Patrycja1988 15.12.2015 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 (edytowane) No to rozważam teraz biały zlew i białą lodówkę oraz biały okap. Jeśli chodzi o zabudowę - chcę mieć wolną przestrzeń przy wejściu, poza tym taka zabudowa przekracza mój budżet. Nad wejsciem będzie biała ściana. Oczywiscie, że mam obawy jednak mam nadzieję, że biały kolor oraz drewno ociepli pomieszczenie. Jest tez ogromne okno. A rozmieszczenie rzeczy też jest przemyślane - narożna szafka z karuzelą na garnki i miski. Szuflady na sztućce, kubki i talerze. Szafka przy piecu na suchy prowiant a reszta w sloiczkach na półkach. W zabudowanej szafie w przedpokoju będzie miejsce na małe agd i talerze, które używam od święta. A gdyby tak pomalować czarną farbą dopiero 40cm od sufitu to bardzo obniżę pomieszczenie? Edytowane 15 Grudnia 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mofa 18.12.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Jak dokładnie wygląda sprawa zamówienia kuchni Ikea Metod? Mam już gotowy projekt, konsultowałem go z pracownikiem Ikea. Przespałem się z tym wszystkim i teraz idę znowu do pracownika Ikea zrobić zamówienie i co potem? Dostanę wydruk i muszę sam wszystko skompletować w magazynie? Jeśli tak to na co się przygotować? Jak duża jest taka kuchnia? Będę ją odbierał sam, mam swojego busa, boję się, że się zagubię z kilkoma wózkami mebli.Czy może sprawa wygląda tak jak na dziale łazienkowym, pracownik drukuje mi zamówienie, opłacam je w kasie a potem odbieram w dziale obsługi klienta na wózkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gonus 18.12.2015 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Czytam te posty i jedyne, co mogę napisać, to to, że nikomu nie polecam Ikea. Firma ta wystartowała modnie i z przytupem, ale naprawdę niczego sobą nie reprezentuje, wszystko co do tej pory tam kupiłem, całe szczęście, że nie było tego dużo, to było jednorazowego użytku, nawet łóżka dla dzieci... Porażka z masakrą. A że uczę się na błędach to postanowiłem sobie, że nie kupię tam nawet zabawki dla dziecka... Nie wyobrażam sobie, jak ktoś może decydować się co dopiero na zakup całej kuchni...? Podziwiam odwagę i wiarę w tą firmę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mofa 18.12.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Do odważnych świat należy :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.12.2015 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 do odważnych świat należy :] :d:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meszek 18.12.2015 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Jak dokładnie wygląda sprawa zamówienia kuchni Ikea Metod? Mam już gotowy projekt, konsultowałem go z pracownikiem Ikea. Przespałem się z tym wszystkim i teraz idę znowu do pracownika Ikea zrobić zamówienie i co potem? Dostanę wydruk i muszę sam wszystko skompletować w magazynie? Jeśli tak to na co się przygotować? Jak duża jest taka kuchnia? Będę ją odbierał sam, mam swojego busa, boję się, że się zagubię z kilkoma wózkami mebli. Czy może sprawa wygląda tak jak na dziale łazienkowym, pracownik drukuje mi zamówienie, opłacam je w kasie a potem odbieram w dziale obsługi klienta na wózkach? kompletowanie kuchni kosztuje 60 zl my zamowilismy w niedziele kuchnie z ikei, przywiezli ja we wtorek a montaz zamowiony mamy na 2 stycznia czekalismy na ta promocje 100 zl za wydany 1000 zl, z bonu kupimy oswietlenie podszafkowe i zamontuja przy okazji a jak duza kuchnia to zalezy co bierzesz, najwieksze sa blaty i wysokie szafki, troche zajmuja szuflady. fronty kazdy popakowany w osobne pudelko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mofa 18.12.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 kompletowanie kuchni kosztuje 60 zl Dzięki, tego chodzenia się najbardziej bałem :] W moim przypadku transport i montaż odpada, wyszłoby mi za te dwie usługi ok. 2500zł. Tym bardziej, że mam do dyspozycji swojego busa i opcję darmowego montażu przez swojego fachowca. Kuchnie z Ikea są całkiem fajne i jest duży wybór, biorę matowo białą kuchnię + drewniany blat. Banalny zestaw. Jakościowo meble kuchenne w Ikea są trochę gorsze niż to co widziałem w lokalnych studiach kuchennych oraz u stolarzy. Jeśli chodzi o cenę to wychodzi mi niewiele taniej w Ikea. Fajna jest też ta promocja, starczy mi na jakąś szafę :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 20.12.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Witajcie. Mam pytanie odnośnie tej promocji w Ikea. Czy jeśli wezmę narożną szafkę dolną w całkowicie oddzielnych paczkach (osobno obudowa, front i zawiasy) to czy wliczą to w cenę całej kompozycji? Bo w całości Ikea sprzedaje tą narożną razem z karuzelą, której ja tam nie mogę mieć, bo będę miał tam zlewozmywak. I czy jeśli tam będę miał zlewozmywak, to i tak muszę wziąć wg zasad tej promocji chociaż jedną szafkę pod zlewozmywak? Ogólnie będę brał ok. 8-10 szafek (góra i dół). Dzięki!Każdą szafkę sobie komponujesz. Ikea nie sprzedaje żadnych szafek systemu metod jako całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fubu228 21.12.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Poniżej wklejam link z krótkim filmem/prezentacją zdjęć jak powstawała nasza kuchnia. Życzę przyjemnego oglądania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rucia333 21.12.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 fubu228 piekna kuchnia!!! Mam pytanie, montowaliście sami? Chcemy sprobowac sami ale mam pewne obawy bo dosyc duzo szafek. Nurtuje mnie jeszcze pytanie, jesli zamawiam montaż z ikei to koszt jest 230 zl/mb. Czy dodatkowo trzeba zaplacic za przyjazd Panow od montazu jakas kilometrowke? Czy to ji jest w tej cenie? Z gory dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
john09 21.12.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Witam, w jaki sposób wykonany został "wypuszczany" blat pod okna zamiast parapetu? tzn zamawiany w ikea? jeżeli tak tak jaki koszt i czas oczekiwania ponieważ mam troszkę za nisko okno i myślę nad takim rozwiązaniem, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meszek 21.12.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 fubu228 piekna kuchnia!!! Mam pytanie, montowaliście sami? Chcemy sprobowac sami ale mam pewne obawy bo dosyc duzo szafek. Nurtuje mnie jeszcze pytanie, jesli zamawiam montaż z ikei to koszt jest 230 zl/mb. Czy dodatkowo trzeba zaplacic za przyjazd Panow od montazu jakas kilometrowke? Czy to ji jest w tej cenie? Z gory dziekuje za odpowiedz 230 to chyba za te wysokie szafki, za dol sam jest chyba 130zl/mb, a za gorne 100 zl/mb. Dojazd w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 21.12.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Poniżej wklejam link z krótkim filmem/prezentacją zdjęć jak powstawała nasza kuchnia. Życzę przyjemnego oglądania: Piękna! Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fubu228 21.12.2015 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 fubu228 piekna kuchnia!!! Mam pytanie, montowaliście sami? Chcemy sprobowac sami ale mam pewne obawy bo dosyc duzo szafek. Nurtuje mnie jeszcze pytanie, jesli zamawiam montaż z ikei to koszt jest 230 zl/mb. Czy dodatkowo trzeba zaplacic za przyjazd Panow od montazu jakas kilometrowke? Czy to ji jest w tej cenie? Z gory dziekuje za odpowiedz Tak montowałem z bratem, tylko że pracowałem ikea -montaż kuchni. Dojazd do 20km jest gratis. Cena 230zł dotyczy szafek górnych i dolnych. Można - jak zauważył meszek - rozbijać czyli 130 dolne szafki, 100 górne. W tej cenie jest montaż sprzętu AGD z IKEA. Za podłączenie hydrauliczne(np. zlew,zmywarka) -60zł, podłączenie płyty gazowej/elektr -100zł, komplet podłączeń - 250zł. Jeśli chodzi o parapet z blatu to można zrobić na kilka sposobów: - jeśli blat drewniany optymalnie byłoby kupić dodatkowy blat o długości parapetu (chyba że taki kawałek zostanie), następnie ściąć krawędzie (około 3mm) na długości ściany od strony parapetu i obie części skleić i skręcić. Chodzi o to, aby nie było rowka na połączeniu. Połączenia takiego praktycznie nie widać. Blaty laminowane można łączyć w podobny sposób. należy pamiętać o zabezpieczeniu ciętych krawędzi blatu silikonem. - blaty o małym zaobleniu krawędzi można łączyć bez ścinania, jednak będzie widać lekki rowek. - aby nie było łączenia blatów w okolicach parapetu można również zakupić blat szerszy na zamówienie i po prostu wyciąć parapet. W przypadku różnych blatów różnie te łączenia wyglądają. Mam nadzieję, że troszeczkę pomogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rucia333 22.12.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Dziekuje, ja mam do Ikei 40 km z hakiem wiec pewnie bedzie trzeba doplacic. Nie wiem sama juz projekt zrobilam w plannerze 3 miesiace dopieszczany i wydaje aie byc ok na moje potrzeby. Aneks jest w ksztalcie lit l 4 x 2,4 m. Bez wnek, okien, kominow itp.w ikei zaslepki na 8 cm i wszystki ladnie wyglada i pasuje.wybralam bodbyn kremowy, koszt w Ikea bez blatow agd i oswietlenia 8300 zl. Rozeslalam ten moj projekt do studiow kuchennych i ceny od 12 tys nawet do 23 tys. Stolarze lokalni dwóch 10 tys z blatem i montazem bez osw, trzeci 11,5 tys czwarty 14,5 tys. Generalnie na calosci jak bysmy samy skrecali 3,5 tys oszczednosci jak z montazem ikea 2 tys oszczednosci. Ale czytam i czytam te rozne opinie na necie i nie mam pojecia co robić.Mam roczne dziecko w planavh drugie niedlugo wiec nie chce imwestowac nie wiadomo ile w kuchnie ale chxe zeby przy zwyklym uzytkowaniu mi sluzylu te kilka lat. Na necie najczesciej neguja te meble Ci, ktorzy ich nie maja i by nie kupili ich bo to szajs, Ci co maja raczej chwala. moze sie tu wypowiedZieć ktos kto uzytkuje kuchnie metod ( faktum podobno byly duzo lepszej jakosci). Dodam ze Mlodemu kupilismy komode Malm najtansza 5 szuflad za chyba 149 zl poltora roku temu, mlody na niej sie buja jezdzi, otwierana kilka razy dZiennie i nic z nia sie nie dZieje.jak nowa wiec ja na jakosc nie narzekam. Ale chcialabym usłysZeć od uzytkownikow mebli ikea metod czy by polecili czy wrecz przeciwnie? Uhhh sie rozpisalam, ale z gory dziekuje za odp pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 22.12.2015 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 czy zdarza sięlepsza promocja w ikei niż zwrot 100 za 1000zł? wiem,że promocje się powtarzają, na którą warto poczekać? po otrzymaniue 5 wycen kuchni na wymiar chyba zostaniemy przy ikei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.12.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 czy zdarza sięlepsza promocja w ikei niż zwrot 100 za 1000zł? wiem,że promocje się powtarzają, na którą warto poczekać? po otrzymaniue 5 wycen kuchni na wymiar chyba zostaniemy przy ikei raczej nie Czasem jest jakas zniżka na sprzęt albo jak ja kupowałam dawali do zakupów powyżej chyba 5tyś płytę gazową/indukcyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rucia333 22.12.2015 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 ivy17 prześledziłam szybko Twoj dziennik i widzę, ze kuchnia funkcjonuje już ok roku. Możesz powiedzieć o niej coś negatywnego? coś się rozsypało, spuchło itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.12.2015 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 ivy17 prześledziłam szybko Twoj dziennik i widzę, ze kuchnia funkcjonuje już ok roku. Możesz powiedzieć o niej coś negatywnego? coś się rozsypało, spuchło itp? Raczej same pozytywy Jest tak jak chciałam, cena niższa niż u stolarzy z którymi miałam okazję rozmawiać o wycenie Nic się nie popsuło, nie spuchlo, wszystkie zawiasy i prowadnice działają. Kuchnie montowaliśmy sami, jedynie blat montował nam stolarz bo nie czuliśmy się na siłach np. robić łączenie, dodattkowo chciałam kanciaste zakończenie blatu itp. . Wycinałam z blatu 120 żeby mieć jedne kawałek z parapetem a wybrałam inny blat niż ikea /chodziło o ta noge/bok który jest na końcu niskich szafek/ Kuchnia była wielokrotnie modyfikowana o wyposażenie wewnętrzne - dodatkowe szuflady, półki - kobieta zmienną jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rucia333 22.12.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 no wlasnie jesteśmy bardzo nakręceni na te meble m.in. z tego względu, że łatwo można coś dokupić, zmienić, zmodyfikowac . a różnica 3,5 tys przy samodzielnym montażu - dla mnie to sporo, tym bardziej ze mieszkanie w stanie deweloperskim, więc też się kupe kasy w to włoży. tez mysleliśmy, żeby nam stolarz blat zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts