Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kalafiorek mogę prosić o zdjęcie lub linka do ikei Waszego zlewu? Mamy bardzo podobny układ w kuchni i mój projekt jest zbiżony do Twojego tylko ze zlewen jest lekki problem bo bateria nie chce wyjsć na środku okna - przynajmniej mój luby tak twierdzi :)

Very nice kuchnia. Słowa uznania. Brawo.

Mam pytanie o blat - bo to Ikeowski buk jak sądzę - olejowany czy lakierowany?

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na moje oko to nie są blaty z ikea- okapów prawie nie ma, więc to raczej nie jest ich standard 63,5cm szerokosci zdaje się.

Co do zmywarek to jestem po instalacji Elektruluxa z zawaisami ślizgowymi i jest ok. Jedyny minusik, to nie mam zaślepek gniazd na zawiasy we froncie, co z zmywarkach z Ikea jest w zestawie.

Nie mam 5 lat gwarancji, ale za to szuflada na sztućce w zmywarce za 1699zł ;) co w Ikea było nieosiagalne.

Takie robocze jeszcze fotki telefonem mojej kuchni(nieco pechowa- wykonawca pod klucz nie miał sprzętu do cięcia blatów i maskownic i skapitulował po zamontowaniu szafek, polecani stolarze po 2 tyg czekania odwalili coś o czym szkoda gadać i kolejny stolarz musiał 2 dni po nich poprawiać, tam gdzi jeszcze sie dało :-( )

http://i1268.photobucket.com/albums/jj575/Bartosz_Pluta/Obraz%20006_zpsgzka1nls.jpg

http://i1268.photobucket.com/albums/jj575/Bartosz_Pluta/Obraz%20007_zps01amm4u8.jpg

http://i1268.photobucket.com/albums/jj575/Bartosz_Pluta/Obraz%20008_zpszdzbuurs.jpg

Jedna moja wpadka- nie pomyślałem , że te obkładane blaty są od spodu szaro-czarne i będe musiał tam gdzie spód jest widoczny w półwyspie okleić to jakąś folią.

Edytowane przez 99tomcat

Moze ktos mial podobny dylamet jak ja i mi poradzicie. Kuchnia ikea juz sie sklada i pojawil sie problem w postaci blatu. Mianowicie szafki mam o dlugosci 248cm a blaty Ikeowe sa o wymiarze max 246cm :( czy mozna dokupic u nich jakies logiczne listwy? Mam na oku ten blat drewniany ale nie mam pojecia jak to ugrysc zeby nie zostala 2 cm dziura. Help:(

Sprawdź, czy nie ma dostępnych też blatów w krószych kawałkach. Jak ja kupowałam były dwie długości - 246 i chyba 78, więc możesz dokupić te krótsze i jakoś połączyć, jeśli to będzie jakoś sensownie wyglądać i nie będzie za dużo łączeń

Na moje oko to nie są blaty z ikea- okapów prawie nie ma, więc to raczej nie jest ich standard 63,5cm szerokosci zdaje się.

Co do zmywarek to jestem po instalacji Elektruluxa z zawaisami ślizgowymi i jest ok. Jedyny minusik, to nie mam zaślepek gniazd na zawiasy we froncie, co z zmywarkach z Ikea jest w zestawie.

Nie mam 5 lat gwarancji, ale za to szuflada na sztućce w zmywarce za 1699zł ;) co w Ikea było nieosiagalne.

Takie robocze jeszcze fotki telefonem mojej kuchni(nieco pechowa- wykonawca pod klucz nie miał sprzętu do cięcia blatów i maskownic i skapitulował po zamontowaniu szafek, polecani stolarze po 2 tyg czekania odwalili coś o czym szkoda gadać i kolejny stolarz musiał 2 dni po nich poprawiać, tam gdzi jeszcze sie dało :-( )

http://i1268.photobucket.com/albums/jj575/Bartosz_Pluta/Obraz%20006_zpsgzka1nls.jpg

http://i1268.photobucket.com/albums/jj575/Bartosz_Pluta/Obraz%20007_zps01amm4u8.jpg

http://i1268.photobucket.com/albums/jj575/Bartosz_Pluta/Obraz%20008_zpszdzbuurs.jpg

Jedna moja wpadka- nie pomyślałem , że te obkładane blaty są od spodu szaro-czarne i będe musiał tam gdzie spód jest widoczny w półwyspie okleić to jakąś folią.

Są też blaty u nich wykończone z dwóch stron, ale są robione na zamówienie i czeka się 6-8 tygodni. Zakładam, że nie chcesz wymieniać nowego blatu w tej chwili. Może jakaś biała okleina od dołu?

Kalafiorek mogę prosić o zdjęcie lub linka do ikei Waszego zlewu? Mamy bardzo podobny układ w kuchni i mój projekt jest zbiżony do Twojego tylko ze zlewen jest lekki problem bo bateria nie chce wyjsć na środku okna - przynajmniej mój luby tak twierdzi :)

Naz zlew nie jest z IKEA - to prosty biały Franke. Bateria jakaś inna. Ze zlewem trzeba celować tak, żeby wylewka (kranik) byłą dokłądnie na wysokości słupka okna

Very nice kuchnia. Słowa uznania. Brawo.

Mam pytanie o blat - bo to Ikeowski buk jak sądzę - olejowany czy lakierowany?

Dzięki marduk. Blat jest olejowany dębowy. Nie pochodzi z Ikea, bo potrzebowałam sporej długości, a nie chciałam mieć podziału w środku blatu roboczego. Poza tym IKEA ma drogie balty. Pozdrawiam. kalafiorek

@kalafiorek, gdzie kupowałeś ten blat i jaka ma szerokość?

Blat ma 60 cm.Kupiliśmy w lokalnym składzie drewna pod Tarczynem. Co do jakości nie mam zastrzeżeń - piękne drewno, ale nie polecam z uwagi na niesłowność i nieterminowość firmy w zakresie dostarczenia blatów.... Mówiąc w skrócie: zostaliśmy na Święta Bozego Narodzenia i jeszcze długo potem z płytami paździerzowymi zamiast blatów.kalafiorek

Możesz zademonstrować na zdjęciach tą szufladę na sztuće w zmywarce? I podać konkretyn model dla przykładu zmywarki

Electrolux ESL8316RO

montaż standardowy frontu 60x80cm.

Jedyne co Ikea ma wiecej w zestawie to maskownice na gniada zawiasów do frontu.

U mnie zostały dziury i przy otwarciu zmywarki jednąz nich widać od środka i to chyba tyle.

Ogólnie jestem zadowolony ze zmywarki , mogła by być ciut cichsza i tyle.

Kupowaliśmy tą najtańszą kuchnie modułową i wszystko było do odbioru od ręki. Wolelibyśmy nawet odebrać w innym terminie ale niestety nie można było.

Jeśli komuś zależy by wszystko było od ręki to myślę że warto wcześniej sprawdzić dostępność poszczególnych elementów w wybranym sklepie. Biorąc pod uwagę jakiś margines błędu bo z tego co wiem maja sporą sprzedaż kuchni więc stan magazynu może ulec zmianie.

Jeśli komuś zależy by wszystko było od ręki to myślę że warto wcześniej sprawdzić dostępność poszczególnych elementów w wybranym sklepie. Biorąc pod uwagę jakiś margines błędu bo z tego co wiem maja sporą sprzedaż kuchni więc stan magazynu może ulec zmianie.

trzeba sprawdzić, bo niezależnie od tego czy transport własny czy ich wszystko zależy od stanu magazynowego sklepu ;-)