Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w obecnym mieszkaniu mam kuchnie z IKEA - ale ma ona sporo już lat

w domu który będę budował na wiosnę też chce kupić

czy możecie mi podpowiedzieć na co zwrócić uwagę przy stawianiu np ścianek działowych w kuchni by idealnie wbić się z rozmiarami i standardami IKEOwskimi ? do Janek mam bardzo blisko - chce się rozejrzeć co mają i zacząć planować

Ka(bel)rol

Kuchnia zakupiona, we wtorek rano transport ;)

Mieliśmy 5 sprzętów AGD, ale udalo mi się znaleźć osobę, która i tak kupowała sprzęt AGD, dogadaliśmy się, pani kupiła płytę indukcyjną 300 zł taniej, a ja zyskałam dodatkowy 1000 zł na kartę rabatową ikea :)

Nie mogę się doczekać! Oczywiście kilku rzeczy nie ma na magazynie, ale co zrobić! Mam nadzieję, że dotrą szybciutko ;)

W sumie to dopiero teraz zauważyłem... ale może kogos zainteresuje:

W IKEA Wrocław za meble kuchenne za min 2000zł dodaja 100 zł na kartę podarunkową.

Regulamin promocji dostępny jest tu:

http://www.ikea.com/ms/pl_PL/img/local_store_info/wroclaw/100zl_za_kuchnie.pdf

Oferta ważna tylko do 7.12.2014.

To w Gdańsku dużo lepsza promocja. Nasza kuchnia kosztowała nas ok 15800 zł a na kartę dostaliśmy 2500 zł.

We wtorek był transport, 99 paczek... Masakra... Sami składamy, do tego praca, dzieci i miliard innych spraw na głowie. Weekendy zajęte, bo uczelnia.

Wszystko rozgrzebane, zlew nie podłączony, kuchenka nie podłączona, nie ma gdzie gotować, myć... Masakra po prostu. Mam nadzieję, że dzisiaj trochę pojdzie do przodu, bo zwariuję!

Kilka spostrzeżeń co do montażu itp:

najwięcej czasu, bo prawie cały dzień! zajęło nam złożenie szafki 220 cm na piekarnik i mikrofalówkę. To by było straszne, już chcieliśmy rzucic to w cholerę. Ale wniosek jest jeden - program z Ikei też czasami się myli, bo dodał nam zaślepkę pomiędzy piekarnikiem a mikrofalówką (Helande), a nie było na nią miejsca, więc zaślepka wraca do Ikei.

Kolejna sprawa - kupiłam kremowy piekarnik i kremową mikrofalówkę, miały mieć identyczny kolor, a niestety nie mają, piekarnik jest prawie że biały, mikrofalówka to typowy jasny krem... A sąsiadują bezpośrednio ze sobą, więc to troszkę razi w oczy.

Szuflady składa się bardzo łatwo i sprawnie, zawiasy 125 stopni to po prostu bajka baaaardzo prosto i sprawnie to idzie. Ikea nam kompletowała kuchnię i dostarczyli szklane półeczki 60 cm do szafki 80 cm... Więc czeka nas wymiana.

Teraz czeka nas docinanie i wycinanie otworów w blatach drewnianych, reszta szuflad + front od zmywarki. I... kuchnia gotowa ;) Już niedługo!

Pytanie - czy podłączaliście sami płytę indukcyjną?