Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam problem z programem Home Planner, na jednym kompie mogę ustwiać rodzaje frontów a na notebooku nie mam tej zakładki do wyboru frontów. Miał ktoś coś takiego?

U mnie też coś było nie tak - w ogóle nie otrwierały sie "meble". Odinstalowałam program i zainstalowałam jeszcze raz i teraz działa. Moze też tak spróbuj.

byłam w Ikea oglądałm kuchnie , dotykałam ,otwierałam szuflady itp i ja takich mebli bym, nie kupiła ,chyba że nie miałabym kasy albo ograniczony budżet i też prędzej poszłabym do brw , bo są ładniejsze

Nie mam już kasy, bo zbudowałam dom za kilkaset tys., więc poszłam do Ikei i kupiłam Fagerlanda z drewnianymi frontami. I wcale się tego nie wstydzę.

Wg mnie, kuchnia jest prześliczna i trwała.

Prorokuję, że do BRW po kuchnie będziesz chodzić co 2 lata, bo samych drzwiczek z rozlecianymi zawiasami Ci nie wymienią.

Ma to swoje dobre strony, bo co chwilę będziesz mogła chwalić się nową kuchnią.

Jeśli rzecz jasna, będziesz wierna BRW ;)

Na całe szczęcie nie muszę mebli kupowac ani w brw ani Ikea ani bodzio

pozdrawiam

Ja proponuję żeby koleżanka wrocławianka w końcu gdzieś pokazała zdjęcia sowich pięknych i wysmakowanych wnętrz urządzanych za ciężie pieniądze, bo póki co to tylko na różnych wątkach bardzo chętnie opowiada o tym ile i na co wydała kasy, a zdjęć ani widu ani słychu. W tym całym przepychu, nie pamięta nawet co ma na blacie w kuchni, w jednym wątku pisze, że corian w innym, że silestone :wink:

Było już wielu mitomanów na tym forum, co starsi stażem forumowicze pewnie świetnie pamiętają ( "mimi" itp ). Z psychologicznego punktu widzenia, to takie anonimowe opowiadanie o tym jakie się luksusowe życie prowadzi, gdy w rzeczywistości jest z goła inaczej, jest jedną z form walczenia z własnymi kompleksami 8) :wink:

Sorry za obszerny off topic ale nie zdzierżyłam

Ale pytanie brzmi wyraźnie ( co sądzicie) więc napisałam co sądzę mam prawo mieć swoje zdanie .Naprawdę czasamai was nie rozumiem chcecie słyszeć ,że są piękne bo akurat tam kupiłyście?

No to w takim razie to bylo do mnie.

Zgadza sie pytanie bylo takie jak napisalas,ale stwierdzenie ze cos jest "badziewie" nalezaloby troche rozwinac.

Coz ja rowniez ogladalem meble w BRW,owszem zgadzam sie ladne,ale nic poza tym.Jakosci materialu,jak i wykonanie pozostawia wiele do zyczenia.Nie wspomne juz o czyms takim jak np.hamulce do drzwiczek,albo szuflad.Oni chyba jeszcze o tym nie slyszeli.

A tak swoja droga to sie podpisuje pod tym co zaproponowali poprzednicy,wszyscy czekamy na fotki.

Ja proponuję żeby koleżanka wrocławianka w końcu gdzieś pokazała zdjęcia sowich pięknych i wysmakowanych wnętrz.....

:lol: :lol: :lol: BARDZO właściwy pomysł

Właśnie składam szafki Ikea. Szuflady super.

pokaże jak będzie wszsystko zrobione ,wszędzie coś brakuje, kominek -drzwiczki , salon malowanie i meble ,które przyjdą koniec września początek października , kuchnia -trzeba zawieśić okap i założyć żaluzje itp itp myślę ,że w październiku się pochwalę :-?

Ja proponuję żeby koleżanka wrocławianka w końcu gdzieś pokazała zdjęcia sowich pięknych i wysmakowanych wnętrz urządzanych za ciężie pieniądze, bo póki co to tylko na różnych wątkach bardzo chętnie opowiada o tym ile i na co wydała kasy, a zdjęć ani widu ani słychu. W tym całym przepychu, nie pamięta nawet co ma na blacie w kuchni, w jednym wątku pisze, że corian w innym, że silestone :wink:

Było już wielu mitomanów na tym forum, co starsi stażem forumowicze pewnie świetnie pamiętają ( "mimi" itp ). Z psychologicznego punktu widzenia, to takie anonimowe opowiadanie o tym jakie się luksusowe życie prowadzi, gdy w rzeczywistości jest z goła inaczej, jest jedną z form walczenia z własnymi kompleksami 8) :wink:

Sorry za obszerny off topic ale nie zdzierżyłam

Czyli sugerujesz ,że zmyślam szkoda ,że oceniasz człowieka po kilku postach ,zdjęcia oczywiście pokażę jak skończę domek jak na razie jest syf i brud i wszystko co zrobione przykryte folią

pozdrawiam MITOMANKA

acha i jeszcze jedno życzę Ci abyś nigdy w życiu się nie pomyliła ( chodzi o ten silestone i corian dla mnie to jedno i to samo z małą różnicą w jednym widać łączenia W DRUGIM NIE )

Na całe szczęcie nie muszę mebli kupowac ani w brw ani Ikea ani bodzio

pozdrawiam

oj, to ciesze sie Twoim szczesciem.

jezeli chodzi Ci o taki imperatyw wewnetrzny, zmuszjacy do kupowania w Ikea -

to ja tez nie musze - ale chyba sie zdecyduje :lol:

zdecydowanie odrzucam wenge :D

Moja kuchnia czeka w paczkach na flizowanie i malowanie w kuchni. Nie mogę się już doczekać...

Przy okazji: coś umarł pomysł żeby wrzucać modele lodówek pasujących do mebli Ikei. Może ktoś już montował i wie co jeszcze pasuje???

Miałam już kupionego AEG ale niestety dotarła uszkodzona i musiałam odesłać. Znowu szukam. Bardzo zależało mi na 5 letniej gwarancji. Niestety teraz tylko Siemens i Bosch mają taką promocję. Niestety ceny mają wysokie a parametry słabe (w modelach poniżej 2000).

Generalnie wolnostojące są zdecydowanie tańsze i lepsze niestety.

Ja mam kuchnię stat z dębowym blatem i porcelanowym zlewem domsjo. Wygląda pięknie, tez się bardzo łamałam przed podjęciem decyzji o kupne a jednak nie żałuję. Na początku jest trochę prace, potem juz z górki. Zobacz do drugiego wątku o blatach drewanianych, tam podałam troche szczegółow a nie chcę dublować tematu.

• 3 months później...

Będę bardzo wdzięczna za informację, jak poradziliście sobie z montażem agd (piekarnik + mikrofalówka) innej firmy?

Zależy mi na sprzęcie nie z ikea (prowadnice teleskopowe) i wszystkie agd, które znalazłam w sieci, mają wymiary 59 cm (piekarnik) i 34 cm (mikrofalówka) - co daje raptem 93 cm. Tymczasem dziura pod nie ma 103 cm :/ I co teraz?

Inna opcja to większa mikrofalówka, bo 56 cm, ale wtedy potrzebny byłby mniejszy front górny, a takich brak.