aga2183 06.08.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Kuchnia ma wyglądać tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.08.2014 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 aga a te szafki jakie moduły na dole 40 x 40 a wyzej 40 x 80 ? i te gorne dwa fronty złączone 40 x40x2 tak ?? pytanie tylko o szpary cxy będą rozne dla wszystkich frontów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 07.08.2014 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Mam pytanie do znawców mebli z Ikea, co prawda meble już są i czekają na montaż, ale mam wątpliwość. W moim projekcie górne szafki składają się z 3 części po 40 cm, pierwsza szafka 40 cm otwierana jest do góry, dwie kolejne po 40 cm będą połączone, chyba szyną i otwierane na bok. I w tym problem, czy to połączenie nie będzie wyglądać tragicznie? Może wymienić jeden korpus 80 cm + 2 fronty 40 cm na dwa korpusy 40 cm i dwa fronty 40cm? Wtedu byłyby 3 części, każda otwierana samodzielnie? Szyna będzie widoczna od środka. Jeśli nie będzie ci to przeszkadzać to zostaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kincia 07.08.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Ogólnie mają fajne meble , tylko trochę gorzej z trwałością.Mielismy łóżko i sie deski połamały, nie nikt nie skakał.Miałam łóżko z metalową ramą, i też się gdzie niegdzie poluzowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 07.08.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 aga a te szafki jakie moduły na dole 40 x 40 a wyzej 40 x 80 ? i te gorne dwa fronty złączone 40 x40x2 tak ?? pytanie tylko o szpary cxy będą rozne dla wszystkich frontów ?? U góry kolejno idą szafki 60+60+60+40 (szerokość) i 1x40 + 1x80 (40+40) (wysokości) A na dole 60+60+60+40 (szerokości) i 2x40 (wysokości) Nie mam pojęcia czy szpary będą równe, pewnie przy opcji u góry 3x40cm nie byłoby problemu, dlatego zastanawiam się czy nie wymienić, bo to niby drobiazg, a w oczy może razić. Plusem jest to, że w góry dolna szafka otwierana jest za pomocą uchwytu a pozostałe na dotyk, więc czy tak czy tak niejako się różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 07.08.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Szyna będzie widoczna od środka. Jeśli nie będzie ci to przeszkadzać to zostaw. A czy widziałaś takie połączenie, a jeśli tak to jak oceniasz jego wygląd? I czy ewentualnie zdjęcie mogłabyś wrzucić? Myślałam jeszcze nad takim rozwiązaniem, żeby korpus 80 cm zostawić a fronty zamontować oddzielnie, to znaczy otwierałyby się niezależnie, czyli do istniejących elementów dokupić zawiasy i otwieracz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.08.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 a możesz wrzucić rzut na ta scianę z plannera ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 07.08.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 A czy widziałaś takie połączenie, a jeśli tak to jak oceniasz jego wygląd? I czy ewentualnie zdjęcie mogłabyś wrzucić? Myślałam jeszcze nad takim rozwiązaniem, żeby korpus 80 cm zostawić a fronty zamontować oddzielnie, to znaczy otwierałyby się niezależnie, czyli do istniejących elementów dokupić zawiasy i otwieracz. Widziałam. Jeśli równo się połączy to nei ma problemu. Ale jeśli bym miała taki układ jak ty, to dokupiłabym dodatkowe zawiasy i zamontowała każde drzwiczki niezależnie. Przez tę szparkę między frontami moga być widoczne te szyny łączeniowe. Tutaj dwa dolne fronty wysokiej szafki są połączone szynami od środka. Jak się przyjrzeć to widać je. http://images66.fotosik.pl/62/fd445759b501e77agen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.08.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Tutaj dwa dolne fronty wysokiej szafki są połączone szynami od środka. Jak się przyjrzeć to widać je. a to jest szyna z Ikea czy jakas "inna" - ja mam u siebie takie połączenie do zrealizowania i teraz zaczęłam się zastanawiać czy będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 07.08.2014 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Tak, Ikea. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60263588/ Jak się dobrze przyjrzeć to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.08.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Tak, Ikea. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60263588/ Jak się dobrze przyjrzeć to widać. Mam jedno takie łączenie z trzech frontów do narożnej szafki nie jest na "wprost" wiec może nie będzie mocno widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 07.08.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Wiem wiem Jak chcesz to ci dam zdjęcie w przybliżeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 07.08.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 I tak pokażę od środka http://images66.fotosik.pl/62/82030af35aa73bf9gen.jpg od zewnątrz - fronty powinny być jednak bardziej ściśnięte, wtedy nie byłoby widać http://images67.fotosik.pl/63/2d73ce5309c7b499gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.08.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Wiem wiem Jak chcesz to ci dam zdjęcie w przybliżeniu. super, bardzo Ci dziękuję już wiem jak to będzie wyglądać ...muszę jeszcze sprawdzić czy kupiłam dobre fronty do mojej 40 wysokiej...bo coś chyba pomieszałam jprzy zakupie bo jakiś tam frontow nie było :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 07.08.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Ja bym przed montażem pomalowała te szyny na biało, jeśli fronty maja być białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 07.08.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 a możesz wrzucić rzut na ta scianę z plannera ?? Chodzi o górne szafki, poza tym u mnie będzie to połączenie też w szafce narożnej i pod zlewem, ale myślę, że na dole nie będzie widoczne, góra jednak jest na wysokości wzroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 07.08.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Ja bym przed montażem pomalowała te szyny na biało, jeśli fronty maja być białe. Dziękuje Ci bardzo za informacje i przede wszystkim zdjęcia, na dole pomaluje szyny, a u góry jednak dokupie zawiasy i otwierasze, korpusów już nie będę wymieniała, upewnie się tylko czy półkę wewnętrzną da się zamontować na środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martauni 08.08.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 *Czy ktos posiada kuchnie BODBYN szara? Jaki jest to kolor wg palety RAL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bubblegum 08.08.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Ikea nie posługuje się RAL-em i nikt Ci precyzyjnie nie powie jaki to odcień. Możesz przykładać z palety i zgadywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
losiek123 16.08.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Witam, prosiłbym o Waszą opinie o tym projekcie, może macie jakieś wskazówki, sprawdzone rozwiązania, które pomogą nam w lepszym zagospodarowaniu kuchni. Mam kilka wątpliwości, jedną z nich jest umieszczenie lodówki koło piekarnika, czy jest potrzeba jakiejś specjalnej izolacji pomiędzy, oprócz płyt mebli? Drugą sprawą, która nie daje mi spać po nocach jest pochłaniacz, czy faktycznie filtr węglowy zda egzamin i będzie pochłaniał zapachy z płyty. Trzecim mankamentem jest wypełnienie pomiędzy słupkiem z piekarnikiem, a górną szafką narożną, macie jakieś pomysły aby uniknąć tej atrapy? Niestety nie wchodzi tam szafka otwarta 20x80cm brakuje 2 cm na szerokości... Dzięki z góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts