GreenAgnes 20.05.2015 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Ivy, Agatah, bardzo dziekuje. Jestem dopiero na etapie mierzenia sie z Ikea plannerem. Zglosze sie w weekend z gotowa wizualizacja i podpytam jeszcze o pare spraw. Na razie to wszystko mnie przeraza ), ale skoro piszecie, ze pasuje inne AGD, to moze dam rade jakos to sklecic. @ Agatah – Twoja kuchnia tez jest piekna! Biel, szarosc i cieple, jasne drewno – jak marzenie ). Bardzo chcialabym uzyskac podobny efekt u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 20.05.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Do szafek z Ikei pasują inne sprzęty. Mam też meble z I., ale żaden sprzęt nie jest od nich, blat jesionowy robiony na zamówienie przez stolarzaWklejam 1 zdjęcie (więcej w moim wątku).http://imageshack.com/a/img199/4306/g3m2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianad 20.05.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Do ikei pasuje inne agd jednak czasem wymaga to lekkich przeróbek mebli więc jeśli już to gorąco polecam w takim przypadku montaż przez pracowników ikei. I goraco odradzam zmywarki z ikei!! Straszne dziadostwo! I to nie jest moja odosobniona opinia, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.05.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 A u mnie żona cisnęła mnie na meble z Ikea, ale na szczęście jakoś się z tego wymigałem. Poprosiłem o wycenę zrobienia mebli u stolarza, porównałem z wyceną Ikea i wyszło 700 zł różnicy. Czy przy meblach które kupuje się praktycznie na całe życie to jest tak dużo. Jakościowo bez porównania - zarówno materiał jak i dodatki (zawiasy, prowadnice) Pokaz ta fajną kuchnie u mnie różnica wyszła duzo większa wiec albo kuchnia jest maleńka albo coś tu jest nie tak I goraco odradzam zmywarki z ikei!! Straszne dziadostwo! I to nie jest moja odosobniona opinia, niestety a co sie dzieje ze zmywarką ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GreenAgnes 20.05.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Ja moge sie tylko wypowiedziec o tyle, ze w pracy mamy juz druga zmywarke Ikei. Pierwsza zostala wymieniona na gwarancji i na szczescie na razie jest OK. Powodem wymiany byla dziwna nieszczelnosc. Na dodatek zmywarka wylaczala sie w czasie mycia, co bylo bardzo denerwujace. Z powodu nieszczelnosci spuchl blat i korpus szafki, trzeba je bylo wymienic, ale dokonano tego sprawnie i bezproblemowo. Jedynym minusem tej zmywarki jest ciagle wypadanie z niej takich gumowych zaslepek na wystajacych koncowkach szuflady. Na pewno jest to ogolny problem, bo tak bylo w pierwszej zmywarce i ten sam problem wystepuje w drugiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 20.05.2015 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 GreenAgnes a który model zmywarki to był/jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 20.05.2015 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 (edytowane) Wiem że to nie temat o projektach, ale mam ostatnią przeszkodę w projekcie. Szafka narożna psuje mi mocno podziały szafek i nie wygląda dobrze. Przy rezygnacji z niej mam sporą dziurę w narożniku. Czy da się w jakiś sensowny sposób to jednak zagospodarowąc? Myślałem nad daniem szerokeij na 80cm szafki. Wtedy drzwi będą szerokie na 40cm, a reszta szafki będzie schowana ale zawsze da się tam upchnąć mniej używane rzeczy. Problem tylko jest z kierunkiem otwierania drzwi. Musiały by się otwierać nie w tę stronę na ktorą powinny w narożniku. Czy to będzie praktyczne ? Takie otwieranie na ścianie na wprost na prawo? Zawiasy majązakres 125 stopni, więc odrobinę mniej będa drzwi przeszkadzać ale jednak... Edytowane 20 Maja 2015 przez 99tomcat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.05.2015 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 słabo troche widac;) a która szafka narożna psuła Ci podział i czemu, tutaj nie bardzo widać problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GreenAgnes 20.05.2015 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 GreenAgnes a który model zmywarki to był/jest? To Rengora: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40299381/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 20.05.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 (edytowane) słabo troche widac;) a która szafka narożna psuła Ci podział i czemu, tutaj nie bardzo widać problem Powyżej dałem fotkę poprawionego układu bez szafki narożnej (po kliknięciu powięsza się), tylko z blendami w narożniku. Obrazuje to, jak dużo miejsca w rogu mi się zmarnuje. Szafka narożna psuła o tyle podział,że wymuszała by 20cm szafkę w dłuższym ciągu- ani to nie wygląda, ani nie było by proste- szafki górne maja mieć maja 2x60cm(razem 120cm wyskosci po sam sufit), a Ikea 20cm korpusy i drzwi oferuje tylko dla szafek 80cm wysokości. Do 60tek trzeba by było przerabiać korpusy i adaptować na drzwi fronty szuflad - czyli w sumie dużo przeróbek. Ogólnie bez szafki narożnej moim zdaniem wygląda to lepiej i nie trzeba by tyle kombinowac. Problemem jest ta prawie 50cm luka w rogu w obecnym układzie. Kombunuję jak dać tam szerszą szafkę z dojsciem tylko przez 1 skrzydło drzwi. edit wrzucam rzuty z planera : http://i1268.photobucket.com/albums/jj575/Bartosz_Pluta/ikea3_zps604pcks0.jpeg http://i1268.photobucket.com/albums/jj575/Bartosz_Pluta/ikea2_zpsehgmr4j9.jpeg http://i1268.photobucket.com/albums/jj575/Bartosz_Pluta/ikea1_zpsv2gqwixc.jpeg Edytowane 20 Maja 2015 przez 99tomcat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.05.2015 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Możesz wrzucić jeszcze rzut z wymiarami i widok na szafki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikeowiczka 22.05.2015 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 WitamMój wymarzony domek (Mango II) już stoi a teraz zaczynamy prace w środku. Zaplanowałam kuchnię którą kupię oczywiście w Ikea (połowa moich znajomych i rodziny zajmuje się stolarstwem i wiem, że nawet u nich taniej nie kupię a jeśli chodzi o jakość to jest porównywalna albo gorsza. Nie czarujmy się widzę jak zwykły stolarz robi meble jak coś się nie uda to tak zrobią żeby na początku przed sprzedażą nie było widać a jak się coś dzieje z frontami to twierdzą, że to nie ich wina tylko dostawcy i nie ma mowy o naprawie/wymianie na nowy w ramach gwarancji) i zamierzam wszystkie sprzęty agd zakupić w ikei. Myślę, że nie ważne gdzie kupuje się dane agd bo wszędzie można trafić na "trefną" rzecz niezależnie od firmy czy sklepu. Dla mnie najważniejsze jest to, że agd jest tańsze niż w normalnych sklepach, pasuje do ich mebli oraz mają dłuższą gwarancję bezpłatnie.Na temat sprawności może niech wypowiedzą się osoby, które użytkują sprzęt kupiony w ikea a nie,że wiedzą od znajomego znajomego.Mnóstwo osób zakupiło sprzęt w jesiennej promocji kiedy za co trzeci zakupiony sprzęt był zwrot pieniędzy - napiszcie czy są z nim jakieś problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batoniks 22.05.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Ja użytkuję w/w zmywarkę już od jakiegoś czasu.Zakupiłam ją właśnie w promocji ikeowskiej i jestem bardzo zadowolona.Jest cicha,prosta w obsłudze,oszczędna,ładnie domywa naczynia,nie zauważyłam żadnych nieszczelności ,ani nic w niej nie wypada.Producent Whirpool więc chyba nie najgorszy,a bubel może zawsze się trafić.Ale w razie gdyby faktycznie wystąpił z nią jakiś problem nie muszę się martwić o wymianę jej lub frontu czy blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GreenAgnes 22.05.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Dziewczyny, czy kupujac to AGD do szafek Ikei szukalyscie czegos idealnie zblizonego rozmiarowo? Wczoraj sprawdzalam wymiary sprzetow Ikei i tych innych firm i juz widze, ze najwiekszy problem bedzie chyba z mikrofalowka... Czy ktoras z Was ma mikrofalowke w zabudowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NieJan 22.05.2015 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Przecież generalnie urządzenia do zabudowy mają typowe wymiary. Whirlpool dla ikea nie robi innych urządzeń niż dla mediamarkt, tylko ikea nadaje im swoje nazwy. Skąd wam przychodzi do głowy, że amica, siemens czy polar miałyby nie pasować do typowych szafek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GreenAgnes 22.05.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Nie wiem czy to takie wazne skad, wazne ze poniewaz wiaze sie to z wydatkiem i ewentualnym klopotem, wole sie upewnic, ze zakupiony poza Ikea sprzet, bedzie pasowal. Slyszalam, ze sa klopoty glownie z mikrofalowkami i lodowkami do zabudowy, podobno takze ze zmywarkami. Przecietna mikrofalowka do zabudowy ma 38 cm wysokosci a w ofercie Ikei to 46 cm, czyli jednak nie kazdy sprzet jest 'standardowy'. Wobec tego wole sie upewnic, zanim cos zakupie i pozostane z problemem sprzetu AGD do zabudowy niepasujacego do tejze zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.05.2015 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Nie wiem czy to takie wazne skad, wazne ze poniewaz wiaze sie to z wydatkiem i ewentualnym klopotem, wole sie upewnic, ze zakupiony poza Ikea sprzet, bedzie pasowal. Slyszalam, ze sa klopoty glownie z mikrofalowkami i lodowkami do zabudowy, podobno takze ze zmywarkami. Przecietna mikrofalowka do zabudowy ma 38 cm wysokosci a w ofercie Ikei to 46 cm, czyli jednak nie kazdy sprzet jest 'standardowy'. Wobec tego wole sie upewnic, zanim cos zakupie i pozostane z problemem sprzetu AGD do zabudowy niepasujacego do tejze zabudowy. Wybierz sprzęt i zobacz jaki ma wymiar. Szafki wysokie możesz dowolnie konfigurowac z drzwiami /szufladami wiec warto zobaczyć jakie sa w ofercie dla danych frontow i zobaczyć czy pasują do tego co chcesz osiągnąc. Ikea ma tez rózne blendy itp w ofercie do zamaskowania tych różnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NieJan 22.05.2015 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 GreenAgnes przy urządzeniach do zabudowy zawsze musisz liczyć się z tym, że być może szafkę trzeba będzie minimalnie "dopasować". Ale nie rób z tego dramatu i nie przejmuj się przesadnie. Jak napisała ivy17, przy pomocy frontów i blend dopasujesz. Skoro poradziłaś sobie z zaprojektowaniem kuchni, co też wymaga przecież odpowiednich decyzji odnośnie szerokości szafek i dobierania blend, to i zabudową dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.05.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Problemem jest ta prawie 50cm luka w rogu w obecnym układzie. Kombunuję jak dać tam szerszą szafkę z dojsciem tylko przez 1 skrzydło drzwi. Myśle ze jest to do zrobienia, drziwczki, jakas blenda i można inna szafkę tam wstawić, zrobić cos na kształt ich naroznych szafek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 23.05.2015 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Ja mam od nich tylko zmywarkę - chociaż trochę żałuję ... ooooooo a bo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts