Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Agatah lub ktokolwiek wie. Ile muszę kupić uchwytów klamrowych, wyszło mi 26 nóżek, po 4 szt do zwykłych szafek i 6 szt do szafki narożnej?

Czy po 2 klamry na przednie nóżki?

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

PO prostu klamry na przednie nóżki.

Nie są potrzebne na wszystkie.

U mnie na 3 metrach cokół trzyma się na 3 klamrach. Po bokach i na środku. Łatwiej zdejmowac i zakładać jak jest mniej. A ja co jakiś czas go zdejmuję żeby umyć i posprzątać pod szafkami.

Aha, te uchwyty klamrowe mają inne mocowanie do cokołu niż te w Ikei. Trzeba będzie przerobić.

Hej,

nie słyszeliście może czegoś na temat promocji w IKEA na meble kuchenne (za każdy 1000 dają 100 zł) - co roku taka jest pod koniec roku.... ciekawe czy w tym też będzie :) bo nie wiem czy już zamawiać czy czekać :cool:

Jak zamawiałam kuchnie to Pani powiedziała, że następna promocja będzie koło grudnia, ale nie wie na czym będzie polegała.

A montażyści dadzą sobie z tym radę, czy ja będę musiała pokombinować?

dadzą radę na pewno, nie ma w tym problemu. W kuchniach metod cokoły są plastikowe. Klamry przykręca się wkrętami - jeszcze zależy jakie. Pamiętaj, że montaż nóżek spoza ikei jest płatny extra - także nie wiem czy będzie się opłacało kupować tańsze nóżki z marketu...

dadzą radę na pewno, nie ma w tym problemu. W kuchniach metod cokoły są plastikowe. Klamry przykręca się wkrętami - jeszcze zależy jakie. Pamiętaj, że montaż nóżek spoza ikei jest płatny extra - także nie wiem czy będzie się opłacało kupować tańsze nóżki z marketu...

Nie o cenę chodzi a o wysokość. Ikeowe nóżki mają 8cm a aga2183 potrzebuje niższe.

Nie o cenę chodzi a o wysokość. Ikeowe nóżki mają 8cm a aga2183 potrzebuje niższe.

Dokładnie, ja potrzebuję nóżek 4 cm, a tanie to one wcale nie były :-) i nikt w ikei nie poinformował mnie, że ich montaż będzie dodatkowo płatny. Coś czuję, ze montaż kuchni będzie prawie wart tyle co meble :-)

Chcę zamówić meble Ikea, tyle, ze pojawił się problem z wysokością parapetu.

Dolna krawędź parapetu jest na wysokości (gotowa podłoga) 82 cm, natomiast dolna krawędż skrzydła okna na wysokości 89,5 cm.

Z tego, co się orientuje wymiary w meblach ikeowskich: cokół 8cm + szafka 80 cm + blat 3,8 cm co daje 91,8 cm, więc brakuje 2,3 cm.

Rozważałam skrócenie cokołu do 5 cm, ale co wtedy z cokołem pod lodówką?

Macie jakiś pomysł lub radę jak to rozwiązać?

Agath ma 100% racje - u mnie bylo dokladnie to samo i wycyrklowalem blat na 87cm, tez z obcymi nozkami, ale i zmywarka beko (min. wysokosc 82cm). W ogole moja i Agath kuchnia, to blizniaki.