marduk 17.11.2015 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Kalafiorek mogę prosić o zdjęcie lub linka do ikei Waszego zlewu? Mamy bardzo podobny układ w kuchni i mój projekt jest zbiżony do Twojego tylko ze zlewen jest lekki problem bo bateria nie chce wyjsć na środku okna - przynajmniej mój luby tak twierdzi Very nice kuchnia. Słowa uznania. Brawo. Mam pytanie o blat - bo to Ikeowski buk jak sądzę - olejowany czy lakierowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 20.11.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 (edytowane) Na moje oko to nie są blaty z ikea- okapów prawie nie ma, więc to raczej nie jest ich standard 63,5cm szerokosci zdaje się. Co do zmywarek to jestem po instalacji Elektruluxa z zawaisami ślizgowymi i jest ok. Jedyny minusik, to nie mam zaślepek gniazd na zawiasy we froncie, co z zmywarkach z Ikea jest w zestawie. Nie mam 5 lat gwarancji, ale za to szuflada na sztućce w zmywarce za 1699zł co w Ikea było nieosiagalne. Takie robocze jeszcze fotki telefonem mojej kuchni(nieco pechowa- wykonawca pod klucz nie miał sprzętu do cięcia blatów i maskownic i skapitulował po zamontowaniu szafek, polecani stolarze po 2 tyg czekania odwalili coś o czym szkoda gadać i kolejny stolarz musiał 2 dni po nich poprawiać, tam gdzi jeszcze sie dało ) http://i1268.photobucket.com/albums/jj575/Bartosz_Pluta/Obraz%20006_zpsgzka1nls.jpg http://i1268.photobucket.com/albums/jj575/Bartosz_Pluta/Obraz%20007_zps01amm4u8.jpg http://i1268.photobucket.com/albums/jj575/Bartosz_Pluta/Obraz%20008_zpszdzbuurs.jpg Jedna moja wpadka- nie pomyślałem , że te obkładane blaty są od spodu szaro-czarne i będe musiał tam gdzie spód jest widoczny w półwyspie okleić to jakąś folią. Edytowane 20 Listopada 2015 przez 99tomcat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawkat 20.11.2015 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Moze ktos mial podobny dylamet jak ja i mi poradzicie. Kuchnia ikea juz sie sklada i pojawil sie problem w postaci blatu. Mianowicie szafki mam o dlugosci 248cm a blaty Ikeowe sa o wymiarze max 246cm czy mozna dokupic u nich jakies logiczne listwy? Mam na oku ten blat drewniany ale nie mam pojecia jak to ugrysc zeby nie zostala 2 cm dziura. Help:( Sprawdź, czy nie ma dostępnych też blatów w krószych kawałkach. Jak ja kupowałam były dwie długości - 246 i chyba 78, więc możesz dokupić te krótsze i jakoś połączyć, jeśli to będzie jakoś sensownie wyglądać i nie będzie za dużo łączeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawkat 20.11.2015 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Na moje oko to nie są blaty z ikea- okapów prawie nie ma, więc to raczej nie jest ich standard 63,5cm szerokosci zdaje się. Co do zmywarek to jestem po instalacji Elektruluxa z zawaisami ślizgowymi i jest ok. Jedyny minusik, to nie mam zaślepek gniazd na zawiasy we froncie, co z zmywarkach z Ikea jest w zestawie. Nie mam 5 lat gwarancji, ale za to szuflada na sztućce w zmywarce za 1699zł co w Ikea było nieosiagalne. Takie robocze jeszcze fotki telefonem mojej kuchni(nieco pechowa- wykonawca pod klucz nie miał sprzętu do cięcia blatów i maskownic i skapitulował po zamontowaniu szafek, polecani stolarze po 2 tyg czekania odwalili coś o czym szkoda gadać i kolejny stolarz musiał 2 dni po nich poprawiać, tam gdzi jeszcze sie dało ) http://i1268.photobucket.com/albums/jj575/Bartosz_Pluta/Obraz%20006_zpsgzka1nls.jpg http://i1268.photobucket.com/albums/jj575/Bartosz_Pluta/Obraz%20007_zps01amm4u8.jpg http://i1268.photobucket.com/albums/jj575/Bartosz_Pluta/Obraz%20008_zpszdzbuurs.jpg Jedna moja wpadka- nie pomyślałem , że te obkładane blaty są od spodu szaro-czarne i będe musiał tam gdzie spód jest widoczny w półwyspie okleić to jakąś folią. Są też blaty u nich wykończone z dwóch stron, ale są robione na zamówienie i czeka się 6-8 tygodni. Zakładam, że nie chcesz wymieniać nowego blatu w tej chwili. Może jakaś biała okleina od dołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 20.11.2015 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Planuję dać jakąs folię zbliżoną wyglądem do frontów mebli i tyle Blatów nei ruszam- drogie były do tego ich montaż mnei tyle zdrowia kszotował no i wygladają super. Problemem na teraz jest co dać na okno ma 2.52metra i ta krótka ściana z lodówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marduk 20.11.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Ciekawie się to czyta osobie mającej wzrost 154cm i jakość specjalnie nie narzekającej na wysokość szafek Różne są kółka zainteresowań. Jak ktoś lubi biustem po blacie jeździć, to czemu nie. Nie tylko nie będzie narzekać, a wręcz chwalić sobie, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 21.11.2015 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Kalafiorek mogę prosić o zdjęcie lub linka do ikei Waszego zlewu? Mamy bardzo podobny układ w kuchni i mój projekt jest zbiżony do Twojego tylko ze zlewen jest lekki problem bo bateria nie chce wyjsć na środku okna - przynajmniej mój luby tak twierdzi Naz zlew nie jest z IKEA - to prosty biały Franke. Bateria jakaś inna. Ze zlewem trzeba celować tak, żeby wylewka (kranik) byłą dokłądnie na wysokości słupka okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 21.11.2015 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Very nice kuchnia. Słowa uznania. Brawo. Mam pytanie o blat - bo to Ikeowski buk jak sądzę - olejowany czy lakierowany? Dzięki marduk. Blat jest olejowany dębowy. Nie pochodzi z Ikea, bo potrzebowałam sporej długości, a nie chciałam mieć podziału w środku blatu roboczego. Poza tym IKEA ma drogie balty. Pozdrawiam. kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 21.11.2015 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 @kalafiorek, gdzie kupowałeś ten blat i jaka ma szerokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 21.11.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 @kalafiorek, gdzie kupowałeś ten blat i jaka ma szerokość? Blat ma 60 cm.Kupiliśmy w lokalnym składzie drewna pod Tarczynem. Co do jakości nie mam zastrzeżeń - piękne drewno, ale nie polecam z uwagi na niesłowność i nieterminowość firmy w zakresie dostarczenia blatów.... Mówiąc w skrócie: zostaliśmy na Święta Bozego Narodzenia i jeszcze długo potem z płytami paździerzowymi zamiast blatów.kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 21.11.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Dzięki, bardziej mi chodziło o szerokość. 60cm to wszędzie jest. Mnie ten z Ikei prawie pasuje. No właśnie prawie. Gdyby tylko robili trochę dłuższe. Chociaż te 10cm. Cenowo wychodzi tyle samo co lokalnie, bo lokalnie trzeba zapłacić za blat 120cm z którego wytną te 63,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
togre 22.11.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Co do zmywarek to jestem po instalacji Elektruluxa z zawaisami ślizgowymi i jest ok. Jedyny minusik, to nie mam zaślepek gniazd na zawiasy we froncie, co z zmywarkach z Ikea jest w zestawie. Nie mam 5 lat gwarancji, ale za to szuflada na sztućce w zmywarce za 1699zł co w Ikea było nieosiagalne. Możesz zademonstrować na zdjęciach tą szufladę na sztuće w zmywarce? I podać konkretyn model dla przykładu zmywarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
togre 22.11.2015 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Chyba sobie sam odpowiem, np. Elecxtrolux ESL8316RO,zdjęcia choćby na stronie producenta: http://www.electrolux.pl/Produkty/Zmywarki/Szeroko%C5%9B%C4%87_60_cm/Do_zabudowy/ESL8316RO/ Jakich frontów (w jakich rozmiarach) użyłeś do zabudowy? Czy wszystko przebiegło bez problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 23.11.2015 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Electrolux ESL8316RO montaż standardowy frontu 60x80cm.Jedyne co Ikea ma wiecej w zestawie to maskownice na gniada zawiasów do frontu.U mnie zostały dziury i przy otwarciu zmywarki jednąz nich widać od środka i to chyba tyle. Ogólnie jestem zadowolony ze zmywarki , mogła by być ciut cichsza i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikeowiczka 27.11.2015 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Domek niestety nadal w trakcie budowy ale ja już zaczynam planowanie wystroju. Czy ma ktoś z Was sofę dwuosobową z Ikei o nazwie KNOPPARP (jaskrawożółta za 299 zł). Czy jest wygodna, praktyczna. Czy możecie coś o niej napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 01.12.2015 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Czy ktoś z Was ma piekarnik do zabudowy inny niż ikeowski? Czy też*jestem skazana na AGD z IKEA? Jak Wam się sprawują Wasze piekarniki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.12.2015 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Czy ktoś z Was ma piekarnik do zabudowy inny niż ikeowski? Czy też*jestem skazana na AGD z IKEA? Jak Wam się sprawują Wasze piekarniki? Pozdrawiam ja mam Inny piekarnik - Electrolux EOA5751AOZ - jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaska 02.12.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Czy ktoś z Was kupował kuchnię w ikea, mając własny transport? Faktycznie wszystko było do natychmiastowego odbioru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 02.12.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Kupowaliśmy tą najtańszą kuchnie modułową i wszystko było do odbioru od ręki. Wolelibyśmy nawet odebrać w innym terminie ale niestety nie można było. Jeśli komuś zależy by wszystko było od ręki to myślę że warto wcześniej sprawdzić dostępność poszczególnych elementów w wybranym sklepie. Biorąc pod uwagę jakiś margines błędu bo z tego co wiem maja sporą sprzedaż kuchni więc stan magazynu może ulec zmianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 02.12.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Jeśli komuś zależy by wszystko było od ręki to myślę że warto wcześniej sprawdzić dostępność poszczególnych elementów w wybranym sklepie. Biorąc pod uwagę jakiś margines błędu bo z tego co wiem maja sporą sprzedaż kuchni więc stan magazynu może ulec zmianie. trzeba sprawdzić, bo niezależnie od tego czy transport własny czy ich wszystko zależy od stanu magazynowego sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts