Badi1 21.07.2014 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Witam, Moim problemem jest bardzo mała "kuchnia", a raczej aneks kuchenny. Zastanawiam się nad ułożeniem szafek. No i jest problem. Zdecydowałam się na szafki z Ikei, bo u stolarza zwyczajnie mnie nie stać (chcą ponad 10 tys.). Wymyśliłam takie ustawienia: 1. 2. W 1.przynajmniej mam trochę blatu roboczego, ale nie wiem czy nie będzie kolidować szafka pod zlewozmywakiem z piekarnikiem. A w 2. nie mam dużego blatu roboczego... Może Wy Drogie Forumowiczki i Forumowicze coś mi podpowiecie...? Dodam, że ściana z lodówką ma 2.27m, a ze zlewozmywakiem 2.12m. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 21.07.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 ja bym zrobiła wersję 2 , ale zamieniłabym zlez z kuchenką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 21.07.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 (edytowane) ja bym zrobiła wersję 2 , ale zamieniłabym zlez z kuchenką To samo chciałam napisać. edit: Daj rzut całego pomieszczenia to może jednak da się jeszcze coś wykombinować. Edytowane 21 Lipca 2014 przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 21.07.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Czy orienyujecie się może, jakim ikeowskim elementem mogę zastąpić szarą ramkę wokół wysokiej zabudowy? Sprawa wygląda tak, że od prawej jest szafka narożna 128 cm, zlew 80 cm, zmywarka 60 cm, piekarnik 60 cm, lodówka 60 cm, cała ściana ma 410,5 cm, więc zostaje mi do zagospodarowania 22,5 cm. Myślałam o cargo 20 cm, ale dolne szafki są imitacją podziału na 2 szuflady, a w cargo nie da się tego zrobić. Pomóżcie proszę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 21.07.2014 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 hmmm, blenda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 21.07.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 hmmm, blenda? Ale z czego ją zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 21.07.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Ikea ma coś takiego ale dokładnie nie wiem czy to z panela maskującego się docina czy jak. W ikea planerze jest a na stronie nigdy mi się w oczy nie rzuciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiekd 22.07.2014 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 masz jakis model upatrzony? ? bo juz mi sie szukać nie che Witam Ja mam zakupioną właśnie SMV53L50EU ale będzie podłączona dopiero jutro więc nie jestem w stanie powiedzieć jak się sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badi1 22.07.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 To samo chciałam napisać. edit: Daj rzut całego pomieszczenia to może jednak da się jeszcze coś wykombinować. Dodaję rzut całego mieszkania. Na różowo jest miejsce tego aneksu. Przepraszam za jakość, ale to tylko paint... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 22.07.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 To jeszcze tylko daj wymiary tych ścian na których mają być meble bo na rzucie nie ma, chyba że mi na wzrok padło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 22.07.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Dodaję rzut całego mieszkania. Na różowo jest miejsce tego aneksu. [ATTACH=CONFIG]271127[/ATTACH] Przepraszam za jakość, ale to tylko paint... Lodówkę postawiłabym przy ściance od strony przedpokoju. Obok niej zlew na szafce 60cm, szafka narożna 88x88cm, 40+60(piekarnik i płyta)+40cm. Szafki wiszące, od lodówki: 80cm, narożna 68x68cm, 60+60(okap)+40cm. Można nad drzwiami do sypialni i ścianką tv powiesić pod sufitem niskie szafeczki ale nie znam dokładnych wymiarów więc nie wiem ile i jakiej szerokości by się zmieściło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badi1 22.07.2014 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 To jeszcze tylko daj wymiary tych ścian na których mają być meble bo na rzucie nie ma, chyba że mi na wzrok padło. Ściana z lodówką (od sypialni) ma 2.27m, a ze zlewozmywakiem (od przedpokoju) 2.12m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badi1 22.07.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Lodówkę postawiłabym przy ściance od strony przedpokoju. Obok niej zlew na szafce 60cm, szafka narożna 88x88cm, 40+60(piekarnik i płyta)+40cm. Szafki wiszące, od lodówki: 80cm, narożna 68x68cm, 60+60(okap)+40cm. Można nad drzwiami do sypialni i ścianką tv powiesić pod sufitem niskie szafeczki ale nie znam dokładnych wymiarów więc nie wiem ile i jakiej szerokości by się zmieściło. [ATTACH=CONFIG]271154[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]271155[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]271156[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]271157[/ATTACH] alicyja jesteś wielka!! Dziękuję ślicznie. Tylko mam pytanie, czy wygodne będzie korzystanie ze zlewozmywaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 22.07.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 alicyja jesteś wielka!! Dziękuję ślicznie. Tylko mam pytanie, czy wygodne będzie korzystanie ze zlewozmywaka? Myślę, że tak. Dla pewności poszłam do swojej kuchni i wyobraziłam sobie że mam zlew na szafce 60cm po lewej stronie lodówki i za nim kawałek blatu ok.20cm(do blatu prostopadłego)i chyba by mi było wygodnie. Teraz mam zlew zaraz przy ścianie bocznej i nie narzekam. Ale lepiej sama sprawdż jakoś. Na moich wizualkach szafki przeważnie wyglądają na trochę mniejsze niż w rzeczywistości więc wstawiłam jakiegoś faceta dla porównania (ale nie dam głowy, że on jest wymiarowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badi1 22.07.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Myślę, że tak. Dla pewności poszłam do swojej kuchni i wyobraziłam sobie że mam zlew na szafce 60cm po lewej stronie lodówki i za nim kawałek blatu ok.20cm(do blatu prostopadłego)i chyba by mi było wygodnie. Teraz mam zlew zaraz przy ścianie bocznej i nie narzekam. Ale lepiej sama sprawdż jakoś. Na moich wizualkach szafki przeważnie wyglądają na trochę mniejsze niż w rzeczywistości więc wstawiłam jakiegoś faceta dla porównania (ale nie dam głowy, że on jest wymiarowy). [ATTACH=CONFIG]271169[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]271170[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]271171[/ATTACH] Kurcze... Dziękuję Ci baaaardzo! Jestem jak najbardziej za takim ustawieniem szafek I jest sporo blatu! Jeszcze raz wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 22.07.2014 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Czy orienyujecie się może, jakim ikeowskim elementem mogę zastąpić szarą ramkę wokół wysokiej zabudowy? [ATTACH=CONFIG]271074[/ATTACH] Sprawa wygląda tak, że od prawej jest szafka narożna 128 cm, zlew 80 cm, zmywarka 60 cm, piekarnik 60 cm, lodówka 60 cm, cała ściana ma 410,5 cm, więc zostaje mi do zagospodarowania 22,5 cm. Myślałam o cargo 20 cm, ale dolne szafki są imitacją podziału na 2 szuflady, a w cargo nie da się tego zrobić. Pomóżcie proszę!!! Mniejsza komora zlewu na szafce 40cm a większa na szafce 60cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 22.07.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Ikea ma coś takiego ale dokładnie nie wiem czy to z panela maskującego się docina czy jak. W ikea planerze jest a na stronie nigdy mi się w oczy nie rzuciło. Niby też słyszałam, ze są panele maskujące, ale one są ograniczonej długości, a u mnie wysokość 280 cm, więc za krótkie i jeszcze problem z połączeniem na boku. Myślałam o ściakach z KG i na to szkło, ale jak wymierzyć, żeby póżniej przy montażu nie okazało się, że coś nie tak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 22.07.2014 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Mniejsza komora zlewu na szafce 40cm a większa na szafce 60cm. [ATTACH=CONFIG]271174[/ATTACH] Może to i najlepsze rozwiązanie, co prawda bardzo podobają mi się te szare obramowania, przy takim rozwiązaniu zostaną tylko u góry, ale chyba innego wyjścia nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 22.07.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Mniejsza komora zlewu na szafce 40cm a większa na szafce 60cm. [ATTACH=CONFIG]271174[/ATTACH] Zastanawiam się jeszcze nad zlewem, czy uda się go zamontować w taki sposób, zeby bateria wypadała dokładnie na środku okna (inaczej kno się nie otwotzy), czyli otwór na baterię 218 cm od prawej ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 22.07.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Może to i najlepsze rozwiązanie, co prawda bardzo podobają mi się te szare obramowania, przy takim rozwiązaniu zostaną tylko u góry, ale chyba innego wyjścia nie ma. Ależ ja nie mówię, że obramowania są złe - myślałam, że to Ty chcesz raczej szafkę dodatkową zamiast obramowań. Możesz wstawić ściankę z k-g(lub innego materiału) tylko od strony blatu, pomalować ją na szaro a jak już wstawisz słupek i lodówkę to uzupełnisz szarymi blendami przestrzenie u góry i po lewej. Nie wiem dlaczego akurat szkło miałoby być na tym obramowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts