ivy17 22.12.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 no wlasnie jesteśmy bardzo nakręceni na te meble m.in. z tego względu, że łatwo można coś dokupić, zmienić, zmodyfikowac . a różnica 3,5 tys przy samodzielnym montażu - dla mnie to sporo, tym bardziej ze mieszkanie w stanie deweloperskim, więc też się kupe kasy w to włoży. tez mysleliśmy, żeby nam stolarz blat zrobił Dla mnie tez to byla spora róznica, a przy mojej kuchni wychodziło nawet więcej Blat powierzyliśmy stolarzowi bo byl wielki i ciężki i wiedziałam ze mozemy nie podołać zeby tak to wszytsko wymierzyć zeby pasowało a potem wyciąć itp. Cenowo za blat wyszło nam z usługa stolarza tyle co sami byśmy kupili blat, zapłacili za transport, wycicnanie, oklejanie itp Stolarz zawsze ma wieksze upusty w hurtowni niż zwykły Kowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rucia333 22.12.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 no to teraz nam pozostaje kupić. tylko się zastanawiam, bo gdybysmy kupili u nich teraz z promocją wyszłoby 1200 zł zwrotu na karte, wiec to też już jest coś. ale mieszkanie odbiór mamy ostatni tydzień marca dopiero. Pisali mi że tynki już są położone, więc chyba pojedziemy zobaczyc, wymierzymy i może już teraz kupimy, jak sa tynki to chyba już nic się dużo w kwestii aneksu nie zmieni, a i tak nam zostaje 7-8 cm luzu. chociaż meble i zmywarkę, bo piekarnik, mikforala i płyta mam juz upatrzone inne. Tylko gdzie to trzymać, objętościowo pewnie cały pokój zajmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Susełka 22.12.2015 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Rucia333 my mamy factum 3 lata i są jak nowe. Blat mamy kronopol i widać na nim użytkowanie. Blat tez wycinalismy ze 120 cm w firmie abler. Z pozostałego blatu mam blat biurka na krzyżakach kreslarskich ikea i półki w schowanku. Blat cenowo wyszedł jak ikeowy, ale mam go też wpuszczonego jako parapet i za szafkami mam przerwę na wentylację. Płytę indukcyjna kupiłam w Ikea ma 5 lat gwarancji i sprawuje się ok. Zmywarka i piekarnik z poza Ikea. Nikt też nie da 25 lat gwarancji na meble kuchenne. Ikea ma fajne i pomysłowe rozwiązania, które są dużo tańsze niż u konkurencji, np.carga nerki kosze na śmieci itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariak 24.12.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 Moje meble i sprzęt przyjechały w weekend, pudełka tworzą teraz interesująca dekorację świąteczną w salonie Jedną szafkę już złożyłam, bo nie mogłam się doczekać. Znalazłam stolarza niedaleko, więc będę miała swój wymarzony drewniany blat. Zlewozmywak zamówiony, farby na odmalowanie kuchni też czekają. Mogę spokojnie świętować, a po świętach ... Już nie mogę się doczekać. Życzę wszystkim spokojnych, radosnych świąt, tym którzy marzą o nowej kuchni spełnienia marzeń, a tym którzy jak ja będą składać swoją kuchnie, aby nam się prosto skręciły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rucia333 28.12.2015 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 witam po swiętach moje święta spędziłam głównie na siedzeniu i projektowaniu kuchni, gdyż chcemy jednak załapać się na promocję ikeowskich kuchni to dużo czasu nie zostało. Przy okazji wczoraj w Media Markt promocja - 15 % na agd wiec kupiłam już piekarnik, mikrofalę i płytę , chociaz klucze odbieramy dopiero w marcu ;p no i wymysliłam taki projekt, wydaje mi si,e dość funkcjonalnie. Moje założenia piekarnik i mikrofala w słupku no i chciałam szuflady, chociaż ostatecznie za dużo ich nie wyszło. ale tak, aneks ma 3,97 x 2,40, bez wnęk, okien itp. Od lewej jest ścianka 70 cm i zaraz za nią wolnostojąca lodówka. potem jak widac wysoka szafka, szafka narożna, pod zlew, dalej zmywarka, cargo 20 cm, szuflady pod płytą 80 cm, szuflady 40 cm i słupek 60 cm. móglby ktoś na to rzucić okiem ? z góry dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Susełka 28.12.2015 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 witam po swiętach moje święta spędziłam głównie na siedzeniu i projektowaniu kuchni, gdyż chcemy jednak załapać się na promocję ikeowskich kuchni to dużo czasu nie zostało. Przy okazji wczoraj w Media Markt promocja - 15 % na agd wiec kupiłam już piekarnik, mikrofalę i płytę , chociaz klucze odbieramy dopiero w marcu ;p no i wymysliłam taki projekt, wydaje mi si,e dość funkcjonalnie. Moje założenia piekarnik i mikrofala w słupku no i chciałam szuflady, chociaż ostatecznie za dużo ich nie wyszło. ale tak, aneks ma 3,97 x 2,40, bez wnęk, okien itp. Od lewej jest ścianka 70 cm i zaraz za nią wolnostojąca lodówka. potem jak widac wysoka szafka, szafka narożna, pod zlew, dalej zmywarka, cargo 20 cm, szuflady pod płytą 80 cm, szuflady 40 cm i słupek 60 cm. móglby ktoś na to rzucić okiem ? z góry dziękuje! Rucia333 czy nie chcesz lodówki w zabudowie? Taka wolnostojąca jakoś mi nie pasuje. Piekarnik i mikrofale tez przenioslabym na lewą ścianę a zamiast nich wstawila szafki cargo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rucia333 28.12.2015 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Lodowke mamy nowa kupiona jeszcze na starym mieszkaniu, wiwc szkoda sie jej pozbywac tym bardziej ze siedzac np w salonie bedzie scianka i nie bedzie jej tam widac. Piekarnik mowili ze obok lodowki nie bardzo zeby byl no i wtedy juz zrezygnuje z naroznej szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.12.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Lodowke mamy nowa kupiona jeszcze na starym mieszkaniu, wiwc szkoda sie jej pozbywac tym bardziej ze siedzac np w salonie bedzie scianka i nie bedzie jej tam widac. Piekarnik mowili ze obok lodowki nie bardzo zeby byl no i wtedy juz zrezygnuje z naroznej szafki. prezczytaj instrukcje od lodowki i piekarnika, przy mojej nie ma zadnych zastrzeżeń i jest obk piekarnika i w większości przypdkow tak jest już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rucia333 28.12.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 No mpze i tak ale szkoda mi pozbywac sie fajnej praktycznie nowej lodowki.jak cos sie z nia stanie to pomyslimy o zabudowie. a akurat piekarnik z tej strony mi odpowiada, np potrZebuje tej wysokiej szafki gospodarczej. Chcialam zapytac jeszcE o sZuflady na dole czy lepiej jedna duza i dwie mniejsze czy dwie duze szyluflady, w sensie glebokie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
4 kąty a stół 5 29.12.2015 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Ogólnie jest okej, brakuje oczywiście blend po prawej stronie piekarnika oraz od lewej strony przy szafce nad lodówką. Nie myślałaś aby nad lodówką powiesić szafkę o gł. 60 cm? Ta którą obecnie masz wstawioną do projektu jest gł. 40 cm - będzie trudniejszy do niej dostęp ze względu na to, że lodówka jest głębsza. Pamiętaj też o wykończeniu widocznych boków szafek panelami bocznymi kremowymi FORBATTRA. W szafkach wiszących zamiast uchwytów zastosowałabym gałki - wyglądają po prostu lżej. Nie masz też żadnej płytkiej szuflady na sztućce - chyba, że są jakieś wewnętrzne? Pamiętaj aby cokół również był kremowy FORBATTRA i panel przedni w szafce narożnej. Jeśli chodzi o szuflady pod piekarnikiem - lepiej 2 mniejsze i 1 duża - względy praktyczne. Pamiętaj jednak, że jeśli dodasz tam jeszcze jedną szufladę i piekarnik oraz mikrofala będzie wyżej. Czy nie będzie za wysoko do mikrofalówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marduk 29.12.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Ikeowskie cargo (20 cm) nie domyka się, a po tzw. wyrobieniu się góra odstaje dobre 2 cm - jeśli możesz zamień dolną szafkę 60 cm na 80, aby nie musieć brać tej szpetoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaska 29.12.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 (edytowane) W zeszłym tygodniu złożyłam cargo, 20 cm i domyka się jak inne szafki. Żadnej różnicy między nią, a innymi szafkami nie widać. Nie wiem jak będzie po wyrobieniu się szafki, ale zawsze można dokręcić i wypoziomować śrubki na nowo. Edytowane 29 Grudnia 2015 przez yaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marduk 29.12.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Zawsze ktoś musi zanegować - normalnie chorzy by byli ~ - po lekturze forum, czasami odnoszę wrażenie, że niektóre rady są w stylu "a niech ma brzydko i do luftu".Odnośnie 20tki cargo - najlepiej samemu sprawdzić na salonie sprzedażowym - jak wygląda mocowanie i jaki cymes z tą szafką jest. I zdecydować. Byle potem nie było gadanie, że nie wiedziałem/-ałam, bo na podpowiedź sprzedawcy nie liczcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rucia333 30.12.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Marduk, dziekuje ale ta 60 to zmywarka wiec nie da rady zrobic z niej 80. Kombinowalam jiz różnie ale wtedy mam plyte za blisko zlewu...wiec chyba tylko cargo zostaje. Zmienilam troche slupek po lewej i tam na dole sa 4 szuflady.w szafce 80 i 40 za cargo tez sa trzy szuflady a pod piekarnikiem sa dwie nad lodówka sama chcialam 60 ale nie mogłam takiej znalezc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaska 30.12.2015 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 to nie było "a niech ma brzydko i do luftu", tylko "niech nie straszy, bo nie jest tak źle" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 02.01.2016 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 ma ktoś pralkę z ikei? mają tylko jedną, opinii na necie znależć nie mogę, a pralka w zabudowie kuchennej przewidziana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rucia333 03.01.2016 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 A ma ktos moze blat Saljan orzech albo Ekbacken? Zastanawiam sie nad ktoryms z nich. Marzylam o blacie drewnianym ale zniechecily mnie opinie. Ekbacken jasny dab do kremowych bodbyn wydaje mi sie za mdly, z kolei orzech zupelnie przeinacza moja skandynawska wymarzona kuchnie w inny styl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meszek 03.01.2016 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 wczoraj 3 panów składało nam kuchnie jestem bardzo zadowolona poszło całkiem sprawnie, sama nie miałabym cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rucia333 03.01.2016 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Meszek super kuchnia:) my będZiemy walczyc i skladac sami bo za montaż i instalacje wyliczyli nam 1930 zl jakos...wiec ryle za montaz nie dam...a do instalacji moze ktos ze znajomych znajomych sie znajdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meszek 04.01.2016 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Nam za montaz i instalacje wyszlo prawie 1700 ale jakos przebolelismy, sami nawet odpowiednich sprzetow narazie nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts