzo słabej jakości jedynie mogę pochwalić ceny ,bo rzeczywiście konkurencyjne ale cos kosztem czegoś Pozdrawiam wszystkich Ikeowców PS Skłamałabym spodobał mi się jeden obraz kosztował 399 zł i nie kupiłam go , bo leżała ich tona i jak sobie pomyślę ,że taki sam obraz jest w prawie każdym domu to brrrr i po co taka wypowiedź nie w temacie??? a propos korpusów białych - u mnie w Ikea pokazuja jak to można zamaskowac. Są wizualizacje w których te korpusy mają jakby podwójne ścianki, a ta druga jest z tego materiału co front czyli np. czerwona. Oczywiście to podwyższa cenę ostateczną mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 12.09.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Coz ,ja moge to samo powiedziec co wroclawianka o innych meblach np......,ale po co.Kazdy oczekuje czego innego,kieruje sie innymi kryteriami, walorami,kazdemu podoba sie cos innego.Nam wczoraj skonczyli montowac meble wlasnie z Ikei z debowymi drzwiczkami i takimi samymi blatami.Rewelka.Korpusy szafek sa owszem biale,ale z zewnatrz tego nie widac,tak wszystko jest spasowane,a wewnatrz jak komus nie pasuje to moze sobie np. pomalowac.Jesli chodzi o boki szafek,to sa maskownice takie jak fronty,do wyboru, do kloru.My akurat boki mamy zrobione z blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cieyowa 12.09.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Skłamałabym spodobał mi się jeden obraz kosztował 399 zł i nie kupiłam go , bo leżała ich tona i jak sobie pomyślę ,że taki sam obraz jest w prawie każdym domu to brrrr no cóż takie są prawa masowej produkcji nie każdego stać na super indywidualne i oryginalne wnętrza. Jedni mają obrazki z Ikea, które się powtarzają w co drugim domu inni równie oklepane meble w kolorze wenge w każdym pomieszczeniu, ale chyba niekoniecznie trzeba to od razu krytykować, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 12.09.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Ale pytanie brzmi wyraźnie ( co sądzicie) więc napisałam co sądzę mam prawo mieć swoje zdanie .Naprawdę czasamai was nie rozumiem chcecie słyszeć ,że są piękne bo akurat tam kupiłyście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cieyowa 12.09.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Ale pytanie brzmi wyraźnie ( co sądzicie) więc napisałam co sądzę mam prawo mieć swoje zdanie .Naprawdę czasamai was nie rozumiem chcecie słyszeć ,że są piękne bo akurat tam kupiłyście? jeśli to do mnie, to ja nie komentowałam Twojej opinii o meblach kuchennych Ikea tylko o obrazach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 12.09.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Skłamałabym spodobał mi się jeden obraz kosztował 399 zł i nie kupiłam go , bo leżała ich tona i jak sobie pomyślę ,że taki sam obraz jest w prawie każdym domu to brrrr no cóż takie są prawa masowej produkcji nie każdego stać na super indywidualne i oryginalne wnętrza. Jedni mają obrazki z Ikea, które się powtarzają w co drugim domu inni równie oklepane meble w kolorze wenge w każdym pomieszczeniu, ale chyba niekoniecznie trzeba to od razu krytykować, prawda? czy ja się pytałam kogoś czy podobają się moje meble chyba nie ,więc po co ten komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 12.09.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Ale pytanie brzmi wyraźnie ( co sądzicie) więc napisałam co sądzę mam prawo mieć swoje zdanie .Naprawdę czasamai was nie rozumiem chcecie słyszeć ,że są piękne bo akurat tam kupiłyście? jeśli to do mnie, to ja nie komentowałam Twojej opinii o meblach kuchennych Ikea tylko o obrazach NIE nie do Ciebie napisałam ogólnie ,sory że się uniosłam ale nie może tak być ,że wszystko się wszystkim podoba , byłam w Ikea oglądałm kuchnie , dotykałam ,otwierałam szuflady itp i ja takich mebli bym, nie kupiła ,chyba że nie miałabym kasy albo ograniczony budżet i też prędzej poszłabym do brw , bo są ładniejsze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 12.09.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Ok, to było do mnie. Ja też przepraszam. Po prostu wątek jest o kuchniach, więc jak przeczytałam tylko negatywną wypowiedz o całej Ikei to potraktowałam to jako zbaczanie z tematu. Ten ostatni post już jest bardzo konkretny i jak najbardziej w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 12.09.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Byłam w Ikea wczoraj i większego badziewia nie widziałam nigdzie , nic ale to nic mi się nie podobało ,wszyskie meble jak i produkty ( inne ) są bardzo słabej jakości jedynie mogę pochwalić ceny ,bo rzeczywiście konkurencyjne ale cos kosztem czegoś Pozdrawiam wszystkich Ikeowców PS Skłamałabym spodobał mi się jeden obraz kosztował 399 zł i nie kupiłam go , bo leżała ich tona i jak sobie pomyślę ,że taki sam obraz jest w prawie każdym domu to brrrr Amen:) i też prędzej poszłabym do brw , bo są ładniejsze tak od razu do BRW to że są ładniejsze to jeszcze o niczym nie świadczy są lepsze firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cieyowa 12.09.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 czy ja się pytałam kogoś czy podobają się moje meble chyba nie ,więc po co ten komentarz ależ ja nie mam pojęcia jakie Ty masz meble. Ja wenge podałam jako przykład czegoś masowego, co widuję w co drugim domu równie często jak produkty Ikea (co tak skrytykowałaś), nie miałam na myśli Twoich mebli i ja w ogóle nie widzę nic złego w tym, że ludzie powtarzają wzory/trendy. To nie była uwaga personalna, tylko ogólne stwierdzenie faktu. Jeśli poczułaś się zaatakowana to przepraszam i może w ogóle skończmy ten OT, to w końcu wątek o kuchniach Ikea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 13.09.2008 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 byłam w Ikea oglądałm kuchnie , dotykałam ,otwierałam szuflady itp i ja takich mebli bym, nie kupiła ,chyba że nie miałabym kasy albo ograniczony budżet i też prędzej poszłabym do brw , bo są ładniejsze Nie mam już kasy, bo zbudowałam dom za kilkaset tys., więc poszłam do Ikei i kupiłam Fagerlanda z drewnianymi frontami. I wcale się tego nie wstydzę. Wg mnie, kuchnia jest prześliczna i trwała. Prorokuję, że do BRW po kuchnie będziesz chodzić co 2 lata, bo samych drzwiczek z rozlecianymi zawiasami Ci nie wymienią. Ma to swoje dobre strony, bo co chwilę będziesz mogła chwalić się nową kuchnią. Jeśli rzecz jasna, będziesz wierna BRW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 13.09.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Na podstawie ogladanych kuchni w sklepie Ikea mozna faktycznie miec zle o nich zdanie. Ladne z daleka, ale po ruszaniu szufladami, szafkami mozna miec watpliwosci co do jakosci tych mebli. Zgola inaczej ma sie sprawa, gdy meble sa skrecone dobrze i dokladnie w domu, a nie dwoma srubkami, zeby staly na pokaz w sklepie i do tego przez mase ludzi obijanych, wystawianych na testy, gdzie normalnie w domu by tego nie robili, wielu ludzi chce sprobowac czy aby one takie wytrzymale i wygladaja te meble w sklepie jak wygladaja, a opinia pozniej taka jak wyzej. Proponuje kupic, pouzywac, a pozniej dac na te meble wyrok.Obecnie uzywam meble kuchenne z Ikeii (wynajmuje mieszkanie, wiec nie moje) i w zyciu bym nie przypuszczala, ze za taka cene mozna miec tak dobre meble w domu. Wszystko dopasowane, szuflady chodza prosto, cicho, przeszly nawet test wieszania sie dziecka na nich, w sumie nie wiem co mogloby tym meblom brakowac. Biel jest biala, nic sie nie obija, swietnie sie je czysci (abstrakt bialy).Mialam za to okazje "pobawic" sie w wakacje u rodziny meblami kuchennymi, drewnianymi robionymi u stolarza na zamowienie. Napisze ladnie......nieciekawe......a malo za nie nie zaplacili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts