magdos 20.07.2015 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 (edytowane) Witam serdecznie, chciałabym zapytać o blaty aluminiowe ikea - jak się sprawdzają, czy łatwo się je czyści? - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90226900/martwi mnie mało gładka powierzchnia… Czy są podatne na uszkodzenia? Ew te z "dwukolorowym bokiem" białe czy są łatwe w utrzymaniu czystości?http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50202166/ Pozdrawiam,Magda Edytowane 22 Lipca 2015 przez magdos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FugaUga 21.07.2015 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 My tez mamy kuchnię z IKEA i przyznam, że jestem bardzo zadowolona. A najbardziej cieszy fakt, że rzeczywiście, można za kilka lat wymienić same drzwiczki i powstanie nowy zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 22.07.2015 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 My tez mamy kuchnię z IKEA i przyznam, że jestem bardzo zadowolona. A najbardziej cieszy fakt, że rzeczywiście, można za kilka lat wymienić same drzwiczki i powstanie nowy zestaw Jak z białych zamienisz na ciemne to śmiesznie będzie wyglądać biała okleina na szafkach, boki widoczne, cokoły i cala reszta. To nie jest takie proste jak się wydaje. A i korpusy z ikei będą już pewnie powycierane, bo laminat jest innej jakości;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t.kasia 23.07.2015 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 kalafiorek, kuchnia przepiękna! Mam prośbę o podanie grubości drewnianego blatu w kuchni. Czy blat był robiony na zamówienie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 23.07.2015 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Blat ma 4 cm grubości. Nie był kupowany w IKEA. IKEA miała za krótkie dla nas odcinki blatów, a nie chciałam mieć łączenia dwóch kawałków na środku blatu roboczego. Kupiliśmy w lokalnym składzie drewna odpowiadające nam długością odcinki. Zaolejowałam i gotowe. kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t.kasia 23.07.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Kalafiorku bardzo dziękuję. Ja również będę mieć półwysep w kuchni, jaką masz głębokość pod blatem na nogi. Mój stolarz proponuje 20 cm, czy to nie za mało? Czy blat na twoim półwyspie ma 60 cm szerokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 23.07.2015 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Blat na półwyspie spoczywa na szafce 40. Blat ma 60 cm szerokości. A zatem na nogi pozostaje 20 cm i jest to wystarczające. kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 23.07.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Witam serdecznie, chciałabym zapytać o blaty aluminiowe ikea - jak się sprawdzają, czy łatwo się je czyści? - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90226900/ martwi mnie mało gładka powierzchnia… Czy są podatne na uszkodzenia? Ew te z "dwukolorowym bokiem" białe czy są łatwe w utrzymaniu czystości? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50202166/ Pozdrawiam, Magda Ja mam pokazany przez Ciebie blat i absolutnie nie polecam. Góra jest ok, nie mam uwag, ale aluminiowa krawędż to tragedia, jest bardzo podatna na zarysowania. Gdybym wybierała drugi raz na pewno nie wzięłabym tego blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tixon 24.07.2015 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 nie za bardzo rozumiem dlaczego tyle ludzi ma złą opinię o Ikei. Jest to naprawdę bardzo dobry sklep z przyzwoitym sprzętem, który w moim mieszkaniu trzyma się już z 7 lat. W nowym domu też planuję meble z Ikei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.07.2015 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 ... A i korpusy z ikei będą już pewnie powycierane... a niby jak ma się kurpus powycierać przecież ich się nie dotyka, nie kumam ... IKEA miała za krótkie dla nas odcinki blatów... w standardowej sprzedaży może i tak - ale na zamówienie można nawet 4m mieć z jednego kawałka, bo sama tak zamawiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 24.07.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 w standardowej sprzedaży może i tak - ale na zamówienie można nawet 4m mieć z jednego kawałka, bo sama tak zamawiałam Zgadza się, ale koszt jest wyższy niż w lokalnym składzie drewna za wyższą jego klasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 24.07.2015 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 a niby jak ma się kurpus powycierać przecież ich się nie dotyka, nie kumam Korpusy szuflad, wieńce/półki od tony talerzy, ale to akurat najmniejszy problem, bo są za drzwiami, dla czepialskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 25.07.2015 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Zgadza się, ale koszt jest wyższy niż w lokalnym składzie drewna za wyższą jego klasę Oj tak:yes: Mnie za metr bieżący blatu o szer. 90 cm, plus 4 metry blatu o normalnej szerokości, policzyli ponad 5 tysięcy Stolarz to wszystko z montażem zrobił za 1700 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 25.07.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 (edytowane) Ponownie mam problem/chorą wizję Potrzebuję szafki na geberit szerokosci 60cm. Ponieważ typowo łazienkowe są tylko 40ki i 80ki pomyślałem o adaptacji szafki/szafek kuchennych. Nie wiem tylko,czy to nie jest kombinowanie pod górę - da się standardowe(38cm) korpusy łatwo spłycić na 16-20cm? Nie wiem czy nie prościej zamówić u stolarza czy zlecić osobie wykańczającej mi mieszkanie zrobienie korpusu z białej płyty i tylko drzwi + zawiasy zastosować z Metoda? Edytowane 25 Lipca 2015 przez 99tomcat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 25.07.2015 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Każdą praktycznie szafkę bez większych problemów da się przerobić. Ja skracałam z wysokości, ale na głebokość też by nie było problemu Byle dobrze wymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 25.07.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 No tak, ale obetnę z korpusu miejsca mocowanai półek, otwory pod śruby mocujące wszytko do kupu, wcięcia na tylną ściankę itp. Do tego cięcie półek,ale to akurat pikuś Idealnie do projektu wpasowały by mi się w pinie 2x60x60 lub 60x80+40x60 z drzwiami biały połysk ringhult (być może otwierana do góry) nie ukrywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 27.07.2015 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Wszystko można nawiercić i wyfrezować bez problemu dla chcącego nic trudnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malami69 28.07.2015 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Zrobiłam na wymiar, blat miał być trwały na 30 lat, wybrzuszył się od wilgoci (dbam o kuchnię!) i bóg wie czego po pół roku. Meble z ikei mają moi znajomi od 10 lat w kuchni i NIC się z nimi nie dzieje, nadal wyglądają ok. Ja mam ikeę w innych pomieszczeniach i jestem zadowolona, więc następne meble kuchenne zamówię tam. Przynajmniej nie zapłacę jak za zboże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parabola 31.07.2015 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Witajcie, Zamieściłam ten post wcześniej w innym wątku, a dzisiaj dotarło do mnie, że może raczej powinien on się znaleźć tutaj, skoro planuję zakup kuchni w IKEA Podczytuję forum od dłuższego czasu i wreszcie zebrałam się na poproszenie Was o radę w kwestii zaprojektowania kuchni. Mam pewien pomysł, ale nie jestem do niego w pełni przekonana, więc będę bardzo wdzięczna za Wasze propozycje. Zamieszczam plan pomieszczenia: Okno umieszczone jest na wysokości 1 m nad podłogą. Wolałabym wstrzymać się z przedstawianiem mojego projektu jeszcze przez jakiś czas, żeby Wam niczego nie sugerować Pozdrawiam serdecznie i z góry ogromnie dziękuję za pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 06.08.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Pojawiło się kilka nowych frontów i blatów był ktoś może pomagać na żywo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts