lukasz69karolina 12.02.2015 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Ja mam i nie ma najmniejszego problemu możesz pokazać na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 12.02.2015 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 możesz pokazać na zdjęciu? niestety:( szufla - wiadomo- leży na podłodze, dostęp do zapadki uruchamiającej nie stwarza najmniejszego problemu - po prostu włączasz i wyłączasz stopą; u mnie wygląda to mniej więcej tak http://ladnydom.pl/budowa/1,106585,8713600,Odkurzacz_centralny_i_szufelka_automatyczna.html tyle,że mam znacznie wyższy cokół tj. 14,5 cm, a szufla swoją zewnętrzną obudową sięga zaledwie do 5,5cm; ale chyba co firma - to innych wymiar szufli i w praktycznym użytkowaniu nie ma to znaczenia; ja użytkuję swoją 3 rok, jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 12.02.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Oczywiście, że nieskomplikowana i nawet babka sobie z tym poradzi. Jedyny minus to utrata gwarancji na szafkę. Ale co takiego może się z szafką stać, że tak się boisz o gwarancję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 12.02.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 niestety:( szufla - wiadomo- leży na podłodze, dostęp do zapadki uruchamiającej nie stwarza najmniejszego problemu - po prostu włączasz i wyłączasz stopą; u mnie wygląda to mniej więcej tak http://ladnydom.pl/budowa/1,106585,8713600,Odkurzacz_centralny_i_szufelka_automatyczna.html tyle,że mam znacznie wyższy cokół tj. 14,5 cm, a szufla swoją zewnętrzną obudową sięga zaledwie do 5,5cm; ale chyba co firma - to innych wymiar szufli i w praktycznym użytkowaniu nie ma to znaczenia; ja użytkuję swoją 3 rok, jestem bardzo zadowolona a no widzisz, wyższy cokół to jednak jest wygodniej sięgnąć przy tym 8cm to przy podłodze mało miejsca i boję się że będzie niewygodnie ma ktoś w metod szufelkę od odkurzacza???? Ale co takiego może się z szafką stać, że tak się boisz o gwarancję? wg mnie nic więc też się chętnie dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 12.02.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Uważam,że tworzysz problem tam gdzie go nie ma - jak napisałam,że mam wysoki cokół, bo tak mi pasowało z blatami i moim wzrostem; na zdjęciu jest niski cokół i również to nie ma wpływu na użytkowanie szufli. Przecież nie musisz wciskać całej stopy pod szafki, tylko palcami naciskasz klapkę szufli -no chyba,że masz stopę w gipsie ( czego oczywiście Ci nie życzę ) wówczas mogłabyś mieć problem z tymi 8 cm. Co do mebli - cokół to cokół, nieważne jakie fronty, bardzo często się go docina na miarę, robi otwory na np.kratkę wentylacyjną z lodówki czy właśnie szuflę. Więc nie bardzo wiem o co Ci chodzi - o gwarancję na meble czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Susełka 12.02.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Ale co takiego może się z szafką stać, że tak się boisz o gwarancję? Śruby w szafce mogą np po kilku latach się poluzować. Szafka zacznie chybotać. Wiadomym wszem i wobec, że jakakolwiek przeróbka szafki( nawet wyciecie otworów w tyle szafki) skutkuje utratą gwarancji na daną szafkę. Trzeba sobie zadać pytanie czy warto psuć szafkę. Nie wiem jak jest z szafką z szufladamiJak interpretuje to Ikea czy każda szuflada to osobna gwarancja czy jedna na całą szafkę. Zawsze mogą Ci zarzucić, że wycięcie w szafce miało wpływ na odpowiednie zachowanie się szuflad. Tak np. robią producenci aut. ( dołożenie kierownicy z przyciskami miało wpływ na układ hamulcowy). Absurd a jednak tak sie dzieje. Dlatego bezpieczniej dopytać w Ikea, a jak jest mozliwość nie wycinać nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiriwani 13.02.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Witam wszystkich przyszłych i obecnych właścicieli kuchni IKEA. Widzę, że macie doświadczenie w montowaniu nowych kuchni metod, więc może ktoś mógłby mi pomóc. Kupiłam 1,5 roku temu szafki wiszące faktum z myślą, że dokupię później resztę mebli. I teraz mam problem, bo nie opłaca mi się zamawiać szafek faktum i chciałam dopasować korpus szafki 70 cm z drzwiami 80 cm, tylko pytanie jaki jest rozstaw zawiasów? Niestety do IKEI mam ponad 100 km, więc nie mogę podjechać i zmierzyć. Może jakaś ktoś z Was ma takie szafki i mógłby mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 14.02.2015 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Z tego, co pamiętam, to gwarancja jest na poszczególne elementy - czyli nie na szafkę z szufladami, ale osobno na szafkę i osobno na każdą szufladę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 14.02.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Z tego, co pamiętam, to gwarancja jest na poszczególne elementy - czyli nie na szafkę z szufladami, ale osobno na szafkę i osobno na każdą szufladę. zgadza się, Dodam tylko, że gwarancja jest oddzielna na każdą rzecz która była w osobnej paczce, czyli osobno na każdy front, osobno na każdy korpus, osobno na każdy mechanizm szuflad, osobno, na nóżki, osobno na jakiś boczek, listwę, blat , uchwyt, zawias itp. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pallmail 15.02.2015 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Witam, otóż mamy taki problem.W pokoju z aneksem kuchennym ściana na której będą znajdowały się meble kuchenne ma tylko 2,95m więc podjeliśmy decyzję o wyspie (i tego się trzymamy, po lewej mamy okno a pod nim kaloryfer natomiast po prawej stronie znajduje się pion). Chcielibyśmy uzyskać poradę odnośnie "wyspy". To trzy szafki, dwie 60 i jedna 40 na które zostanie nałożony blat (ten nie będzie kupowany w ikea). Zdajemy sobie sprawę ,że szafki na głębokość ok 60cm przy wejściu do salonu mogą wyglądać mało estetycznie (choć, może ktoś ma coś podobnego u siebie ?) więc chcieliśmy dostawić jakieś szafki otwartę od strony wypoczynkowej salonu by wyglądało to estetyczniej lecz w ikea są jedynie szafki o głebokości 40cm bądź 60cm a to dla nas za dużo (chcielibyśmy gł. 20cm). Czy moglibyście nam doradzić jakie rozwiązanie zastosować ? Będziemy wdzięczni za każdą podpowiedź, pozdrawiamy Kami i Aska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejsii 17.02.2015 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Kochani bardzo proszę o poradę bo nie mogę się zdecydować Ostatecznie trzeba już wybrać kuchnię , mam dwie opcje do wyboru . Początkowo miała być zabudowa w kształcie litery L a wolna ściana bez szafek miały być obłożona płytkami ze starej cegły to mój pierwszy projekt ale po wielu przemyśleniach zastanawiam się czy kuchnia nie będzie po prostu łysa :/ dodam że ma 16m i jest otwarta na salon . Więc wymyśliłam cos takiego W sumie to jest nas 3 więc jakoś dużo szafek nie potrzebujemy ale znowu jak ma brakować Proszę o porady która waszym zdaniem lepsza i z praktycznego punktu widzenia co jeszcze ewentualnie zmienić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 17.02.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 kejsii, jak dla mnie to wersja w U jest i ładniejsza i praktyczniejsza Masz ładnie symetrycznie rozmieszczone szuflady. W sumie nie ma się do czego przyczepic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 18.02.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Kochani bardzo proszę o poradę bo nie mogę się zdecydować Ostatecznie trzeba już wybrać kuchnię , mam dwie opcje do wyboru . Początkowo miała być zabudowa w kształcie litery L a wolna ściana bez szafek miały być obłożona płytkami ze starej cegły to mój pierwszy projekt [ATTACH=CONFIG]304881[/ATTACH] ale po wielu przemyśleniach zastanawiam się czy kuchnia nie będzie po prostu łysa :/ dodam że ma 16m i jest otwarta na salon . Więc wymyśliłam cos takiego [ATTACH=CONFIG]304882[/ATTACH] W sumie to jest nas 3 więc jakoś dużo szafek nie potrzebujemy ale znowu jak ma brakować Proszę o porady która waszym zdaniem lepsza i z praktycznego punktu widzenia co jeszcze ewentualnie zmienić ??? Wersja druga dużo duże lepsza. Wizualnie jest jakaś symetria, nie jest ciężko z jednej strony, a pusto z drugiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejsii 18.02.2015 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Bardzo dziękuję Czyli o jeden problem mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikeowiczka 04.03.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Wydaje mi się,że całkiem poprawnie wyszła A zmywarka 45 czy 60? Dużo myślałam o zmywarce i chyba zdecyduje się na 60-tkę. Szczerze mówiąc to jednak czegoś brakuje mi w tej kuchni: kropki nad " i ". Proszę pomóżcie mi coś zmienić, żeby miała tzw. pazura:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.anna 05.03.2015 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Witam wszystkich, Mam pytanko: w jakim programie do projektowania została wykonana ta wizualizacja? Dzięki. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 05.03.2015 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Program ze strony Ikea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.anna 05.03.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokobo 06.03.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Szafkę bez problemu można spłycić z wymiaru 40 na 20. Oczywiście tylko z półkami bo szuflad sie nie da spłycić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokobo 06.03.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Witam wszystkich przyszłych i obecnych właścicieli kuchni IKEA. Widzę, że macie doświadczenie w montowaniu nowych kuchni metod, więc może ktoś mógłby mi pomóc. Kupiłam 1,5 roku temu szafki wiszące faktum z myślą, że dokupię później resztę mebli. I teraz mam problem, bo nie opłaca mi się zamawiać szafek faktum i chciałam dopasować korpus szafki 70 cm z drzwiami 80 cm, tylko pytanie jaki jest rozstaw zawiasów? Niestety do IKEI mam ponad 100 km, więc nie mogę podjechać i zmierzyć. Może jakaś ktoś z Was ma takie szafki i mógłby mi pomóc? Niestety rozstaw zawiasów jest inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts