kokobo 06.03.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Śruby w szafce mogą np po kilku latach się poluzować. Szafka zacznie chybotać. Wiadomym wszem i wobec, że jakakolwiek przeróbka szafki( nawet wyciecie otworów w tyle szafki) skutkuje utratą gwarancji na daną szafkę. Trzeba sobie zadać pytanie czy warto psuć szafkę. Nie wiem jak jest z szafką z szufladamiJak interpretuje to Ikea czy każda szuflada to osobna gwarancja czy jedna na całą szafkę. Zawsze mogą Ci zarzucić, że wycięcie w szafce miało wpływ na odpowiednie zachowanie się szuflad. Tak np. robią producenci aut. ( dołożenie kierownicy z przyciskami miało wpływ na układ hamulcowy). Absurd a jednak tak sie dzieje. Dlatego bezpieczniej dopytać w Ikea, a jak jest mozliwość nie wycinać nic. Wycięcie otworów nie skutkuje utratą gwarancji. Gwarancję traci się przy naruszeniu konstrukcji szafki. Kazdy element ma gwarancję osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobaa 08.03.2015 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Przymierzam się do zakupu mebli kuchennych Ikea. Chciałabym zamontować inny blat - konkretnie Consuela firmy Kronopol - czy jest to możliwe? Bo blat ma 60 cm głębokości - tyle co szafki metod. Czy ktoś montował inny blat w meblach Ikea?Będę wdzięczna za wszystkie sugestie i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 08.03.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 ja montowałem, ale ale mało praktyczne. Dodatkowo szafki poszły do samej ściany i dopiero nad szafkami były płytki a blat dochodził do płytek. W ten sposób sztucznie poszerzyłem blat który był równiutko z drzwiczkami. Wyglądało to całkiem przyzwoicie ale mało praktyczne, bo jak się coś wylało na blat, to ściekało do szuflad i po drzwiczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 08.03.2015 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Wrzucam już dawno obiecaną fotkę naszej kuchni, wciąż nieskończonej, ale już od 2 m-cy użytkowanej Na zdjęcia załapał się też mój synek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiriwani 11.03.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 yecath ładna ta Twoja kuchnia. Możesz mi napisać czy te fronty to bodbyn i jak się je użytkuje, czy mocno się brudzą? I interesuje mnie wysokość szafek górnych to chyba 80 cm a przerwa między dolnymi a górnymi 60 cm? Chciałabym podobny układ u siebie a u Ciebie to całkiem fajnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 12.03.2015 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Tak, to Bodbyn. Bardzo łatwo się je czyści! Przecieram wilgotną szmatką raz na jakiś czas. Nie ma żadnych zakamarków, które trzeba "doczyszczać". Górne szafki to 80tki. Pomiędzy gornymi i blatem jest ok 60 cm. Ja jestem bardzo zadowolona z tego układu kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 12.03.2015 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 yeacth, bardzo ładna i funkcjonalna kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 12.03.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Bardzo ładna a jaki to blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astw 13.03.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Witam wszystkich przyszłych i obecnych właścicieli kuchni IKEA. Widzę, że macie doświadczenie w montowaniu nowych kuchni metod, więc może ktoś mógłby mi pomóc. Kupiłam 1,5 roku temu szafki wiszące faktum z myślą, że dokupię później resztę mebli. I teraz mam problem, bo nie opłaca mi się zamawiać szafek faktum i chciałam dopasować korpus szafki 70 cm z drzwiami 80 cm, tylko pytanie jaki jest rozstaw zawiasów? Niestety do IKEI mam ponad 100 km, więc nie mogę podjechać i zmierzyć. Może jakaś ktoś z Was ma takie szafki i mógłby mi pomóc? Szafki Faktum można jeszcze nabyć do marca 2016 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikeowiczka 13.03.2015 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Proszę oto mój nowy projekt kuchni z propozycjami członków forum. Czy macie jeszcze jakieś propozycje lub uwagi, które mogą mi pomóc przy urządzaniu kuchni???[ATTACH=CONFIG]303704[/ATTACH] Pomóżcie i doradźcie co zmienić w tej kuchni, żeby była funkcjonalna i ciepła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiriwani 13.03.2015 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Szafki Faktum można jeszcze nabyć do marca 2016 r. astw wiem, że można je zamówić, nawet już składałam zamówienie, ale za szafki o wartości 500 zł koszt dostawy to było coś koło 200 zł yecath dziękuję za odpowiedzi, możesz mi jeszcze napisać czy wygodnie korzysta się z tej szafki wiszącej po lewej stronie od zlewu? Też tak chcę powiesić szafkę i nie wiem czy to jest praktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 14.03.2015 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Zależy, ile masz wzrostu Ja mam 174 cm i jest mi wygodnie, chociaż, żeby wyjąć coś z górnej półki, zazwyczaj podstawiam sobie krzesło Ale z pierwszej i drugiej od dołu wyjmuję bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiriwani 14.03.2015 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Zależy, ile masz wzrostu Ja mam 174 cm i jest mi wygodnie, chociaż, żeby wyjąć coś z górnej półki, zazwyczaj podstawiam sobie krzesło Ale z pierwszej i drugiej od dołu wyjmuję bez problemu. Ja mam 173 cm, więc mam nadzieję, ze będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moronjola 27.03.2015 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 A ja właśnie kupiłam swoją kuchnię z Ikei.. Teraz tylko montaż. Po montażu postaram się wrzucić kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikeowiczka 27.03.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Czekam z niecierpliwością!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiriwani 01.04.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Chciałabym zapytać czy może ktoś z Was miałby na sprzedaż szafki wiszące z systemu Faktum, wymiar 30x90, ewentualnie 30x70, front Stat. Potrzebuję dwie sztuki. Wiem, że mogę je zamówić w Ikei, ale cena z przesyłką jest hmmm... powalająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fubu228 06.04.2015 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2015 teraz jest wyprzedaż FAKTUM -40% także może warto się przejechać do ikea.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greteleen 12.04.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Montujemy wlasnie kuchnie METOD z frontami Bodbyn, ale w wlasnym sprzetem i pojawily sie 2 problemy : - w slupku pomiedzy mikrofala a piekarnikiem jest widoczna biala polka. Przy sprzecie ikea to nigdy nie bylo widoczne, bo chyba pojawia sie tam jakas tasma maskujaca. Cos wiecie na ten temat? - jak polaczyc zmywarke z frontem? Mamy zmywarke boscha SMV53L50EU i wyglada na to, ze ikea ma za duze fronty do tej zmywarki. W sklepie mowili, ze byla jakas szyna, ale zostala wycofana przez ikea i teraz jest sie skazanym na ich sprzet bo on jest wyposazony w te mocowania... szkoda ze nie wiedzialam o tym wczesniej. Jak sobie poradziliscie z tym problemem? Poprosze o rade, bo prosta kuchnia do samodzielnego zlozenia staje sie koszmarem ;((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 12.04.2015 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Grateleen, zapytaj w Ikei o element ze zdjęcia. Nie wiem, jak się nazywa, ale u mnie zakrywa białą półkę pomiędzy mikrofalą a piekarnikiem. Na zdjęciu już trochę zakurzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 12.04.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 teraz jest wyprzedaż FAKTUM -40% także może warto się przejechać do ikea.. W ktorej Ikei? Jest gdzies info na stronie Ikei? Nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts