aga2183 03.10.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Jestem świeżo po montażu i nie do końca zadowolona. Kuchnia jest ok (zgodnie z planem), ale montaż już nie do końca. Ikea kompletowała i dostarczała zamówienie i pełno braków i pomyłek, dwa fronty nie takie, łączenia frontów brak, zestawu montażowego do zmywarki brak, dwóch uchwytów brak, jedna szafka za dużo, zawiasów za dużo, otwieraczy za dużo itd. Skończyło się na oczekiwaniu na wizytę reklamacyjną za 2 tygodnie Jeśli więc planujecie montaż, to zaplanujcie poślizg. Wizyta za dwa tygodnie, montaż zapewne za kolejne dwa Mam jeszcze jedno pytanie, czy są w Ikea zawiasy do szafek otwieranych z cichym domykiem? U nas jest jedna szafka i zamontowali zwykły zawias i teraz się zastanawiam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 03.10.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Aga2183, tez wzialem z kompletowaniem i dowozem, i na wybrakowanie nie moge narzekac - bylo wszystko, ale 2x sprawdzilem najpierw liste, a potem przy dowozie. Za to kilka frontow (lakierowany MDF) bylo delikatnie uszkodzonych, wiec dokladnie trzeba ogladac kartony przy wypakowywaniu. Ja teraz nie jestem pewien, czy nie zostaly uszkodzone juz u mnie, jak sie je kilka razy przekladalo (a nie za kazdym razem robilem to ja osobiscie). Za to same instrukcje czasami sa wieloznaczne, bo ani jednego slowa - same rysunki, a np. kilka mozliwosci montazu (glownie mi sie rozchodzi o piekarnik, mikrofale itp. do zabudowy). Spasowanie elementow (pozycjonowanie otworow montazowych) tez idealne nie jest i np. szafka zlewowo/sortownikowa stoi nieco krzywo (przekoszona jest), co widac po frontach, albo front-blenda (zaslepka) zupelnie nie jest spasowany z frontami szuflad (trzeba samemu wywiercic otwory pod grube wkrety, zeby dopasowac). Jesli chodzi o zawias, to nie wiem, czy maja takie zawiasy, ale na pewno w kazdej hurtowni meblarskiej dostaniesz - Hetticha, albo Bluma. Mozesz tez zalozyc takie amortyzatorki, jesli nie chce Ci sie zawiasow wymieniac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 03.10.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Ilość paczek się zgadzała, ale rodzaju elementów, które dobrał pracownik Ikei nie sprawdzałam.Kuchnie też montowała firma na zlecenie Ikei, na razie nie zauważyłam defektów, ale na razie ostatecznie nie jestem w stanie nic powiedzieć, kuchnia jest częściowo gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 03.10.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 No ja pisze o sprawdzaniu lacznie z numerami. Montowalem sam i przeklinalem to naprawde ladnych pare dni. Nie polecam kuchni z ikei osobom, ktore nie maja katow prostych w pomieszczeniu. Pewnie troche zdrowia mniej bym stracil biorac z montazem, ale jakos 1400zl mi zal bylo na cos, co moge zrobic sam. Zreszta firma nie przystalaby na montaz na moich nozkach i regulowanych zawieszkach (Faktum bylo montowane na katownikach do sciany i zbyt wysokich nozkach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 03.10.2014 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Zamontowali na moich nóżkach bez problemu, ale za dodatkową opłatą - 5 zł za nóżkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 03.10.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 +320zl, pieknie dziekuje... Za zawieszki na listwach tez sobie zycza +5 za sztuke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 03.10.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 +320zl, pieknie dziekuje... Za zawieszki na listwach tez sobie zycza +5 za sztuke? Tego to już nie wiem, ale ogólnie za każdą blendę, ledy i wszystko co nie jest standardem (chociaż blenda dla mnie jest standardem, szczególnie jak meble mają stały wymiar) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 04.10.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 a rownie dobry? Zona kaze montowac. Przedstwiciel bluma tweirdzi, że tak. Jestem świeżo po montażu i nie do końca zadowolona. Kuchnia jest ok (zgodnie z planem), ale montaż już nie do końca. Ikea kompletowała i dostarczała zamówienie i pełno braków i pomyłek, dwa fronty nie takie, łączenia frontów brak, zestawu montażowego do zmywarki brak, dwóch uchwytów brak, jedna szafka za dużo, zawiasów za dużo, otwieraczy za dużo itd. Skończyło się na oczekiwaniu na wizytę reklamacyjną za 2 tygodnie Jeśli więc planujecie montaż, to zaplanujcie poślizg. Wizyta za dwa tygodnie, montaż zapewne za kolejne dwa Mam jeszcze jedno pytanie, czy są w Ikea zawiasy do szafek otwieranych z cichym domykiem? U nas jest jedna szafka i zamontowali zwykły zawias i teraz się zastanawiam? Zawiasów z domykiem nie, ale w każdym sklepie z akcesoriami meblowymi dokupisz amortyzator za ok. 6 zł za sztukę. zamiast 35 zł za 2 szt http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40241823/ Reklamację u mnie Ikea zalatwiła sprawnie. Co prawda die wizyty, bo najpierw jjeden pan na oględziny, a później drugi dostarczyć uszkodzony element. Ale bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 06.10.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Przedstwiciel bluma tweirdzi, że tak. Chyba jednak padnie na mechaniczne rozwiązanie: http://melbo.pl/product-pol-458-Pedal-do-sortownika-wysuwanie-kosza-noga.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzinko 06.10.2014 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Ikea jak dla mnie jest bardzo fajna, wygodna, praktyczna, może nie jest zbyt jakościowo dobra no ale za takie ceny nie oczekujmy cudów. Ale problemem jak dla mnie jest fakt, że połowa już świata ma wszystko w domu z Ikei...i nie ma wtedy w mieszakiu niczego niespotykanego, wszystko tak samo jak u sąsiadki a mnie to osobiście troszke denerwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 06.10.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Mamy już kupioną kuchnię z IKEA - spoczywa spokojnie w garażu. Musimy dokupić blat dębowy. Nie kupimy go w IKEA, bo najbardziej nam pasuje 4 mb, a IKEA są max 3 mb lub na zamówienie, ale wtedy zabija cena. Sprawdziłam w DLH. Koszt za blat 4 m - 1050 zł. Więc nie jest źle. Pytanie teraz kto nam wytnie otwory na zlew i płytę kuchenną Bo chyba nie Panowie z IKEA, którzy będą robili montaż szafek. Czy ktoś z Was miał taki problem? A może macie poleconego stolarza z okolic Piaseczna/Warszawy, u którego możnaby takie blaty zamówić z wycięciem otworów? lub poprosić o samo wycięcie? Montaż kuchni - początek listopada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viann 06.10.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Wydaje mi się, że montażyści z IKEA wytną otwory w blacie spoza sklepu, ale za dodatkową opłatą. Warto spytać. Ja mam ulubionego montażystę w Katowicach, który robi cuda w kuchni i o ile coś jest technicznie możliwe to wszystko zrobią. Warto zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 06.10.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Kalafiorek - bylem w podobnej sytuacji i wzialem stolarza. Za 1500zl przygotowal blat z litego debu - 2 odcinki 4cm grube, troche mniej niz 2m i troche ponad 3m, plus kawalek (jakies 35x120cm) zamiast parapetu i wyciecie otworow na zlew i plyte. Za dodatkowe 230zl (choc umowa byla inna, ale to szczegol) poskrecal to wszystko do kupy na zlacza srubowe do blatow i zamontowal. p.s. jak zamawiasz blat od razu z otworami, to bedzie ciut taniej, bo nie robia pelnego odcinka, to i materialu nieco mniej idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 06.10.2014 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Kalafiorek - bylem w podobnej sytuacji i wzialem stolarza. Za 1500zl przygotowal blat z litego debu - 2 odcinki 4cm grube, troche mniej niz 2m i troche ponad 3m, plus kawalek (jakies 35x120cm) zamiast parapetu i wyciecie otworow na zlew i plyte. Za dodatkowe 230zl (choc umowa byla inna, ale to szczegol) poskrecal to wszystko do kupy na zlacza srubowe do blatow i zamontowal. p.s. jak zamawiasz blat od razu z otworami, to bedzie ciut taniej, bo nie robia pelnego odcinka, to i materialu nieco mniej idzie. Dzięki. Skąd jesteś? Jeżeli z mazowieckiego, to podaj prosze namiar na stolarza:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 06.10.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Wydaje mi się, że montażyści z IKEA wytną otwory w blacie spoza sklepu, ale za dodatkową opłatą. Warto spytać. Ja mam ulubionego montażystę w Katowicach, który robi cuda w kuchni i o ile coś jest technicznie możliwe to wszystko zrobią. Warto zapytać Na pewno nie omieszkam zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 06.10.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Kalafiorek, podalbym od razu, jakbym byl z Twoich rejonow, ale jestem z Dolnego Slaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekflaming 07.10.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 ja z montażem kuchni z ikei miałam ostatnio styczność, gdyż pomagałem koleżance urządzać kawalerkę pod wynajem. Wiadomo, że wtedy idzie się po kosztach i zamówiliśmy szafki kuchenne z ikei jako najtańsze rozwiązanie. Ogólnie kuchnia wyszła niezła, jednak musieliśmy dodatkowo obciąć listwy przy blatach, żeby zmieścić rury..i tu pojawił się kłopot, kiedy chcieliśmy dokupić końcówek do listew i samych listew..to w zestawienie ich nie było a w sklepie też nie dało się ich kupić. tak więc niby mała rzecz,ale trzeba było się sporo przy niej natrudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianad 07.10.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Jak myślicie, czy można się spodziewać po ukończeniu promocji na PAX-y (która trwa do 16. listopada) promocji na kuchnie "100zł za wydany 1000zł"? Może ktoś ma jakieś info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rambaba 08.10.2014 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Mam problem z ustawieniem ikeowej kuchni. Kuchnia jest otwarta na salon. Duży stół będzie tuż obok. W kuchni ma być: - lodówka wolnostojąca - zmywarka 60 - piekarnik w słupku Krótsza ściana ma 276 (344, ale jest słup) Dłuższa ma 391 Na ścianie z oknem, okno zaczyna się 57 cm od ściany, do parapetu od podłogi jest 87 cm i jeszcze 100 cm od ściany zaczyna się grzejnik. Te półki po prawej stronie pod oknem mają być takie jak blat i sięgające do końca ściany albo nawet zakręcające na ścianę z oknem. Blat też może jeszcze zakręcać na ścianę z oknem. Chcę tam mieć ekspres, czajnik, a na półkach kubki i książki kucharskie. We frontach szafek jest bałagan jeszcze. Zastanawiam się, czy nie zrezygnować z tej półki na zlewem, nie dać tam normalnych szafek i nie przesunąć zlewu w lewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 09.10.2014 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 ja sie zastanawiam, czy to dobry pomysl stawiac piekarnik kolo lodowki, bo na logike nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts